Ekom & Dropshipping

9 bästa tjänsterna för tryckta böcker (2023)

Fantiserar du om att väcka ditt skrivande till liv? Det kan tyckas vara ett stort och komplicerat företag, men du kan bli förvånad över hur lönsamt det är. Många författare har rönt framgång med självpublicering med hjälp av print-on-demand-tjänster.

När du använder den här strategin kan du undvika två av de största problemen med publicering: att hitta en utgivare och hantera massor av lager som kanske aldrig kommer att säljas.

Så hur kan du ta del av processen för självpublicering och skapa dina egna print-on-demand-böcker? I den här artikeln kommer vi att täcka grunderna du behöver för att börja din resa.
Varför välja print-on-demand bokutgivning?

En av de största utmaningarna som författare står inför är att hantera sina egna inventarier. Du kanske inte har någonstans att lagra hundratals eller till och med tusentals exemplar av din bok. Frakt är ett annat övervägande: har du tid och resurser att skicka ut böcker när de väl har beställts, utan att ta för långt in i dina vinstmarginaler?

Vissa författare möter till och med mardrömslika scenarier, som att stöta på skador, dålig utskriftskvalitet eller feltryck som gör dina böcker osäljbara efter att du har gått igenom all tid, energi och kostnader för tryckning.

När du självpublicerar genom print-on-demandkan du skriva ut kopior efter behov, vilket helt kringgår lagringen av stora lager.

Självpubliceringsprocessen låter dig också undvika att behöva arbeta med ett förlag. Det är upp till dig när och hur du skapar dina böcker, och hur du går tillväga för att marknadsföra och sälja dem.

Det finns gott om print-on-demand-tjänster där ute, så hur väljer du? Här är några av de bästa tjänsterna som används av författare runt om i världen. Gör några anteckningar, jämför och kontrastera, och se vilka som kan vara bäst lämpade för dina behov och preferenser.

1. Amazon Kindle Direct Publishing

print-on-demand-tjänst för författare: Amazon KDP

Amazons print-on-demand-boktjänst låter dig publicera och distribuera pocketböcker och digitala böcker till kunder över hela världen. Du kan lista dina böcker på Amazons Kindle-butik gratis, även om du betalar en provision för varje försäljning.

Med Amazons KDP-tjänst får du även möjlighet att beställa provkopior. Dessa låter dig minimera risken för felaktig utskrift – du kan kontrollera om det finns fel innan produktionskörningen. Du betalar utskriftskostnaden plus frakt.

Se även  Hur man använder influencers för att få fler produktrecensioner

Du måste använda en annan POD-tjänst för att skriva ut tidningar eller spiralbundna anteckningsböcker. Men om digitala böcker och pocketböcker är vad du behöver, bör Amazons utskriftstjänst fungera bra samtidigt som den erbjuder synlighet på sina marknadsplatser.

2. BookBaby

BookBaby print on demand-tjänst

BookBaby är ett av toppnamnen inom print-on-demand-böcker. Om du är en ny författare kan du börja sälja på BookBaby-nätverket för $149. Om du är en framgångsrik oberoende författare kan du utnyttja robusta nätverk som Amazon, Barnes & Noble, Baker & Taylor och tusentals fler globala butiker, bibliotek och kataloger. Denna plan börjar på $399.

Så här fungerar det: din bok finns att köpa online på dessa populära bokmarknadsplatser. När en kund lägger en beställning kommer BookBaby att skriva ut på begäran och skicka ut den, även om det bara är ett exemplar.

BookBaby erbjuder även andra tjänster, som e-böcker, ljudböcker, redigeringstjänster, bokdesign och mallar. När du har lagt din beställning är din bok vanligtvis till försäljning inom några dagar.

3. IngramSpark

IngramSpark för självpublicering

IngramSpark är ett självpublicerande företag som marknadsför tryckkvalitet som liknar traditionellt publicerade böcker via ett stort förlag. Du kan använda denna självpubliceringstjänst för att skapa tryckta böcker, e-böcker eller paket med båda. Priset börjar på $49 per titel för en tryckt bok, $25 för en e-bok eller $49 för båda.

På samma sätt som BookBaby erbjuder IngramSpark global distribution till tusentals bibliotek och återförsäljare, inklusive Amazon, Barnes & Noble, Apple och Kobo. Inuti plattformen kommer du att kunna spåra och hantera din försäljning och få rapportering på ett och samma ställe.

Företagets webbplats erbjuder till och med en gratis kalkylator för att förutsäga din vinst per såld bok. Denna kalkylator tittar på detaljer som:

  • Trimstorlek
  • Bindningstyp
  • Typ av laminat
  • Färg
  • Sidonummer
  • Listpris

4. Acutrack

Acutrack print-on-demand-böcker

Acutrack är stolt över att vara en av de snabbaste utskriftstjänsterna på begäran. Det är en lite annorlunda modell än att trycka en bok i taget på begäran. Acutrack kommer istället att skriva ut och lagra dina böcker i sitt eget lager. När du sedan tar emot beställningar kommer Acutrack att uppfylla dem direkt.

Det finns en varning: den här tjänsten är bäst för självpublicerade författare (och andra enheter, som företag och skolor) som har en konsekvent och pålitlig försäljningsvolym. Om du precis har börjat kanske du vill byta till en klassisk print-on-demand-modell som skriver ut böcker efter behov.

Se även  Hur man budgeterar för ett litet företag: Tips och råd

Acutrack integreras med flera plattformar, inklusive Shopify, Amazon, Salesforce, Clickfunnel och många andra e-handelsplattformar. Du kan också använda Acutrack API för att skapa en smidig process mellan ditt skyltfönster och programvaran.

Eftersom böcker är förtryckta, skickas beställningar inom 72 timmar.

5. Blurb

Blurb: tryckt konst och böcker för kreativa

Blurb är specialiserat på tryckkonst och böcker för kreativa. Du kan välja mellan en mängd olika papperstyper, samt utnyttja Blurbs designverktyg för att lägga ut din produkt. Blurb synkroniseras med Adobe Photoshop, InDesign och Lightroom för att göra det bekvämt för dig att överföra dina mönster.

Du kan publicera och sälja digitala kopior av dina böcker via Blurb-bokhandeln, såväl som via Apple Books och Amazon Kindle. Böckerna har en brandmärkt Blurb-vattenstämpel, som du kan ta bort genom att betala en ”avgift för anpassad logotyp.”

Utgångspriset är $14,99 för en liten fyrkantig bok med mjukt omslag.

6. Contrado

Contrado tryck på begäran

Även om Contrado inte erbjuder traditionellt publicerade böcker i full storlek, förtjänar företaget fortfarande ett hedersomnämnande. Det kan vara ett utmärkt val om du vill publicera mindre typer av böcker, som klippböcker, anteckningsböcker, gästböcker, portfolios och lookböcker.

Till exempel kan Contrado vara rätt för dig om du designar dessa typer av böcker för att sälja till kunder (eller till och med bara vill göra några personliga föremål). Företaget erbjuder också tryck på efterfrågan för hundratals andra produkter, från klädesplagg till anpassade tyger till tapeter till accessoarer som plånböcker och glasunderlägg.

De flesta produkterna trycks på en till två arbetsdagar och levereras på tre till fem arbetsdagar. Detta gäller även för internationella beställningar. Contrados team är snabba!

7. Lulu xPress

Lulu xPress boktryck

Lulus bokförlagstjänster inkluderar enkel boktryckning, som den refererar till som Lulu xPress. Den erbjuder många alternativ och format för självutgivare, inklusive färg och svartvitt, pocket och inbunden, och en mängd olika papperstyper. Böcker kostar vanligtvis $2 till $3 att skriva ut och $6 till $9 att skicka.

Lulu xPress synkroniseras med Shopify, vilket gör den idealisk för alla som bygger en print-on-demand varumärke med olika produkter. Dessutom erbjuder den distributionsverktyg som hjälper dig att marknadsföra dina titlar.

Se även  Hur man skriver en enkel returpolicy för att öka kundlojalitet

Tjänsten tar tre till fem arbetsdagar att producera en batch. Frakten tar upp till 28 dagar.

8. Printify

Printify för bokutgivning

Printify är en annan POD-tjänst med en stor katalog av produkter, inklusive anpassade tidskrifter och anteckningsböcker.

Du kan koppla den till Shopify för att sälja böcker direkt till dina kunder. Överväg också att tagga foton på deras sidor Inlägg som kan handlas på Instagram att utöka böckernas räckvidd ytterligare.

Det tar vanligtvis två till sju arbetsdagar för Printify att skicka bokbeställningar.

9. Gelato

Gelator print on demand-leverantör för böcker

Gelato är ett print-on-demand-företag med ett nätverk av över 100 skrivare i mer än 30 länder. Även om det inte erbjuder traditionellt boktryck, kan du beställa anteckningsböcker, mjuka och inbundna fotoböcker och kalendrar.

Företaget erbjuder 72-timmars leverans för de flesta beställningar. Dessutom har den andra print-on-demand-produkter, som t-shirts, kläder och muggar om du vill utöka ditt varumärke i framtiden.

Kom igång med din egen print-on-demand-bokverksamhet

Vissa författare lägger år på att hitta resurserna för att få ut sina traditionellt publicerade böcker till världen. Men du behöver inte vara en av dessa författare.

Du har möjlighet att använda digitala utskriftstjänster för att få ut ditt arbete snabbare och med färre huvudvärk. Självpublicering och print-on-demand ger dig tillbaka din autonomi i processen, vilket innebär att du kan gå framåt så snabbt du vill.

Se bara till att göra din research och ha en solid plan när det gäller att välja rätt självpubliceringstjänster och komma igång med tryckprocessen.

Hur mycket kostar det att trycka böcker på begäran?

Priserna på tryckta böcker varierar beroende på leverantör, såväl som kvantitet och kvalitet. Du kan lista digitala print-on-demand-böcker för så lite som $0, men du måste betala tillhörande avgifter varje gång du gör en försäljning.

Skriver Amazon ut böcker på begäran?

Ja, Amazon erbjuder pocketutskriftstjänster tillsammans med digitala Kindle-böcker.

Vilken är den bästa print-on-demand-sidan för böcker?

Shopify är den bästa print-on-demand-webbplatsen för böcker. Den låter dig välja mellan olika print-on-demand-tjänster för att generera försäljning och betjäna kunder.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button