Generering av leads

7 gratis verktyg för bättre semesterbilder

Hur säker är du på din förmåga att skapa eller hitta festliga semesterbilder?

Som webinardesigner och presentatör för Constant Contact var en av de vanligaste frågorna jag hörde hur man skapar bilder snabb.

Den goda nyheten är att du inte behöver vara en grafisk designer för att skapa festliga semesterbilder. Det finns massor av lättanvända verktyg och resurser som hjälper dig att skapa kvalitetsbilder snabbt och prisvärt – eller till och med gratis.

Så ta en penna och papper eller bokmärk det här inlägget – du kommer att behöva det för din semestermarknadsföring.

Här är de nödvändiga resurserna för semestergrafik och bilder denna säsong:

7 resurser för gratis semesterbilder

1. PowerPoint för snabb semestergrafik

Kanske är du bekant med Microsoft PowerPoint från presentationer du höll för din chef eller anställda. Oavsett hur du stötte på PowerPoint är det bästa med det att de flesta kontor redan har detta installerat på datorn du använder.

Om du vill lägga till ett citat eller text till en bild, använd en bild i PowerPoint som din arbetsyta och högerklicka helt enkelt på det du skapade och välj ”Spara som bild”.

Den sparar din design som en bild på din dator och du kan sedan använda den i ditt nästa inlägg på sociala medier eller i e-postmeddelanden med konstant kontakt.

HETT TIPS: Använd PowerPoint för att skapa en shoppingguide eller affisch som beskriver semesterförsäljningsartiklar. Inkludera tydliga bilder och beskrivningar av erbjudandet eller priserna. Gruppera alla bilderna på bilden och högerklicka för att välja ”Spara som bild”.

2. Canva för semestergrafik och kampanjbilder

Canva är en lagfavorit när det kommer till gratis bildredigeringsverktyg. Det är verkligen lätt att använda och har massor av gratis alternativ.

Se även  3 sätt att dubbla din e-postlista och öka försäljningen

De har också en betalversion som heter Canva Pro, om du planerar att göra bilder regelbundet och med ett snävt schema.

Canva har färdiga bakgrunder och stockbilder som du kan använda för att piffa upp alla erbjudanden eller annonseringsbilder. Du behöver inte betala för ett lagergalleri eller spendera timmar på att läsa gratis offentliga bildgallerier.

Canva semesterbilder

3. Shutterstock för semesterbilder och videor

Ett ställe att hitta fantastiska semesterbilder är Shutterstock. Du kan söka efter en term som ”Jul” (eller något annat du letar efter) och filtrera resultaten efter bildtyp, innehåll och primärfärg. Och de har inte bara gratis foton utan du kan också redigera dem i Shutterstock Create.

Gratis semesterbilder på Shutterstock
En sökning efter ”Jul” på Shutterstock ger ett gäng spännande alternativ för semesterbilder.

Shutterstock tillåter också användare att licensiera ytterligare premium bilder och videor mot en avgift.

4. Pablo för citatbilder och grafik

Pablo är ett gratis verktyg, designat speciellt för att piska upp en citatbild med textöverlagring. Tänk: citera bilder, memes eller bildbaserade meddelanden för sociala medier.

Det här verktyget erbjuder bildmallar anpassade för inlägg på Twitter, Facebook och Pinterest.

Det är begränsat i omfattning, men för snabba inlägg på sociala medier är det det snabbaste du hittar. Ge det ett försök när du vill skapa en inspirerande citat-bild eller räkna ner dagarna som är kvar till jul.

Semestergrafik skapad i Pablo

HETT TIPS: Använd Pablo för att snabbt skapa bilder med textöverlägg som du kan använda som inlägg på sociala medier under hela säsongen. Detaljera dina semestererbjudanden i dessa bilder och välj den storlek som passar Pinterest, Facebook eller Twitter. Schemalägg dessa inlägg innan den hektiska säsongen börjar så får du engagerande semesterbilder som beskriver dina erbjudanden under hela säsongen.

Se även  SSL Checker - Ett gratis verktyg för att kontrollera din SSL-certifikatinstallation

5. Pixlr för lite mer avancerad bildredigering

Jag personligen älskar Pixlr. Det fungerar mycket som Photoshop men är urvattnat för att inte överväldiga dig med för många alternativ. För att göra det riktigt enkelt har de två fotoredigerare; Lekfulla Pixlr X för nybörjaren och Advanced Pixlr E för mer kreativa redigeringar.

Pixlr har till och med tre olika prisalternativ för att passa olika användningsbehov, från och med Pixlr X, som är gratis att använda. Så om du har tid och öga att skapa ett verkligt originellt verk mestadels från grunden och du inte vill betala för en Adobe-produkt, är det här rätt väg att gå.

Med avancerad fototouchup och airbrushing kan du använda den på en mobil enhet eller stationär dator.

redigera en julbild gratis i Pixlr

HETT TIPS: Sälja en unik vara? Använd ett collage för att visa hur det kan användas och njutas. Använd Pixlr för snabba fotojusteringar och filter. Välj bland foton du har tagit på din smartphone och redigera sedan snabbt och arrangera dem till ett fängslande semesterkollage.

6. Adobe Spark för semestergrafik

Adobe Spark är ett fantastiskt nytt fotoredigeringsverktyg från Adobe, designat för att vara mer lättillgängligt och enklare att använda – samtidigt som du behåller några av de robusta funktionerna du hittar i andra Adobe-produkter.

Sparks startplan är gratis. Den har många av dessa fantastiska färdiga element som bakgrunder, stockbilder och storleksmallar för sociala medier, men som en extra bonus är det också en videoredigerare!

Om du vill gå längre än bilder, men du inte vill lära dig en annan plattform, stanna hos Adobe för att skapa bilder och videoredigeringsbehov.

Adobe Spark for Holiday-grafik

HETT TIPS: Använd AdobeSpark för att skapa en vacker bild av dina fönster och butiksutställningar, juldekorationer eller produkter att lägga upp på Pinterest. Välj helt enkelt mallen i Pinterest-storlek, skapa en bild och dela den till Pinterest med en länk tillbaka till din produktsida eller webbplats.

Se även  Hur kundköp kan inspirera din marknadsföring

7. Bildredigerare för konstant kontakt

Om du funderar på att skapa julbilder direkt i ditt e-postmarknadsföringsverktyg, behöver du inte leta längre än Constant Contacts egen inbyggda bildredigerare. Du hittar den genom ”Redigera”-knappen när du tittar på någon av dina bilder i ditt bibliotek:

semesterbildredigerare i konstant kontakt

När du väl är i redigeraren kan du beskära, filtrera, justera ljusstyrka och färger, använda fokus för att justera din brännpunkt, lägga till text eller klistermärken, lägga till ramar och överlägg, använda ett penselverktyg för att förbättra din bild för hand och till och med lägg till text till din bild.

semesterbild i konstant kontakt
När du är klar exporterar du helt enkelt din redigerade bild till ditt bibliotek, så är den redo att infogas i din e-post med konstant kontakt.

Ge det ett försök nästa gång du skapar ett e-postmeddelande att skicka till dina prenumeranter.

Stick ut den här säsongen med bättre semesterbilder

Utforska verktygen ovan för att skapa fantastiska gratis semesterbilder som hjälper dig att få en framgångsrik semester i år. Vi tror att du kommer att upptäcka att du kan bygga en kreativ och festlig semestermarknadsföringskampanj även med en begränsad budget och fotoredigeringskunskaper. Allt som krävs är lite kreativitet och tillgång till rätt resurser.

HETT TIPS: Spara dig själv lite tid den här säsongen, gör flera versioner av en individuell bild att dela på dina sociala kanaler och i dina e-postkampanjer. Schemalägg sedan en serie inlägg för att passa dina e-postkampanjer – luta dig sedan tillbaka och slappna av.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button