Ekom & Dropshipping

Definition, exempel och bästa praxis (2023)

Som företagare, har du någonsin funderat på SMS-marknadsföring för att nå din målgrupp? Om inte, går du miste om en kraftfull och snabbväxande kommunikationskanal. Förra året, 55 % av företagen sms:ade sina kunder och fick höga öppningsfrekvenser och klickfrekvenser. Med en telefon i nästan varje ficka eller på varje skrivbord är det inte konstigt att fler och fler företag anammar denna kraftfulla kommunikationskanal.

Trots dess fördelar är vissa företag fortfarande tveksamma till att implementera en SMS-marknadsföringsstrategi. Missuppfattningar som att SMS är föråldrade eller irriterande för kunder hindrar dem från att vidta åtgärder. Idag ska vi avslöja dessa myter och förklara hur SMS-marknadsföring kan vara ett värdefullt verktyg för din tillväxt.
Vad är SMS-marknadsföring?

SMS-marknadsföring, även kallad textmeddelandemarknadsföring, är metoden att skicka transaktionsmeddelanden eller reklammeddelanden via text. Marknadsförare kan använda den för att skicka rabatter, personliga kampanjer och till och med undersökningar till personer som har samtyckt till att ta emot textmeddelanden från deras företag.

Hur SMS-marknadsföring fungerar

E-post- och SMS-marknadsföring delar liknande strategiska mål, som att utbilda, sälja till eller bygga lojalitet med kunder. SMS-marknadsföring är en ”ägd” marknadsföringskanal, där företag kan skicka en-till-en- eller en-till-många-meddelanden och kontrollera distributionslistan med nummer. Precis som e-postmarknadsföring är det viktigt att inhämta samtycke från kunder innan marknadsföringsmeddelanden skickas via SMS.

Shopify förenklar processen att erhålla sms-samtycke för butiksägare. Du kan aktivera den här funktionen genom att följa steg-för-steg-instruktionerna. När du väl har gett ditt samtycke finns det många typer av SMS-kampanjer du kan testa, till exempel prenumerantexklusiva erbjudanden, lojalitetsprogram eller nya produktmeddelanden.

SMS-marknadsföring kräver en kort kod, vilket är SMS-motsvarigheten till en företags e-postadress. En kort kod är ett fem- eller sexsiffrigt förkortat telefonnummer, lätt att komma ihåg för opt-in-prenumeranter. Det är viktigt att bygga en lista med telefonnummer med samtycke för att delta innan du startar en SMS-kampanj.

Här är ett exempel på hur Lane Bryantett damklädesmärke i stora storlekar, bygger en SMS-prenumerantlista:

Lane Bryant SMS marknadsföring exempel

SMS-marknadsföringskampanjer är effektiva under högsäsong, när e-postspam är hög och betald reklam är dyr. De är också ett utmärkt komplement till omnikanalskampanjer för automatisering av marknadsföring, där automatiska texter kan utlösas av specifika åtgärder.

Fördelar med SMS-marknadsföring

SMS-marknadsföring har många fördelar:

Se även  7 bästa domänregistratorer för att etablera ditt onlinevarumärke (2023)

Ökar engagemanget

Rapporter tyder på att runt 96 % av marknadsförarna som använder SMS-marknadsföring ser en ökning av intäkterna. I genomsnitt genererar e-handelsmarknadsförare cirka 71 USD för varje dollar som spenderas på SMS-marknadsföring. Dessutom är leveransproblem nästan obefintliga eftersom kunder måste välja att ta emot textmeddelanden, vilket säkerställer att din lista endast består av kunder som är intresserade av ditt företag.

Föredrar av kunder

SMS-marknadsföring är attraktivt för både stora och små företag, såväl som kunder. Faktiskt ungefär 58 % av konsumenterna föredrar att ta emot information via text, och de tenderar att öppna och klicka sig igenom texter oftare än andra marknadsföringskanaler.

Lätt att skriva

Till skillnad från massmejl, som kräver stor ansträngning för att skapa en övertygande ämnesrad och kopiera, kräver SMS-meddelanden bara några rader text. Dessutom, eftersom SMS-fönstret är litet på mobila enheter, kan en enkel emoji eller GIF lägga till visuell tilltal till ditt meddelande.

Främjar lojala relationer

SMS-meddelanden underlättar personliga, lojala relationer med kunder. Människor tycker att texter är lättare att svara på, vilket uppmuntrar till äkta 1:1-konversation. Det är inte konstigt att den genomsnittliga svarsfrekvensen för SMS är mycket högre än för e-post, med 45 % av textmottagarna svarar tillbaka, jämfört med 6 % av e-postmottagarna.

8 typer av SMS-marknadsföringsmeddelanden att skicka (om du vill ha kunder)

Nu när du förstår grunderna, här är några exempel på SMS-marknadsföringskampanjer för att inspirera dina egna (bilder med tillstånd av Fantastic Texts).

1. Välkomstmeddelandet

Närhelst en kund prenumererar på din lista, överväg att skicka dem en rad sms för att välkomna dem, ge dem rabatt eller bjud in dem till en tävling.

typer av SMS: välkomstmeddelande

2. Det snabba försäljningsmeddelandet

Alla älskar en bra affär! Använd SMS för att marknadsföra stora kampanjer eller engångsförsäljning i din butik.

flash rea SMS exempel

3. Back-in-stock-meddelandet

Låt dina kunder veta när slutsålda varor finns i lager igen. Detta är ett enkelt men effektivt sätt att engagera tidigare besökare och öka ditt genomsnittliga ordervärde.

tillbaka-i-lager SMS-meddelande

4. Hype-Up-meddelandet

Skapa spänning och förväntan inför din nya produktlinje genom att skicka ett sms några dagar i förväg. Detta ger dina kunder tid att planera sina inköp och säkerställer att din produktnedgång blir en framgång.

hype upp meddelande

5. Feedbackmeddelandet

Använd SMS för att starta en 1:1-dialog med dina kunder. Du kan till exempel skicka ett sms och be om feedback på nya produktidéer. Genom att involvera dina kunder i processen kommer de att känna sig mer investerade i ditt varumärke och är mer benägna att köpa varan när den släpps.

Se även  Vikt och förklarade typer (2023)


6. Giveaway-meddelandet

Använd text-to-win giveaways eller tävlingar för att generera potentiella kunder och utöka din kundbas. Enligt en studie, 46 % av människorna dela tävlingar utan några extra incitament. Det betyder att du kan få fler potentiella kunder utan att behöva sträcka ut din marknadsföringsbudget. Se till att marknadsföra din giveaway i alla dina marknadsföringskanaler för att maximera deltagandet.


7. BFCM-meddelandet

Automatisera SMS-meddelanden för tidskänsliga kampanjer under Black Friday Cyber ​​Monday för att uppmuntra konsumenter att agera snabbt.

BFCM-meddelandet

8. Korsförsäljnings-/merförsäljningsmeddelandet

Rekommendera produkter till kunder baserat på deras tidigare köp för att förbättra ditt genomsnittliga ordervärde och kundens livstidsvärde. Detta är en vanlig strategi inom e-postmarknadsföring som enkelt kan replikeras via SMS.


SMS marknadsföring programvara

Om du är en Shopify-butiksägare är det enkelt att lansera en SMS-marknadsföringskampanj. Allt du behöver göra är att ladda ner en app från Shopify App Store, som kommer med inbyggd efterlevnad. Här är några SMS-marknadsföringsplattformar för nybörjare:

 • Uppmärksam: Denna SMS-plattform är idealisk för större varumärken som har hundratusentals prenumeranter. Några av dess högprofilerade kunder inkluderar Coach och Williams-Sonoma.
 • Postskriptum: Denna programvara är användarvänlig och lätt att integrera. När du väl har installerat den kan du snabbt skapa automatiserade arbetsflöden för personlig kommunikation eller masskampanjer. Priset varierar beroende på användning.
 • SMSBump: En annan fantastisk SMS-marknadsföringsplattform som används flitigt av både Shopify- och Shopify Plus-kunder.

5 bästa praxis för SMS-marknadsföring

1. Tillstånd är nyckeln

För att säkerställa att SMS-meddelanden förblir ett värdefullt marknadsföringsverktyg är det viktigt att få tillstånd innan du skickar meddelanden. Att skicka meddelanden utan samtycke kan leda till juridiska problem och kan få ditt företag att se skräppost ut. Undvik att ladda upp telefonnummer eller kontakter och skicka meddelanden utan föregående medgivande. Håll ett register över opt-in-avtal för att undvika missförstånd.

2. Håll det kontextuellt

Undvik att skicka slumpmässiga meddelanden till prenumeranter. Innehållsrelevanta texter är mer benägna att få en genomklickning, vilket resulterar i högre konverteringsfrekvens. Skicka meddelanden vid rätt tidpunkt, till exempel att skicka ett sms om ett marknadsfört evenemang på fredagseftermiddagen eller en barspecial under sen eftermiddag på en arbetsdag. Att hålla det enkelt och relevant kommer att undvika att markeras som spam och uppnå bättre resultat.

Se även  10 användbara Dropshipping-forum att följa under 2023

3. Gör det enkelt att välja bort

Att välja bort bör vara enkelt, eftersom sms-marknadsföring är mycket beroende av köparens förtroende. Gör det enkelt för kunder att välja in och bort från din SMS-lista. Att förlora några prenumeranter är bättre än att ha ointresserade prenumeranter på din lista. Du kan ge kunderna kontrollen genom att skicka sms till ditt företag först för att gå med.

4. Informera, främja inte

Eftersom reklam-SMS är lätta att välja bort är det viktigt att ta hänsyn till köparnas preferenser. Se till att majoriteten av dina texter är pedagogiska och erbjuder ett visst värde för mottagaren. Reklammeddelanden bör begränsas till högst en gång i veckan.

5. Gör det konversativt

SMS är i sig konversationsrikt, och ditt marknadsföringsbudskap bör återspegla det. Detta gör det till ett utmärkt sätt att generera recensioner och feedback från dina kunder. Att till exempel be om deras åsikt om framtida produktlinjer kan skapa engagemang och spänning.

Använder textmeddelanden för att skära igenom bruset

Många e-handelsföretag avviker från SMS-marknadsföring och tror att det är en kostsam och påträngande strategi. Detta kunde dock inte vara längre från sanningen. När den används effektivt och i enlighet med riktlinjerna kan SMS-marknadsföring vara ett mycket effektivt och prisvärt sätt att få kontakt med kunder på en mer personlig nivå. Så varför inte ge det ett försök och se om det fungerar för ditt företag?

Vanliga frågor om SMS-marknadsföring

Varför är SMS-marknadsföring effektiv?

 • SMS har hög engagemang.
 • Konsumenter föredrar SMS-interaktioner.
 • Det stärker kundrelationerna.
 • SMS-marknadsföringsverktyg är lätta att använda.

Vilka typer av SMS-marknadsföring finns det?

 • Text-to-win-tävlingar
 • Flash försäljning
 • Kampanjrabatter och erbjudanden
 • Kuponger
 • Aviseringar om produktavhopp
 • Lojalitetsprogram

Ja, SMS-marknadsföring är lagligt, men kräver uttryckligt skriftligt innehåll från konsumenter innan marknadsföringsmeddelanden skickas. I USA är SMS-marknadsföring reglerad och marknadsförare måste följa uppförandekoder som antagits under TCPA (Telephone Consumer Protection Act).
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button