Ekom & Dropshipping

Den ultimata guiden för 2023

Det har varit en del surr om Etsy dropshipping på sistone. Kreativa entreprenörer som brinner för handgjorda och unika föremål upptäcker att Etsy är en bra marknadsplats för att visa upp sina varor. Men inte alla är bekanta med dropshipping och hur det kan användas för att sälja produkter på Etsy. I den här artikeln kommer vi att dela upp stegen för att få igång din Etsy dropshipping-verksamhet.
Vad är dropshipping?

Dropshipping är en affärsmodell där en handlare säljer produkter utan att behöva tillverka varor, ha lager eller skicka produkter till kunder. Affärsmodellen är populär bland nya och riskvilliga entreprenörer som vill starta en e-handelsverksamhet.

Traditionellt krävdes entreprenörer att köpa produkter i bulk, till grossistpriser. Om en produkt säljs, bra! Om det inte gjorde det, fick de en låda med osålt inventarie. Usch. Med dropshipping köper du produkter från leverantörer på individuell basis. Så om en kund lägger en beställning i din butik, beställer du den produkten – och bara den produkten – från leverantören.

vad är dropshipping

Vad är Etsy

Etsy är en e-handelssida som låter säljare visa upp hantverksartiklar, såväl som vintage eller handgjorda föremål. Även om det introducerades som en plattform för småföretagare och hantverkare, har Etsy vuxit under åren och underlättar nu köpmän av alla slag att sälja sina varor. Etsy har mer än fyra miljoner säljare och nästan 81 miljoner aktiva köpare.

Hur dropshipping på Etsy fungerar

Att starta ett Etsy dropshipping-företag är inte så enkelt som det låter. Även om du inte hittar någon explicit kommunikation som förbjuder dropshipping, kan språket kring liknande affärsmodeller, som återförsäljning och print on demand, vara förvirrande att navigera i.

Som sagt, det finns två huvudsakliga sätt att ”dropship” på Etsy, även om de inte exakt passar den traditionella dropshipping-modellen.

 1. Öppna en Etsy-butik och outsourca produktionen av dina varor. Detta innebär att få dina produkter tillverkade av en tredje part, så att du inte behöver investera mycket kapital i förväg. Du måste dock fortfarande hantera orderuppfyllelsen. Dessutom kräver Etsy att säljare har en hand i designprocessen, vilket innebär att du bara kan lägga ut produktionen av föremål som du har designat själv.
 2. Köp produkter från Etsy för att sälja på din egen e-handelssida. Denna affärsmodell innebär att du köper produkter från andra Etsy-handlare och säljer dem vidare i din egen butik. Det ger dig mer kontroll och autonomi i ditt företag men kräver mer på marknadsföringsfronten. Observera att du inte kan köpa produkter från Etsy och sedan sälja dem vidare på Etsy.
Se även  Hur man maximerar fördelarna med att använda verktyg för hantering av sociala medier

Reglerna för dropshipping på Etsy

Dropshipping på Etsy kan vara en knepig verksamhet, eftersom plattformen inte uttryckligen tillåter det. Det finns dock några regler och villkor som Etsy har infört som är relevanta för liknande affärsmodeller. Här är några av Etsy dropshipping-reglerna att tänka på:

 1. Arten av föremålen du säljer på Etsy bör vara vintage, handgjorda eller hantverksprodukter. Dessutom måste vintageartiklar vara minst 20 år gamla.
 2. Alla föremål bör tillverkas och/eller designas av säljaren. Etsy tillåter inte återförsäljning, vilket innebär att du inte kan köpa handgjorda varor från Etsy-säljare och sälja dem vidare i din egen butik.
 3. När du arbetar med ”produktionspartners, måste du ange förhållandet på produktlistorna. Produktionspartners kan dock inte vara medlemmar i Etsy-butiken eller leverantörer från vilka handlaren köper färdiga produkter för att sälja vidare.
 4. Om du skaffar hantverksmaterial från en tredjepartssäljare kan du köpa kommersiella, vintage- eller handgjorda varor
 5. Varje Etsy-notering måste direkt sälja och rekommendera en digital eller fysisk vara. Etsy förbjuder säljare från att skapa Etsy-lista med hänvisningskoder eller efterlysningsannonser eller liknande aktiviteter.
 6. Några förbjuden återförsäljning Aktiviteter inkluderar: att sälja produkter av handlare som inte är anslutna till ditt företag, att sälja rättvisemärkta föremål som du inte har designat eller tillverkat, och ompaketera och ändra varumärken för kommersiella föremål.
 7. Etsy-handlare får inte använda AliExpress dropshipping.

Så även om det är möjligt att hitta lösningar och hacks till dropship på Etsy, är det viktigt att komma ihåg dessa regler och begränsningar. I slutändan är det upp till säljaren att se till att deras affärspraxis överensstämmer med Etsys policyer.

Fördelar med Etsy dropshipping

Dropshipping är populärt på olika plattformar. Det finns Amazon dropshipping, eBay dropshipping, Shopify dropshipping och så mycket mer. Så varför är folk intresserade av Etsy dropshipping i första hand? Här är en snabb sammanfattning:

Se även  Hur viktigt är det att komma in varje vecka till din klädbutik

Om du letar efter handgjorda varor, trycksaker eller bröllopsprodukter är Etsy en av de största marknadsplatserna för dessa nischer. Säljare söker sälja digitala produkter eller bröllopstillbehör kan vara intresserade av dropshipping av Etsy-produkter.

Konkurrensen är låg för dropshippers

Etsys strikta regler och regler kring återförsäljning och print-on-demand gör det till en tuff plattform för dropshippers att operera på. Men detta betyder också att det är mindre konkurrens på plattformen, vilket erbjuder en fantastisk möjlighet för nya dropshippers.

Nackdelar med Etsy dropshipping

Medan Etsy dropshipping erbjuder några fantastiska fördelar, kan dess nackdelar få dig att ompröva plattformen. Här är bara några Nackdelar med Etsy dropshipping:

Höga avgifter

Säljare på Etsy måste betala en noteringsavgift på 20 ¢ per vara och en transaktionsavgift på 6,5 % av det visade priset, plus frakt- och presentinslagningskostnader. Det finns också en avgift på 2,5 % för global valutaomvandling. Om du väljer att bygga en grundläggande varumärkeswebbplats genom Etsy’s Pattern, kommer det att kosta dig $15 per månad. Dessa avgifter är en nödvändig del av att göra affärer på Etsy och bör inkluderas i prissättning och vinstmarginaler.

Låg skalbarhet

Etsys inventarier är vanligtvis handgjorda, vintage eller med omsorg, inte massproducerade. Således kan Etsy-leverantörer inte skapa varor lika snabbt som större tillverkare. Dessutom är lagret av vintage och antika föremål begränsat, vilket gör det utmanande att skala din verksamhet och öka försäljningen.

Ingen grossistförsäljning

I juni 2018, Etsy tog beslutet att lägga ner sitt grossistprogram, vilket gjorde det möjligt för säljare att sälja till återförsäljare. Så om du vill skicka Etsy-produkter kommer dina alternativ att vara begränsade till att sälja till konsumenter.

Etsy dropshipping på Shopify

När det kommer till Etsy dropshipping på Shopify kan du marknadsföra Etsy-produkter i din butik via Shopify-appar.

Kom ihåg att nackdelen med detta är att säljare ofta säljer handgjorda produkter, så kvantiteterna är begränsade. Om du skickar massor av betald trafik till en specifik produkt kanske säljaren inte kan hantera alla förfrågningar du skickar över. Och eftersom produkten är original kommer du inte att kunna hitta en ersättningssäljare, vilket kan leda till missnöjda kunder.

Se även  Definition, bästa praxis och verktyg

Dropshipping från AliExpress till Etsy

Dropshipping från AliExpress till Etsy är förbjudet. Varför? Eftersom varor måste vara handgjorda, vintage eller ett hantverk. Om du till exempel säljer en t-shirt måste designen på t-shirten ha skapats av dig. Medan vissa säljare har kunnat smyga sig in, ofta genom att ha sina egna anpassade bilder, är du fortfarande inte tillåten att dropshippa på Etsy. Och att bli fångad kan få dig att bli avstängd från plattformen.

Är dropshipping på Etsy tillåtet? Om du driver en print-on-demand dropshipping-butik där du designar dina egna produkter, ja. Om du dropshipping produkter som du inte har skapat eller designat, nej.

Så var ska du dropship istället? Låt oss dyka in i det.

Dropshipping av ditt eget varumärke

Kanske är Etsy inte den bästa marknadsplatsen för dropship-produkter. Men det betyder inte att du inte kan leverera framgångsrikt någon annanstans. Det bästa sättet att köpa produkter online är genom att ha en egen webbutik. På så sätt får du full kontroll över din verksamhet. Här är några fördelar med att ha en egen butik:

 • Äg ditt eget varumärke: Folk kommer att minnas din butikens namn, inte plattformen du säljer på, som Etsy.
 • Äg din marknadsföring: Bygg din egen e-postlista, rikta om dina webbplatsbesökare, äg din kundlista.
 • Sälj så många produkter du vill: Du kan välja bland miljontals produkter att sälja i din butik, och utan listningsavgifter kan du lägga till så många produkter du vill, utan några extra avgifter.

Starta din dropshipping-verksamhet idag

Att starta ett dropshipping-företag på Etsy kan vara utmanande, men låt det inte avskräcka dig från idén. Överväg istället att bygga din egen onlinebutik med plattformar som Shopify för att få tillgång till unika förmåner som inte finns på Etsy. Och om nackdelarna med Etsy överväger dess fördelar, kan du fortfarande skapa en Shopify-butik och börja expandera din dropshipping-verksamhet omedelbart.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button