Ekom & Dropshipping

7 verktyg för att göra gratis visitkort (2023)

Oavsett om du är en enskild frilansare, en småföretagare eller en högprofilerad coach kan du göra med ett visitkort.

Ditt visitkort kan vara en konversationsstartare, något för folk att behålla och agera på. Det kan växa din varumärkeskännedomhjälpa människor att lära sig mer om ditt företag och komma i kontakt.

Och i motsats till vad många tror, ​​behöver du ingen professionell designer för att göra skräddarsydda visitkort. Många gratis visitkortstillverkare och mallar gör att du kan göra DIY.

Nedan kommer jag att gå igenom sju av de bästa verktygen för att göra gratis visitkort. Som en bonus kommer jag att lista några webbplatser som erbjuder visitkortsmallar som du kan göra dina egna.

Använd dessa resurser för att skapa och/eller skriva ut en fantastisk design, så att potentiella kunder och kunder kommer ihåg ditt företag.
7 bästa gratis visitkortstillverkare

1. Shopifys gratis visitkortstillverkare

Bäst för professionella visitkort.

Shopify gratis visitkortstillverkare

Shopifys visitkortstillverkare är extremt snabb och enkel att använda. Ange bara den information du vill visa upp, ladda upp din logotyp, och klicka på knappen Skapa. Shopify kommer då att skicka en nedladdningslänk till dig via e-post för din visitkortsmockup.

Även om visitkortsdesignen inte är särskilt anpassningsbar ser Shopify till att du fortfarande ser professionell ut. Dessutom kan du göra så många olika visitkort som du vill, utan kostnad.

Designa ditt visitkort gratis och skriv sedan ut dem med kartongpapper eller en utskriftstjänst. Shopify gör den kreativa processen supersnabb och rolig.

2. Canva

Bäst för kreativa visitkortsdesigner.

Canva visitkortstillverkare

Människor använder vanligtvis Canva för att skapa bilder på sociala medier, men det kan också göra visitkort. För att skapa en, välj från en av de föreslagna mallarna och lägg till dina uppgifter för att ladda ner ditt eget anpassade kort.

Canvas dra-och-släpp-funktion innebär att alla kan skapa fantastiska visitkort – ingen designerfarenhet krävs. Du kan till och med skapa olika versioner av dina kort för olika kunder, samt byta ut standardfärgerna och typsnitten för att spegla ditt varumärke.

Det finns hundratals visitkortsmallar att välja mellan – du kan filtrera efter industri, stil, färgschema eller tema via Canvas sökverktyg.

3. Visme

Bäst för att skapa en balanserad design.

Se även  Enklare att sälja med Instagram Chat Payments

Visme visitkortstillverkare

Utöver att vara lätt att använda, har Visme också dussintals gratis mallar och redigeringsverktyg. Välj en mall, lägg till ditt eget varumärke och använd rutnätsfunktionen för att rada upp alla element för en balanserad komposition.

Vismes dra-och-släpp-designverktyg byggdes med icke-designern i åtanke. Vem som helst kan använda dem för att designa premium visitkort som gör ett bestående intryck. Dessutom låter korttillverkaren dig välja mellan vertikala och horisontella layouter för ditt visitkort.

När du har skapat din design, ladda ner den som en PDF med utfallsmärken att skicka till din lokala skrivare.

4. Jukebox

Bäst för vanliga visitkort.

Jukebox gör gratis visitkort

Jukebox Print är ett annat gratis visitkortsverktyg som låter dig antingen skapa din design från grunden eller använda en förgjord mall för att skapa ett anpassat visitkort. Välj mellan olika mallar för att skapa ett standard, roligt eller meningsfullt visitkort.

JukeBox Print låter dig välja mellan horisontella och vertikala layouter för ditt visitkort. Dessutom får du ett antal former, designelement och bakgrunder för att lyfta din design. Kom ihåg att hålla designen relevant för ditt varumärke och din bransch så att ditt lilla företag blir mer igenkännligt.

När du är nöjd med din design kan du ladda ner en bildfil att skicka till din skrivare eller få dem utskrivna direkt från Jukebox Print.

5. Adobe Express

Bäst för personliga visitkort.

Adobe personliga visitkort

Adobe Express erbjuder ett stort urval av designelement som ger dig kontroll över den kreativa processen. Du kan ändra varje element och experimentera med de olika designalternativen tills du uppnår önskat resultat.

Verktyget låter dig lägga till anpassade bilder, till exempel din logotyp eller en bakgrundsdesign. Och även om du kan lägga till din kontaktinformation, föreslår Adobe att du bara tar med de mest effektiva sätten för någon att kontakta dig.

Om du är ett e-handelsvarumärke kanske det är det din hemsida och Instagramsida. Om du är en bildkonstnär kanske du bara behöver inkludera din e-post och ditt Behance-handtag. Tänk på hur du kan engagera din publik bäst när du skapar visitkort.

6. VistaCreate

Bäst för varumärken som vill ha anpassade dimensioner.

Se även  8 bästa alternativen 2022

vistacreate visitkort

Om du behöver anpassade mått för dina visitkort och vill ha ett enkelt sätt att ändra storlek på dina designs, är VistaCreate verktyget att kolla in. Dess storleksändringsfunktion låter dig välja den storlek du behöver med några få klick.

VisaCreate är lätt, och dess webbaserade redigerare låter dig bli detaljerad med din visitkortsdesign. Du kan lägga till en logotyp, text, bild, färgpalett och till och med ett överlägg för att höja ditt kort. Verktyget låter dig spara dina varumärkestillgångar, vilket innebär att du snabbt kan infoga dem i framtida design.

När det gäller utskrift kan du ladda ner designen i PNG, JPG, PDF eller PNG Transparent format med ett klick. Alla projekt sparas i ditt VistaCreate-konto – du kan se om din design när du vill.

7. Visitkortstillverkare

Bäst för att snabbt skapa visitkort.

verktyg för att skapa visitkort

Business Card Maker erbjuder en mängd olika kortdesignalternativ, som du kan redigera för att göra dina egna. Klicka på någon av detaljerna på kortet för att ändra dem – du kan ändra teckensnitt, stil och storlek i designen efter eget tycke.

Verktyget har ett PowerPoint-liknande gränssnitt, med mallar på vänster sida. Välj vilken design du vill och dubbelklicka på dess innehåll för att anpassa kortet. Du kan ladda upp din varumärkeslogotyp genom att klicka på bildikonen.

När designen är klar kan du ladda ner den som en JPG- eller PNG-fil.

Hur man gör en mall för visitkort

Det enklaste sättet att göra en visitkortsmall är att förvandla din design till en. När du behöver göra en förändring, beställa fler eller skriva ut kort för evenemang är det snabbare och enklare att använda originaldesignen istället för att börja om.

Det är enkelt att skapa en mall: spara designen i programmet du använder och exportera den sedan till din PC. Extrahera vektorgrafiken från filen så att du kan öppna den i valfri designprogramvara för framtida redigeringar.

Visitkortsdesignmall

Har du en snäv deadline för att piska en design? Mallar kan erbjuda en räddning. Nedan finns några alternativ att använda för gratis visitkortsdesign:

Kom ihåg att sträva efter konsekvens när du använder en mall. Ditt visitkorts utseende bör överensstämma med ditt varumärkes – ett sammanhållet utseende är nyckeln till att bygga förtroende hos din målgrupp.

Se även  4 tecken på att du behöver anställa en Influencer Manager för ditt varumärke

Designtips för visitkort

Använd en enda bild

De flesta visitkort har en enkel design med en bild, vanligtvis företagets logotyp. Välj en bild som snabbt och tydligt förmedlar ditt varumärke till kortinnehavaren.

Välj en enkel design

Huvudsyftet med ett visitkort är att hjälpa människor att nå dig. Om designen är för komplicerad kan det vara svårt för dem att hitta nödvändig information. Använd ett lättläst typsnitt och en vit bakgrund, så att personen som har ditt kort kan hitta dina kontaktuppgifter med ett ögonkast.

Inkludera nyckelinformation

Förutom att använda en tydlig design, se till att inkludera all viktig information. Detta innebär vanligtvis att du nämner ditt namn och kontaktuppgifter på kortet – och att innehållet är lätt att hitta.

Ditt visitkort är som en miniversion av ditt företag. Om det är låg utskriftskvalitet kan folk också uppfatta ditt företag som låg kvalitet. Så du vill använda en bra skrivare och inkludera en högupplöst version av din logotyp. Och köp det bästa kortbeståndet som du kan inom din budget.

Gör gratis visitkortsdesigner

Om du behöver visitkort men att anlita en professionell designer är utom räckhåll, oroa dig inte. Många onlineverktyg låter dig designa ditt eget visitkort gratis. Välj ett från listan ovan för att skapa och skriva ut ditt visitkort idag.

Gratis visitkort FAQ

Vilken är den bästa gratis visitkortstillverkaren?

Shopifys kostnadsfria visitkortstillverkare använder din logotyp och kontaktuppgifter för att skapa visitkort med varumärken. Onlineverktyget låter dig skapa en design på några sekunder och sedan skriva ut ditt kort direkt.

Vem erbjuder de bästa visitkortsmallarna?

Canva erbjuder tomma visitkortsmallar som företagare kan skräddarsy och göra sina egna. Du kan också ladda ner gratis visitkortsmallar för Microsoft Excel eller Word från Vertex42.

Vilket är det bästa materialet för att skriva ut visitkort?

Papper är det vanligaste föreslagna materialet för visitkort. Det finns många typer av papper att välja mellan, från bestruket till obestruket, tjockt till tunt och mer.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button