Marknadsföring i sociala medier

Hur man blir en B2B Instagram-influencer

Lästid: 5 minuter

Under de senaste åren har Instagram blivit ett kraftpaket i den sociala medievärlden, med över en miljard aktiva användare över hela världen. Denna plattform har inte bara blivit ett populärt sätt för människor att få kontakt med varandra, utan den har också blivit ett effektivt verktyg för företag att få kontakt med sina kunder. Med framväxten av influencer-marknadsföring har det blivit ett alltmer attraktivt förslag för många B2B-influenser att bli en Instagram-influencer.

I den här artikeln kommer vi att utforska vad som krävs för att bli en Instagram influencer, varför det är en bra idé för B2B influencers och hur de kan tjäna pengar på sitt inflytande på Instagram.

Vad är en Instagram-influencer?

En Instagram influencer är någon som har byggt en stor och engagerad följare på plattformen. Dessa influencers anses vara experter inom sin nisch och har ett betydande inflytande på deras följares köpbeslut.

Att bli en Instagram influencer tar tid, ansträngning och engagemang. Det kräver att du skapar högkvalitativt innehåll som resonerar med din publik, engagerar dig med dina följare och bygger en community kring ditt varumärke.

Varför är det en bra idé för B2B-influenser att bli en Instagram-influencer?

B2B-influencers är proffs som är experter inom sitt område. De har etablerat sig som tankeledare, och deras åsikter väger tungt hos publiken. Genom att bli en Instagram influencer kan B2B influencers utöka sin räckvidd, bygga sitt personliga varumärke och få kontakt med en ny publik.

RELATERAD: 10 skäl att bli en B2B-influencer

Instagram är en plattform som är mycket visuell och idealisk för att visa upp produkter och tjänster. B2B-influenser kan använda Instagram för att visa upp sin expertis, marknadsföra sitt varumärke och visa sitt värde för potentiella kunder.

Dessutom är Instagram en plattform som är mycket populär bland millennials och Gen Z. Dessa två demografier utgör en betydande del av arbetsstyrkan och är viktiga beslutsfattare för många företag. Genom att bli en Instagram-influencer kan B2B-influenser utnyttja denna demografi och nå nya potentiella kunder.

Se även  Hur man skapar ett formulär för konstant kontaktregistrering i WordPress

Hur blir man en Instagram influencer?

Att bli en Instagram influencer kräver engagemang, hårt arbete och ett engagemang för ditt personliga varumärke. Här är några steg som B2B influencers kan ta för att bli en Instagram influencer:

 1. Definiera din nisch: Det är viktigt att identifiera din nisch och fokusera på att skapa innehåll som resonerar med din publik. Bestäm vilka ämnen du vill fokusera på och vad som skiljer dig från andra influencers i din nisch.
 2. Skapa innehåll av hög kvalitet: Instagram är en visuell plattform och kvaliteten på ditt innehåll är avgörande. Investera i bra fotoutrustning och ta dig tid att skapa bilder och videor av hög kvalitet som visar upp din expertis.
 3. Engagera dig med dina följare: Att bygga en community kring ditt varumärke är avgörande för att bli en Instagram-influencer. Engagera dina följare genom att svara på kommentarer, vara värd för frågestunder och be om feedback.
 4. Samarbeta med andra influencers: Att samarbeta med andra influencers i din nisch kan hjälpa dig att nå nya målgrupper och bygga ditt personliga varumärke.
 5. Använd hashtags: Hashtags är ett kraftfullt sätt att öka din synlighet på Instagram. Använd relevanta hashtags i dina inlägg och överväg att skapa dina egna hashtags.
 6. Posta regelbundet: Konsekvens är nyckeln på Instagram. Skriv regelbundet för att hålla dina följare engagerade och för att locka nya följare.

För mer hjälp att komma igång som influencer, särskilt om du är intresserad av att öka ditt inflytande, påverkan och inkomst, överväg att gå med i Influencer Incubator.

Hur tjäna pengar på ditt inflytande på Instagram?

När du har byggt upp en betydande följare på Instagram kan du börja tjäna pengar på ditt inflytande. Här är några sätt som B2B-influenser kan tjäna pengar på sitt inflytande på Instagram:

 1. Sponsrade inlägg: Sponsrade inlägg är ett vanligt sätt för influencers att tjäna pengar på Instagram. Varumärken kommer att betala influencers för att skapa inlägg som marknadsför deras produkter eller tjänster.
 2. Affiliate-marknadsföring: Affiliate-marknadsföring innebär att marknadsföra andras produkter och tjäna en provision för varje försäljning som görs via din unika affiliate-länk.
 3. Produkt- eller tjänstrecensioner: Varumärken kan betala influencers för att granska deras produkter eller tjänster på sina Instagram-konton. Dessa recensioner kan vara i form av inlägg, berättelser eller IGTV-videor.
 4. Digitala produkter: B2B-influenser kan skapa digitala produkter som e-böcker, onlinekurser eller webbseminarier relaterade till deras nisch. De kan marknadsföra dessa produkter på sina Instagram-konton och sälja dem till sina följare.
 5. Varumärkespartnerskap: Influencers kan samarbeta med varumärken på lång sikt och skapa innehåll för varumärket på en regelbunden basis.
 6. Talengagemang: B2B-influenser som har etablerat sig som tankeledare inom sitt område kan utnyttja sitt Instagram-inflytande till landtalande engagemang och konsultmöjligheter.
Se även  Varför jag gick från 4 verktyg för sociala medier till ett!!!

Bra exempel på B2B Instagram-influencers

Dessa är fantastiska B2B-influencers att kolla in och efterlikna:

Jenn Herman

Jenn Herman (@jenns_trender) – Jenn Herman är konsult, talare och författare i sociala medier med stort fokus på marknadsföring på Instagram. Hon är grundaren av Jenn’s Trends, en blogg dedikerad till att ge tips, resurser och utbildning på sociala medier till företag av alla storlekar. Hennes expertis inom Instagram-strategi, kontooptimering och bästa praxis gör henne till en värdefull B2B-influencer. Jenns Instagram-flöde erbjuder användbara tips, nyheter om Instagram-funktioner och insikter om hennes egna erfarenheter av att växa ett onlineföretag. Med över 20 000 följare är Jenn Herman en god resurs för företag som vill förbättra och utöka sin närvaro på Instagram.

Guy Kawasaki

Guy Kawasaki (@guykawasaki) – Guy är en känd marknadsföringsexpert, författare och talare som specifikt riktar sig till företag med tips och råd om hur man kan utöka sin publik och sitt varumärke online. Med över 200 000 följare på Instagram kombinerar han inspirerande citat, affärstips och personliga utdrag för att engagera andra företag på plattformen. Hans expertis och auktoritet på sociala medier och marknadsföringsstrategier gör honom till en värdefull B2B-influencer.

Ann Handley

Ann Handley (@annhandley) – Ann Handley är en bästsäljande författare, huvudtalare och Chief Content Officer för MarketingProfs, ett marknadsföringsutbildnings- och utbildningsföretag. Hon delar med sig av värdefulla insikter om innehållsmarknadsföring, skrivande och berättande och riktar sig till företag som vill förbättra sin onlinenärvaro och engagemang. Hennes Instagram-flöde innehåller experttips, inspirerande citat och inblickar bakom kulisserna i hennes arbetsliv. Med över 20 000 följare gör Anns expertis och auktoritet på innehållsmarknadsföring henne till en värdefull B2B-influencer.

Rand Fishkin

Rand Fishkin (@randeruiter) – Rand Fishkin är en av grundarna av Moz, ett SEO-programvaruföretag, och för närvarande grundaren av SparkToro, en publikunderrättelseplattform. Han delar med sig av värdefulla insikter om SEO, digital marknadsföring och entreprenörskap och riktar sig till företag som vill förbättra sin onlinenärvaro. Som en framstående figur i den digitala marknadsföringsbranschen innehåller Rands Instagram-flöde experttips, branschuppdateringar och personliga upplevelser för hans B2B-följare.

Marie Forleo

Marie Forleo (@marieforleo) – Marie Forleo är grundaren av MarieTV och B-School, ett onlineprogram för entreprenörer och företagare. Hennes fokus ligger på att hjälpa företag att skapa en framgångsrik och meningsfull närvaro online genom hennes expertis inom marknadsföring på nätet, personligt varumärke och entreprenörskap. Med över 700 000 följare på Instagram är Maries flöde fyllt med motiverande citat, praktiska affärstips och glimtar av hennes egen entreprenörsresa.

Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk (@garyvee) – Även om Gary Vaynerchuk inte enbart riktar sig till B2B-kunder, gör hans roll som entreprenör, investerare och talare honom till en värdefull B2B-influencer. Han erbjuder insikter om marknadsföringsstrategi, bygga ett starkt varumärke och entreprenörskap, vilket ger värdefullt innehåll och inspiration till företag av alla storlekar. Med över 10 miljoner följare sträcker sig Gary Vees inflytande från startups till etablerade varumärken, vilket gör honom till en kraftfull röst i B2B-branschen.

Sammanfattningsvis, att bli en Instagram influencer kan vara en värdefull strategi för B2B influencers. Det ger en plattform för dem att utöka sin räckvidd, bygga sitt personliga varumärke och få kontakt med en ny publik. Genom att följa stegen som beskrivs ovan och konsekvent skapa högkvalitativt innehåll, kan B2B-influencers bli Instagram-influencers och tjäna pengar på sitt inflytande genom sponsrade inlägg, affiliate-marknadsföring, produktrecensioner, digitala produkter, varumärkespartnerskap och talande engagemang.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button