Ekom & Dropshipping

An Easy Breezy Guide (2023)

Du kanske har märkt att det finns en enorm marknad för print-on-demand-produkter, speciellt för anpassade t-shirts. Det är en av de saker som aldrig kommer att gå ur mode: människor behöver kläder, och print-on-demand-skjortor garanterar ett oändligt flöde av roliga nya idéer.

Detta utgör både en möjlighet och ett hinder för hoppfulla företagare. Å ena sidan finns det massor av affärer att utnyttja. Men å andra sidan är konkurrensen hård, eftersom många andra företagare har samma idé.

Så hur kan du bryta dig in och bygga ditt eget framgångsrika t-shirtföretag? I den här artikeln kommer vi att prata om grunderna för att komma igång. Vi kommer att titta på de bästa print-on-demand-företagen att arbeta med, hur du skapar dina mönster och hur du börjar tjäna lite pengar på att sälja dem.
Bästa print-on-demand t-shirtföretag

Det finns gott om topprankade print-on-demand-företag att välja mellan. Innan du fattar ditt beslut bör du överväga några viktiga faktorer som utskriftskvalitet, handläggningstid och konkurrenskraftiga priser. Låt oss gå igenom ett par populära företag.

Printify

Bästa print-on-demand t-shirtföretag: Printify

Printify låter dig skriva ut dina anpassade mönster på mer än 750 högkvalitativa produkter – inklusive t-shirts, naturligtvis. De erbjuder alla typer av toppar, som kort- och långärmade t-shirts, såväl som huvtröjor, tröjor och till och med hawaiianska skjortor.

Printify kan vara en bra idé om du skickar utanför USA, eftersom företaget trycker i mer än 90 länder över hela världen, inklusive Kanada, Australien, Tyskland och Storbritannien, för att nämna några.

Printify integreras med flera e-handelsplattformar, inklusive Shopify, eBay, Wix, Etsy och mer, samt en anpassad API-integration för att hålla ditt företag igång smidigt.

När det gäller leveranstider kommer de flesta beställningar att skickas mellan två och sju arbetsdagar från det att du gör din beställning.

Priser finns i tre medlemsnivåer:

 • Gratis, för småföretag
 • Premium, för växande företag, prissatt till 29 USD per månad, faktureras månadsvis eller 24,99 USD per månad, faktureras årligen)
 • Enterprise, som använder anpassade priser; kontakta Printify om du vill veta mer

Den billigaste t-shirten på Printify kostar $6,55.

Printful

Tryckfullt t-shirttryck

Med mer än 430 produkter, inklusive t-shirts och andra föremål, är Printfuls katalog inte lika robust som Printifys. Men det får verkligen jobbet gjort, med alla grunderna som ett t-shirtföretag skulle behöva.

Printful har skrivare i USA, Kanada och Mexiko – inte riktigt lika globala som Prinity, men kan fortfarande ta sig till andra destinationer.

Se även  En guide till Dropshipping designerklockor

Printful har massor av integrationer, inklusive Shopify, Etsy, WooCommerce, Wix, Launch Cart, Square och TikTok Shop. Den erbjuder också ett Printful API.

En annan stor fördel med Printful är att det erbjuder en gratis 14-dagars provperiod för sitt Pro-medlemskap, vilket ger dig en rejäl tid för att testa alla dess funktioner och se om det är rätt digital utskriftspartner för dig.

Prissättning för Printful finns i tre kategorier:

 • Gratis, för småföretag
 • Plus, för medelstora företag, prissatt till $9 per månad
 • Pro, för stora företag, prissatt till $49 per månad, faktureras månadsvis eller $539 per år (vilket ger en månad gratis jämfört med månadsfakturering)

Den billigaste t-shirten på Printful kostar 7,95 USD.

Teelaunch

Teelaunch

Teelaunch är ett print-on-demand-företag som skräddarsyr en rad skjortor. Du kan välja mellan t-shirts, långärmade t-shirts, sweatshirts och linne. Dubbelsidig utskrift är möjlig för vissa stilar – TeeLaunch har stilar för män, kvinnor, unisex och baby.

Vi rekommenderar att du kopplar Teelaunch till din Shopify-butik. Det kostar inget att använda det, och du kan sälja tröjorna vidare Amazon, Facebookeller Etsy. Även om Teelaunch inte erbjuder prover, har användare rätt till 25 % rabatt var 30:e dag.

Teelaunch skickas till USA, Storbritannien och Kanada. Företaget tar vanligtvis tre till sex arbetsdagar att behandla och förbereda beställningar för leverans, även om tiden är längre under högtrafik.

Teelaunch är:

 • Gratis att använda för alla företag

Den billigaste t-shirten på Teelaunch kostar $5.

AOP+


AOP+ erbjuder mer än 200 print-on-demand-produkter till Etsy- och Shopify-handlare. Det som skiljer den från andra POD-leverantörer är att det också är tillverkaren – du kan arbeta med AOP+ direkt för att göra skräddarsydda skjortor.

Dessutom erbjuder företaget populära t-shirtmärken som Gildan och Bella+Canvas. Leveranstiden varierar beroende på plats och produktionen tar tre till fem arbetsdagar. Väljer du att vitmärka skjortor via AOP+ får du även etiketter, förpackningsbilagor och märkesklistermärken.

Prissättning för AOP+ finns i tre kategorier:

 • Nystartad medlem, för småföretag, alltid gratis
 • Supermedlem, för medelstora företag, prissatt till $11,99 per månad
 • Hero-medlem, för stora företag, prissatt till $19,99 per månad

Den billigaste tee på AOP+ kostar $8,99.

SPOD

SPOD-utskrift på begäran

SPOD:s print-on-demand-tjänster erbjuder ett brett urval av skjortalternativ – du kan välja mellan stilar för kvinnor, män, barn och bebisar. Använd filter för att se vilka föremål som finns i en viss färg eller storlek.

Se även  Den ultimata guiden för 2023

SPOD innehåller över 50 000 gratisdesigner att välja mellan, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som inte har intresse eller tid att skapa sin egen design. Du får också en mock-up generator, så att du enkelt kan föreställa dig design på olika stilar av skjortor.

Dessutom innehåller SPOD ett anpassarverktyg som låter köpare anpassa produkter direkt från din Shopify-butik.

SPOD är:

 • Gratis att använda för alla företag

Den billigaste tee på SPOD kostar $6,71.

Designa dina print-on-demand-skjortor

När du väl har valt din favoritleverantör för utskrift är det dags för åtgärden. Även om det skulle vara bra om du är en konstnär som kan designa tröjorna själv, är det absolut inte det enda alternativet. Låt oss gå igenom de viktigaste sätten att skapa dina egna t-shirts.

Gör t-shirtdesigner själv

Anser du dig själv som konstnär och har kunskap om grafisk designprogramvara som Adobe Photoshop eller Illustrator? I så fall kan du ha fullständig kontroll över designen som säljs in din webbutik.

Det viktigaste att tänka på här är om det här alternativet är mest meningsfullt ur ett affärsperspektiv. Till exempel, om du bara har lätt eller måttlig grafisk designkunskaper, kan du behöva lägga mycket tid på att skapa alla dina designs. I det här fallet kan det vara mer ekonomiskt att anlita en designer eller köpa designmallar för att kickstarta din process.

Gör uträkningen för att ta reda på hur mycket varje alternativ kommer att kosta innan du fattar ditt beslut.

Anställ någon

Om du funderar på att arbeta direkt med en grafisk designer som kan förverkliga dina idéer (eller ta med sina egna mästerverk till bordet), kommer du att finna ingen brist på stora talanger som söker arbete.

Du kanske vill fundera på om du har några pålitliga kollegor, vänner eller familj som kan vara aktuella för jobbet. Om inte finns det gott om marknadsplatser som kopplar samman designers med kortsiktiga och långsiktiga projekt och positioner. Det finns till och med hemsidor som 99 mönsterdär du kan crowdsource din idé till en grupp designers och välja ditt favoritbidrag.

Se även  Hur det fungerar och hur man går med

Här är några andra platser där du kan köpa din designer:

Anlita en designer för t-shirtdesign

Köp designmallar

Om du har lätt eller måttlig grafisk designkunskaper kan du maximera din arbetstid genom att börja med några mallar eller mockups. Genom att använda dessa som baslinje kan du lägga till och justera tills de är precis rätt. Detta kan vara en enorm tidsbesparing jämfört med att bygga allt från början, speciellt när det finns en inlärningskurva som saktar ner dig lite.

Du kan köpa mallar från webbplatser som:

Obs: se bara till att du köper konst med rätt rättigheter och behörigheter, som utökade och redigerbara licenser. Du vill definitivt INTE av misstag använda någons konst utan lagligt tillståndäven om du inte menar det, är det fortfarande att stjäla!

En annan idé är att sälja en annan konstnärs mönster i utbyte mot en del av din vinst. Till exempel motiverande varumärke Startup vitaminer säljer design från andra företag och människor, som den här tröjan som säger ”Livet är kort. Gör saker som betyder något”, från entreprenören Siqi Chen.

designmallar: Startup Vitamins

Källa

Starta ditt print-on-demand-skjortföretag idag

Det kan verka skrämmande att starta ett eget t-shirttryckeri. Helt förståeligt. Men när du gör din research, utforskar alla dina alternativ och bygger en solid affärsplan, kan du definitivt lyckas i denna vida värld.

När det gäller entreprenörskap är namnet på spelet att lära sig allt eftersom. Se bara till att du håller ett öppet sinne och har en vilja att växla om du behöver. När du har en motståndskraftig attityd i kombination med smarta affärsbeslut är du redan på rätt väg.

Är det lönsamt att sälja t-shirts?

Den totala lönsamheten för ett t-shirtföretag beror på olika faktorer. Dina marginaler kommer att bero på vilka typer av t-shirts du säljer, kostnaden för material du använder för produktion och hur mycket du spenderar på reklam och marknadsföring. En fördel med att följa print-on-demand-modellen är att det är mycket lättare att förbli lönsam (på grund av att man inte behöver köpa eller hålla lager innan en försäljning).

Vilka är några av de bästa print on demand-tjänsterna?

 • Printify
 • Printful
 • Teelaunch
 • AOP+
 • SPODVill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button