Ekom & Dropshipping

7 bästa alternativen för ditt företag

Har du nyligen anställt några anställda för att hjälpa dig att hantera ditt företag? Förutom att skicka dem en check i slutet av varje löneperiod, kan du behöva utfärda ett lönemeddelande som listar detaljer om deras inkomst.
Vad är en lönelapp?

En lönesumma är ett digitalt dokument eller pappersdokument som ger anställda en uppdelning av hur deras inkomster beräknades. Information som anställdas lön, avdrag och betalda skatter samt nettolön anges på lönelappen. Anställda kan hänvisa till sina lönesummar för att ta reda på hur mycket de får ta med sig hem.

En lönelapp kallas också en lönelapp eller lönebesked, så bli inte förvånad om du hör dessa villkor när du uppmanas att ge detaljer om en anställds ersättning.

Varför skapa en lönelapp?

Lönelappar hjälper dig att följa Fair Labor Standards Act (FLSA), som kräver att företag dokumenterar anställdas löner. Dessutom kan du använda dem för att lösa avvikelser i de anställdas löner, om det skulle behövas.

Observera att federal lag inte kräver att du ger lönesubventioner till dina anställda, men du bör utfärda dem för dina löneregister under FLSA.

För anställda fungerar lönebevis som inkomstbevis vid ansökan om lån eller uthyrning av en ny lägenhet. Eftersom dokumentet innehåller en detaljerad uppdelning av arbetarens inkomst, kan långivare tydligt se hur mycket de tar hem varje lönedag. Det gör det lättare för långivare att göra riskbedömningar och komma fram till ett beslut.

Så hur skapar du en lönelapp?

Det enklaste sättet är att använda en betalstubbsgenerator online. Detta mjukvaruverktyg konsoliderar alla dina lönerelaterade data och fakturor och skapar sedan en personlig lönelapp som du kan dela med din personal. Du behöver inte anlita en revisor – skriv bara in relevant information så genererar verktyget lönebesked åt dig.

Bästa lönelappsgeneratorer för snabba och professionella lönelappar

1. Shopify betalkortsgenerator

shopify paystub generator

Shopifys tillverkare av lönelappar på nätet tar förstaplatsen eftersom den kryssar i alla rutorna för en allt-i-ett lönemärkegenerator. Verktyget kan göra lönebesked som inkluderar all företags-, personal-, inkomst- och avdragsinformation. Följ bara de fyra stegen på sidan för betalkortsgeneratorn och fyll i de obligatoriska fälten. Shopify skickar din elektroniska lönebesked via e-post direkt, redo att användas.

Se även  Hur tjänar man pengar på ditt eget Instagram-konto?

Med Shopifys lönekortsgenerator behöver du inte spendera pengar på snygg programvara för att få anpassade lönekort. Så länge du har den information som krävs kan du få en personlig lönelapp genererad och e-postad till dig. Vill exportera in lönebesked PDF-formulär? Det är också möjligt med detta generatorverktyg.

Pris: Fri.

2. Wix Pay Stub Generator

wix paystub generator

Wix’s betalkortstillverkare är ett annat bra verktyg för småföretag att skapa lönelappar online. Liksom andra Wix-erbjudanden är generatorn lätt att navigera och använda. Ange din företagsinformation, redigera arbetarens lön och detaljer och gör skatteavdrag eller relevanta tillägg – allt med några få klick.

Du kan till och med lägga till din logotyp i löneboken och göra andra anpassningar för att möta dina specifika varumärkesbehov. Skicka sedan din lönesumma direkt till anställda eller ladda ner och skriv ut en PDF-kopia från din e-post.

Pris: Fri.

3. Wave Financial lönebesked generator

våg finansiell lönekortstillverkare

Waves check stub maker är snabb och effektiv. Med ett klick på en knapp kan du skapa lönekort som är lätta att dela. Onlinegeneratorn har också ett fält för YTD-komponenter, som visar hur mycket bruttolön en anställd har tjänat under året fram till betalningsdatumet för lönelappen. Du kan även inkludera totala avdrag och total nettolön för året fram till dess.

Waves löneuttagsgenerator gör beräkningarna för din räkning, vilket minskar risken för mänskliga fel som felstavningar eller felaktiga inmatningar. Efter att du har skapat en lönesumma kan du skriva ut den eller ladda ner den som PDF för att skicka till din anställd.

Pris: Fri.

4. Klicka på Funnels Paystub Maker Tool

clickfunnels paystub maker-verktyg

ClickFunnels är populärt för att vara en säljtrattbyggare, men företaget bakom mjukvaran erbjuder även andra affärsverktyg, inklusive en lönelappsgenerator. Generatorn låter dig skapa snygga lönekort i några enkla steg. Beräkna, skapa och skriv ut – det är så enkelt att använda.

Du kan också lägga till din företagslogotyp på lönelappen, vilket gör det enklare för anställda att ta reda på vem som har skickat den. Även om verktyget inte har lika många funktioner som andra generatorer av lönelappar på den här listan, gör det det grundläggande jobbet (dvs. skapa en lönekort) ganska bra. Du kan också ladda ner eller mejla dig själv en kopia för journalföring och dokumentation.

Pris: Fri.

5. 123 PayStubs

123 lönekort

123PayStubs är ett mycket effektivt verktyg för att designa och skriva ut lönekort för anställda. Med mycket professionella mallar säkerställer lönekortsgeneratorn att du får färdiga att skicka dokument. Dessutom låter verktyget dig lägga till övertidstimmar, bonusar och tips till lönelapparna.

Du kan också anpassa intäkterna branschmässigt, samt generera flera lönekort för en arbetare utan att ange detaljerna upprepade gånger. Dessutom kan du förhandsgranska lönelappen innan du laddar ner den och göra obegränsade korrigeringar utan extra kostnad.

Pris: Gratis för den första lönelappen, $3,99 från den andra lönelappen.

6. Formproffs Pay Stub Maker

formulär proffs lönelapp

Vill du skapa lönebesked i olika format? Form Pros låter dig generera lönecheckar som antingen A4-storlek eller Letter-storlek. Det ger dig också möjlighet att välja mellan liggande och stående orientering för varje formattyp. Välj bland olika lönekortsdesigner och fyll sedan i de nödvändiga uppgifterna för att skapa en lönebesked på några minuter.

Även om det kostar pengar att skapa en anställd lönelapp med Form Pros, är det mycket billigare än att anlita en revisor. Dessutom kan du välja mellan olika lönekortsdesigner, inklusive mallar som låter dig ange ytterligare förvärvsinkomster (som övertid, dricks och semesterersättning).

Pris: $8,99 per stubb.

7. PayStubs


ThePayStubs generator låter dig snabba upp skapandet av lönelappar. På bara två minuter kan du få en professionellt gjord lönelapp att skicka till din medarbetare. Om du fastnar med några tekniska problem när du skapar lönechecken kan du kontakta ThePayStubs supportteam för att lösa dem åt dig.

ThePayStubs har också en lönekalkylator, vilket innebär att du effektivt kan hålla koll på din ekonomi. Dessutom får du sinnesfrid, eftersom verktyget garanterar korrekta beräkningar.

Pris: $8,99 per stubb.

Ge dina anställda professionellt utseende lönebesked

Lönesummar är ett utmärkt sätt att uppnå lönereglering och ansvarsskyldighet. Men att skapa dem kan vara tidskrävande om du går den manuella vägen (dvs. använder en mall för lönekort). Och att använda en lönetjänst är helt enkelt dyrt.

Lyckligtvis kan lönekortsgeneratorer online hjälpa dig att generera lönekort av professionell kvalitet med några få klick. Använd dessa verktyg för att skapa viktiga journalföringsdokument som gynnar dig och din personal. De är alla enkla, omedelbara och gratis att använda.

Vanliga frågor om betalningsstubbsgenerator online

Hur skapar jag min egen lönelapp?

Även om det finns flera sätt att skapa din egen avlöningssiffra, är det enklast att använda en generator för lönekort online. Inte bara är de flesta digitala betalkortsgeneratorer gratis, utan de låter dig skapa en personlig lönelapp i några enkla steg och nästan omedelbart.

Hur fungerar en avlöningsgenerator?

En lönemärkegenerator förlitar sig på följande steg för att fungera:

  1. Ange information om företag, anställda och inkomst.
  2. Ange eventuella relevanta avdrag.
  3. Klicka på knappen ”Skapa lönekort”.

När det är klart kommer verktyget att skicka din nya lönebesked via e-post.

Vilken är den bästa avlöningsgeneratorn?

Den bästa avlöningsgeneratorn är en som markerar följande rutor:

  • Det är omedelbart.
  • Det är lätt att använda.
  • Den har ett enkelt och rent användargränssnitt.
  • Den erbjuder PDF-export.
  • Det är gratis.

De flesta avlöningsgeneratorer på vår lista uppfyller alla dessa kriterier.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button