Ekom & Dropshipping

11 bästa julklappar att sälja 2022

Vädret kan svalna, men semestern är på väg att bli varmare. Och om du letar efter julklappsidéer att sälja genom din butik, har vi dig täckt.

Nedan avslöjar vi en lista över föremål som vi tror kommer att bli fantastiska julklappar. Produkterna valdes ut efter att ha granskat de hetaste produkterna från 2022, använt forskning för att upptäcka trendiga produkter och tillämpa vårt entreprenöriella kunnande.

Följ med oss ​​när vi utforskar varför det är viktigt att börja förbereda julen tidigt, vilka produkter du bör tänka på och hur du kan marknadsföra dem.
Förutom att vara den mest underbara tiden på året, är julhandelssäsongen också en enorm spenderingsperiod. Det är den största utgiftsperioden i många länder över hela världen, inklusive i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Irland.

Bara i USA är semesterperioden 2021– som sträckte sig från Black Friday till jul – nådde 886,7 miljarder dollar i försäljning. Och medan en stor del av dessa pengar spenderades i fysiska butiker, en svindlande 204,5 miljarder dollar spenderades online.

Med alla dessa pengar att slå till kan du förstå varför återförsäljare vill gräva fram de bästa presentidéerna – semesterperioden innebär försäljning. Nedan är några produkter som skulle vara en fantastisk present till dina kunders vänner och familjemedlemmar.

Bästa julklapparna 2022

1. Personliga halsband

Alla älskar presenter som känns intima och unika, så det är inte konstigt att personliga halsband är en favorit bland shoppare.

Dessa halsband var otroligt populära inför julen 2021. Om du tittar på Google Trender under de senaste två åren kan du se att sökningar efter personliga halsband ökar regelbundet under de två månaderna fram till jul.

Bästa julklappstrenderna 2022

Det bästa med denna produkt är att det finns flera olika varianter du kan sälja. Medan det självklara produktvalet är halsbandet med manusnamn (som frammanar bilder av Carrie Bradshaws ikoniska ”Carrie”-halsband från Sex and the City), kan du också specialisera dig på halsband som har initiala hängen, eller som har blivit personliga med foton av nära och kära.

En annan otroligt populär variant av personligt halsband är ett anpassat husdjurshalsband.

anpassat djurhalsband

Dessa halsband låter dig beställa ett hänge eller nyckelring graverad med en bild av ditt djur – perfekt för djurälskare.

Eftersom detta är en sådan visuell produkt lämpar det sig att annonseras på bilddelningssajter som Instagram, där du kan rikta in dig på djurälskare, fashionistas eller smyckesfans.

2. Mysiga filtar

Med vintervädret som rasar utomhus finns det inget bättre än att slå in varmt, varför filtar är ett utmärkt val för julafton.

Filtar kan tyckas vara en udda julklapp, men i verkligheten finns det många faktorer som gör dem lätta att sälja till kunder. De är praktiska, håller länge och finns i en rad olika stilar – oavsett om det är roliga sjöjungfrusvansar, tjocka stickningar eller till och med löjliga burritotryck.

mysiga filtar

Alla dessa överväganden gör det lättare att övertyga potentiella kunder om att en filt är en utmärkt present. Plus, om söktrender är någon indikation, kommer investeringar i en bekväm filt att finnas på många redan i december.

Se även  Tips och idéer för 2022

När du gör reklam för din produkt är YouTube eller videoannonser ett bra sätt att visa upp alla unika funktioner som dina filtar har, som ärmar eller fickor. Kom ihåg att nämna hur dina filtar kommer att hjälpa dina kunder – de är inte bara dekorativa och trevliga att titta på, de kommer att hålla dem varma under vintermånaderna också.

3. Folieros

Visst, att få ett knippe blommor från sin partner är trevligt, men hur är det med en färgglad ros vars blom aldrig kommer att dö? Nu är det nästa nivå.

Dessa folieblommor är en het produkt just nu och vi kan se dem förbli populära under shoppingsäsongen, när många människor letar efter presenter till betydande andra.

vad är folieros

Dessutom vet många av de tillgängliga leverantörerna på AliExpress att presentationen är viktig och varje ros kommer i en vacker låda som skyddar föremålet under frakt och ser bra ut.

Det finns smarta sätt att marknadsföra den här produkten, som att använda sociala medier-influenser för att skapa svartsjuka-framkallande inlägg om att ta emot föremålet som en gåva från sina partners. Facebook och Instagram är ett bra ställe att annonsera på – och se till att rikta in sig på människor i relationer.

4. Överdrag

Eftersom julen är en tid för firande och familjesammankomster måste människor vara försiktiga med sina möbler. Spill, smuts, husdjur och barn kan lätt skada deras soffor/soffor. Med detta i åtanke är en produkt som skulle göra en fantastisk julklapp ett överdrag.

praktisk julklapp: överdrag

Överdrag skyddar soffor och loveseats från skador. Du kan hitta många typer av överdrag att sälja online, inklusive bomull, ull, spandex eller linne. När du väl har valt din produkt, se till att marknadsföra den på heminrednings- och organisationssidor.

Du kan också prova att samarbeta eller samarbeta med inredningsarkitekter för att hjälpa till att marknadsföra nya föremål för sina kunder. När en produktrekommendation kommer från en pålitlig källa är det mer sannolikt att folk köper.

Överväg dessutom att segmentera din produkt baserat på möblerna. Du kan till exempel marknadsföra överdrag för soffor, överdrag för hemmakontorsstolar och så vidare.

5. Flygande UFO-helikopterleksak

Julen är en magisk tid på året, men den blir extra speciell när man har barn. Föräldrar spenderar enorma summor på sina barns julklappar, så det är vettigt att försöka komma in i händelsernas centrum. Fantastiska presentidéer omfatta uppblåsbara leksakeractionfigurer och flygande helikoptrar.

Flygande UFO-helikopterleksaker har nyligen varit en het produkt i leksakskategorin och har potential att bli ett populärt föremål även under julsäsongen.

flygande UFO-helikopter

En rolig produkt som kan användas av hela familjen, detta är en vara som lätt kan annonseras för föräldrar på Facebook eller Pinterest. Alternativt kan du försöka marknadsföra det på YouTube för att rikta in dig på barn som har ett stort inflytande på vad deras föräldrar spenderar på.

6. Armband för par

Ett smycke kan vara en mycket meningsfull present och det är det perfekta sättet att uttrycka din kärlek under julen.

Armband för par är för närvarande populära och skulle vara en bra produkt att sälja för semestern. Och eftersom det finns så många olika sorter tillgängliga kan du få olika stilar och skapa ditt eget skräddarsydda presentset.

Se även  Tvärkulturell marknadsföring – Allt du behöver veta Vad är tvärkulturell marknadsföring? Att nå framgång med tvärkulturell marknadsföringFörstå kulturella normerKänn din marknadTänk på språkbarriärerVet vad din målgrupp tycker och värderingar

armband för par

När du marknadsför dessa produkter, använd Facebook-annonser för att rikta in dig på dem som antingen är i ett förhållande eller är gifta. Och beroende på vilken typ av armband du väljer att sälja kan du till och med marknadsföra dem som armband för bästa vänner eller syskon.

7. Kaffebryggare

Ibland är en praktisk present den bästa presenten, vilket gör att erbjuda en kaffebryggare en solid idé för produkter att sälja över jul. Att smutta på en kopp kaffe en kall julmorgon ger en känsla av värme och lycka. Och vem vill inte att deras älskade ska njuta av denna känsla?


Kaffebryggare är också en konsekvent säljare i allmänhet. Men som vi kan se på Google Trends verkar intresset för kaffebryggare toppa varje vinter.

kaffebryggare kräver vinter

Det finns flera kaffebryggare att välja mellan, så du bör enkelt hitta en produkt som passar din butik. Du kan till och med slänga i en gratis kaffemugg för att göra affären sötare för köparen. Kaffemuggar är billiga att köpa och är ett bra komplement till kaffemaskiner.

Med kaffeälskare som din målgrupp kan du prova att annonsera på Instagram, TikTok eller Facebook. En välkomponerad bild av hög kvalitet är en idé för marknadsföring, men om din kaffemaskin har unika funktioner – som inställningar för flera koppar eller avtagbara komponenter – kan dessa visas bättre i en video.

8. Herrklockor

Det är ingen hemlighet det klockor är storsäljare inom dropshipping och just nu är herrklockor särskilt populära. Även om klockor säljer bra under hela året, är julen en bra tid att göra dem till den perfekta presenten.

Med en sådan stort utbud tillgängligt du kan tillgodose alla typer av kunder. Sälj enkla klockor för de som är praktiska, moderiktiga för dem som vill ha en klocka som kompletterar deras utseende, eller klockor med funktioner (som Apple Watch) för de som är hälsomedvetna eller intresserade av teknik.


Att sälja föremål som klockor vid jul innebär att du kan referera till det kommande nya året i dina presentguider och andra marknadsföringsmaterial. När allt kommer omkring, vilket bättre sätt för dina potentiella kunder att starta 2023 än att komma i tid till alla deras evenemang, eller öka antalet steg.

Glöm inte att annonsera för de som köper presenter för sina nära och kära. Att rikta in sig på kvinnor som har pojkvänner, söner eller bröder kan vara ett bra ställe att börja.

9. Joniska och uppvärmda hårborstar

Låt dig inte luras, det här är inte dina vanliga hårborstar – dessa bad boys är något helt annat.

Alla vill se bäst ut under jul- och nyårsperioden, och vad kan vara en bättre hjälp än en jonisk hårborste eller uppvärmd skäggstylingkam. En jonisk hårborste gör ditt hår glansigt och smidigt, medan en uppvärmd stylingkam låter dig städa och styla ditt hår eller skägg.


Dessa föremål kan marknadsföras som de perfekta små prylarna att ge bort som gåvor, eller säljas med löftet att de kommer att hålla köparen snygg hela säsongen. När allt kommer omkring, vem gillar inte att köpa något till sig själv när de julhandlar?

Se även  9 goda skäl att överväga annonsering utanför hemmet 2022

10. Återanvändbara stretchiga silikonlock

OK, jag vet vad du tänker, men hör av mig till den här – om det är något vi får mycket av under julen så är det mat. Läcker, utsökt mat. Med så mycket mat som erbjuds kommer det definitivt att finnas rester, och det är där dessa återanvändbara, stretchiga lock kommer in.

Den här produkten har varit en storsäljare nyligen, och även om de kanske inte är någons idé om den bästa julklappen, kan de vara en smart produkt att sälja till dem som anordnar jul för sin familj.


När du marknadsför dessa lock, se till att slå på det faktum att de är justerbara, återanvändbara och användbara. Och glöm inte att nämna varför julen är en bra tid att köpa ett set — all matrester!

Detta är också en bra produkt att visa upp i en video. Människor vill se hur de kan använda produkten, hur mångsidig den är och hur den hjälper till att lösa deras problem. Att sätta ihop en snabb demonstrationsvideo är inte bara bra för annonser utan att inkludera det på dina produktsidor kan bara vara det som omvandlar potentiella köpare till kunder.

11. Miniprojektorer

Med den senaste tidens explosiva popularitet för dessa miniprojektorer, förutspår vi att de kommer att bli en av de mest populära presenterna under julhelgen. När allt kommer omkring, vem vill trotsa kylan för att gå på bio när du kan förvandla ditt hem till en teater?

Julklappsidé: miniprojektor

Miniprojektorer är den perfekta presenten för filmjunkies eller spelare, och det bästa av allt är att du enkelt kan kombinera en med en projektorduk och LED-ljus för ultimat korsförsäljning.

En projektor som denna lämpar sig för videoannonser där du kan visa hur lätt den är att använda och hur liten och bärbar den är. Med tanke på att den här produkten faller i kategorin elektronik kan det vara en bra idé att göra en recensionsvideo.

En recension talar inte bara om de positiva aspekterna av din produkt, den sätter också kundernas förväntningar, så att de vet exakt vad de spenderar sina pengar på.

Börja köpa inför julen idag

Och där har vi det, vår lista över produkter som vi tror har hög potential denna julsäsong.

Förhoppningsvis har det inspirerat och motiverat dig att börja tänka på din butik och hur du kan fånga en del av den lukrativa marknaden för julhandel.

Och om du är i början av din e-handelsresa är det inga problem – vi har massor av resurser för att hjälpa dig på vägen. Ta först en titt på vår gratis e-bok, Dropshipping 101och bli bekant med dropshipping affärsmodell.

Om du letar efter fler heta produkter att lagra din butik med, kolla in artiklarna nedan.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button