Reklam

AdQuicks annonstrender och prognoser för annonsering utanför hemmet för 2023

En snabb sammanfattning av hur reklam utanför hemmet kommer att fortsätta ta fart under det kommande året (och varför skulle du bry dig)

Trots ett år fyllt av all möjlig osäkerhet och oväntad motvind lyckades vi återigen göra det till en full turné runt solen. Och när den tiden rullar runt finns det inget mer vi njuter av än att inventera alla våra lärdomar från året innan för att prognostisera lite om vad som kommer att komma under de kommande 12 månaderna.

De flesta av dessa insikter är baserade på våra dagliga observationer eller härrör direkt från pågående samtal som vi nyligen har haft med varumärken, byråer och andra partners. Så även om årets lista med förutsägelser inte nödvändigtvis är vetenskapligt på något sätt, känner vi oss övertygade om att vi har en puls på vad som händer i branschen—och hur out-of-home kommer till undsättning.

Låt oss, utan vidare, titta närmare på vad vi tror kommer att ”röra och skaka” i världen av reklam utanför hemmet 2023.

Innan vi dyker in i några av de, låt oss kalla dem, nya observationer för det kommande året, är det värt att notera att en handfull av de out-of-home förutsägelser som vi gjorde 2022 fortfarande är starka, om inte blir starkare för varje dag som går. .

Här är en snabb sammanfattning:

  • Stora annonsörer flyttar budgetar: I takt med att fler konsumenter klipper av sladden och kostnaderna för digital reklam fortsätter att stiga, flyttar många nationella annonsörer fler dollar från TV och social reklam till out-of-home. Varför? Som vi har nämnt många gånger tidigare, fortsätter OOH-annonsering att vara en av de mest kostnadseffektiva mediekanalerna för annonsörer idag. Och tack vare de många innovationer som mer eller mindre har revolutionerat kanalen, är out-of-home nu mer målbart, skalbart och mätbart än någonsin tidigare. Med andra ord, det som en gång var en rent ”statisk” mediekanal ses (och omfamnas) nu som ett kraftpaket för prestationsmarknadsföring.
  • Större uppmärksamhet på sekundärt och tertiära marknader: Under pandemin upplevde USA något som liknar den ”stora migrationen.” Många människor, som nu kan arbeta var som helst, bestämde sig för att flytta bort från de dyra storstäderna till förmån för att flytta till mindre, mer överkomliga marknader med högre livskvalitet. Vad det betyder för annonsörer är dock att höginkomstkonsumenter nu inte längre är koncentrerade till stora metropoler. Och som ett resultat måste annonsörer nu kasta ett bredare nät för att nå sina målkonsumenter. Den stora uppsidan här är att dessa sekundära (dvs. Denver, Austin, Miami) och tertiära marknader (t.ex. Boise, Charleston, Asheville) inte är lika dyra som de främsta DMA:erna i USA, vilket skapar ännu mer värde för annonsörer.
  • Mätningen är fortfarande väldigt viktig: Nya innovationer inom reklam utanför hemmet har i huvudsak gjort det till en av de mest mätbara och konverterande mediekanalerna i en annonsörs moderna verktygslåda. Men eftersom kanalens sofistikerade mätning och prestanda fortsätter att utvecklas, är annonsörer nu angelägna om att veta mer än bara räckvidden, antalet visningar eller frekvensen av visningar en enskild OOH-annonsenhet kommer att få. Snarare vill de dra fördel av realtidsoptimering för att öka attributionen offline-till-online och hitta den ”sweet spot” för konvertering (på annonsenhetsnivå). Det här är ett helt nytt tillvägagångssätt för reklam utanför hemmet – och vi kunde inte vara gladare över att se att annonsörerna äntligen har kommit ikapp.
  • Mer medieplanering, inköp och produktion flyttar internt: Vi började faktiskt prata om detta först 2021, men det är en trend som inte har lagt sig – även nu när vi är för det mesta klart från pandemitiden. Oavsett om det är ett sätt att sänka kostnaderna, ha större kontroll över hela annonseringsprocessen eller effektivisera marknadsföringsverksamheten överlag, har varumärken investerat mycket för att bygga upp ny kunskap och expertis internt jämfört med att utföra detta arbete via tredjepartsbyråpartners. Som ett resultat har vi sett en högre nivå av sofistikering, särskilt kring medieköp och planering, som kommer direkt från interna team – som alla är angelägna om att bygga direkta relationer med medieägare framåt. Och med tanke på tillgången på plattformar, som AdQuicks, för att hantera alla aspekter av ett OOH-medieköp, har det aldrig varit enklare att göra det internt.
Se även  7 saker att tänka på när du skriver Professionell översikt för Upwork

Nya OOH-reklamprognoser för det kommande året

Överföringarna från föregående år eller två har på många sätt fungerat som katalysatorer för vad vi ser ta form i världen av reklam utanför hemmet under det kommande året. Låt oss ta en titt.

Prognos #1: Mediekostnaderna kommer att stiga för att bekämpa fortsatt inflation

Om vi ​​har lärt oss något under det senaste året så är det att ”inflation” är allas mest hatade ord.

Men det är på riktigt, det är här, och även om det börjar avta, är det långt ifrån oss.

Detta betyder i princip att media år 2023 helt enkelt kommer att kosta mer. Och även om reklam utanför hemmet inte är något undantag från denna regel, kommer det i denna inflationsdrivna miljö att fortsätta att vara en av de mest kostnadseffektiva (och högpresterande) kanalerna för annonsörer att utnyttja.

Detta är särskilt fallet med vetskapen om att både TV utan tvekan kommer att få ett överpris och social reklam CPC/CPA kommer att se digitala kampanjer bli ännu mindre lönsamma än de är nu.

Så annonsörer måste vara smarta med sina budgetar – eftersom dollar helt enkelt inte kommer att sträcka sig lika långt som de en gång hade för några år sedan – och dubbla taktiken och kanaler som driver värde och tillväxt.

Förutsägelse #2: Ökande popularitet för upplevelseaktiveringar

Även om det fortfarande pratas om covid-19 på nyheterna mycket mer än vi skulle vilja att det ska vara, finns det en uppenbar önskan som delas av människor över hela företaget att bryta sig loss från sina skärmars bojor och faktiskt uppleva världen igen.

Se även  Beprövad popup-praxis för olika branscher

Ett nyckelexempel på detta är den rekordstora resan som vi såg äga rum i somras. Efter nästan två år av att ha varit fast hemma, var och är människor fortfarande sugna på att ta igen den förlorade tiden.

Så varför spelar detta roll i samband med reklam utanför hemmet?

Lätt.

När fler människor går ut och andas frisk luft kommer det att finnas otaliga möjligheter för dem att komma i kontakt med OOH-annonser av alla former och storlekar.

Från skyltar till vägglandskap till gatumöbler till buss- och bilinpackningar – och listan fortsätter – så gott som alla tillgängliga ytor kan förvandlas till en OOH-annons idag. Huruvida du känner att det är överdrivet eller inte är borta från frågan. Vad vi vet är sant är att återgången till verkliga aktiviteter skapar grogrund för reklam utanför hemmet med stor effekt.

Förutsägelse #3: Sociala medier har en jäkla räkning

Kanske går detta hand i hand med människor som vill återinträda i den verkliga världen. Eller så beror det kanske på att för få sociala mediespelare har dominerat marknaden för länge och helt enkelt tappar sin lyster. Men om du har märkt att du har distanserat sociala (media) på sistone – ser du vad vi gjorde där? – så delar du förmodligen åsikten att sociala medier har nått en platå.

Uppenbarligen, om användartillväxt och användarengagemang, som vi har sett med Facebook på sistone, fortsätter att stanna, kommer de reklampengar som en gång eftertraktades av de största sociala medieaktörerna att behöva flytta någon annanstans. Och med tanke på förutsägelsen ovan känner vi att sociala mediers snabbt närmande ögonblick av räkning kommer att vara en välsignelse för reklam utanför hemmet.

Nu är detta inte för att antyda att folk kommer att tappa sociala medier helt för, låt oss inse det, det är inte troligt att det händer någon gång snart.

Men ekosystemet som helhet – och de upplevelser det skapar – måste förändras för att möta kundernas förväntningar. En del av denna utveckling kommer att skapa nya långsiktiga ”vanor” på sociala medier medan andra helt enkelt kan förmedla modeflugor (tittar på dig, TikTok). Oavsett vilket, ögongloberna skiftar, och vi känner att de pekar i OOH:s riktning.

Förutsägelse #4: Google Sök är inte heller klart

I den här eran som verkar vara sugen på att ta ner den översta dawg, är det värt att påpeka att söklandskapet också har blivit ett slags slagfält. Även om Google Sök fortfarande har den största delen av marknadsandelen, andra etablerade och uppkomlingspelare smyger sig snabbt in för att utmana sökjätten på kundupplevelsefronten.

Se även  De 10 bästa marknadsföringskanalerna för e-handelsbutiker (2022)

Ett bra exempel på detta är Microsofts investering för att väva OpenAI:s Chat-GPT-teknik för att skapa en mer konversativ Bing-sökningsupplevelse – och därmed ändra de traditionella indata-output-reglerna för sökning som vi har vuxit att älska i flera år nu. Tyvärr, för Microsoft är det ett lopp för att se vem som kommer i mål först.

Och även om andra aktörer kan vara villiga att acceptera tillfälliga minskningar av annonsintäkter för att vända banan för Googles sökdominans en gång för alla, råder det ingen tvekan om att Google mycket väl kan reagera genom att SEM:a annonsbelastning, komprimera visningar och öka SEM kostnader – allt i ett försök att bevisa att de är stilla de bäst på att svara på folks frågor.

I likhet med den andra dynamiken som vi har beskrivit ovan kommer denna så kallade vänliga konkurrens helt enkelt att göra sökannonser dyrare på kort sikt och eventuellt kräva att vissa annonsörer omprövar hur mycket av deras budgetar som ska gå till att flytta sökannonser. fram.

Detta öppnar återigen upp en ny möjlighet för varumärken att ombilda sin marknadsföringsmix och luta sig in i högpresterande kanaler som erbjuder lägre CPA. Naturligtvis kommer reklam utanför hemmet bara att vinna eftersom praktiskt taget hela det digitala marknadsföringsekosystemet förbereder sig för en solid kamp.

OOH-reklam är redo för den vilda resan 2023

Nyckeln här är ganska enkel: efter ett av de mest turbulenta räkenskapsåren i nyare historia, är det ganska tydligt att 2023 är ett år som kommer att tvinga många saker, som en gång ansågs vara stöttepelare, att förändras på ett stort sätt. Och med största sannolikhet till det bättre.

Eftersom inflationsmotvinden fortsätter att sätta press på båda företagen och konsumenter – och potentiellt leda oss rakt in i en period av mindre än önskvärd lågkonjunktur – vanor måste förändras, budgetar kommer att förändras och ett nytt status quo (eller något liknande) kommer i slutändan att uppstå.

Från vår utgångspunkt ser vi dock en enorm potential för en värld av reklam utanför hemmet att blomstra, växa och förnya sig som aldrig förr.

När allt kommer omkring har reklam utanför hemmet gång på gång visat sig klara även de mest utmanande ekonomiska miljöerna. Och vi är övertygade om att 2023 inte kommer att vara något undantag från denna regel.

Om du inte har upplevt vad reklam utanför hemmet kan göra för att ge en liten gnista till din reklammix, boka en demo idag med våra OOH-experter.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button