Generering av leads

Black Friday e-posttips 2022

Black Friday är när semestervansinnet verkligen börjar. Men med det shoppingvansinnet kommer en otrolig möjlighet för ditt lilla företag att få upp en hel del semesterförsäljningar. Faktum är att 2021 spenderade människor rekordstora 886,7 miljarder dollar på Black Friday, en ökning med över 14 procent jämfört med 2020!

För att dra nytta av en av årets största shoppinghelger vill du planera din Black Friday-e-postkampanj i förväg, och istället för att vänta på att dagen ska komma bör du börja skicka e-postmeddelanden tidigt.

När dina kunder vet att de förväntar sig ditt e-postmeddelande på Black Friday, kan du använda ditt nästa e-postmeddelande för att presentera ett unikt erbjudande och sedan se till att de bästa erbjudandena går till dina bästa kunder. Vi visar dig hur.

Läs vidare för våra tips för att göra detta till din mest framgångsrika Black Friday-e-postkampanj hittills, tillsammans med mallar och verkliga exempel som kommer att inspirera dig att sälja mer denna semesterperiod.

När ska du börja din Black Friday e-postmarknadsföring

När shoppare går in i butiker (online och personligen) runt om i landet i gryningen den 25 november vill du inte vara uppe samtidigt och skapa e-post. Planera istället din Black Friday-kampanj så att den startar minst en vecka tidigare.

Din e-postserie borde ha tre mejl:

  1. En som retar dina erbjudanden
  2. En annan som presenterar erbjudandet
  3. En tredje som avslutas med en sista chans-påminnelse.

En e-postserie som denna är mer effektiv än ett enda meddelande och hjälper dig att hålla koll på dina kunder, även när de får en mängd andra Black Friday-e-postmeddelanden.

När är Black Friday 2022?

Black Friday infaller den första fredagen efter Thanksgiving. I år är det den 25 november 2022.

Den bästa dagen att skicka en Black Friday-e-postkampanj

Du bör starta din Black Friday-e-postkampanj fredagen den 18 november, en vecka före Black Friday, med ett teaser-e-postmeddelande.

Teaser-mejlet som håller tillbaka hela överraskningen ger kunderna en smak av vad de kan förvänta sig samtidigt som de bygger upp spänning. Det hjälper också ditt andra e-postmeddelande att sticka ut i en fullsatt inkorg eftersom kunderna förväntar sig ett e-postmeddelande från ditt företag.

Se även  Thanksgiving marknadsföringsidéer | Ständig kontakt

Den bästa tiden att skicka ett Black Friday-e-posterbjudande

Den bästa tiden att skicka ditt Black Friday-erbjudande är tidigt på morgonen Black Friday (25 november). Detta andra e-postmeddelande i din Black Friday-kampanj presenterar det faktiska erbjudandet och ger en tidslinje för hur länge erbjudandet är giltigt.

Skicka sedan ut en sista chans-påminnelse med ditt Black Friday-erbjudande på eftermiddagen, när shoppingen börjar sakta ner, för att ge en försiktig påminnelse, skapa lite FOMO (rädsla för att missa) och ge dina kunder några timmar att ta fördel innan erbjudandet upphör.

3 tips för en framgångsrik Black Friday-e-postkampanj

Nu när du vet varför och när du ska skicka ut ett Black Friday-erbjudande till din e-postlista, låt oss titta på tips för att se till att dina e-postkampanjer är framgångsrika och faktiskt driver försäljning för ditt företag.

1. Se till att skicka e-postmeddelanden före Black Friday

Jag vet att det kan vara frestande att avstå från e-postmeddelandet före Black Friday och uppföljningserbjudandet på semesterns eftermiddag, men det är verkligen värt det att skicka en e-postserie istället för bara ett enda e-postmeddelande.

Genom att skicka ett e-postmeddelande före Black Friday med en teaser av ditt erbjudande, skapar du spänning hos dina e-postprenumeranter. Du ställer också in dem för att förutse din e-post, vilket är viktigt eftersom du annars lätt kan gå vilse i inkorgen när alla företag skickar sitt Black Friday-e-postmeddelande på morgonen den 25 november. Genom att informera dina kunder om ditt erbjudande får de veta att de letar efter din e-post på semestern, så att de inte går miste om ditt specialerbjudande.

Ett e-postmeddelande före Black Friday gör dina prenumeranter upphetsade och uppmanar dem att hålla utkik efter ditt erbjudande.

2. Erbjud dina kunder något oväntat

Standardrabatterbjudandet kan vara effektivt, men när alla andra företag använder samma taktik kan det vara svårt att sticka ut. Istället för att rabattera dina produkter, överväg att erbjuda en annan typ av värde som de inte förväntar sig, som exklusivitet. Alla gillar att känna sig som en VIP, så skapa en speciell kollektion av produkter reserverade för de kunder som upprepade gånger stöttar ditt företag.

Se även  Hur man väljer den perfekta e-postmallen

Om du driver ett varumärke byggt på en prenumerationsmodell kan VIP-kollektionen reserveras för prenumeranter. Att inkludera en teaser om VIP-produktlinjen i seriens första e-postmeddelande kan ge ett uppsving för prenumerationer innan Black Friday ens anländer. Om ditt företag använder en annan modell kan du hålla produkterna och erbjudandena hemliga, men låt kunderna hänvisa en vän för att utöka din publik samtidigt.

Oväntat Black Friday-mail
Utöver ett standard Black Friday-erbjudande, överväg att dela ett specialerbjudande bara för dina VIPs eller kunder i ditt belönings-/lojalitetsprogram.

3. Få rätt erbjudanden till rätt personer

Om du erbjuder rabatt till kunder, se till att de får den. Segmentera din e-postlista i olika kundgrupper. Sedan kan du skicka ett olika semestererbjudande till varje segment, såsom VIP-produktkollektionen till dina mest värdefulla kunder, och en enkel rabatt på 10 % till nyare kunder.

Segmentering hindrar dig också från att skicka för många e-postmeddelanden, eller fel. Om e-postmeddelandet som skickades på morgonen Black Friday övertygar en kund att köpa en produkt, vill du inte skicka ett nytt e-postmeddelande om försäljningspåminnelse i slutet av dagen. Skicka istället ett tackmejl, ett incitament att hänvisa en vän eller en speciell del av semesterinnehåll.

Black Friday e-postmallar

Det enklaste sättet att få din Black Friday-e-post att se professionell och engagerande ut är att börja med en av våra Black Friday-e-postmallar! Kolla in bara några av dem nedan, tillgängliga att använda i Constant Contact.

Svart fredag ​​tagg försäljning mall

Svart fredag ​​rea mall

Animerad Black Friday mall

Animerad Black Friday e-postmall

Affärsmall

Mall för Black Friday-erbjudanden

Tidsbegränsad e-handelsmall

Exempel på e-post på Black Friday

Exempel på e-postmarknadsföring på Black Friday

Låt oss nu ta en titt på några av våra favoritexempel på Black Friday-e-postmeddelanden!

Pläd fredag

La Provence Black Friday e-postexempel

Detta e-postmeddelande från La Provence lyfte fram ett lokalt alternativ till Black Friday som heter ”Plaid Friday”, som uppmuntrar människor att handla i sin butik eller på andra småföretag i staden Rockport. Vi älskar shoutouten till småföretag och att de också inkluderade ett omnämnande av Small Business Saturday!

Se även  Vad är en medlemswebbplats? (7 fantastiska exempel)

Skrapa av

Vi älskar detta interaktiva e-postmeddelande från BOSE, som uppmuntrar läsarna att ”skrapa av sig” för att avslöja en unik sparkod. När användare klickar på den skrapade bilden tas de till en målsida som beskriver de besparingar som är tillgängliga för dem. Det här är ett bra sätt att förvandla Black Friday till ett spel och motivera läsarna att klicka sig vidare till din webbplats.

Animerad produktfunktion

Är inte det här mejlet från artikeln slående? Vi älskar att använda en inbäddad e-post-GIF för att visa upp sin produkt, med överlagd text som framhäver deras erbjudande.

Det finns fortfarande tid att påverka

Lyckligtvis behöver du inte uppfinna hjulet på nytt för att få igång din semestermarknadsföring, även om du inte har planerat något ännu. Titta tillbaka på dina mätvärden för e-postmarknadsföring. Stora trender, som tiden på dygnet med flest öppna eller de mest populära ämnesraderna, kan hjälpa dig att forma framtida kampanjer. Tänk på hur du kan förbättra dina tidigare framgångar och undvika taktiken som inte fungerade.

När du har en spelplan, skriv en ämnesrad som får kunderna att öppna din e-post, inkludera en iögonfallande rubrik, lägg till rätt foto och presentera en tydlig uppmaning. Dubbelkolla att uppmaningsknappen längst ned i e-postmeddelandet länkar korrekt till höger sida på din webbplats. Efter att ha läst ditt e-postmeddelande bör kunderna veta exakt vad de ska göra härnäst.

Använd Black Friday för att driva din semestermarknadsföring

Jag har inte börjat min semestershopping, och jag vet fortfarande inte hur jag ska slå in en present med bara tre tejpbitar (Lies!), men jag schemalägger min Black Friday-e-postserie en vecka tidigare.

Börja årets marknadsföring direkt genom att göra en lista med semesterkampanjidéer för din publik, kolla den två gånger och börja sedan schemalägga. Ännu bättre, implementera e-postautomatisering, och när tryptofan börjar vagga dig i sömn på Thanksgiving day, kommer du att kunna ta det lugnt, i vetskap om att din semestermarknadsföring redan har börjat.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button