Frilansande

Hur hittar man Toptal-jobb och blir en framgångsrik frilansare?

Frilansande har blivit ett populärt begrepp, och folk är mer ivriga än någonsin att ta reda på vad det faktiskt betyder. Många yrkesverksamma ansluter sig till frilansbranschen på grund av den förbättrade balansen mellan arbete och privatliv, större flexibilitet, utmärkta löner och bättre kvalificerade möjligheter. Frilansgemenskapen kommer att fortsätta att växa och blomstra när ekonomin svämmar över av frilansare och spelningsarbetare.

Om du är en erfaren utvecklare eller har ledningsförmåga är Toptal rätt ställe att visa upp din talang. Toptal erbjuder ett annat perspektiv för personer som söker arbete och talang bland havet av frilansande jobbsajter på internet.

Vad är Toptal?

Toptal är ett prestigefyllt nätverk av oberoende entreprenörer som är anställda inom många branscher. De länkar kunder med de bästa oberoende projektledarna, formgivarna, finansiella experterna och mjukvaruutvecklarna runt om i världen.

På mindre än 48 timmar kan du upprätta en förbindelse med en frilansare, och det finns inga begränsningar för hur mycket du kan betala dem. Toptal är stolta över att bara anställa de ”översta 3 procenten” av talanger och har en strikt screeningprocess för alla frilansare.

Genom att kontakta deras ämnesspecialister kommer du att komma i kontakt med en skräddarsydd frilansare med en framgångsgrad på 98 % från försök till anställning.

Fördelar med Toptal

Om du letar efter jobb med topptalanger måste du känna till alla fördelar du kommer att njuta av. Här är några av dem.

  • Snabbt placeringsförfarande för att möta anställningskrav. Att hitta en expert som uppfyller dina krav tar vanligtvis 0-3 veckor. 90 % av kunderna anställer den första kandidaten som Toptal introducerar.
  • Endast 3 % av frilanskandidaterna är framgångsrika. Screeningen innebär ett detaljerat, verkligt testprojekt som tar en till tre veckor att slutföra, samt bedömningar av förmågor, engelska språkkunskaper, personlighet och personlighetstyp.
  • Ställ in önskat pris och dra fördel av konsekventa intäkter utan några utgifter. Du kan koncentrera dig på dina engagemang eftersom portalen tar direkt hand om kunderna för att hantera all fakturering och fakturering.
  • Du kan se och ansöka om alla projekt från tusentals internationella toppföretag på Toptal. Endast de Toptal-kunder med nödvändiga resurser, expertis och anställningsavsikt väljs.
Se även  Vad är Toptal och hur kan jag tjäna pengar på det?

På vilka sätt anställer Toptal utvecklare?

Det finns olika processer involverade i din anställning.

Steg 1: Prata med en av branschexperterna

De kommer att samarbeta med dig för att förstå dina mål, tekniska krav och teamdynamik.

Steg 2: Arbeta med utmärkta talanger

De kommer att utsätta dig för den perfekta talangen för ditt projekt på några dagar. Matchning tar ofta mindre än 24 timmar.

Steg 3: Anställ de bästa

Att arbeta med din nya teammedlem på provbasis (betalar endast om du är nöjd) kan hjälpa till att säkerställa att du bara anställer de bästa kandidaterna.

coworking utrymmen

Toptal screeningmetodik

För att gå med i Toptal-jobben måste kandidater framgångsrikt slutföra ett screeningförfarande som utvärderar deras kommunikation, professionalism och ämneskompetens. Det tar vanligtvis 2–5 veckor att slutföra hela screeningproceduren.

Språk och karaktär

En grundlig utvärdering av kandidatens engelska språk- och kommunikationsförmåga är det första steget i screeningproceduren. De utvärderar också personlighetsfaktorer och söker sökande som är entusiastiska och engagerade i sitt arbete.

Omfattande färdighetsgranskning

Genom olika undersökningar utvärderar anställningsteamet också varje sökandes tekniska expertis och problemlösningsförmåga. Varje expert i Toptal-nätverket är en auktoritet inom sitt område. Därför kommer endast kandidater med en rekord för att konsekvent producera enastående resultat att befordras.

En livesändning

Top-talang screeners som är professionella i sin funktionella expertis intervjuar varje sökande. Screeningarna ger speciella liveaktiviteter samtidigt som de söker efter kreativitet, problemlösningsförmåga, bredd på expertis och kommunikationsförmåga.

Testprojekt

Kandidater kan visa sin expertis, grundlighet, professionalism och integritet i omfattande testprojekt som varar en till tre veckor.

Genomgående utmärkt

När de arbetar med kunder har medlemmar i Toptal-nätverket en bevisad meritlista vad gäller prestanda. Som en organisation i första hand med kvalitet prioriterar de den bästa personalen och kunderna, och denna filosofi genomsyrar varje engagemang och avslutat projekt.

Se även  7 saker som ingen sa till dig om att vara frilansare

Kan frilansare dra nytta av topptalangjobb?

Toptal är ett bra ställe att börja om du är en frilansare som försöker få fler jobb och arbeta med några av de bästa företagen i världen. Kom dock ihåg att de genomför en ganska noggrann screeningprocedur och bara accepterar de bästa kodarna. För att gå med i deras nätverk måste du därför först gå igenom ett intervjuförfarande och visa att du är kapabel att skriva kod.

Krav för att bli en framgångsrik utvecklare med topptalanger

Toptals ingenjörer kan snabbt ta reda på kundens behov och få marken igång. Här är en lista över nödvändiga egenskaper.

Anpassbar

Deras programmerare tillgodoser enkelt kundens schema och ledningsstil, inklusive, om nödvändigt, att ändra till sin föredragna tidszon och arbetstid.

Mottaglig

Toptals ingenjörer njuter av att reagera snabbt på kundens och teamets behov. Trots att de arbetar på distans är de tillgängliga 24/7 och använder kundens föredragna kanal för kommunikation (t.ex. e-post, Zoom, etc.).

Pålitlig

Ingenjörerna på Toptal är alltid konsekventa i sitt dagliga arbetsflöde och varnar kunderna när de är borta eftersom de inser hur viktigt det är att bygga och upprätthålla en solid relation med dem.

Toptals ingenjörer går igång och kan snabbt förstå kundens krav.

Proaktiv

Toptals ingenjörer vet vikten av att hålla kunderna informerade om deras arbete och eventuella förutsebara problem eller problem. På grund av sin kunskap kan de upptäcka flaskhalsar innan de uppstår och erbjuda lösningar.

Artikulera

Förutom att vara tekniskt skickliga, är Toptals ingenjörer också flytande i att interagera med kunder på enkel, okomplicerad engelska. Kunder känner sig bekväma att arbeta med dem och tilldela uppgifter på ett lämpligt sätt som en konsekvens.

Effektiv

Toptals ingenjörer brinner för sina kunders verksamheter och utför projekt snabbt och effektivt samtidigt som de tillhandahåller högsta kvalitet.

Se även  6 effektiva sätt att påskynda din personliga tillväxt som frilansare

Lagspelare

Som Toptal-utvecklare kommer du att vara en integrerad del av kundens team och samarbeta med andra för att hjälpa projektet framåt, även om du ofta blir ombedd att arbeta på ett mycket smalt område av det.

Ständigt förbättras

Även om Toptal bara anställer de bästa utvecklarna, finns det alltid nya tekniker och processer att lära sig, och Toptalers letar ständigt efter sätt att utöka sin kompetens.

Vanliga frågor på Toptal Jobs

Följande vanliga frågor hjälper dig att förstå mer om Toptal-jobb.

Vad kan jag förvänta mig av screeningproceduren för Toptal-jobb?

Kriterierna de använder för att identifiera topptalanger inkluderar professionalism, ämneskompetens och kommunikationsförmåga. Normalt tar hela screeningproceduren några veckor att slutföra.

Kan jag arbeta med flera Toptal-projekt samtidigt?

Det kan du verkligen. De har många deltidstjänster (20 timmar per vecka) och timtjänster tillgängliga, och många av kunderna föredrar att arbeta med Toptal Talent på heltid (40 timmar per vecka). När deras nuvarande projekt närmar sig sina slutdatum får medlemmar i Toptal-nätverket vanligtvis förfrågningar om jobbintresse för nya möjligheter.

Hur lång är screeningproceduren?

Screeningproceduren i flera steg tar vanligtvis några veckor att avsluta.

Kommer jag att samarbeta med andra Toptal-frilansare eller kommer jag att arbeta ensam?

Varje möjlighet har ett lite annorlunda förhållande mellan teamsamarbete och den ensamma ansträngningen. Du kan designa din ideala arbetsmiljö genom att acceptera engagemang som passar din smak.

Hur kan man söka till Toptal-jobb?

Du behöver bara ange din e-postadress när du registrerar dig för Toptal. Dessutom kan du länka ditt LinkedIn-konto för att effektivisera proceduren.

coworking utrymmen

Slutsats

Toptal utvärderar sökande utifrån deras personlighet, professionalism, kommunikationsförmåga och domänspecifika kunskaper. Om du är frilansare med alla dessa egenskaper är du välkommen att söka, men innan du blir antagen till att arbeta för Toptal måste du klara ovannämnda screening och testning.

Läs mer

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button