Ekom & Dropshipping

Hur man säljer på Etsy i 7 enkla steg [Guide for 2023]

Etsy har vuxit till ett kraftpaket inom sin nisch: det är ofta det bästa stället för människor som vill köpa hantverksvaror av hög kvalitet. Om du är en listig typ som briljerar på att skapa, lära dig att sälja vidare Etsy kan vara ett bra sätt för dig att tjäna lite extra pengar eller utveckla ett fullfjädrat företag.

Det viktiga är att närma sig denna verksamhet som en sann entreprenör. Du måste täcka några kritiska baser innan du verkligen är redo för att lyckas på plattformen. Men oroa dig inte, vi har dig täckt.

I den här artikeln tar vi upp om det är rätt för dig att vara en Etsy-säljare, samt hur du går tillväga för att bygga och lansera din Etsy-butik.
Hur man säljer på Etsy i 7 steg

1. Bestäm om Etsy är rätt för dig

Bara för att du vill sälja handgjorda varor betyder inte nödvändigtvis att du ska öppna en Etsy-butik. Tyvärr är detta en hård sanning som många blivande Etsy-säljare lär sig för sent. Så hur vet du om det är rätt för dig?

De viktigaste sakerna att tänka på är vilka typer av varor du skulle sälja och den geografiska platsen för dina kunder. Enligt Statistade mest sålda kategorierna inkluderar hemartiklar, möbler, smycken, personliga tillbehör, hantverksmaterial och kläder.

Etsy postar populära föremål

När det gäller geografisk plats inkluderar de mest sålda länderna USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Italien. Om du faller inom dessa kategorier och platser kan du ha en bättre chans att lyckas på Etsy.

2. Skapa ett konto

När du har bestämt dig för om det är värt det att ta steget är nästa steg att öppna ditt Etsy-konto. Gå bara över till www.etsy.com och klicka på ”Logga in” i det övre högra hörnet på sidan. Du kommer att se ett popup-fönster som har en ”Registrera”-knapp (återigen i det övre högra hörnet).

Klicka på ”Registrera”, fyll i din e-postadress, förnamn och lösenord, så är du klar.

Se även  Hur man skriver en enkel returpolicy för att öka kundlojalitet

Alternativt kan du besöka www.etsy.com/sell och klicka på knappen ”Kom igång” för att starta registreringsprocessen.

Steg för att skapa ett Etsy-konto

3. Bygg ditt Etsy-skyltfönster

Nu är det dags att konfigurera dina grundläggande kontoinställningar. Inuti ditt konto klickar du på rullgardinsmenyn längst upp till höger med användarikonen och navigerar till ”Sälj på Etsy.” Plattformen kommer att ställa dig några frågor, som varför du är här och vilka delar av Etsy-säljarprocessen du vill ha hjälp med.

Din installation innehåller följande steg:

 • Butikspreferenser
 • Namnge din butik
 • Lagra din butik
 • Hur du får betalt
 • Ställ in fakturering
 • Konfigurera ditt butiksspråk

Fortsätt läsa, eftersom vi kommer att täcka fler av dessa steg nedan.

4. Ladda upp produkter

När du har ställt in dina butikspreferenser och namngett din butik (ingen press, du kan byta namn senare när du har mer inspiration eller en bättre känsla för vilka produkter som säljer bäst!), är det dags att ladda upp dina produkter.

Du kommer att se att den här sidan är superdetaljerad. Etsy innehåller massor av bra tips för att hjälpa dina listor att se mer åtråvärda och iögonfallande ut för potentiella kunder. Här är de viktigaste grunderna du bör täcka med varje lista:

 • Upp till 10 foton av hög kvalitetfotad från olika vinklar, med en bra kamera (nyare smartphones kommer att fungera bra).
 • Fem till 15 sekunder video- visa upp din produkt. Tänk på att det inte kommer att ha ljud.
 • Listningsdetaljer, inklusive titel, beskrivning och andra detaljer som förnyelsealternativ och material som den är gjord av.
 • Pris och lager, inklusive hur många av just denna artikel du har tillgängligt.
 • Fraktinformationsom leveranstider och dina pakets mått och vikt.

Etsy skapar listning

5. Bestäm hur du ska få betalt

När du har ställt in dina listor, ställ in Etsy-betalningar. Berätta för Etsy om du är en privatperson eller ett inkorporerat företag och ange sedan din betalningsinformation. Detta inkluderar ett bankkontonummer, sorteringskod och kontonummer. Det är här din vinst kommer att sättas in när du börjar sälja.

Se även  Hur man bygger en armé av Instagram-ambassadörer för ditt varumärke

Etsy kommer att skicka en testinsättning till ditt bankkonto för att se till att det fungerar, så tänk på att det kan ta tre till fem arbetsdagar innan du är redo att sälja.

6. Ställ in fakturering

Du vet ordspråket att ingenting är verkligen gratis. Tja, det gäller även Etsy-säljare. Du måste betala några Etsy-avgifter för att använda plattformen, så du måste lägga till en betalningsmetod där du kan debiteras för dessa.

7. Anpassa ditt Etsy-skyltfönster

Nu är du i hemmet. Den sista handen är att se till att du har ett vackert skyltfönster som fångar folks blick och skapar en känsla av förtroende och intresse. Här är de saker du vill fokusera på för att bygga en Etsy-butik som folk faktiskt vill handla i:

 • Högkvalitativa profil- och bannerbilder som visar upp din butiks varumärke och personlighet (och produkter förstås).
 • En användarprofil som visar vem du är, vad du står för och varför du är ett bra val att handla med. Visa dem personen bakom butiken.
 • En beskrivning av din butik. Var inte rädd för att bli personlig här – det är ett bra sätt att ge besökarna en ”bakom kulisserna”-look och hjälpa till att bygga en känsla av anknytning.
 • Butikspolicy. Var så tydlig som möjligt om varje fråga de kanske vill veta, till exempel returnerar och utbyten. Detta kan hjälpa till att effektivisera deras köp genom att minska tiden de lägger ner på att leta efter svar.


Källa

Kostnaderna för att sälja på Etsy

Du kan börja sälja på Etsy gratis, men det finns många avgifter att ta hänsyn till. De största är:

Transaktionsavgifter

För varje vara du säljer via Etsy tar plattformen ut en transaktionsavgift på 6,5 %. Det är Etsys pris för att underlätta försäljningen.

Se även  Markup vs. Margin: hur skiljer man på dem?

Dessutom måste du betala en lagstadgad driftsavgift om du säljer i Turkiet, Frankrike, Spanien, Tyskland eller Storbritannien. Denna avgift debiteras för varje annons och baseras på totala intäkter, dvs varans pris och fraktavgifter som du har debiterat kunden.

Noteringsavgifter

En av de mest omtalade Etsy-avgifterna är noteringsavgifter. Säljare måste betala 20 ¢ för varje ny annons de skapar i sin butik.

Som standard visas listan på Etsys marknadsplats tills produkten har sålts (eller i fyra månader).

Betalningshanteringsavgifter

Betalningsavgifterna för Etsy-beställningar varierar beroende på var din bank befinner sig.

För amerikanska säljare som väljer Etsy-betalningar är det 3 % av transaktionspriset plus 25¢ per transaktion.

Att aktivera Etsy Payments ger dig också möjlighet att använda alternativa betalningsmetoder, som Klarna, PayPal och Apple Pay.

Börja sälja på Etsy

Om du har beslutsamhet, kreativitet och en vilja att lära dig har du en chans att bygga ditt drömföretag på Etsy. Det är viktigt att komma ihåg att det, precis som alla onlinebutiker, kommer att kräva lite hårt arbete för att bygga upp fart och skapa en stadig kundbas.

Namnet på spelet är fortbildning – fortsätt lära dig allt eftersom och fortsätt experimentera tills du hittar vad som fungerar. Se till att du utnyttjar Etsys utbildnings- och utbildningsmaterial för Etsy-säljare. De är laddade med användbar information som kan kickstarta din resa.

Sälj på Etsy FAQ

Behöver jag en företagslicens för att sälja på Etsy?

Nej, du behöver ingen företagslicens för att sälja på Etsys marknadsplats.

Vad kan du sälja på Etsy?

 • Vintage objekt
 • Handgjorda produkter
 • Digitala produkter
 • Hantverk och hantverk

Hur mycket kostar det att använda Etsy?

Att öppna ett Etsy-skyltfönster kostar ingenting, listning av en produkt tills den säljs eller i fyra månader 20¢, och transaktionsavgiften är 6,5%. Internationell försäljning är föremål för valutaomräkning och extra avgifter.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button