Reklam

360 On Wrapped Ride Share Vehicles

Se upp kungar, drottningar och USKs – det finns nya medieformat som tar vägarna med storm. Inslagna samåkningsfordon har blivit populära bland varumärken och medieplanerare och nu tar uppkomlingarna som erbjuder detta medieformat standardisering till placeringen.

I åratal har branschgrupper främjat standarder och mätningar för traditionella OOH-produkter. Även om transitering anses vara traditionell OOH, har det varit svårt att mäta och standardisera dessa produkter med tanke på att lagret flyttas, kan skalas snabbt och erbjuder en mängd olika storlekar och placeringsalternativ.

Nyligen samlades chefer från mobilads, Wrapify, Carvertise och andra mobilitetsföretag för att standardisera en av de snabbast växande produkterna inom reklamutrymmen utanför hemmet: fordonsinpackningar. De är smidiga, de är mätbara och de kan vara var som helst din utomhuspublik är.

AdQuicks chef för affärsutveckling, Katie Burwell, satte sig nyligen ner med Niels Sommerfeld, medgrundare och COO på mobilads för att prata om de nya standarderna.

Katie: Transitreklam är en enorm kategori. Medieköpare tänker vanligtvis på bussar, tunnelbanor och järnvägar snarare än hyrfordon. Kan du berätta lite om mobilads och hur du kom in i bilinpackningsbranschen?

Niels: Min medgrundare, Craig Cook, gav mig idén 2019. När vi bodde i NYC märkte vi att de största varumärkena i världen använde fastigheter på transit – bussar, tunnelbanor, taxitoppar – för att annonsera för sin publik IRL . Vid den tiden blomstrade Uber (80K Ubers i NYC, 3M i USA) men ingen annonserade på dessa fordon. Vi såg en möjlighet att dra nytta av detta enorma nätverk av outnyttjade fastigheter och använda det som en duk för varumärken att nå sin publik på ett unikt sätt, samtidigt som vi lägger inkomster i fickorna på spelningsarbetare som behöver det.

Så varför valde vi wraps? Vårt fokus är speed-to-market. Wraps tillåter oss att skapa inventering över en natt och skala kampanjer var som helst i USA utan alla de investeringskostnader som krävs för hårdvara eller juridiska komplexiteter som de flesta medieleverantörer står inför. Wraps är också stora, iögonfallande och minnesvärda, vilket vi lärde oss är vad varumärken vill ha.

K: Jag älskar när ett frö planteras bland vänner. Vad ledde till samtalen kring standardisering av detta format? Vem var involverad?

Se även  Framgångsrikt varumärkesbyggande av din webbplats i fyra steg

N: Initiativet leddes av några av de främsta aktörerna inom reklam för rideshare – Wrapify, Firefly, mobilads – för att hjälpa till att göra det lättare för mediaannonsörer att köpa fordonsinpackningar. Vårt format faller in i ett unikt utrymme som de flesta interna byråteam inte känner till, vilket gör det till en utmaning att utbilda dem i den här nya kategorin som vi bygger… speciellt eftersom vi alla har använt olika inslagsnamn och varianter. Att standardisera det hjälper våra medlemmar att kvantifiera värdet och effekten av sin investering, jämföra äpplen med äpplen i olika mediaalternativ utanför hemmet, och i slutändan ge mediet trovärdighet – liknande vad som hände med bussar för 40 år sedan.

K: Det är fantastiskt att se samarbetet här! Som ett team som köper media och bygger en OOH-plattform vet vi att ett av de bästa sätten att skala är genom anpassning och förståelse av de unika egenskaperna hos alla typer av OOH. Så låt oss gå in på några av de nya standarderna. Kan du berätta lite mer om produkterna?

N: Medieköpare kan nu enkelt jämföra attributen över ett rutnät med flera alternativ på en RFP. Storleken och placeringen av annonsen på fordonet är huvudfokus här.

  • 180: en halv wrap som täcker fram- och bakdörrar på både förar- och passagerarsidan som är cirka 40” x 100” i annonsstorlek på varje sida. Detta är vår mest populära och kostnadseffektiva produkt.
  • 270: inkluderar annonsutrymme på dörrarna, plus de bakre fjärdedelspanelerna och bakre stötfångare/bagage/lucka.
  • 360: en heltäckning som täcker hela fordonet förutom taket, vilket ger den bästa möjliga fordonstäckningen.

Det finns också några tillägg för att förbättra varumärket på bilen som en bakruta (RW) panel. Vi kommer att använda olika kombinationer av wrap-typerna och motsvarande tillägg (t.ex. 360 + RW, 180, etc.)

360 wrap på ett samåkningsfordon

K: Vad är viktigt för köpare att tänka på när de planerar en kampanj för inpackade fordon?

N: Vi pratade om annonsstorlek och placering, men fordonets beteende är det som verkligen betyder något. mobilads erbjuder två implementeringsstrategier som engagerar olika beroende på kampanjens mål.

  1. En massupplysningskampanj är DMA-fokuserad och använder en stor flotta av bilar för att ta över en marknad och nå fickor i staden där traditionella OOH inte kan. Genom att piggybacka av samåkningsappar och deras förare (fullständigt genomgångna, kommersiellt försäkrade, krävs för att köra 40+ timmar per vecka), kan vi garantera att ditt varumärke når en bredare publik och alltid är där publiken är.
  2. En blitzkampanj handlar om att nå stora koncentrationer av en specifik publik i verkliga livet under kulturellt relevanta ögonblick. Den fokuserar på Event Marketing Areas (EMAs), som är områden inom DMA som består av stora liveevenemang som innehåller din målgrupp. När du väl har bestämt dig för ett evenemang skickar vi dina märkesbilar för att mylla lokalen vid viktiga ögonblick för att göra ett stänk med publiken. Vi har sett en stor efterfrågan på Blitz-kampanjer – de flesta kunder gör en kombination av dessa två strategier för att maximera deras effekt.
Se även  Hur Big Data påverkar din konsumentstrategi

K: Det är kul att se wraps i naturen och vi har kunder som älskar sina inpackade bilar! Vad bör märken som är nyare för mediet veta om produkten?

N: Musik för mina öron! Inget bättre än en nöjd kund. Vi ser äntligen fart med denna kategori. Fortune 500-varumärken och tidiga företag inom olika branscher har framgång med vårt format. De flesta av våra kunder ser mobilads som en ”ögonblicksbaserad” OOH-partner som kompletterar deras befintliga mediestrategi – vi uppmuntrar faktiskt traditionella skyltar och andra digitala kanaler att användas i samband med fordonsinpackningar för att öka avkastningen på investeringen.

En vanlig missuppfattning om vårt medium är att det går långsamt att lansera, vilket inte kan vara längre från sanningen! Eftersom vi är helt internt kan vi lansera kampanjer av alla storlekar över hela landet med handläggningstider som är jämförbara med digitala medier. Vi får kampanjförfrågningar i sista minuten hela tiden som vi lanserar inom tre dagar efter att vi mottagit konstverket – och vårt mål är att fortsätta att förkorta det fönstret.

K: Låt oss prata lite mer om mätningen. Hur kan inpackade fordon mätas som andra OOH-produkter eller andra mediekanaler?

N: Vår metod för mätning är anpassad till industristandarder för traditionella skyltar. Den största skillnaden är att våra fordon alltid rör sig, så vi måste ta hänsyn till att matcha två ständigt rörliga, massiva datauppsättningar för att beräkna visningar.

Vi samlar in GPS-data från första part med några sekunders mellanrum från våra fordon och kombinerar dem med mobil platsdata från tredje part för att avgöra sannolikheten för vem som var i visningsavståndet för annonserna. Vi mäter sedan resultat, såsom ökning av fottrafik (genom geofencing) och onlinekonverteringar (genom att placera en pixel) som kan tillskrivas OOH-exponeringen, och använder vackra värmekartor för att visa upp kampanjens täckning. En dag kommer vi att kunna visa allt detta i realtid och tillsammans med andra digitala kanaler, så att marknadsförare kan fatta beslut under en kampanj under en kampanj.

Se även  Framtiden för reklam i molnet

Standardisering kommer att tillåta tredjepartsdataleverantörer att fastställa en baslinje när de mäter våra media.

K: Jag vet att du har några hektiska veckor kring evenemang som Super Bowl, F1, SXSW – vilken är den största kampanjen du har distribuerat för ett varumärke?

N: Super Bowl har varit vår heliga graal-event sedan mobiladerna lanserades 2019. Vi har precis lanserat en stadsövergripande övertagandekampanj för DraftKings och He Gets Us på Super Bowl LVII. Mer än 265 inpackade bilar genererade över 50 miljoner visningar i hela Phoenix medan de myllrade av Staples Stadium på speldagen – till en bråkdel av kostnaden för en sponsring eller tv-reklam.

K: Enorma evenemang är en så bra plattform för out-of-home och dessa fordon erbjuder ett riktigt kreativt utlopp. Finns det något du vill göra som inte har köpts eller utförts ännu?

N: Vi skulle älska att driva en rikstäckande, evenemangsbaserad kampanj där ett varumärke väljer flera marknader helt baserat på stora liveevenemang som innehåller deras publik, och myllrar av dessa evenemang under hela året… kanske införlivar direkt digital retargeting vid varje evenemang för att förstärka och mäta påverkan i stor skala.

K: Låt oss komma på det! Något som skiljer tankar?

N: Vi är stora fans av AdQuick-plattformen. Ditt team har varit avgörande för mobilads framgångar under de senaste två åren. OOH är en spännande bransch just nu och vi är tacksamma över att få vara en del av resan. Härligt att chatta med dig!

K: Och vi är stora fans av dig! Tack!

Glad inslagning!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button