Ekom & Dropshipping

7 bästa domänregistratorer för att etablera ditt onlinevarumärke (2023)

Planerar att starta ett nytt onlineföretag? Du måste ha några saker på plats innan du officiellt kan lansera. En av dessa saker är ett domännamn.

Ett domännamn är en viktig del av ditt övergripande varumärke. Det speglar vad du gör och vem du vill rikta in dig på. När du har en ny affärsidé och några tankar om varumärket måste du köpa en domän, registrera den och värd för din webbplats.

Det är där domänregistratorer får betydelse.

En domänregistrator är en enhet genom vilken du köper och konfigurerar din domän. I processen får du även en URL kopplad till en unik IP-adress.

Men vilken registrar ska du använda?

För att göra beslutet mindre komplicerat och krångligt har vi sammanställt en lista över de bästa domänregistratorerna för att köpa och konfigurera ett domännamn.
De 7 bästa domännamnsregistratorerna att använda nu

1. Shopify

Bäst för e-handelsföretag

bästa domänregistrator: Shopify

Shopify är den bästa domänregistratorn för bygga en webbutik. Den erbjuder alla verktyg och funktioner du behöver för att ställa in varje webbplatskomponent, från appar och teman till webbplatsnavigering och innehållslayout.

För en funktionell webbplats behöver du ett webbhotell, webbplatsdesign och, troligen, e-post- och kundtjänstfunktioner. Även om du kan ordna allt detta individuellt, är det bäst att använda en lösning som ger dig allt på ett ställe.

Alla domäner som du registrerar via Shopify kopplas till din onlinebutik omedelbart, vilket innebär att du inte behöver gå igenom komplicerade processer för vidarebefordran av DNS.

Så om du funderar på att bygga en onlinebutik är Shopify den perfekta domänregistratorn för dig.

Snabb info:

 • Prissättning: Domänregistrering kostar mellan $11 och $14 per år. Förnyelsepriset är detsamma som ditt första års inköpspris – inga dolda eller överraskande avgifter.
 • Domänöverföring: Att överföra en domän till Shopify, och vice versa, är enkelt. Du behöver bara se till att din domän är kvalificerad och hålla den i minst 60 dagar för att överföra den till Shopify.
 • Sekretessalternativ: Shopify erbjuder WHOIS-integritetsskydd med all domänregistrering. Du behöver inte köpa en extra tjänst för att lägga till detta extra lager av säkerhet.

2. Sväva

Bäst för snabb och enkel registrering

Hover domänregistrering

Sväva är en enkel och användarvänlig domänregistreringstjänst. Det har funnits sedan 2008 och vänder sig till företag som behöver en domän utan alla klockor och visselpipor. Du kan använda Hover Anslut för att synkronisera viktiga tjänster som Shopify, Facebook eller Etsy. E-postfunktionalitet är också tillgänglig, men den kommer som ett separat köp.

Snabb info:

 • Prissättning: .com-domänpriset börjar på $12,99 per år och förnyelser på $14,99 per år.
 • Domänöverföring: För att överföra en domän till Hover måste du se till att den registrerades mer än 60 dagar tidigare och att den inte har överförts under de senaste 60 dagarna. Dessutom bör det inte ha någon tvist i samband med det.
 • Sekretessalternativ: Alla toppdomäner som du registrerar hos Hover inkluderar WHOIS-skydd som standard.

3. Namecheap

Bäst för prisvärd domänregistrering

prisvärd domänregistrering: Namecheap

Namecheap erbjuder både domänregistrering och webbhotelltjänster. Det är ett bra alternativ om du letar efter ett prisvärt paket med webbhotell och WHOIS-skydd. Kundrecensioner säger dock att det inte har det bästa stödet, så tänk på det när du jämför det med andra registrarer.

Snabb info:

 • Prissättning: Prissättningen börjar på $8,88 per år för .com-domäner. Förnyelser börjar på $12,98 och du betalar $4 mer i genomsnitt det andra året än vad du betalade under det första.
 • Domänöverföring: Du kan överföra en domän från Namecheap så länge den är äldre än 60 dagar och inte har överförts inom 60 dagar. Det är också enkelt att överföra domäner till registraren: skriv bara in domännamnet i sökfältet för att kontrollera dess behörighet och följ tre steg för att överföra det.
 • Sekretessalternativ: Namecheap erbjuder WhoisGuard, som skyddar din information i WHOIS-katalogen. Dessutom erbjuder registraren säkerhetsfunktioner som VPN, PremiumDNS och SSL-certifikat som tillägg till årsavgiften.

4. Domain.com

Bäst för domänregistrering utan värd

Domain.com registreringstjänst

Domain.com är mest känd för sina generiska toppdomäner och är ett utmärkt val för snabb domänregistrering. Du får även support för livechatt, vilket kan vara till hjälp när du skapar en ny domän. Men prissättningen är inte den bästa och integritetsskyddet kostar extra. Som sagt, Domain.com är ett pålitligt webbhotell, vilket gör det lämpligt för dem som vill ha sin webbplats på samma plats som de registrerade den.

Snabb info:

 • Prissättning: .com-domäner börjar på $9,99 per år med ett kontrakt på minst ett år. Förnyelser börjar på $13,99 per år.
 • Domänöverföring: Det är enkelt att göra domänöverföringar på Domain.com. Du måste dock ange domänen först för att se hur mycket den kommer att kosta – företaget listar inte priser på sin webbplats.
 • Sekretessalternativ: WHOIS integritetsskydd är tillgängligt som ett tillägg. Du kan kombinera den med din domänregistrering för $8,99.

5. Google Domains

Bäst för enkel domänregistrering

Googles domäntjänst

Google Domains skiljer sig från andra domänregistratorer – det är inga krusiduller och kostar mindre för .com-domäner än de flesta andra tjänster. Dessutom kan du enkelt lägga ut betalda annonser med Google Domains som din registrar. Så om du planerar det använda Google Ads För att marknadsföra ditt företag gör den här webbplatsen det mycket enkelt att ställa in.

Snabb info:

 • Prissättning: Prissättningen för nya domäner börjar på $9 per år. Alla planer inkluderar vidarebefordran av e-post, kundsupport dygnet runt, Googles tvåstegsverifiering och vidarebefordran av underdomän och domän.
 • Domänöverföring: Även om det är enkelt att överföra en domän till Google, kan kostnaden variera beroende på vilken domän du vill flytta.
 • Sekretessalternativ: Du får WHOIS-skydd gratis.

6. Kör pappa

Bäst för ultimat domänsekretess

äldsta domänregistrator: GoDaddy

GoDaddy är den mest populära domänregistratorn globalt men är också den dyraste. Domäner kommer med en hög förnyelseavgift och sekretess är tillgängligt som tillägg. GoDaddy kan vara ett bra val om du vill registrera dig hos en välkänd domäntjänst, men baserat på enbart prissättningen är den inte lämplig för spirande entreprenörer.

Snabb info:

 • Prissättning: .com-domäner kostar 11,99 USD det första året. Förnyelser är dyra och kan endast ses på ditt konto efter att du har registrerat en domän.
 • Domänöverföring: Domänöverföringar är lätta och börjar på $7,99 för .com-tlddomar.
 • Sekretessalternativ: Tre nivåer av domänskydd är tillgängliga, och var och en av dem inkluderar WHOIS-skydd.

7. Dynadot

Bäst för premiumdomäntillägg

Registrera toppdomäner hos Dynadot

Med en mängd olika toppdomäner (TLD) är Dynadot ett idealiskt alternativ för att skapa en nischwebbplats. TLD:er är slutändan av en domän, som .com, .tech, .restaurant, etc. Tjänsten erbjuder hundratals av dessa, så det finns en god chans att du hittar något som passar ditt företag. Dynadots webbplats är snabb och enkel att navigera, vilket gör den till ett bra ställe att börja din domänsökning.

Snabb info:

 • Prissättning: Prissättningen för .com-webbplatser börjar på $7,99 och förnyelser är $8,99. Du kan hitta både registrerings- och förnyelsepriser för varje enskild toppdomän på Dynadots hemsida.
 • Domänöverföring: Att överföra domäner är enkelt och kostar $8,99 för .com-domäner.
 • Sekretessalternativ: Din domän kommer med WHOIS-skydd. Dessutom erbjuder Dynadot tvåfaktorsautentisering till alla kontoinnehavare.

Registrera en domän för ditt företag

Som du kan se finns det ingen brist på domänregistratorer där ute. Så företagare har många alternativ att välja mellan. Som sagt, valet av registrar kommer i slutändan att bero på dina behov och personliga preferenser.

Vissa registrarer erbjuder fullt utrustade planer som inkluderar en e-postadress, webbhotell och alternativa toppdomäner. De flesta domänregistratorer erbjuder en fristående .com-domänregistreringstjänst med några tillägg som WHOI:s integritet.

Ta en titt på vilka paket eller paket en registrar erbjuder så att du kan få en bra affär eller hantera allt från ett ställe.

Vanliga frågor om domänregistrator

Spelar valet av domänregistrator någon roll?

Ja, domänregistratorn du väljer avgör hur snabbt du kan bygga en webbplats. Helst vill du använda en registrar som erbjuder domäner för köp och domänvärd, till exempel Shopify.

Vilken är den bästa domännamnsregistratorn?

Den bästa registraren för domännamnsregistrering är en som erbjuder de funktioner du behöver inom din önskade prisklass. Gå igenom listan ovan och välj rätt för ditt företag.

Vad är det bästa sättet att köpa ett domännamn?

Öppna en domänregistrars webbplats och använd sökfunktionen för att hitta tillgängliga domännamn. Om du till exempel funderar på att bygga en klädwebbplats kan du snabbt hitta en relevant domän via Shopify och registrera den på några minuter.
Vill du lära dig mer?

Se även  Marknadsföring vs. reklam: definitioner, likheter och skillnader.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button