Ekom & Dropshipping

20+ lyxtrender att vara medveten om 2023

e-handel


Med ett nytt verksamhetsår framför oss uppmanas företagare att sakta börja förbereda sig för den kommande tolvmånadersperioden. Detta är särskilt viktigt för säljare av lyxkläder då high-end modemarknaden är känd för att vara en plats med stor lönsamhet men också hård konkurrens.

Med det sagt måste företagare hålla jämna steg med den snabbt föränderliga lyxindustrin för att hålla koll på sina spel genom att förbli medvetna om förväntade lyxtrender.

Vår forskning som innehåller över 20 statistik relaterad till detta marknadssegment täcker all information du bör ha i åtanke, vilket hjälper dig att hålla dig strategisk med dina affärsbeslut året runt.

Här är vad du kommer att lära dig om:

  • Var står detaljhandelsmarknaden
  • Vilken position har lyxmarknaden
  • Hur mycket vinst gör sälja mode lyxvaror generera
  • Vilka marknadsföringsstrategier har visat sig vara mest effektiva
  • Vad man ska tänka på när man kontaktar modeleverantörer

Intresserad av att starta ett lyxklädesföretag?

Registrera dig gratis, börja sälja BrandsGateways katalog och skjut i höjden för din försäljning.

Allmänna trender på detaljhandelsmarknaden

1. Den global detaljhandelsmarknad förväntas nå över 22 biljoner dollar i slutet av 2022. (Källa: The Business Research Company)

Nyckelpunkten: Detaljhandelsmarknaden är en ständigt växande bransch som sannolikt inte kommer att läggas ner. Därför, oavsett om du har valt att följa en traditionell detaljhandels- eller e-handelsmodell, har du en stor chans att framgångsrikt få igång din modeaffär.

2. Den världsomspännande e-handelsintäkter från detaljhandeln beräknas överträffa 6 biljoner USD 2023. (Källa: Insider Intelligence)

Nyckelpunkten: Även om det har visat sig vara lönsamt att driva både fysiska butiker och onlinebutiker, har kunderna visat mer och mer intresse för onlineshopping i takt med att världen långsamt digitaliserats, vilket i sin tur har gjort e-handelsbutiker till det primära valet för många entreprenörer .

3. År 2023 fram till 17 % av USA:s B2B-försäljning beräknas genereras digitalt och nå 1,8 biljoner USD i vinst. (Källa: Statista)

Nyckelpunkten: Med andra ord verkar B2B-köpare, som du själv, föredra att köpa produkter till sina butiker på distans istället för att träffa sina leverantörer fysiskt. Med det sagt är det viktigt att nå ut till B2B-företag som erbjuder dessa tjänster, såsom BrandsGateway.

4. Om fyra år, online B2B-marknaden kommer att stiga till 20,9 biljoner USDexpanderar med 17,5 % mellan 2020 och 2027. (Källa: GlobeNewsWire)

Nyckelpunkten: Med hänvisning till den tidigare statistiken också, kommer e-handel B2B-försäljning sannolikt att börja dominera marknaden 2027, med personliga lagringsköp som blir mer sällsynta.

Se även  ConvertKit Review: Är det bra för att fånga potentiella kunder?

5. Runt 30 % av onlinehandlare har rapporterats använda dropshipping som deras primära metod för att säkra butikens inventarier. (Källa: BlueCart)

Nyckelpunkten: Ett stort antal återförsäljare bygger sina butiker på dropshipping-metoden främst på grund av fördelarna med dropshipping och det obestämda antalet bekvämligheter som denna modell ger företag.

Allmänna trender på lyxmarknaden

6. Den personlig lyxvaruindustrin har varit globalt värderas till över 300 miljarder USD under det senaste året. (Källa: PR Newswire)

Nyckelpunkten: Lyxvaror har alltid haft titeln mycket värdefulla produkter, vilket ger kunderna en viss status och stärker deras självförtroende. Följaktligen värderas denna marknad kontinuerligt till miljarder dollar, vilket gör lyxprodukter med all säkerhet till en av de mest lönsamma varorna att sälja i din butik.

7. Under perioden mellan 2023-2027den marknaden för lyxvaror ges en beräknad sammansatt årlig tillväxttakt (CARG) på 4,73 %. (Källa: Expert Market Research)

Nyckelpunkten: Med marknaden för lyxprodukter som förväntas uppleva en stadig årlig tillväxttakt, uppmuntras butiksägare att utforska detta segment och så småningom introducera dessa varor i sina butiker eftersom de med största sannolikhet kommer att ge dem betydande vinster.

8. År 2025, ca 25 % av all lyxförsäljning förväntas ske online. (Källa: Statista)

Nyckelpunkten: Med en fjärdedel av lyxförsäljningen som förväntas ske online, om de ännu inte har utnyttjat e-handelsmarknaden, rekommenderas återförsäljare att överväga att öppna virtuella butiker eller till och med överväga att vända sig till dropshipping (kolla in dessa framgångsrika dropshipping-modebutiker).

9. Försäljningen av personliga lyxartiklar i USA var inställd på att nå nära 110 miljarder USD 2022med e-handelsförsäljningen står för 22,7 % av den totala försäljningen. (Källa: Insider Intelligence)

Nyckelpunkten: För att uttrycka det enkelt genererade den amerikanska marknaden för personliga lyxartiklar, såsom kläder, accessoarer, smycken, klockor och väskor, stora inkomster 2022, vilket gjorde den amerikanska marknaden till ett ”måste” när man riktar sig till en internationell publik. Dessutom, med e-handelsförsäljningen som ökade med 22,7 %, är USA utan tvekan ett av de bästa länderna att skicka till.

Mode lyx marknadstrender

10. År 2023 global försäljning av lyxiga modeprodukter är grovt beräknade till överstiga 240 miljarder dollar i intäkter. (Källa: Colliers)

Nyckelpunkten: Fortsätt att expandera din lyxbutik för kläder eftersom exklusiva modeprodukter förväntas fortsätta nå en bred kundbas och uppleva en enorm försäljningstillväxt under de kommande åren.

11. Lyxmode (kläder och skor) är marknadens största segmentsom visar volymtillväxt på över 97 miljarder USD 2022 och förväntas till fortsätt öka med 5,62% mellan 2022-2027.. (Källa: Statista)

Nyckelpunkten: Med tanke på det faktum att lyxmode är det högst intjänande segmentet inom lyxindustrin, fokusera på att öka din butiks kläd- och skokollektioner genom att diversifiera din produktkatalog och inkludera både aktuella och unika klädesplagg.

Se även  7 tips för att skapa din professionella profil på Instagram

12. Lyxklockor och smycken är den näst bästsäljande marknadssektionentjänar en intäkt på 67,97 miljarder USD 2022 med en en årlig tillväxtprognos på 4,11 % fram till 2027. (Källa: Statista)

Nyckelpunkten: Förutom klädsektionen är kategorin klockor och smycken en annan sektion av din butik som bör vara en samlingspunkt i din säljstrategi och en prioritet när du strävar efter ett bra lageromsättningsförhållande.

13. Den lyxsektorn på modemarknaden förutspås växa med 5-10 % på global nivå 2023upplever 9-14% tillväxt på den kinesiska marknaden, 3-8% på den europeiska marknaden och 5-10% i USA. (Källa: McKinsey)

Nyckelpunkten: Trots USA är den europeiska kontinenten en annan lovande plats för att sälja exklusiva lyxkläder och accessoarer samt hitta pålitliga europeiska klädleverantörer i grossistledet. Dessutom kan den kinesiska marknaden vara ett bra alternativ för omvänd dropshipping.

14. Modekategorier underkläder, ytterkläder, loungewear och accessoarer rapporteras huvudsakligen köpas via mobila enheter som utgör 69 % av försäljningenmedan stationära köp står för endast 30 % av onlineförsäljningen. (Källa: SaleCycle)

Nyckelpunkten: Med ett så stort antal köp som sker via mobila enheter skulle det inte skada ditt företag att skapa en mobiloptimerad webbplats också så att du inte missar några försäljningsmöjligheter.

Marknadsföringsstrategier trender

15. Modeföretag som väljer att utnyttja kunddata för att anpassa kundernas upplevelser har mötts 30-50% tillväxt i digital försäljning. (Källa: McKinsey)

Nyckelpunkten: Att samla in kunddata är ett idiotsäkert sätt att genomföra en kraftfull marknadsförings- och tillväxtstrategi eftersom det gör att du kan anpassa kundupplevelser, förbättra webbplatsinnehåll och köra anpassade klädannonser och modereklamkampanjer.

16. Studier förutspår det i USA kommer utgifterna för videoannonser att stiga upp till 28,21 miljarder USD 2023 för sociala medier. (Källa: Insider Intelligence)

Nyckelpunkten: Även om enbildsannonser i sociala medier är den mest använda annonsformen, med människor som ständigt rullar igenom rullar och andra typer av korta videor, särskilt de på TikTok, blir videoannonser sakta det nya valet för många entreprenörer som det borde. för dig också.

17. Mer än 80 % av de intervjuade företagen specialiserade på lyxvarorsåsom high-end kläder, har avslöjat använder sociala mediekanaler Instagram och Facebookmed Instagram visar sig vara dubbelt effektivare än Facebook. (Källa: The Home Trust)

Nyckelpunkten: Var uppmärksam på att utveckla dina Instagram- och Facebook-företagskonton så att du inte bara kan visa annonser på dem utan också kunna bygga nära relationer med dina kunder.

Se även  Varför använda det för ditt e-handelsföretag

Trender för lyxshoppare

18. Gen Z och Millennials förväntas bli dominerar kunderna på marknaden för lyxvarorvilket bidrar till ungefär 50 % av all lyxförsäljning till 2025. (Källa: Bain & Company)

Nyckelpunkten: Var mer uppmärksam på att rikta in dig på Gen Z och Millenial-publik. Eftersom båda generationerna föddes i teknikvärlden, börja investera mer i lämpliga marknadsföringsstrategier: förbli aktiv på sociala medier, skapa interaktiva inlägg för engagemang och dra fördel av influencer-marknadsföring, för att nämna några.

19. Som ett resultat lyxmarknadens konsumentbas beräknas växa från nuvarande 400 miljoner till 500 miljoner köpare år 2030. (Källa: Bain & Company)

Nyckelpunkten: Med detta nummer i åtanke kommer du att kunna fortsätta expandera din modeverksamhet, bredda din målgrupp och ta dig in på flera marknader inom en snar framtid.

20. En studie gjord på amerikanska lyxköpare rapporterar att huvudfaktorerna som drev dessa kunder till köpa lyxprodukter är högkvalitativa material (64%), varumärke (52%), livslängd och byggd för att hålla (50%), äkthet (48%) och exklusivitet (39%). (Källa: Klarna)

Nyckelpunkten: Faktorerna ovan är de främsta anledningarna till att majoriteten av lyxshoppare över hela världen vänder sig till lyxvaror. Därför har du mycket större chanser att förvandla tillfälliga köpare till lojala kunder genom att sälja exklusiva modeprodukter.

21. Samma studie hävdar vidare att klockor och smycken (köpt av 49 % av de tillfrågade) och mode (köpt av 47 % av de tillfrågade) är de mest köpta lyxkategorierna. (Källa: Klarna)

Nyckelpunkten: Som redan bekräftats av tidigare statistik som diskuterats i artikeln, kommer det troligtvis att ge dig garanterad försäljning att ha klädesplagg, klockor och smycken i din butik.

Att stanna ett steg framåt är viktigt

Det är avgörande att komma ikapp med lyxtrender eftersom de kan hjälpa dig att lägga grunden för nya affärsplaner som passar de nya marknadsförändringar som förväntas under de kommande månaderna. Statistiken vi har försett dig med kommer att guida dig genom viktig information som du bör tänka på när du förbereder din modebutik för det kommande 2023. I så fall, var säker på att du är redo att ta itu med ytterligare ett affärsår och genomföra alla strategier som planerad.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button