Ekom & Dropshipping

Är Dropshipping verkligen värt det? 3 fakta som bevisar dess lönsamhet

Dropshipping


När e-handelsbranschen har tagit över världen i full fart, har miljarder företag följt i dess fotspår och bytt från att utföra funktioner samtidigt som de är fysiskt närvarande på sin arbetsplats till ett bekvämt arbetsläge online. Anledningarna bakom denna oförutsedda snabba förändring är många, till vilka vi kan lägga till den enorma utvecklingen av den digitala världen, vilket gör att saker i e-handelssektionen verkligen börjar utvecklas abrupt utan någon förvarning. Du kan lära dig mer om detta genom att kolla in denna dropshipping-statistik.

När ändringar började äga rum började entreprenörer snabbt ändra sina affärsplaner så att de kunde göra sina jobb på distans samtidigt som de fortfarande kunde utföra sina uppgifter och nå sina mål effektivt. En sådan affärsmodell som har vänt huvuden ganska länge nu är dropshipping-metoden, både den traditionella och omvända dropshipping-formen.

Trots det utmärkta ryktet dropshipping har, finns det fortfarande en fråga som har fått folk att känna sig misstänksamma och osäkra när det gäller att lansera en dropshippingbutik: är dropshipping värt det? Så, för att lugna dig, har vi samlat några fakta som illustrerar denna modells lönsamhet och har försett dig med ett par statistik som stödjer våra synpunkter, samt ett detaljerat förtydligande av vad som är dropshipping.

Hur fungerar dropshipping?

Dropshipping är en typ av affärsmodell för e-handel som innebär att hantera en onlinebutik utan de typiska uppgifterna som följer med att driva en vanlig, det viktigaste är att inte behöva ta hand om produktlager. Istället, när en kund köper en vara från din butik, skickas beställningen direkt till din dropshipping-leverantör, som tar hand om leveransprocessen genom att skicka produkterna från deras lager.

Dessutom, för att dina kunder ska ha full tillgång till varorna du erbjuder, tillhandahåller många dropshipping-leverantörer entreprenörer en automatiserad tjänst som gör att de kan importera produktkatalogen till sina butiker och dra nytta av automatiska lageruppdateringar och orderplacering.

En liknande metod användes av postorderföretag på 60- och 70-talen, vilket gjorde att kunderna kunde lägga beställningar via ett enkelt telefonsamtal, medan katalogerna skickades med post regelbundet. På 1990-talet, med internet släppt ut i omvärlden, upplevde onlineshopping en ofattbar boom, vilket representerade en framträdande förändring som möjliggjorde skapandet och utvecklingen av olika e-handelsmodeller, inklusive dropshipping.

Är dropshipping lagligt?

Ja, dropshipping är helt lagligt. Detta är en av de viktigaste sakerna för nybörjare i frågan om e-handelsbranschen. Många uttrycker ofta tvivel om att starta ett dropshipping-företag på grund av hur denna affärsmodell fungerar: generera vinster utan produktlager och minimala startkostnader. Som tur är är vi här för att avslöja alla myter.

Som diskuterats ovan är dropshipping en uppfyllelsetyp av affärsmodell där dropshippers inte hanterar produkterna själva utan genom en dropshipping-leverantör. Precis som många traditionella butiker lagrar sina lager genom att beställa sina produkter från leverantörer eller tillverkare, gör dropshipping-butiker samma sak med undantag för att de inte säljer dem fysiskt.

Se även  Definition, exempel och bästa praxis (2023)

Med detta i åtanke är dropshipping en helt laglig verksamhet som ger onlinebutiker ett bekvämt sätt att sälja sina varor. Beroende på de länder du dropshipping till kan det naturligtvis finnas några lagar och förordningar som du kan behöva ta hänsyn till för att säkerställa att din onlineverksamhet fungerar smidigt. Men förutom det är att lansera en dropshipping-butik en legitim e-handelsmetod.

Är det lönsamt att dropship?

Ja, dropshipping kan vara en ganska lönsam affärsidé. Låt oss ta en titt på några väl undersökta fakta som representerar solida bevis på dropshippings lukrativa natur.

Ekonomisk lagringshantering

Som vi redan har nämnt tidigare, dropshipping kräver ingen lagerhantering då din leverantör tar allt ansvar för att sköta lagringen och skicka produkterna till kunderna. Då kommer du att kunna undvika besväret med att hyra och driva ett lager, något som kan bli ganska kostsamt.

För att illustrera visar en rapport från Statista priserna för att hyra ett lager på den europeiska logistiska fastighetsmarknaden. Enligt studien var London år 2021 den dyraste staden att hyra ett förråd där företagare förväntas betala upp till 197 euro per kvadratmeter och år. Englands huvudstad följs av de skandinaviska metropolerna Oslo och Helsingfors med 135 respektive 120 euro, och Dublin och Birmingham med lite mer än 100 euro per kvadratmeter under ett år.

Marknadsexpansion

Att ha en virtuell butik kommer att öppna dina dörrar till ett otroligt stort kundnätverk, vilket ger dig möjlighet att exponera ditt företag för nya marknader över hela världen och, följaktligen, gör det möjligt för dig att öka din dropshipping-försäljning.

Till exempel visar undersökningar gjorda av Statista på e-handelsmarknaden för mode att 2022 har marknadens globala onlineförsäljning nått långt över 770 miljarder USD, som förväntas fortsätta växa och generera mer än 1 biljon USD år 2025. Denna studie visar hur mycket online shopping har utvecklats och expanderat, vilket anspelar på det faktum att att öppna en onlinebutik baserad på dropshipping och sälja till en internationell publik är en värdig investering.

I själva verket är detta lätt att uppnå genom att hitta dropshipping-leverantörer som kan ge dig världsomspännande frakt, såsom BrandsGateway, till exempel, och på så sätt förse din butik med en söt affärsuppgörelse.

Enastående skalbarhet

Skalbarhet inkluderar allt som bidrar till att växa ditt företag:

  • öka varumärkesmedvetenhetenș
  • marknadsföring av din butiks produkterș
  • retargeting kostymer.

Med onlineköp blir en föredragen shoppingform för många konsumenter där ute, jämfört med de fysiska, dropshipping-butiker är betydligt mycket lättare att skala. Detta beror på att för att utöka din e-handelsverksamhet finns det inget behov av att anställa extra personal eller öppna nya butiker, till exempel. Genom att vara uppmärksam på sina mål och implementera smarta marknadsföringsstrategier kan dropshippers uppleva snabb skalbarhet, vilket gör att de kan generera sina målvinster mycket snabbare än normalt förväntat.

Statistik som bekräftar att dropshipping är värt det

Vi avslutar den här artikeln med att förse dig med lite statistik som bekräftar det dropshipping är värt det. För att förse dig med tillförlitlig information har vi vänt oss till Statista, ett databasföretag som bedriver välgrundad forskning om olika ämnen, inklusive e-handel och dropshipping.

Statistik om marknadsvärdet för dropshipping

Under det senaste decenniet har dropshipping-affärsmodellen genomgått otroliga positiva förändringar och upplevt en stor försäljningsökning, vilket kan demonstreras av följande studie utförd av Statista. Om vi ​​tittar på grafen nedan kan vi observera en tydlig ökning av värdet på denna marknad på global skala.

Från att ha värderats till nästan 130 miljarder USD 2020, på bara 2 år, nådde dropshipping-marknaden cirka 197 miljarder USD. Dessutom, inom den kommande fyraårsperioden, förutspår studien att dropshipping-värdet kommer att överstiga över 470 miljarder USD.

Statistik om plattformar som erbjuder dropshipping-tjänster

Nuförtiden har blivande dropshippers möjligheten att vända sig för att få hjälp till många plattformar som erbjuder praktisk assistans, såsom tjänster för att bygga butiker online. Med en enda Google-sökning kan man hitta ett överflöd av sådana företag, vilket sparar företagsägare tid och ansträngning som de skulle kunna investera i något annat. Enligt Statista verkar den kanadensiska e-handelsplattformen Shopify vara bland de ledande företagen som erbjuder dessa tjänster. År 2021 uppskattas det att Shopify har skickat nästan 1,9 miljoner produkter, vilket gör företaget till en ganska populär plats för dropshippers.

Om du bestämmer dig för att använda Shopify för att bygga upp ditt företag skulle det vara smart att leta efter en leverantör som kan erbjuda dig ett plugin för Shopify-baserade butiker. För att illustrera, kommer B2B-marknadsplatsen för lyxkläder BrandsGateway att förse dig med en bekväm Shopify-integration, vilket ger dig ett smidigt och effektivt sätt att driva din butik.

Statistik om sökintresset för dropshipping

En sista forskning som Statista förser intresserade dropshippers med är sökintresset för termen ”drosphipping” i Google Trends. Google Trends fungerar som ett verktyg som analyserar sökordspopularitet baserat på flera kriterier, inklusive tid och plats, och används ofta för dropshipping, inte bara i syfte att kontrollera om termen fortfarande är populär, utan också för att söka efter produktalternativ som lönsamt för dropship.

Som det visar sig, som hävdat av Statista, från och med 2016, har nyckelordet dropshipping upplevt kontinuerlig tillväxt, vilket pekar på ett betydande intresse för affärsmodellen. Nedan kan du titta på Google Trends-grafen som stöder studien av Statista.

Dropshipping med BrandsGateway

Nu när vi har gett svar på de vanligaste farhågorna kring dropshipping, är det enda som återstår att förbereda för att lansera din dropshippingbutik. För att komma igång på rätt spår rekommenderar vi starkt att du går samman med en leverantör som BrandsGateway. Denna leverantör kommer att erbjuda dropshipping-resurser du behöver för att utveckla din affärsplan till en blomstrande butik:

Se även  Tips och idéer för 2022

Så, ta en titt på hur du börjar dropshipping med BrandsGateway, och tveka inte att ta kontakt med dem.

Funderar du på att starta en dropshippingbutik?

Med BrandsGateways dropshipping-tjänst kan du börja tjäna vinster på ett ögonblick.

I ett ord

Med företag som vänder sig till e-handel allt oftare är det uppenbart att onlinehandel sakta men säkert blir det nya normala. Bland de många affärsmodeller som entreprenörer använder för att etablera sina virtuella butiker är dropshipping också, en uppfyllnadsmetod som tillåter butiksägare att driva sina företag med hjälp av en leverantör, som tar på sig uppgiften att hantera lagret och bearbeta beställningarna. På grund av hur det fungerar tror många att dropshipping är för bra för att vara sant. Ändå, med informationen vi har gett dig ovan, såväl som med denna fallstudie för dropshipping som du kan kolla in, kan du lugna dig och vara säker på att dropshipping är en legitim och lönsam affärsmetod värt att prova.

Dropshipping FAQ


Dropshipping är en lönsam affärsmetod eftersom det kräver låga startkostnader, låter dig undvika lagringskostnader och gör att du kan nå ut till en bred internationell publik.


Ja, dropshipping är en laglig affärsmodell erbjuder bekväm drift av din onlinebutik och ger dig stor arbetsflexibilitet.


Du kan lansera en dropshippingbutik som nybörjare genom att börja med att analysera marknaden, välja en produktnisch, hitta en leverantör och skapa din webbplats med hjälp av en webbbyggande plattform. För mer information kan du kolla in den här guiden om hur du startar ett dropshipping-företag.


Dropshipping är en lågkostnadsaffär, vilket betyder att du inte behöver mycket pengar för att få igång din onlinebutik. Eftersom med dropshipping din leverantör tar hand om produkterna, behöver du inte ta itu med lagerkostnader. Dessutom, eftersom du kan välja den webbbyggande plattform och marknadsföringskanaler du föredrar, kan du enkelt kontrollera hur mycket du vill spendera och enkelt hålla dig till din budget.


Ja, dropshipping kan verkligen vara ett sidojobb som kan tillåta dig att tjäna dropshipping passiv inkomst eftersom affärsmodellen erbjuder stor flexibilitet i att driva den.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button