Marknadsföring i sociala medier

Hur man designar oöverhoppningsbara YouTube-annonser

Youtube har blivit en av de bästa plattformarna för reklam, med miljontals människor som tittar på och interagerar med annonser dagligen. Annonser som inte går att överhoppa är ett bra sätt att nå din målgrupp och få fram ditt budskap på ett effektfullt sätt.

Dessa annonser kan inte hoppa över av tittare, vilket gör dem idealiska för att leverera nyckelbudskap, öka varumärkesmedvetenheten och generera konverteringar.

Men att designa annonser som inte går att hoppa över handlar inte bara om att sätta ihop en 30-sekunders video och hoppas på det bästa. Det finns flera viktiga faktorer att ta hänsyn till för att skapa annonser som är engagerande, effektiva och leder till resultat.


14 tips för att designa annonser som inte går att hoppa över

Så, hur kan du designa oöverhoppningsbar YouTube-annonser som lockar uppmärksamhet och driver handling från din målgrupp? Låt oss ta en titt på några knep som du enkelt kan tillämpa på ditt företag.

Innehållsförteckning:

1. Introducera en krok

En effektiv hook sätter tonen för hela din annons, så det är viktigt att välja något som lockar uppmärksamhet, minnesvärt och relevant för din målgrupp.

Börja din video med en uppseendeväckande bild, rubrik eller teaser som drar in tittaren och får dem att vilja titta på mer.

Till exempel kan ett djärvt uttalande som ”Säg hejdå till torr hud för gott” fånga tittarens uppmärksamhet och få dem att vilja veta mer om den annonserade produkten. En överraskande bild kan också bli ett iögonfallande inslag i en pre-roll-video. En bild av en person som dricker vatten upp och ner kan till exempel väcka nyfikenhet och väcka intresse.

En krok ska få tittaren att vilja fortsätta tittaså tänk noga på vad som kommer att fånga deras uppmärksamhet och hålla dem engagerade.

2. Var kortfattad

Kortfattade annonser är mer benägna att ses till slutet, eftersom tittarna är mindre benägna att bli uttråkade eller distraherade. Att skapa kortfattade och spännande videor är ett av de knep YouTube-skapare använder för tjäna pengar på YouTube. Ju fler människor tittar på deras videor, desto mer intäkter kan de generera. Så vad är deras hemlighet?

När det gäller annonser som inte går att hoppa över är kortare bättre, eftersom tittaren tvingas se annonsen i sin helhet. Skapare brukar hålla ett videobudskap tydligt och fokuserat och försöker inte packa in för mycket information i sitt videomaterial.

Om du till exempel annonserar för en ny smartphone, fokusera på några viktiga funktioner som får tittaren att vilja köpa den, snarare än att försöka täcka allt telefonen kan göra.

Apple 14 stor och större reklam
Källa

3. Berätta en historia

Använd en fängslande berättelse för att engagera tittaren och förmedla budskapet i din annons. Människor dras naturligt till berättelser, så att använda en för att förmedla ditt budskap kan vara ett effektivt sätt att engagera tittaren och hålla dem intresserade.

Föreställ dig att du gör reklam för en ny energidryck. Du kan berätta historien om en idrottare som använde drycken för att prestera på topp. Genom att visa tittaren hur produkten kan hjälpa dem kan du göra annonsen mer relevant och minnesvärd.

Se även  Optimeringsstrategier för sociala medier - 7 praktiska tips för att optimera sociala medier

Kom ihåg att berättelsen ska vara relevant för din målgrupp samtidigt som den visar fördelarna med din produkt eller tjänst.

Gatorade Serena Wiliams Kampanj Kärlek betyder allt
Källa

4. Adressera smärtpunkter

Din annons bör vara relevant för din målgrupp och ta upp deras smärtpunkter, behov eller intressen. Om du till exempel gör reklam för en ny madrass kan du fokusera på vikten av en god natts sömn och hur din madrass kan hjälpa människor att få en bättre nattsömn.

Genom att göra annonsen relevant för din målgrupp kan du få kontakt med dem på ett personligt plan och göra din annons mer minnesvärd.

5. Använd Visuals

Visuals kan vara otroligt kraftfulla för att förstärka ditt budskap och hålla tittaren intresserad. Det är därför det är värt att använda bilder och grafik av hög kvalitet för att förstärka ditt budskap och hålla tittaren intresserad.

Om du annonserar om en ny köksapparat kan du använda bilder av hög kvalitet för att visa hur lätt och bekvämt det är att använda. Eller, om du gör reklam för en ny bil, kan du använda videofilmer för att visa bilen i aktion och framhäva dess hastighet och smidighet.

Målet är att använda bilder för att engagera tittaren och göra din annons mer minnesvärd. Kom ihåg att välja bilder som är av hög kvalitet och effektiva för att förstärka ditt budskap.

6. Testa och förfina

Att kontinuerligt testa och förfina din annons är avgörande för att förbättra dess resultat och uppnå dina mål. Mätvärden som visningsfrekvens, slutförandefrekvens och konverteringsfrekvens kan hjälpa dig att avgöra hur väl annonsen resonerar med din målgrupp.

Baserat på denna information kan du göra ändringar i annonsen för att göra den mer effektiv. Om du till exempel märker att slutförandegraden är låg kanske du vill göra annonsen kortare eller mer engagerande.

Var inte rädd för att experimentera med olika videor för att uppnå en högre konverteringsfrekvens. Du kan till och med ställa in A/B-tester för att lära dig vilket material som presterar bättre. När du har fått resultatet av ett A/B-test kan du dra några slutsatser om vilken videotyp som passar bäst för din publik.

7. Fokusera på meddelandet

Budskapet i din annons bör vara det primära fokus. Det ska vara tydligt, lätt att förstå och kortfattat. Du bör också se till att ditt budskap adresserar din köpares behov och intressen. Ingen vill se en video som inte relaterar till dem på något sätt!

För att skapa en engagerande video bör ditt budskap betona fördelarna och egenskaperna hos produkten och hur den kan lösa problemen för din målgrupp. Genom att hålla budskapet tydligt och fokuserat på målgruppens behov kan du effektivt förmedla värdet av din produkt och driva engagemang och konverteringar.

8. Gör det visuellt tilltalande

Att skapa visuellt tilltalande innehåll är ett av de mest effektiva sätten för tjäna pengar på din YouTube-kanal. För att uppnå detta använder videoproducenter färg, kontrast och designelement för att fånga tittarens uppmärksamhet och få annonsen att sticka ut från resten. Om du till exempel använder djärva, ljusa färger kan annonsen bli iögonfallande och minnesvärd, samtidigt som en kombination av bilder och text kan skapa en mer engagerande visuell upplevelse.

Se även  Avmystifiera den tekniska sidan av sociala medier

Dessutom kan användning av visuell hierarki, som en större teckenstorlek för rubriken och en mindre teckenstorlek för brödtexten, leda tittarens öga genom annonsen. Hög kontrast kan också få annonsen att sticka ut och bli lättare att komma ihåg, och experimentera med olika visuella stilar kan hjälpa dig att hitta det som fungerar bäst för ditt varumärke och din målgrupp.

9. Använd humor

Om det är lämpligt kan humor vara ett effektivt sätt att göra din annons mer minnesvärd och engagerande. Det är viktigt att använda humor på ett sätt som stämmer överens med tonen och budskapet i annonsen, och att se till att det inte förringar det övergripande budskapet.

Att till exempel infoga en rolig slagord eller lättsam illustration i din annons kan hjälpa till att bryta monotonin i traditionella annonser och göra dem mer minnesvärda. Genom att lägga till humor i din annons kan du öka sannolikheten för att tittarna kommer ihåg ditt varumärke och ditt budskap långt efter att de har sett annonsen.

10. Håll det enkelt

Enkelt, okomplicerat språk är ofta det mest effektiva i reklam. Undvik att använda komplexa språk eller begrepp som kan förvirra eller tråka ut tittaren. Använd istället ett tydligt, kortfattat språk för att förmedla ditt budskap och engagera din användare. Till exempel kan en enkel tagline som sammanfattar budskapet i din annons vara effektivare än en lång, detaljerad förklaring.

11. Använd musik

Musik kan ha en kraftfull inverkan på känslan och effektiviteten i din annons. Välj ett musikspår som passar tonen och budskapet i din annons och hjälper till att förstärka det övergripande budskapet.

Du kan till exempel välja ett upplyftande, energiskt spår för en annons som marknadsför en aktiv livsstilsprodukt, eller ett mer dystert, känslomässigt spår för en annons som marknadsför ett välgörande ändamål.

12. Gör det minnesvärt

För att säkerställa att din annons stannar kvar i tittarnas sinne långt efter att de har sett den, använd minnesvärda bilder, slogans eller andra element.

Du kan till exempel skapa en catchy tagline som sammanfattar budskapet i din annons, eller använda en minnesvärd bild eller karaktär för att hjälpa tittaren att associera ditt varumärke med annonsen.

13. Håll det professionellt

En välproducerad annons med tydligt ljud och bra ljus ger en professionell bild av ditt varumärke och bidrar till att bygga förtroende hos tittaren.

Se till att produktionskvaliteten på din annons är hög och att annonsen är väl upplyst, med tydligt ljud och bra upplösning. Detta kommer att bidra till att stärka ditt varumärkes image och skapa ett mer gynnsamt intryck på tittaren.

Se även  Hur man arbetar med influencers på Instagram

14. Integrera med dataverktyg

Customer Relationship Management-system (CRM) tillåter företag att samla in och analysera kunddata för att förbättra kundernas engagemang och relationer. Marketing automation, å andra sidan, effektiviserar och automatiserar marknadsföringsprocesser för att öka effektiviteten och effektiviteten.

Genom att integrera pre-roll-videor i både CRM- och marknadsföringsautomatiseringsstrategier kan företag skapa personliga, riktade och effektiva reklamkampanjer.

Till exempel kan pre-roll-videor anpassas baserat på kunddata som samlats in via ett CRM-system, såsom kundplats, demografisk data och köphistorik.

Dessutom kan pre-roll-videor användas som ett verktyg för att generera potentiella kunder och integreras i marknadsföringsautomationsplattformar för att effektivisera skapandet, publiceringen och mätningen av videoannonser. Är du osäker på var du ska börja? Börja med att identifiera de viktigaste skillnaderna mellan CRM och Marketing Automation.

Exempel på annonser som inte går att hoppa över

Det finns massor av exempel på annonser som inte går att hoppa över som kan inspirera din YouTube-reklam. Låt oss kolla några pre-roll videor som kan ge dig några idéer om hur du kan närma dig annonsskapandet.

1. Äpple

Denna YouTube-reklam visar upp funktionerna i den senaste iPhone-modellen, särskilt Action Mode. Annonsen fångar en serie vackra bilder av hög kvalitet, vilket framhäver telefonens förmåga att fånga fantastiska bilder och videor med en stabil bild.

2. Old Spice

Old Spice har ett humoristiskt och offbeat tillvägagångssätt, med en udda, tunga i kinden ton som säkerligen kommer att få tittarnas uppmärksamhet. Annonsen visar upp företagets produkter och fördelarna de erbjuder, samtidigt som tittaren får le.

3. Adidas

Adidas har en serie fartfyllda, actionfyllda scener av kvinnor med olika bakgrunder och utseenden. Reklamen visar hur de övervinner utmaningar och tänjer på sina gränser. Videons mål är att inspirera tittarna att göra detsamma.

4. Brooklinen

Den här annonsen visar upp de högkvalitativa sängkläderna som erbjuds av Brooklinen. Brooklinen använder en lättsam och lekfull ton, vilket framhäver komforten och mjukheten i sina sängkläder.

5. Dollar Shave Club

Den här annonsen använder humor för att visa upp företagets månatliga prenumerationstjänst för rakhyvlar och groomingprodukter. Annonsen har ett lättsamt tillvägagångssätt, vilket får tittaren att skratta samtidigt som det lyfter fram tjänstens bekvämlighet och prisvärdhet.

6. Blått förkläde

Blue Apron är ett företag för leverans av måltider som tillhandahåller färdigportionerade ingredienser och recept för hemlagad mat. I sin reklam visar Blue Apron bekvämligheten och fördelarna med att använda deras tjänst, inklusive färska ingredienser, lätta att följa recept och möjligheten att spara tid och ansträngning på måltidsplanering och matinköp.

Digital marknadsföringskampanj

Slutsats

Oöverhoppningsbara annonser kan vara ett mycket effektivt sätt att nå din målgrupp och leverera ditt budskap. Genom att följa dessa tips kan du skapa annonser som är engagerande, minnesvärda och leder till resultat.

Det är dock viktigt att komma ihåg att annonsering inte bara handlar om att sätta ihop en video – det handlar om att förstå din målgrupp, leverera ditt budskap på ett sätt som resonerar med dem och att ständigt förfina och förbättra ditt tillvägagångssätt baserat på dina resultat.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button