Marknadsföring i sociala medier

Hur man blir en B2B-influencer på TikTok

Lästid: 4 minuter

I en värld av B2B-marknadsföring är TikTok kanske inte den första plattformen man tänker på. Appens snabba ökning i popularitet och utbredd användning bland yngre demografi gör den dock till ett allt viktigare verktyg för företag som vill utöka sin räckvidd och få kontakt med en ny generation kunder. I den här artikeln kommer vi att utforska hur en B2B influencer som du kan bli en TikTok influencer, varför det är en bra idé och hur de kan tjäna pengar på sitt inflytande på plattformen.

Låt oss först undersöka vad som gör TikTok till en så attraktiv plattform för influencers. Med över 1 miljard aktiva användare och en algoritm som belönar kreativt innehåll, erbjuder TikTok lika villkor för användare som vill bygga en publik. Till skillnad från andra sociala medieplattformar som prioriterar konton med stora följare, är TikToks algoritm utformad för att visa innehåll från konton med bara några hundra eller tusen följare om det är engagerande och väl mottaget av tittarna. Detta innebär att även små B2B-företag och influencers har möjlighet att nå en betydande publik och få en efterföljare.

Dessutom är TikToks användarbas ung, med över 60 % av användarna mellan 16 och 24 år. Detta ger en unik möjlighet för B2B-företag att få kontakt med nästa generation av konsumenter och etablera varumärkesmedvetenhet tidigt. Genom att skapa engagerande, pedagogiskt och underhållande innehåll kan B2B-influenser fånga uppmärksamheten hos yngre publik och introducera dem för nya produkter och tjänster.

Hur man blir en B2B TikTok-influencer

Så, hur kan en B2B-influencer bli en TikTok-influencer? Det första steget är att skapa en profil och börja experimentera med olika typer av innehåll. TikToks innehållsformat är kortformade videor, som kan vara upp till 60 sekunder långa. Detta innebär en utmaning och en möjlighet för B2B-företag att skapa övertygande innehåll som är både informativt och underhållande.

Se även  Twitter för att stänga av revy, integrerat nyhetsbrev

Ett sätt att närma sig innehållsskapande är att fokusera på pedagogiskt innehåll. Till exempel kan en B2B-influencer inom marknadsföringsområdet skapa videor som ger tips och tricks för att driva framgångsrika kampanjer eller insikter i de senaste branschtrenderna. Ett annat tillvägagångssätt är att utnyttja TikToks underhållningsvärde genom att skapa humoristiskt eller lättsamt innehåll som fortfarande förmedlar viktiga budskap om verksamheten.

Det är viktigt att notera att TikTok är en mycket visuell plattform, och videor bör vara engagerande och visuellt tilltalande för att sticka ut från mängden. Experimentera med olika redigeringsstilar, musik och effekter för att hitta det som fungerar bäst för ditt varumärke.

När B2B-influencers väl har etablerat sig på TikTok och börjat bygga en följare, är nästa steg att tjäna pengar på deras inflytande. Det finns flera sätt att tjäna pengar på ett TikTok-konto, inklusive:

  1. Varumärkespartnerskap: B2B-influenser kan samarbeta med andra företag eller varumärken för att marknadsföra produkter eller tjänster till sin publik. Dessa partnerskap kan ta formen av sponsrade inlägg, shoutouts eller produktplaceringar.
  2. Affiliate-marknadsföring: Influencers kan tjäna en provision genom att marknadsföra produkter och tjänster via affiliate-länkar. Detta kan vara en särskilt effektiv strategi för B2B-influenser i nischbranscher, eftersom de kan rekommendera produkter och tjänster som är mycket relevanta för sin publik.
  3. Varuförsäljning: B2B-influenser kan skapa och sälja sina egna märkesvaror, såsom t-shirts, hattar eller muggar, till sina följare.
  4. Konsulttjänster: B2B-influenser kan utnyttja sin expertis och erbjuda konsulttjänster till andra företag i sin bransch.

Om du är redo att öka ditt inflytande, påverkan och inkomst, och vill omge dig med positivt stöd och vägledning, gå med i samhället.

Se även  Hur man integrerar omröstningar i din sociala mediestrategi

Bild på en B2B-influencer på TikTok

Eftersom TikTok är en relativt ny plattform för B2B-influenser, växer antalet framgångsrika konton fortfarande. Men det finns redan några bra B2B TikTok-influencers där ute som tillhandahåller värdefullt och engagerande innehåll för sin publik. Här är några exempel:

@jera.bean: Jera är en marknadsföringsstrateg som ger insikter och tips till företag som vill förbättra sina marknadsföringsstrategier. Hennes innehåll är informativt och underhållande, och hon har byggt upp en lojal följare på över 130 000 följare.

@jera.bean Svarar på @thevioletfog ♬ originalljud – Jera Bean TikTok Expert

@wavewyld: Wave är en varumärkes- och marknadsföringskonsult som ger värdefulla insikter och tips om hur du kan förbättra dina varumärkes- och marknadsföringsstrategier. Hans innehåll är visuellt tilltalande och informativt, och han har byggt upp ett antal följare på över 60 000 följare.

@wavewyld Svarar på @T Ej sponsrad bara delar min metod. Mer info i kommentarer. #vattenmarknadsutbildning #vattenmärkesborttagningsbedrägeri #downloadtiktokvideos #grönskärmvideo ♬ originalljud – TikTok Tips + Trender

@keenyakelly: Keenya är en affärscoach och konsult som ger insikter och tips om hur man startar och växer ett framgångsrikt företag. Hennes innehåll är engagerande och informativt, och hon har byggt upp ett antal följare på över 300 000 följare.

@keenyakelly Hur man blir verifierad på TikTok #tiktokverifiering #tiktokverifierad #howtogetverified ♬ Nuthin’ But A ”G” Thang – Dr Dre & Snoop Dogg

Det här är bara några exempel på stora B2B TikTok-influencers. När plattformen fortsätter att växa och fler företag och influencers ansluter sig till plattformen, kommer det utan tvekan att finnas många fler bra konton att följa.

Se även  Hur man använder TikTok Content Marketing för att stärka ditt företag

Avslutar

Sammanfattningsvis presenterar TikTok en unik möjlighet för B2B-influenser att få kontakt med en ny generation kunder och etablera sig som tankeledare i sin bransch. Genom att skapa engagerande och informativt innehåll kan B2B-influencers bygga upp en efterföljare och tjäna pengar på sitt inflytande genom varumärkespartnerskap, affiliate-marknadsföring, försäljning av varor och konsulttjänster. Med sin snabbt växande användarbas och algoritm som belönar kreativitet, är TikTok en plattform som B2B-influenser bör överväga att inkludera i sin sociala mediestrategi för att nå en bredare publik och förbli relevant i en allt mer digital värld.

Det är värt att notera att det tar tid och ansträngning att bygga en följare på TikTok. B2B-influencers bör vara beredda att åta sig regelbundet innehållsskapande och engagera sig med sin publik för att bygga upp en lojal följare. Samarbete med andra TikTok-influencers och engagemang med trendiga hashtags och utmaningar kan också bidra till att öka synlighet och räckvidd på plattformen.

Utöver de potentiella ekonomiska fördelarna kan att bli en TikTok-influencer också hjälpa B2B-företag att etablera sig som tankeledare i sin bransch och öka varumärkesmedvetenheten. Genom att tillhandahålla värdefullt och underhållande innehåll till sin publik kan B2B-influenser bygga förtroende och trovärdighet, vilket kan översättas till affärsmöjligheter och partnerskap längre fram.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button