Influencer

4 anledningar till att Instagram låser ditt konto och hur man förhindrar det

Har du blivit utestängd från ditt Instagram-konto på sistone och har ingen aning om varför?

Tja, du är inte ensam! Vi har själva stött på några Instagram-kontoproblem under de senaste månaderna. Att komma till roten till allt har krävt mycket försök och misstag.

Och vi visste om vi höll på att låsas ute från Instagram då andra företag troligen också blev det.

De goda nyheterna? Att få tillbaka ditt konto behöver inte vara en huvudvärk eller ta en evighet.

I det här inlägget kommer vi att dela allt vi har lärt oss om Instagram-lockouter. Detta inkluderar:

 • Varför Instagram låste ditt konto i första hand
 • Hur du undviker att förlora åtkomst till ditt Instagram-konto i framtiden
 • Vad ska man göra om Instagram gör avaktivera ditt konto (och hur du får tillbaka det ASAP)

De främsta anledningarna till att Instagram låser ditt konto

Instagram är inte känt för att ge detaljerad information om varför de låser eller inaktiverar konton.

Detta gör att många varumärken och innehållsskapare blir frustrerade. Med rätta!

Lyckligtvis är dessa lockouter oftast bara tillfälliga blockeringar som inte utgör något omedelbart hot mot ditt konto.

Instagram-konto låst

Men efter flera incidenter kan Instagram varna att du löper risk för avstängning eller uppsägning. Den här varningen är skrämmande med tanke på all den tid och ansträngning det tar att bygga upp en efterföljare.

Även om Instagram kanske inte specifikt berättar varför ditt konto är låst, har vi spårat de vanligaste orsakerna till att det händer. Vi upptäckte också specifika åtgärder du kan göra för att minska risken för en lockout i framtiden.

1. Du har brutit mot Instagrams riktlinjer

Allt som publiceras på Instagram måste följa plattformens Riktlinjer för communityn.

Om något av ditt innehåll har gått på linjen på sistone, kan det här vara din väg att ringa tillbaka. Vanliga oavsiktligt brutna riktlinjer inkluderar:

 • Återpublicera upphovsrättsskyddat material utan tillstånd eller kredit
 • Innehåll som visar grafiskt våld (som inkluderar bilder av nyhetsbevakning)
 • Alla typer av engagemangshöjande bots (som att köpa likes eller följare)

Chansen är stor att du inte har brutit mot regler till vänster och höger. Vi ger dig kredit! Ta ändå en närmare titt på ditt flöde. Dubbelkolla att inget av ditt innehåll eller din aktivitet kan tolkas som att det bryter mot reglerna ovan.

2. Du loggar in med för många olika IP/MAC-adresser

När du loggar in på Instagram upptäcker appen din:

 • IP-adress (tänk: AKA din allmänna plats)
 • MAC-adress (tänk: den typ av digital enhet du använder för närvarande).

Hur är dessa uppgifter relevanta för att bli utelåst? Tja, låt oss säga att ditt sociala medieteam är utspridda över landet som vårt är. Instagram kan se samtidiga inloggningsförsök från olika platser som misstänkta. Plattformen kan då tillfälligt blockera dig som en försiktighetsåtgärd.

Se även  5 faktorer som påverkar köpbeteendet som alla marknadsförare bör känna till

3. Instagram tror att du ägnar dig åt spambeteende

Instagram är ganska aggressivt när det gäller att identifiera spamkonton. Detta är vanligtvis en bra sak men inte så mycket när legitima konton fastnar i mitten.

Om ditt konto verkar engagera sig snabbt några åtgärd kan du bli flaggad som skräppost.

Dessa aktiviteter inkluderar:

 • Gillar inlägg
 • Lämna kommentarer
 • Följer eller slutar följa konton i massor

Om du ägnar dig åt den här typen av beteende kan Instagram tillfälligt blockera dig från dessa åtgärder. Du kan också bli tillfälligt utelåst från ditt konto. Det är därför det är viktigt att bygga upp dina följare på ett autentiskt sätt och inte ta genvägar!

Minns du inte att du blev medtagen i en ”gillande”-spree? Se till att dubbelkolla alla appar du kan ha anslutit till Instagram. Ibland kommer tredjepartsappar att engagera sig i detta beteende utan din vetskap.

Om du har uteslutit det, prata med dina teammedlemmar. Ta reda på om din Instagram-aktivitet överlappar. När en handfull teammedlemmar interagerar med kunder eller gör kommentarer samtidigt kan du se hur detta ses av plattformen som spam.

I det här fallet kanske du vill schemalägga specifika tider för teammedlemmar att logga in på Instagram. Om du gör det begränsas antalet möjliga åtgärder som vidtas åt gången.

För mer information om vad Instagram anser vara spammigt beteende, kolla in vårt inlägg på shadowbanning.

4. Dina tredjepartsappar kan uppträda fel

På tal om tredjepartsappar kan de spela en stor roll för att ditt konto flaggas.

Som nämnts ovan, om några appar som är anslutna till ditt Instagram-konto gör något i en omänsklig takt – särskilt att följa och sluta följa konton – varnar detta Instagram om botliknande beteende. Även legitima sociala schemaläggningsverktyg har utlöst denna varning för oss!

En annan anledning till att du kan få det här meddelandet: Instagram vill skydda dig från nätfiske. Om ditt användarnamn och lösenord används på en webbplats som Instagram tror kan skumma din personliga information, vidtar plattformen åtgärder. Du kommer att få ett popup-fönster när du loggar in med en varning om att ditt konto kan äventyras och att du bör ändra ditt lösenord.

Hur man förhindrar att bli utestängd från Instagram i framtiden

Kanske har du just kommit tillbaka från ett tillfälligt block.

Eller kanske är du paranoid över att förlora åtkomsten till ditt Instagram-konto i framtiden.

Hej, vi förstår!

Aktivera tvåfaktorsautentisering

Det här är den stora. Nästa gång du öppnar Instagram, planera i förväg genom att se till att tvåfaktorsautentisering är på. För att kontrollera detta, gå till ”Inställningar” på ditt konto.

Instagram instrumentpanel Instagram-inställningar

Välj sedan ”Säkerhet”. Tryck på ”Tvåfaktorsautentisering” och se till att den är aktiv. Dubbelkolla också att informationen du angett fortfarande är korrekt.

Se även  TikTok Challenges vs Branded Hashtag Challenge Ads

Instagram säkerhetsinställningar Instagram säkerhet

När du är där trycker du på ”Ytterligare metoder” och sedan på ”Säkerhetskopieringskoder.”

Instagram-inställningar Instagram backup-koder

Här hittar du en uppsättning återställningskoder som ser ut som en slumpmässig sträng med nummer. Dessa koder är unika för dig och var och en kan endast användas en gång.

Säkerhetskopieringskoder är livräddare om du blir utelåst från ditt konto och inte har något sätt att autentisera via sms eller e-post. Skärmbilda dessa och förvara dem på ett säkert ställe. Åh och dela dem inte med någon utanför ditt sociala team.

reservkoder på Instagram

Av säkerhetsskäl var vi uppenbarligen tvungna att blockera våra egna reservkoder. Vi lovar att du kommer att se dem på den här skärmen istället för en stor krickfärgad ask!

Ta bort extra enheter

För att kontrollera lista över enheter för närvarande inloggad på ditt konto, navigera igen till ”Inställningar” och sedan ”Säkerhet”. Tryck på ”Inloggningsaktivitet” så ser du en lista (och karta) över alla enheter och platser som ditt konto nyligen nåddes från.

Om du hittar en enhet som inte borde vara där eller om någon har glömt att logga ut, tryck helt enkelt på de tre prickarna bredvid enhetsnamnet för att logga ut dem på distans. Ser du flera obekanta enheter på den här sidan? Uppdatera ditt lösenord och fortsätt att övervaka för att förhindra framtida hack.

Ta bort appar från tredje part

Eftersom Instagram har för vana att flagga konton som har appar från tredje part anslutna, kan det ibland lösa problemet genom att ta bort dem. Du kan börja med att granska alla appar som är kopplade till ditt konto och ta bort gamla eller obehöriga.

För att göra detta, under dina ”Säkerhet”-inställningar, tryck på ”Appar och webbplatser.” Härifrån har du möjlighet att koppla bort alla appar du vill. Om du upptäcker några obehöriga appar som inte var anslutna av dig eller ditt team, ändra ditt lösenord.

Tyvärr kan även legitima schemaläggningsverktyg och rutplanerare utlösa ett nätfiskemeddelande från Instagram. Ser du inga tvivelaktiga appar kopplade till ditt konto? Gör din forskning och se till att alla verktyg du har anslutit är verifierade och pålitliga. Om det fortsätter att hända ofta, prova ett mer etablerat och pålitligt verktyg.

Begränsa ditt sociala medieteams inloggningar

Som vi nämnde ovan kan inloggning från för många olika IP-adresser eller MAC-adresser få Instagram att flagga ditt konto.

Om ditt marknadsföringsteam kommer åt ditt konto från hela världen, överväg att effektivisera inläggsprocessen för att minska den trafiken. Till exempel, utse en eller två teammedlemmar som gör alla manuella inlägg i appen. Låt sedan alla andra logga ut permanent.

Se även  Den nya vågen av social marknadsföring

Sätt dig ner med ditt team och bedöm dina inläggsbehov. Därifrån kan du ta reda på om du kan begränsa antalet inloggningar som ditt konto har på daglig basis. Alternativt, skapa bara ett schema och håll dig till det.

Vad du ska göra om Instagram inaktiverar ditt konto

”Usch. Instagram låste mig ute igen!”

Att bli inaktiverad är frustrerande. Lita på oss, vi har varit där.

Faktum är att vi har massor av förstahandserfarenhet om hur man återfår åtkomst till ett låst Instagram-konto. Statuspheres egen Alexa Groat har tagit itu med deaktivering dubbelt.

Nedan är Alexas historia om att gå från låst till att ha kontroll över sitt konto på några timmar:

”Det fanns ingen anledning bakom det. Jag vet att detta inte är ett ovanligt problem för kreatörer och varumärken. Jag har varit utelåst förut.

Tack och lov vet jag tricket för att få tillbaka ditt konto!

Jag började återhämtningsprocessen klockan 8:30. Efter att ha chattat med någon från Instagram i cirka 15 minuter var jag bara tvungen att vänta på en uppdatering. Det är allt! Jag återaktiverades vid middagstid vilket känns som rekordtid.

Jag vet att vissa konton aldrig återaktiveras. Jag tror att det beror på att de inte vet hur man effektivt kommer i kontakt med någon som kan hjälpa.”

Takeaways? Ha tålamod, ha lite tro och ta kontakt med Instagram Hjälpcenter! Alexa noterade att hon följde de specifika stegen i den här videon för att få tillbaka hennes konto.

Sammanfattning: Din Instagram måste fungera!

Där du inte kan leva utan Instagram eller lita på det för affärer, är det dåliga nyheter att bli utelåst.

Förhoppningsvis kan stegen ovan få dig tillbaka till ditt konto förr snarare än senare.

Och om du någonsin do bli utelåst igen, få inte panik!

Vi ser det hända hela tiden. Det är ett särskilt stort problem för företag och varumärkesteam som delar Instagram-konton.

När flera anställda DM-kunder eller skapare samtidigt kan Instagram se det som en röd flagga. Detta resulterar i en låsning och stoppar dina uppsökande ansträngningar.

Inte idealiskt, eller hur? Om DMs eller influencer uppsökande ger dig huvudvärk, fundera över hur du kan undvika att pitcha folk på Instagram helt och hållet.

På Statusphere matchar vi ditt varumärke med influencers från vårt pålitliga nätverk och gör dem redo att skriva om dina produkter med en knapptryckning. Inga DM, frakt eller postspårning krävs – vi tar hand om allt.

Vill du veta hur processen fungerar? Chatta med en av våra experter på influencer-marknadsföring om dina marknadsföringsmål på Instagram och hur vi kan hjälpa dig att nå dem.

Ursprungligen publicerad 8 augusti 2021. Senast uppdaterad 24 juni 2022.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button