Ekom & Dropshipping

De 7 bästa e-handelsnischerna att rikta in sig på 2023

Har du någonsin undrat vad de bästa e-handelsnischerna är? Eller de bästa marknaderna för handlare?

I den här artikeln kommer vi att dela just det: De bästa nischerna. De bästa marknaderna.

Tänk på dessa nischområden som okända territorier som väntar på att göra anspråk. Genom att identifiera och rikta in dig på dessa marknader kan du skilja dig från dina konkurrenter och etablera ett starkt fotfäste i e-handelsbranschen.

Ny på begreppet e-handelsnischer? Låt oss sedan börja med grunderna.
Vad är en e-handelsnisch?

En e-handelsnisch är ett mycket specifikt och unikt segment av en större marknad. Det här segmentet kanske inte är nyckelfokuset för andra varumärken, vilket ger nya handlare möjlighet att ta marknadsandelar. Några exempel på e-handelsnischer är CBD-djurmat, handgjorda smycken, ekologiska hudvårdstillskott för kvinnor och hållbart tillverkade hemartiklar.

E-handelsnischer tilltalar ofta en mindre publik, vilket gör dem mindre konkurrenskraftiga än större marknader. Men de kräver grundlig forskning och förståelse för kundernas preferenser för att nå framgång.

Varför välja en nisch för ditt e-handelsföretag?

När du börjar din e-handelsresa kan du bli frestad av attraktionskraften hos en större marknad. Men ditt fokus och inriktning på ett specifikt segment kan ge många fördelar för ditt företag. Här är några anledningar till varför det kan vara fördelaktigt att välja en nisch:

Ta ut en premie

Att välja en nisch ger dig en möjlighet att ta ut en premie eftersom du kan erbjuda produkter som bara finns hos en handfull säljare. Köpare är ofta villiga att betala mer för sådana varor, särskilt när de löser ett mycket specifikt problem för dem.

Möt mindre konkurrens

Entreprenörer förbiser ofta nischkategorier och tror att det inte kommer att finnas tillräckligt med efterfrågan. Men ju djupare du går in i en produktkategori, desto mindre konkurrens är det. Istället för att gå in på den övermättade dropshipping-marknaden, fokusera på att starta en nischad e-handelsverksamhet för att begränsa konkurrenter och inspirera kundlojalitet.

Lägre marknadsföringskostnader

Jämfört med att designa en kampanj för en större marknad kommer marknadsföring av produkter till en nischad målgrupp att kosta mycket mindre. Men du måste fortfarande följa bästa praxis som att kartlägga sökord med publikens intressen. Detta hjälper dig att anpassa kundupplevelsen.

Se även  10 måste ha grossistprodukter i din klädbutik + tips om hur du kan marknadsföra dem

1. Utrustning för hemmakontor

bästa e-handelsnischerna exempel: hemkontorsutrustning

Att arbeta hemifrån har sina fördelar, men att ha rätt kontorsmöbler är nyckeln till att förbli produktiv. Det är där hemmakontorsprodukter kommer in. Dessa föremål är designade för att ge både komfort och funktionalitet, vilket hjälper individer att klara av sin arbetsdag. De hjälper också till att skapa en fokuserad miljö, vilket möjliggör en mer produktiv och stressfri arbetsupplevelse.

Några exempel på produkter i denna nisch inkluderar ergonomiska stolar, bärbara stativ, brusreducerande hörlurar och arkivskåp. Med tillväxten av distansarbete som inte visar några tecken på att sakta ner, kan det vara ett lönsamt beslut att lägga till dessa varor i din butik.

2. Miljövänliga produkter

miljövänliga produkter e-handelsnisch

Under de senaste åren har det skett en förändring i konsumenternas preferenser mot naturliga och hållbara föremål. Vattenflaskor av metall, återanvändbara sugrör, tandborstar av bambu – sådana föremål har sett en ökad efterfrågan. Intressant nog kan dessa produkter köpas till ett lågt pris, vilket gör miljövänliga produkter till en av de mest lönsamma e-handelsnischerna.

Men med ökande konkurrens i utrymmet måste du hitta sätt att sticka ut. En strategi är att lansera ett eget märkesvarumärke med dina egna unika miljövänliga produkter. Detta gör att du kan differentiera dina erbjudanden baserat på ditt unika engagemang för hållbarhet.

3. Hemtränings- och träningsutrustning

hemgym nisch e-handel

Med en ständigt växande lista av personliga och professionella uppgifter, har många människor svårt att gå till gymmet regelbundet. Och så har de börjat köpa utrustning som kan hjälpa dem att svettas eller få muskler hemma.

Hemtränings- och träningsapparater erbjuder många fördelar, från att sänka pendlingskostnaderna till att öka träningens integritet. Dessutom kan personer som använder dem anpassa sina träningsrutiner för att passa deras livsstil.

Denna kategori inkluderar produkter som löpband, motionscyklar och roddmaskiner. Med tanke på det typiska försäljningspriset för dessa varor (>300 USD) och vad du kan få dem för (70 USD till 100 USD), har du möjlighet att utnyttja en lönsam e-handelsnisch.

Se även  e-handelsplattformar BrandsGateway integreras med

4. Återhandel

Återhandel: den bästa e-handelsnischen för 2023

En annan lönsam nisch som får mycket uppmärksamhet är återhandel. Återhandel innebär att sälja nya eller tidigare ägda produkter till överkomliga priser. Många e-handelsföretag är centrerade kring denna idé – det är ett smart sätt att generera vinster och bygga kundlojalitet för ditt varumärke.

Med fler och fler kunder som letar efter produkter är det nu en bra tid att gå in på återhandelsmarknaden. Även om du kan sälja alla typer av produkter, rekommenderar vi att du väljer exklusiva föremål som lyxkläder och bilar. Marginalerna på sådana produkter är ganska höga.

5. Husdjursprodukter


Husdjursprodukter är en lukrativ e-handelsnisch värd att överväga 2023. Enligt Google Trendersökningar efter husdjursrelaterade produkter som rå hundmat och CBD-olja har ökat. Djurägare spenderar på både nödvändigheter och lyx för sina pälsbarn, så du kan välja från ett stort utbud av produkter att erbjuda i din butik.

Dessutom erbjuder nischen för husdjursprodukter möjligheten att starta en print-on-demand-verksamhet. Du kan komma med klädidéer för katter, hundar och andra husdjur och sedan arbeta med ett POD-företag för att omvandla dem till produkter. Möjligheterna är oändliga.

6. Heminredning

att lägga till växter är en enkel idé för hemmakontor

Alla e-handelsnischer klarar inte tidens tand, men heminredning är en nischmarknad som fortsätter att frodas. År 2023 prioriterar fler och fler människor att skapa vackra och bekväma livsrum.

Från väggkonst till mattor till möbler, det finns otaliga produkter inom heminredningsnischen som är mycket efterfrågade. Belysningsarmaturer är särskilt populära, eftersom de kan förändra atmosfären i alla rum.

Genom att erbjuda en rad stilar och material kan e-handelsbutiker tillgodose sina kunders unika preferenser och skapa framgångsrika företag inom denna blomstrande nisch.

7. Herrkläder


Nischen för herrkläder kan vara lukrativ för dem som börjar inom e-handelsbranschen. Eftersom dammodet är övermättat, erbjuder detta område en unik möjlighet att etablera ett varumärke. E-handelsmärken som Bonobos är ett bevis på potentialen hos herrklädersnischen – företaget började som en liten onlineåterförsäljare och har sedan dess vuxit till ett välkänt märke för herrkläder.

Se även  Hur rätt nätverk kan hjälpa frilansare att tjäna 10X bättre

Det råder heller ingen brist på produktalternativ inom herrklädersnischen. Du kan sälja ett brett utbud av föremål, inklusive slim fit-jeans, läderjackor, sportrockar, loafers och fedorahattar. I början är det dock bättre att erbjuda en typ av föremål och presentera dig själv som en exklusiv återförsäljare av den produkten.

Där har du det – sju nischidéer för e-handel som kan hjälpa dig skapa en lönsam och hållbar verksamhet.

Med intensiv konkurrens inom onlinebutiken finns det ingen anledning att avstå från möjligheten att tillgodose en specifik marknad.

Genom att erbjuda unika produkter som passar din publiks behov och preferenser kan du sticka ut och bygga en bas av lojala kunder.

Vanliga frågor om e-handelsnischer

Hur hittar jag en e-handelsnisch?

Det enklaste sättet att hitta en e-handelsnisch är att använda sig av produktforskningsverktyg. Börja med att använda Google Trender och SEMrush för att identifiera populära produktkategorier och söktermer. Använd sedan verktyg som Djungelscout eller Helium 10 att analysera konkurrensen och bedöma den potentiella lönsamheten för varje nisch. Slutligen, glöm inte att överväga dina egna intressen och passioner

Hur validerar jag en e-handelsnisch?

Validering är processen för att bekräfta att den nisch du har valt är värd att sträva efter. Använd verktyg som Google sökordsplanerare och Dropship.io att undersöka efterfrågan och konkurrensen för relevanta sökord. Du kan också skapa en målsida och visa annonser på Facebook eller Google för att mäta intresse och samla in e-postadresser. Dessutom kan du överväga att genomföra undersökningar eller nå ut till potentiella kunder för att få deras feedback och validera din produktidé.

Vilka är de bästa e-handelsnischerna för att öka försäljningen 2023?

  1. Utrustning för hemmakontor
  2. Miljövänliga produkter
  3. Tränings utrustning
  4. Återhandel
  5. Husdjursprodukter
  6. Heminredning
  7. HerrkläderVill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button