Ekom & Dropshipping

9 bästa alternativen 2023

Vill du bygga en e-handelsbutik men saknar kunskaper om webbutveckling? En webbplatsbyggare är precis den fix du behöver. En bra webbbyggare för e-handel kan hjälpa dig att ta itu med besvären med butiksinställning och börja sälja snabbt.

Men med så många webbplatsbyggare där ute kan det verka som en skrämmande uppgift att ta reda på vilket verktyg som är bäst för e-handel. Oroa dig dock inte: efter att ha jämfört och testat olika alternativ har vi sammanställt en lista över de nio bästa e-handelswebbplatsbyggarna

Noterbart är att varje webbplatsbyggare på listan tjänar ett specifikt syfte. Så du hittar inte bara alternativ för att skapa en onlinebutik, utan också för att hantera olika aspekter av din e-handelsverksamhet.
9 bästa e-handelswebbplatsbyggare

1. Shopify

Bäst för: Allt-i-ett butiksbyggnad

bästa e-handelswebbplatsbyggaren: Shopify

Shopify är det enklaste sättet att bygga en webbutik. Dess e-handelsplattform låter dig skapa en design, layout och meny utan några kodningsförmåga. Du kan välja mellan mer än 100 professionella mallar med integrerade funktioner, såsom anpassade domäner, webbhotell, återställning av övergiven kundvagn och andra kraftfulla funktioner.

Shopify låter dig sälja online via din butik och överallt olika kanaler, inklusive Etsy, Amazon och eBay. Dessutom gör dess inhemska betalningsprocessor – Shopify Payments – det enkelt att acceptera olika betalningar. Dina kunder kan betala med sin föredragna betalningsmetod, med alternativ som PayPal, kreditkort, Apple Pay och bitcoin tillgängliga.

Funktioner:

 • Integrerat webbhotell och obegränsad bandbredd
 • Över 100 professionella teman byggda av kända designers
 • SEO-verktyg för att förbättra sökmotorernas prestanda
 • Appbutik med över 4 000 marknadsförings-, frakt- och kundsupportverktyg

Pris: Från $5/månad

2. Weebly

Bäst för: Små affärer

byggare av småföretag onlinebutik: Weebly

Drivs av Square, Weebly är en onlinebutiksbyggare idealisk för små till medelstora företag. Du kan använda den för att skapa en liten webbutik utan att gå vilse i några tekniska element. Byggaren är avsedd för nybörjare och låter vem som helst bygga en webbplats gratis.

Du kommer dock inte att kunna använda en anpassad domän förrän du köper en plan. Medan gratisplanen erbjuder några praktiska funktioner, som kuponger och realtidsfrakt, måste du uppgradera om du vill växa utöver det.

Om du redan använder Square för betalningar kan du kolla in Square Online. Liksom Weebly låter den dig också bygga en professionell onlinebutik på några minuter utan krusiduller.

Funktioner:

 • Lättanvänd webbplatsbyggare och mediebibliotek som leder dig genom att skapa butiker
 • Massinventering funktioner för att redigera stora partier av objekt på en gång
 • Användarvänlig kupongbyggare för att skapa kampanjer för ditt varumärke (på betalda planer)
Se även  Bästa metoder för marknadsföring av SMS-meddelanden

Pris: Från $6/månad

3. Squarespace

Bäst för: Kreativa som vill sälja produkter online

e-handel squarespace byggare

Squarespace är den bästa e-handelswebbplatsbyggaren för annonsmaterial. Dess designredigerare låter dig anpassa text, bilder och färg för att passa ditt varumärke. Du kan dock inte sälja något online förrän du prenumererar på en e-handelsplan.

När du använder Squarespaces grundläggande e-handelsplan kan du bara acceptera betalningar via PayPal, Stripe, Afterpay och Apple Pay. Med Commerce Advanced-planen kan du sälja prenumerationer och presentkort till dina kunder.

Om du inte vill ta itu med de rörliga delarna av Squarespace e-handel, kan du alltid konvertera din grundläggande webbplats till en onlinebutik. De Shopify köpknapp (en liten bit inbäddningsbar kod) låter dig göra det för bara 5 USD i månaden, tillsammans med tillgång till mer än 100 betalningsgateways, fraktintegrationer, försäljningsspårning och mer.

Funktioner:

 • Anpassad WYSIWYG-redigering för att stödja komplexa layouter
 • Automatiskt responsiv bildskalning och webbdesign
 • Redovisnings-, försäljnings- och marknadsföringsverktyg via tredje part

Pris: Från $26/månad

4. Wix

Bäst för: Enskilda säljare

icke-tekniska webbplatsbyggaren Wix

Wix erbjuder en icke-teknisk webbplatsbyggare som även fungerar för onlinebutiker. Du kan använda Wixs anpassningsbara mallar, webbhotell och domänregistrering för att utveckla en onlinenärvaro. Wix erbjuder en dra-och-släpp-redigerare för att hjälpa dig bygga en layout som uppfyller dina behov.

Det är enkelt att hantera din onlineverksamhet med Wix verktyg. Du får lösningar för att spåra beställningar, sälja på flera kanaler, acceptera onlinebetalningar och bygga övergivna kundvagnskampanjer. Vissa viktiga lagerhanteringsfunktioner och dropshipping-stöd finns dock inte i Wix grundplan.

Så om du har ett stort lager eller planerar dropshipping, kanske du vill välja en Wix alternativ.

Funktioner:

 • Enkel redigerare för att bygga din onlinebutik utan krångel
 • Anpassningsbara teman för att skräddarsy din webbplats
 • SEO-optimerade produktsidor för att locka sökmotorbesökare

Pris: Från $23/månad

5. 3dcart

Bäst för: Fysiska stenar vill bygga upp en onlinenärvaro

Webbbyggare för 3d-vagn

3dcart erbjuder kundvagnsprogramvaror som återförsäljare kan använda för att sälja produkter online. Även om funktionerna inte är lika omfattande som andra butiksbyggare som Wix eller Shopify, får du tillgång till mobilresponsiva teman och försäljningsrapportering till ett attraktivt pris.

3dcart kan vara den idealiska byggaren för dem som vill skapa en onlinenärvaro snabbt. Men med en inlärningskurva och begränsade mallar har du inte mycket kreativ kontroll över din webbplats.

Se även  Bästa affärspodcaster att lyssna på 2022

Funktioner:

 • 90+ mallar för e-handelswebbplatser som hjälper dig att snabbt starta en butik
 • Över 160 betalningsmetoder, alla integrerade i din webbplats
 • Aviseringar om övergivna kundvagnar för att hjälpa dig fånga förlorad försäljning

Pris: Från $19/månad

6. WooCommerce

Bäst för: Personer som är bekanta med WordPress

WordPress onlinebutik med WooCommerce

WooCommerce är en webbapplikation med öppen källkod för handlare som använder WordPress. Det låter dig förvandla vilken WordPress-webbplats som helst till en onlinebutik utan kodning. Detta ger dig tillgång till lagerhantering, säkra betalningar och dropshipping-integrationer.

Du kan också utöka WooCommerces funktionalitet med tusentals tillägg och tillägg. Plattformen är känd för att ha en stor community av utvecklare, som du enkelt kan komma åt för att göra avancerade ändringar på din WooCommerce-sajt.

Funktioner:

 • Öppen källkod för fullständig kontroll över din webbplats funktionalitet och utseende
 • Mobiloptimerade butiker för att få dina varor att se bra ut på vilken enhet som helst
 • Integreras exklusivt med WordPress ekosystem

Pris: Fri

7. Zyro

Bäst för: Bygga en lättviktig webbutik

Lätt e-handelsbyggare: Zyro

Zyro är ett utmärkt val för säljare som inte behöver alla klockor och visselpipor. Du kan använda dess dra-och-släpp-byggare för att skapa en lätt butik utan större ansträngning. Det finns 24 professionellt designade mallar, var och en erbjuder anpassning för att hjälpa till att införliva ditt varumärke.

Zyro har också integrationer för Facebook-annonser, Google Tag Manager och Google Analytics, så att du kan spåra besökarnas aktivitet för att förbättra dina annonserings- och marknadsföringsinsatser. Företaget erbjuder inte en gratis plan, så du måste betala i förskott för att bygga din e-handelsbutik.

Funktioner:

 • Rutnätsfunktion för att redigera, lägga till eller ta bort webbelement
 • Enkel CRM för att hantera kuponger och e-postmeddelanden
 • En instrumentpanel för allt från betalningar till kundsupport

Pris: $11,49/månad

8. Volusion

Bäst för: Datadriven försäljning

e-handelswebbplatsbyggare: Volusion

Volusion har varit i drift sedan 1999 och erbjuder alla grunderna du behöver börja sälja online. Du kan använda webbplatsbyggaren för att skapa en hemsida och produktsidor, lägga till ett obegränsat antal objekt och ansluta över 30 betalningsportar.

Volusion är känt för sina prestandadata. Du kan enkelt komma åt lager och analyser för att förstå hur din butik går och var du ska justera. Butiker har också en ”föreslagna produkter”-funktion för att öka den genomsnittliga ordervolymen. En nackdel är att Volusion inte låter dig sälja digitala produkter. Så om du vill sälja konste-böcker eller musik, bör du leta någon annanstans.

Se även  Hur man blir egenföretagare: Guide för 2022

Funktioner:

 • Dra och släpp innehållsblock för text, bilder, recensioner och mer
 • Återkommande prissättningsfunktioner för prenumerationsföretag
 • Noll transaktionsavgifter på alla Volusion-planer

Pris: Från $26/månad

9. Kör pappa

Bäst för: Snabbt skapande av webbplats

bygga e-handelswebbplats snabbt med GoDaddy

GoDaddy är en enkel e-handelsbyggare som vänder sig till nybörjare. Du kan använda den för att skapa en onlinenärvaro med ett professionellt tema. GoDaddy erbjuder möjligheten att skapa en komplett butik med verktyg som betalningshantering, webbhotell och SSL.

GoDaddy har dock inte avancerade e-handelsfunktioner som integrerad frakt och anpassade rapporter. Du kan använda den för att sälja över olika e-handelskanaler, men du måste överväga en annan byggare om du vill ha mer än grunderna.

Funktioner:

 • Integrationer med Facebook och Instagram
 • Olika betalningsalternativ som Venmo och Google Pay
 • 100+ mobilvänliga mallar för att bygga en responsiv webbplats

Pris: Från $26/månad

Identifiera den bästa e-handelswebbplatsbyggaren

Nu när du vet vilka de bästa webbplatsbyggarna för e-handel är, är det dags att göra en testkörning. Många av dessa byggare erbjuder en gratis provperiod, så det kommer inte kosta dig mycket att få en bättre uppfattning om vilket verktyg som är rätt för ditt företag.

När du väl har identifierat rätt verktyg kommer du att tycka att det är enkelt att bygga en onlinebutik som imponerar på dina kunder och gör försäljning åt dig konsekvent. Lycka till!

Vanliga frågor om e-handelswebbplatsbyggare

Är det lätt att skapa en webbutik?

Ja, webbplatsbyggare som Shopify erbjuder väldesignade teman som hjälper dig att starta en butik på några minuter. Du kan anpassa text, bilder, layouter, färger och mer för att anpassa din butik till ditt varumärke.

Hur mycket kostar det att bygga en egen e-handelswebbplats?

En webbbyggare för e-handel låter dig bygga en onlinebutik till en låg kostnad. Plattformar som Shopify erbjuder också en gratis provperiod, vilket ger dig tid att skapa den bästa onlinebutiken och betala efter att provperioden är slut.

Vilka är de bästa gratis e-handelswebbplatsbyggarna?

 1. Shopify
 2. Weebly
 3. Squarespace
 4. 3dcart
 5. Zyro
 6. WooCommerceVill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button