Ekom & Dropshipping

Hur man säljer ljus online: 6-stegs checklista för 2023

Ljus är billiga och lätta att göra. Nästan alla som kan kombinera enkla ingredienser kan göra ljus att använda i sitt hem eller på kontoret. Ur affärsmässig synvinkel är att lära sig att göra ljus en färdighet som kan omvandlas till en lönsam inkomstström. Hemmagjorda ljus har blivit en viktig heminredningsartikel – en marknad som förväntas nå 838 miljarder dollar år 2027, enligt Allierad marknadsundersökning.

Intresserad av att sälja ljus? Det här inlägget kommer att informera dig om hur du gör hemmagjorda ljus och startar ett ljusföretag. Även om du inte är DIY-typen kan du fortfarande komma in i den här branschen och tjäna pengar som ljusentreprenör. Låt oss hoppa in!
Varför sälja hemgjorda ljus?

Hemgjorda ljus är ett viktigt föremål för heminredning och är bra för att ge ett rum en varm och välkomnande touch. Konsumenter köper också ljus för att återuppväcka minnen, såväl som för avkoppling och sömnaromaterapi, enligt National Candle Association. En snabb inblick i den globala ljusmarknadens storlek säger oss att människors intresse för ljus inte bara är starkt utan även varierar:

ljusmarknadens storlek

Utöver deras popularitet ger ljus företagare en rad andra fördelar, som:

 • Låg kostnad inträde. Medan vissa sorter av hemgjorda ljus är dyrare än andra, kan de flesta ljusmakare skapa sina varor med mycket lite initiala pengar. Du behöver inte betala för speciell förvaring som du skulle göra med vissa föremål (som mat), och materialen för att göra ljus är relativt billiga.
 • Anpassningsbar produkt. Med så många olika material och dofter är det lätt att anpassa dina ljus och särskilja dig från konkurrenterna. Plus, när du väl har fått kläm på grundreceptet kommer du att skapa olika varianter av denna heta produkt i farten.
 • Lätt att sälja var som helst. Du kan sälja dina hemgjorda ljus nästan var som helst, från säljsajter på nätet till din egen webbutik. Hyra ett stånd på den lokala hantverksmässan? Hemgjorda ljus reser bra, så du kan sälja dem både offline och online.

Hur man startar ett onlineföretag med ljus i 6 steg

1. Välj dina ljus

När du gör din affärsstrategi för ljus är ett av de första besluten du måste fatta vilken typ av ljus du ska sälja. Några alternativ inkluderar:

 • Paraffin. Enkelt och billigt, paraffinvax har inga speciella tillsatser i sig och kan användas för att skapa en mängd olika ljus, från ljuslyktor och värmeljus till pelare och tårtor.
 • Sojaljus. Sojaljus är några av de mest populära på marknaden idag. Det grönsaksbaserade vaxet kommer från en förnybar källa, vilket gör ljusen mer miljövänliga. Sojaljus brinner också renare längre, vilket ger bättre värde.
 • Doftljus. Doftljus finns i en mängd olika vaxtyper och storlekar. Den viktigaste egenskapen hos dessa typer av ljus är deras doft, ofta skapad av eteriska oljor och parfymerade ingredienser.
 • Veganska ljus. Fri från bivax, veganljus använder modifierade formler med växtbaserade ingredienser som sojavax. Med dessa ljus kan du rikta in dig på ett växande segment av konsumenter som är intresserade av de animaliska biprodukter som företag använder för ljustillverkning.
 • Dekorativa ljus. Med unika former, färger och mönster fokuserar dekorativa ljus på estetik framför doft eller prestanda. Människor som köper dessa ljus kanske aldrig bränner dem, utan använder dem enbart för dekorativa ändamål – deras unika design kan lägga till något speciellt till ett utrymme på ett kontor eller i hemmet.
Se även  Topp 15 gratis tillägg för Google Chrome för 2023

ljus heminredning

2. Definiera din målmarknad

Din målmarknad är de målgruppsgrupper du vill nå med dina marknadsföringsinsatser. Det kan finnas flera typer av konsumenter som är intresserade av att köpa dina produkter. Men inom ljusindustrin faller målmarknader vanligtvis i följande kategorier:

 • Massmarknad. Massmarknadsljus kanske inte innehåller speciella ingredienser eller komponenter, men de kan fortfarande se ut och lukta gott. Om du vill nå kunder med en mindre budget är det här marknaden för dig. Tillverkning kostar vanligtvis mellan $7 och $10 per ljus.
 • Mellanmarknad. Med en bred smak handlar medelstora konsumenter vanligtvis efter ljus med olika dofter, som grapefrukt, basilika eller rosenvatten. Även om det inte är de dyraste ljusen, är sorter på mellanmarknaden dyrare att producera än massmarknadsalternativ.
 • Prestige. Dessa är ett nytt och snabbt växande segment av ljusindustrin. Den genomsnittliga prestigeköparen kan spendera mellan $20 och $80 på ett ljus, även om lyxljus som de som tillverkas av Cire Trudon säljs för så högt som $325. Prestigeköpare lockas till premiumförpackningar, dofter och varumärken som berättar goda historier.

Bestäm vilken målgrupp du vill rikta in dig på. Har du investerat i premiumförpackningar och exklusiva dofter? Då kan prestige vara den bästa vägen. Vill du hålla tillverkningskostnaderna låga och ändå göra en anständig vinst? Mellanstora ljus kan vara ditt kall.

3. Gör några ljus

Med din typ av ljus och din målgrupp i åtanke kan du börja tillverka dina ljus.

Den enklaste vägen är att få någon att hjälpa dig med denna process. Det finns till exempel tillverkare av egna märken som kan göra ljus efter dina behov, som t.ex Silver Dollar Candle Co. På så sätt kan du fokusera på ditt varumärke samtidigt som tillverkaren tar hand om produktionen.

privat märkesljustillverkare: silver dollar candle co.

Men om du vill göra dina ljus helt hemma är detta också möjligt. Tänk bara på att det kan vara svårare att skala din produktionsprocess på detta sätt.

Så här gör du dina ljus:

 • Köp ditt material. Du behöver en specifik typ av vax (som soja), vekar, behållare för dina ljus, dofter och eteriska oljor, spatlar, superlim och allt du kan vilja använda för att varumärket dina ljus, som tryckta etiketter eller specialanpassade- gjort burketiketter.
 • Mät och förbered ditt vax. Använd instruktionerna på dina vaxpellets av flingor, mät den exakta mängden som krävs för att göra varje ljus i en mätbägare. Smält vaxet långsamt i en mikrovågsugn, rör om var 30:e sekund eller så för att säkerställa att vaxet inte bränns. Du måste också kontrollera temperaturen för att lägga till oljor för doften av dina ljus. För att doften ska blandas väl bör ditt vax vara runt 185 grader Fahrenheit— en kötttermometer hjälper dig att kontrollera temperaturen.
 • Anpassa blandningen. Medan vaxet smälter, förbered din skräddarsydda burk, limma ena änden av din veke till botten av behållaren. Du kan vira veken runt en pinne och balansera den ovanpå burken för att hålla den rak. Häll i ditt vax (med doften redan tillsatt), fyll cirka tre fjärdedelar av burken. Du kan även lägga till vaxfärger om du vill ha en specifik färg.
 • Avsluta ditt ljus. Låt vaxet svalna och fyll på med resterande blandning om det behövs. Klipp av överflödig veke när ljuset är fast och lägg till eventuella kvarvarande dekorationer, som bitar av apelsinskal eller blomblad. Och det är alltditt ljus är redo att brinna.
Se även  15+ bästa Wix-mallar för din klädbutik

4. Bygg din webbutik

När allt är klart är nästa steg att skapa en onlinebutik.

Att bygga en onlinebutik verkar vara en svår uppgift jämfört med att sälja dina ljus på marknadsplatser som Etsy. Men dessa säljwebbplatser skär djupt i din vinst och hindrar dig från att uttrycka ditt varumärke fritt. Din webbutik fungerar inte bara som ett digitalt hem för ditt varumärke, den hjälper dig också att bli mer lönsam med tiden.

Det är många e-handelsplattformar man skulle kunna bygga på, men Shopify är det enklaste sättet att börja. För en liten månadsavgift på 29 USD får du ett vackert skyltfönster, inbyggd värd, återställning av vagnövergiven, SSL-certifieringar och andra nybörjarvänliga försäljnings- och marknadsföringsverktyg.

sälja ljus via Shopify

Du får till och med tillgång till teman som sätter dina bilder först och visar dina ljus direkt på hemsidan. Vi rekommenderar teman designade för heminredningsföretag, som Minimal, Hantverkareeller Modul.

Shopify har också en gratis provperiod som ger dig lite tid att leka innan du bestämmer dig för en plan. Och när du är redo ger den dig möjlighet att köpa din webbplatsdomän och länka den till din Shopify-butik via dess domänregistreringsplattform.

5. Skapa en varumärkesidentitet

Att utveckla en varumärkesidentitet är det mest direkta sättet att påverka hur konsumenterna tycker om ditt ljusföretag.

Börja med att ta produktbilder av hög kvalitet. Se till att formen, strukturen, färgen och etiketten på dina ljus är tydligt synliga i dina fotografier. Känner du dig kreativ? Iscensätt en bild av ett ljus i ditt hem så att folk kan föreställa sig det i deras. Du kan anlita en Shopify-expert för att ta dina bilder eller fånga högkvalitativa bilder med din smartphone.

Kom sedan med en varumärkeshistoria. Detta är en berättelse som formar och kommunicerar ditt varumärke till människor. Varumärkeshistorier för ljusmärken är vanligtvis ärliga, fängslande och mänskliga. Din berättelse bör få människor att känna något som driver dem att utforska vidare.

Ta Ljuslandskap’ berättelse som ett exempel. Dess grundare tillbringade nära två decennier med marknadsföring och produktutveckling på vin- och ljusföretag. På jobbet lärde hon sig vikten av doft och hur ingredienser kan påverka kvaliteten på ett ljus. Detta lapptäcke av erfarenhet och hennes önskan att låta dofter skapa varaktiga minnen inspirerade henne att öppna ett ljusföretag.

För att hitta din berättelse, fråga dig själv:

 • Varför kom jag in på ljustillverkningsbranschen?
 • Vem riktar jag mig till och vilken effekt vill jag ha på dem?
 • Vilken typ av rykte vill jag ha på marknaden?

6. Marknadsför din stearinljusverksamhet

Konkurrensen om uppmärksamhet inom ljusbranschen är hög, så det är viktigt att du kommer på sätt att få fler ögonsten på dina produkter. För det första gjordes ljus för social försäljning, så kanaler som Snapchat och Instagram kommer att vara nyckeln för dig. Du kan också utnyttja andra digitala kanaler för att driva trafik till din Shopify-webbplats och specifika produktsidor.

Se även  Varför använda det för ditt e-handelsföretag

Tänk på några av kanalerna och tipsen nedan:

 • Pinterest. Heminredning är en populär kategori på Pinterest, som är en av de största plattformarna människor använder för att hitta produkter och varumärken. Så det är klokt för ljusföretagare att överväga Pinterest när de skapar sin digitala marknadsföringsstrategi.
 • Instagram. Många ljusmärken fann stor framgång med att sammanställa ett vackert flöde på Instagram. Scenfoton av dina ljus för att visa upp för människor och skapa ett stort antal följare. Du kan också använda Instagram för att erbjuda en titt bakom kulisserna på hur du gör dina ljus.
 • Giveaways och tävlingar. Som en del av ditt marknadsföring i sociala medier ansträngningar kan du använda några av dina produkter som priser i en serie giveaways. Dessa kampanjer kan inte bara hjälpa dig att bygga upp varumärkesmedvetenhet, utan du har också möjlighet att visa hur väl dina ljus fungerar.
 • Driv helgkampanjer och reor. Ljus är en utmärkt present till nära och kära. Det är därför efterfrågan alltid ökar kring helgdagar, i synnerhet Alla hjärtans dag och Thanksgiving. Bli kreativ med färger, former och säsongsbetonade motiv.

marknadsföra ett ljusföretag

Låt dofter driva ditt företag

Du har kommit så här långt, vilket betyder att du nu har ett bra grepp om hur du tjänar pengar på att sälja ljus online. Med kunskapen och verktygen som hjälper dig att tillverka och sälja dina hemmagjorda ljus, kan du arbeta för att skapa en inkomstström med ett trendigt föremål som folk bara älskar att köpa.

Har du idéer om hur man driver ett ljusföretag för nybörjare? Dela dina råd och tips i kommentarsfältet nedan.

Hur man säljer ljus FAQ

Är det lönsamt att göra ljus?

Ett ljustillverkningsföretag kan vara mycket lönsamt. Den har en låg startkostnad, kräver inte mycket utrustning eller teknisk kunskap, och du kan göra ljus hemma. Ljus är också lätta att marknadsföra online, vilket sänker dina marknadsföringskostnader och ökar marginalerna. Plus, med ljustillverkningsindustrin som förväntas nå 13,72 miljarder dollar senast 2026 kan du förvänta dig en tillströmning av kunder som besöker din butik för att köpa sina favoritljus.

Hur mycket kostar det att starta ett ljusföretag?

Kapitalet som krävs för att starta ett ljustillverkningsföretag är relativt litet jämfört med vad det kostar att starta andra företag. Utrustningen du behöver för att börja tillverka ljus kommer att utgöra majoriteten av din kostnad. Planera att spendera cirka 1 000 $, vilket borde ge dig allt du behöver, plus väsentligheter som Mason-burkar, hällgrytor och en dubbelpanna.

Hur startar jag ett ljusföretag hemifrån?

 1. Välj din typ av ljus.
 2. Identifiera din målgrupp.
 3. Gör ljus att sälja.
 4. Bygg din webbutik.
 5. Utveckla en varumärkesidentitet.
 6. Marknadsför ditt ljusföretag.Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button