Generering av leads

Få dina kunder att registrera sig för ditt nyhetsbrev via e-post

Nyhetsbrev via e-post är ett av de mest effektiva marknadsföringsverktygen för småföretag. Det är ett utmärkt sätt att hålla dina kunder informerade om ditt företag, erbjudanden eller nya uppdateringar av produkter/tjänster. Det kan dock vara en utmaning att få folk att registrera sig för dina nyhetsbrev via e-post. I det här blogginlägget kommer vi att ge tips och tricks för att få dina kunder att registrera sig för ditt nyhetsbrev via e-post.

Erbjud incitament

Alla älskar gratis saker, och att erbjuda incitament är ett utmärkt sätt att locka dina kunder att registrera sig. Du kan erbjuda olika incitament, såsom rabatter, kostnadsfria konsultationer, gratis e-böcker eller exklusiv tillgång till kommande reor. Se dock alltid till att incitamentet överensstämmer med din målgrupps intressen. Om ditt företag till exempel handlar om kläder och accessoarer skulle det vara mer tilltalande att erbjuda en gratis e-bok om mode och stil än en kokbok.

Några exempel på incitament:

– Rabatter på produkter/tjänster

– Gratis frakt

– En kostnadsfri konsultation med en expert inom din bransch

– Exklusiv tillgång till kommande försäljningar eller nya produktlanseringar

– Gratis e-böcker, podcaster eller videor relaterade till ditt företag.

Gör det enkelt

Gör registreringsprocessen enkel. Ingen vill fylla i långa formulär. Håll registreringsprocessen enkel, med bara några få fält att fylla i, som förnamn, efternamn och e-post. Du kan också välja Social Login, där människor kan registrera sig med sina sociala mediekonton. Detta sparar tid och de behöver inte komma ihåg ett annat användarnamn och lösenord.

Några exempel:

• Inkludera ett registreringsfält för nyhetsbrev i din kassaprocess.

Se även  Bästa metoder för marknadsföring av SMS-meddelanden

• Placera en registreringsknapp på hemsidan för din webbplats.

• Lägg till en länk till e-postsignaturen.

• Skapa sociala mediekampanjer med länkar till nyhetsbrevets registreringssida.

Placera formulär i områden med hög trafik

Placera dina registreringsformulär i områden med hög trafik. Du kan lägga till dem på hemsidan, sidfoten eller sidofältet på din webbplats. Försök också använda popup-fönster, men se till att de inte är påträngande eller irriterande. Dina formulär ska vara märkbara och dra till sig uppmärksamhet utan att störa användarupplevelsen.

Skapa en catchy ämnesrad

Din ämnesrad är det första dina prenumeranter ser, och det är det som får dem att bestämma sig för om de ska öppna eller kasta e-postmeddelandet. Skapa en catchy ämnesrad som sticker ut från resten. Undvik att använda generiska ämnesrader som ”Nyhetsbrev #2” eller tråkiga ämnen som ”Den här veckan på vår verksamhet.” Var kreativ och hitta på något catchy som får folk att vilja öppna mejlet.

Tillhandahålla värdefullt innehåll

Nu när du har dina kunders e-postmeddelanden är det viktigt att tillhandahålla värdefullt innehåll. Ditt nyhetsbrevsinnehåll bör vara informativt, engagerande och relevant för din målgrupp. Ge insikter, kunskap, tips eller råd relaterade till ditt företag. Fokusera inte bara på att marknadsföra dina produkter eller tjänster, utan erbjuda en blandning av reklam och informativt innehåll.

Om du till exempel är en klädbutik kan du ge modetips och råd om styling, trender etc. eller om du är en heminredningsbutik kan du ge hemtips och tricks.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan det verka som en uppförsbacke att få dina kunder att registrera sig för dina nyhetsbrev via e-post, men med rätt strategier är det möjligt. Kom ihåg att erbjuda incitament för att locka människor att registrera sig, göra registreringsprocessen enkel, lägga till registreringsformulär i områden med hög trafik, skapa catchy ämnen och tillhandahålla värdefullt innehåll. Genom att implementera dessa tips kommer du att kunna utöka din e-postlista och behålla dina prenumeranter.

Se även  Talar språket för OOH-annonsering 2022

Om du vill lära dig mer om marknadsföring, kolla in resten av vår blogg. Om du är redo att börja skapa innehåll, registrera dig för en gratis provperiod för att få de verktyg du behöver för att göra bra marknadsföringskampanjer, undersökningar, målsidor och mer!

© 2023, Vertikalt svar. Alla rättigheter förbehållna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button