Ekom & Dropshipping

De 7 bästa alternativen för ditt företag

Vi har kommit långt. Om du vill ha en webbplats igång i slutet av dagen finns det massor av verktyg som hjälper dig att göra det. (Naturligtvis matchas kvaliteten du får ofta av den tid du lägger på det, men det är en annan artikel för en annan dag.)

För dem som inte har kompetens och expertis inom webbutveckling kan det vara skrämmande och till och med överväldigande att bygga en e-handelswebbplats. Det kan verka som att det finns en oändlig mängd alternativ att välja mellan.

Det är därför vi kommer att ta en titt på några av de bästa e-handelswebbplatsbyggarna. Du kommer då att vara bättre rustad att skapa din mästerverksbutik med minimal stress och maximal nytta.
7 bästa e-handelswebbplatsbyggare

1. Shopify

Shopify e-handelswebbplatsbyggare

Som den bästa e-handelswebbplatsbyggaren är Shopify designad för att vara en one-stop-shop för onlinebutiksägare. Den erbjuder en inbyggd funktion, anpassning eller integration för praktiskt taget alla affärsfunktioner du kan önska, inklusive:

 • En intuitiv dra-och-släpp-byggare
 • Tusentals appar från tredje part, via Shopify App Storeför att diversifiera din butiks funktionalitet
 • Försäljning i flera kanaler över sociala medier, marknadsplatser och försäljningsställen i butik
 • Inbyggda marknadsföringsverktyg för att ta ditt företags tillväxt till nästa nivå
 • Centraliserad affärsverksamhet för lagerhantering, orderuppfyllelse, logistikhantering och andra uppgifter, direkt i din instrumentpanel

Plus, Shopify integreras med mer än 100 betalningsgateways för att säkerställa en smidig upplevelse för dig och dina användare.

Prissättning: Planer börjar på $29 per månad om du betalar årligen ($39 per månad om du betalar månadsvis), med en gratis provperiod.

2. Squarespace

squarespace e-handelswebbplatsbyggare

Squarespace är i första hand utformad för att vara en e-handelswebbplatsbyggare istället för en allt-i-ett affärslösning. Så även om du får fantastiska byggfunktioner för en vacker butik, kommer du inte nödvändigtvis att hitta samma affärsfunktioner som på en plattform som Shopify.

Som sagt, du hittar massor av fantastiska funktioner, som en lättlärd dra-och-släpp-byggare och inbyggda marknadsföringsverktyg som hjälper dig att sälja online.

Se även  8 bästa WordPress-formulärplugins för att fånga nya potentiella kunder snabbare

Squarespace erbjuder också flera teman, som många av de andra e-handelswebbplatsbyggarna, kategoriserade efter stil, butikstyp och funktionalitet. När du väl har valt kan du anpassa som du vill, med ditt varumärkes logotyp, bilder, färger, typsnitt och mer.

Prissättning: Planer börjar på $16 per månad om du betalar årligen ($23 per månad om du betalar månadsvis), med en 14-dagars gratis provperiod.

3. Weebly

weebly e-handelswebbplatsbyggare

Weebly är en dra-och-släpp-byggare som erbjuder flera mönster och teman för att komma igång på vägen till en skinande ny e-handelsbutik. Det erbjuder också marknadsföringsverktyg, som e-post, SEO och analyser för att spåra och mäta dina framsteg.

Här är några andra toppfunktioner som Weebly erbjuder:

 • Fraktverktyg för inhemsk och internationell frakt
 • Lagerhantering för att hålla koll på dina produkter
 • Kuponger och presentkort för att öka försäljningen och kundlojaliteten
 • Kassa med Stripe, PayPal eller Square
 • Möjligheten att visa kundrecensioner för att öka socialt bevis och bygga förtroende
 • Produktsökning och märken för att visa kunderna mer relevant produktinformation

Prissättning: Weebly har en evighetsfri plan med begränsad funktionalitet. Betalda planer börjar på $10 per månad om du betalar årligen ($13 per månad om du betalar månadsvis).

4. BigCommerce


BigCommerce kan vara ett bra alternativ för större företag, eftersom den är mer utrustad med de typer av verktyg du behöver för mer komplex butikshantering. Dessa funktioner utrustar också större företag bättre att skala efter behov, istället för att leta efter nya verktyg för att möta deras behov.

E-handelsplattformen har också ett robust partnerekosystem som inkluderar förstklassiga tekniska leverantörer, marknadsförare och e-handelsutvecklare och designers. Du kan utnyttja dessa resurser för att fylla eventuella luckor du har inom ditt eget team.

BigCommerce erbjuder företagsalternativ som:

 • B2B-funktioner
 • Internationell försäljning
 • Funktioner i flera butiker
 • Omnikanalförsäljning
 • Offline till online
 • Grossist
 • Huvudlös handelskapacitet
 • Handel-som-en-tjänst


Prissättning: Planer börjar på $29 per månad om du betalar årligen ($39 per månad om du betalar månadsvis). BigCommerce erbjuder en 15-dagars gratis provperiod. Företagskunder bör kontakta företaget direkt för att diskutera dina behov och få en offert.

Se även  De 7 bästa e-handelsnischerna att rikta in sig på 2023

5. Kör pappa


GoDaddy är mest känd för grundläggande webbplatsbyggande, men det erbjuder funktioner för att få en e-handelsverksamhet igång. Tänk bara på att e-handelsmöjligheterna är begränsade i jämförelse med många av de andra webbplatsbyggarna vi berör i den här listan. Så vi rekommenderar i första hand GoDaddy för nybörjare och de med lätta behov.

GoDaddy låter dig lägga till upp till 5 000 produkter med 10 bilder per produkt, vilket är mer än tillräckligt om du är en liten butik eller en boutiquebutik. Du kan samla in betalningar från kunder via kreditkort, Google Pay och Apple Pay. Plattformen låter dig också beräkna fraktkostnader med ett fast pris eller viktbaserat pris.

När det gäller marknadsföring kommer du att kunna använda verktyg som utnyttjar e-post, sociala medier och SEO.

Prissättning: E-handelsplaner börjar på $24,99 per månad. GoDaddy erbjuder en 30-dagars gratis provperiod.

6. Wix

Wix e-handelswebbplatsbyggare

Wix kan vara ett bra alternativ om du är en enskild säljare eller ett litet företag. Detta beror på att det erbjuder några fantastiska funktioner och verktyg för att bygga och växa en e-handelsbutik, men funktionaliteten kan vara begränsande om du är ett större företag.

Här är några av de saker som Wix e-handelsbyggare erbjuder:

 • Bygg verktyg som 500+ mallar, API:er och lagerhantering
 • Säljhjälp från 80+ betalningsalternativ, flerkanalsförsäljning och globala partners
 • Tillväxtverktyg som inbyggd SEO och analys, annonsering i sociala medier och produktprenumerationer

Prissättning: Wix har en gratisversion samt överkomliga priser för grundläggande webbplatser, men för att driva en e-handelsbutik behöver du en av affärsplanerna (och du kan tyvärr inte använda en gratisplan). Business Basic börjar på $17 per månad.

7. WooCommerce

WooCommerce webbplatsbyggare

Är du en WordPress-säljare i behov av e-handelsfunktioner? Leta inte längre än WooCommerce, en öppen källkodsplattform som lägger till dessa funktioner till din webbplats som ett plug-in. Med denna e-handelswebbplatsbyggare får du flexibiliteten att hantera olika webbplatsfunktioner, inklusive betalningar, lager- och skattehantering och fraktintegrationer.

Se även  12 beprövade sätt att marknadsföra ditt innehåll på LinkedIn

Anmärkningsvärda funktioner hos WooCommerce inkluderar:

 • Exklusivt för WordPress-ekosystemet
 • Responsiva webbplatsteman
 • Ingen åtkomst till programvara från tredje part (du har fullständig kontroll över din verksamhet och kunddata
 • En global gemenskap med 350+ bidragsgivare
 • 100 % öppen källkod, vilket ger dig fullständig kontroll över din webbplats funktionalitet

Prissättning: WooCommerce är ett gratis WordPress-plugin, vilket innebär att du inte behöver betala något för att få tillgång till dess kärnfunktionalitet. Men att lägga till e-handelsfunktioner ovanpå kräver att du köper olika tillägg, som kostar uppemot 70 USD i genomsnitt.

Det finns en webbplatsbyggare för alla

Även om du kanske känner dig lite skrämd när du väljer rätt e-handelswebbplatsbyggare, kan du vara säker på att de bästa verktygen alla erbjuder fantastiska funktioner och funktionalitet. Detta gäller särskilt om du inte har någon kodnings- eller utvecklingsförmåga, eftersom många är redo direkt med drag och släpp-funktioner.

Lägg lite tid på att väga för- och nackdelar med apparna du stöter på. Du bör också överväga dina egna unika behov, mål, resurser och budget. Men övertänk inte det och starta din butik så att du kan börja sälja online.

Vanliga frågor om e-handelswebbplatsbyggare
Är det lätt att skapa en webbutik?

Ja. Webbplatsbyggare som Shopify låter dig starta en butik inom några minuter. Du behöver bara välja en mall, anpassa din butik och lägga till dina produkter för att starta ett e-handelsföretag. Börja bygga med Shopify.

Hur mycket kostar det att bygga en egen e-handelswebbplats?

Inte mycket om du använder en e-handelswebbplatsbyggare för att skapa en. Många plattformar som Shopify kostar mindre än $30, vilket ger dig ett prisvärt sätt att skapa en professionell onlinebutik för ditt företag.

Vilka är de bästa gratis e-handelswebbplatsbyggarna?

 • Shopify
 • Squarespace
 • Weebly
 • BigCommerce
 • Kör pappa
 • Wix
 • WooCommerceVill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button