Generering av leads

Hur man skapar en e-postkurs för att generera fler potentiella kunder

Vill du använda en e-postkurs för att fylla din lista med högkvalitativa leads?

Gratis e-postkurser skapar fantastiska blymagneter. De är också ett enkelt sätt för företagare och entreprenörer att testa efterfrågan på en onlinekurs innan du lägger ner mycket tid och pengar på att skapa en.

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en magnet för e-postkurser för ditt företag.

Vad är en e-postkurs?

En e-postkurs är en serie e-postmeddelanden som lär ut ett specifikt ämne. E-postkurser används för att generera leads, så de brukar lära ut ett ämne relaterat till det du säljer. Dessa e-postlektioner går ut automatiskt under en viss tidsperiod. Du ställer in den en gång och sedan kan din e-postkurs köras på autopilot.

E-postkurser kan användas som ledarmagnet för att uppmuntra besökare att prenumerera på din e-postlista. Du kan också förvandla din e-postkurs till en betald digital produkt. Detta är användbart om du testar om det finns tillräckligt med intresse för ett kursämne innan du skapar en fullständig onlinekurs.

Varför e-postkurser fungerar för leadgenerering

E-postkurser är en effektiv leadgenereringsstrategi för att utöka din lista. E-postkurser har flera fördelar jämfört med andra typer av blymagneter.

Först får du flera kontaktpunkter med din nya prenumerant. Istället för att ladda ner något en gång och glömma det, får nya potentiella kunder flera e-postmeddelanden från dig under en längre tidsperiod. Detta tränar dem att öppna dina e-postmeddelanden, vilket är precis vad du vill!

För det andra är e-postkurser ett effektivt sätt att bygga upp förtroende och auktoritet. Eftersom du dyker upp i deras inkorg konsekvent med värdefullt innehåll, kommer din målgrupp att se dig som pålitlig och kunnig inom ditt område. Om du gör detta kan du förbättra dina omvandlingsfrekvenser.

Slutligen är e-postkurser lågrisk. Du har förmodligen redan en e-postleverantör, så du behöver inte registrera dig och betala för en fullständig kursplattform. Skriftligt e-postinnehåll är mycket lättare att producera än en fullständig videokurs, webbseminarium eller ifyllbar arbetsbok. Du kan testa nya kursidéer till liten eller utan extra kostnad.

Nu när du vet varför e-postkurser är fantastiska, låt oss lära oss hur man skapar en!

Hur man skapar en e-postkursledningsmagnet

Det finns tre steg för att skapa en magnet för e-postkurs:

  1. Skriv ditt kursinnehåll
  2. Konfigurera din e-postkurs
  3. Marknadsför din e-postkurs

Låt oss börja.

Steg 1: Skriv ditt kursinnehåll

Först måste du välja ditt kursämne. Din e-postkurs ska vara relaterad till dina produkter eller tjänster, och den ska hjälpa potentiella kunder att välja att köpa av dig.

Du kanske erbjuder en förhandsgranskning eller ett exempel på ett av dina betalerbjudanden. Till exempel är denna gratis 10-dagars e-postkurs en kortare, mindre detaljerad version av en betald 21-dagars kurs i pengahantering.

Se även  2022 Checklista för återförsäljarmarknadsföring

En gratis e-postkurs kan vara en förhandsvisning av en betalkurs

En annan strategi är att visa kunden att de behöver din produkt eller tjänst. Till exempel, i denna kostnadsfria 5-dagars matlagningskurs delar bloggaren med sig av sina bästa matlagningstips samt affiliate-länkar till verktygen hon använder för dessa tips.

Du kan också välja ett ämne som avslöjar smärtpunkterna för din målgrupp. Detta påminner dem om ett problem de vill lösa men inte vet hur. Om du till exempel sålde tjänster för innehållsmarknadsföring till företagsägare, kan du erbjuda en gratis e-postkurs som lär dem hur man granskar sin innehållsmarknadsföring. När de gör det kanske de inser att de behöver dina tjänster.

Oavsett vilket ämne du väljer, se till att ditt e-postinnehåll faktiskt lär ut något. Du kan inte bara skicka ett utökat försäljningsförslag. Spara eventuell försäljning till det sista e-postmeddelandet på din kurs. Du behöver inte lägga in hela din säljpresentation i det senaste e-postmeddelandet. Lägg istället till en länk till din målsida för de mest intresserade prenumeranterna.

Skrivtips för e-postkurser

När du skriver ditt e-postinnehåll, börja med slutet i åtanke. Vad kommer läsarna att kunna göra när de avslutar kursen? På samma sätt måste du ha ett specifikt mål för varje e-postmeddelande också.

Håll dina e-postmeddelanden korta och användbara. Du behöver inte dela med dig av allt du vet om ämnet. Du behöver bara hjälpa läsaren att få en ”vinst”.

Du kan till och med återanvända gamla blogginlägg för din e-postkurs. Se bara till att det finns en tydlig åtgärd de kan vidta efter att ha läst. Detta kanske inte är en traditionell digital marknadsförings-CTA (call to action) som att klicka på en länk eller köpa något.

Du kan be dem att göra något offline som för dem närmare sitt mål, som att fylla i ett budgetkalkylblad eller svara på en journaluppmaning. Så klickfrekvens är kanske inte det bästa måttet på engagemang med din e-postkurs.

Som all e-postmarknadsföring är ämnesraderna viktiga för att övertyga prenumeranter att öppna dina e-postmeddelanden. För att förbättra dina öppettider rekommenderar vi att du anger lektionsnumret och en förhandsvisning av lektionens innehåll i ämnesraden.

När du har ditt innehåll klart är det dags att ställa in din e-postkurs.

Steg 2: Konfigurera din e-postkursautomatisering

För att skicka en automatisk e-postsekvens behöver du en e-postleverantör (ESP). Du kanske redan har en, men om inte rekommenderar vi att du registrerar dig för Constant Contact.

konstant kontakt

Constant Contact är en populär ESP som du kan använda för att bygga, schemalägga och skicka automatiska e-postkampanjer. Den har en lättanvänd e-postredigerare och automatiseringsbyggare.

För den här handledningen visar vi dig hur du ställer in din e-postkurs autosvarare med hjälp av konstant kontakt. Du kan alltid använda andra ESP:er som ConvertKit eller Drip.

Se även  Hur du får Pop Ups att fungera för dig

Logga in på ditt Constant Contact-konto. Klicka på Kampanjer fliken och klicka sedan på Skapa knapp.

Välja E-postautomatisering från listan över kampanjtyper som dyker upp.

Välj under Flerstegsautomatiseringar En kontakt ansluter sig till en lista.

Ge din automatiserade serie ett namn. Detta kommer inte att vara synligt för prenumeranter, men se till att det är något du kommer att känna igen och komma ihåg. Klick Spara att fortsätta.

Du kommer att bli ombedd att välja en kontaktlista som startar e-postkursen. Vi rekommenderar att du skapar en ny lista specifikt för denna e-kursledningsmagnet. Klick Skapa en ny lista.

Ge din lista ett namn och klicka Skicka in att fortsätta.

Din nya lista kommer att väljas i fönstret Automatiska kampanjinställningar. Du behöver inte lägga till ytterligare kriterier just nu. Klick Spara när du är redo.

Du kommer att se automationsbyggaren, som har visst standardinnehåll angett.

Låt oss först skicka välkomstmailet direkt efter registreringen. Du vill leverera det du lovat så snart som möjligt.

Klick Redigera på väntesteget.

Välj Skicka omedelbart och klicka Bekräfta. Detta är bara för det första mejlet i kursen!

Låt oss nu skapa den första kursens e-post. Klicka på under Skicka detta e-postmeddelande Skapa ny e-post.

Constant Contact har massor av mallar att välja mellan, men låt oss hålla det enkelt för din e-postkurs. Sök efter tom mall och klicka för att välja.

Du kommer att tas till kampanjbyggaren. Klicka på kampanjnamnet uppe till vänster för att byta namn på kampanjen. Detta kommer inte att vara synligt för dina prenumeranter, men du kommer att se det i automationsbyggaren.

Klicka på ämnesraden för att visa e-postinställningarna.

Fyll i din ämnesrad och från namn. Du kanske också vill lägga till en preheader, som dyker upp bredvid ämnesraden i prenumerantens inkorg. Det här är ett bra ställe att förhandsgranska ditt e-postinnehåll.

Dra sedan ett textblock till din e-post.

Som standard kommer textblocket att innehålla en bild. Du kan lägga till din logotyp eller headshot, eller ta bort bilden om du inte vill använda en.

Klicka inuti textblocket för att redigera texten. Lägg till ditt första kursinnehåll här och justera eventuell formatering efter behov.

Klicka på när du är klar med att skapa din e-post Fortsätta för att gå tillbaka till automationsbyggaren.

Låt oss nu lägga till den andra kursens e-postadress. Men vi vill vänta några dagar med att skicka det andra mejlet. Lyckligtvis lägger Constant Contact automatiskt till ett väntesteg.

Klick Lägg till i serien. Du kommer att se ett väntesteg och en ny platshållare för e-post.

Se även  Varför Always-On Influencer Marketing är så effektivt för varumärken

Du kan redigera väntesteget och skapa ett nytt e-postmeddelande precis som vi gjorde för det första e-postmeddelandet. Vi föreslår att du håller tempot i din e-postkurs ganska högt, med bara några dagar mellan uppföljande e-postmeddelanden. Du vill också vara konsekvent med väntetiden mellan e-postmeddelanden.

När du har lagt till alla e-postmeddelanden i din kurs kan din automatisering se ut ungefär så här:

Titta över allt ditt innehåll samt tidpunkten och klicka sedan Aktivera när du är redo.

Du kan sedan flytta dina e-postkursprenumeranter till en annan del av din försäljningstratt.

Nu när du har gjort allt detta hårda arbete med att sätta ihop din e-postkurs, låt oss se till att dina webbplatsbesökare kan se den och registrera dig!

Steg 3: Marknadsför din e-postkurs

Det finns massor av olika marknadsföringsstrategier för onlinekurser, oavsett om det är en betalkurs eller en gratis e-postkurs med leadmagnet som den här.

För en e-postkurs med blymagnet är OptinMonster det enklaste sättet.

OptinMonster är det bästa listbyggande verktyget för att få nya prenumeranter till din e-postkurs.

Du kan skapa alla typer av marknadsföringskampanjer för att marknadsföra din e-postkurs. Du kan till exempel göra en diskret flytande stapel som alltid påminner folk om att din e-postkurs finns där.

Du kan också skapa popup-fönster för e-post för att locka din målgrupp och bjuda in dem att delta.

OptinMonster gör det enkelt att ställa in exakta visningsregler. Så du kan marknadsföra din gratis e-postkurs för läsare av specifika blogginlägg eller kategorier, särskilt de som har scrollat ​​långt ner på sidan eller tillbringat mycket tid på webbplatsen. Det här är dina mest engagerade besökare som är mest sannolikt att konvertera på ditt e-kurserbjudande.

OptinMonster integreras direkt med Constant Contact, så det är enkelt att koppla ihop dina OptinMonster-kampanjer med e-postkursen du just skapat. Från OptinMonster-byggaren, klicka på Integrationer och sedan Lägg till ny integration. Hitta konstant kontakt från rullgardinsmenyn och följ instruktionerna.

Där har du det! Nu vet du hur du skapar en e-postkurs som utökar din lista med kvalificerade potentiella kunder.

Om du gillade den här artikeln, kolla in andra sätt att generera potentiella kunder från din webbplats.

Dröj inte längre! Börja bygga din lista idag med OptinMonster.

Om du gillar den här artikeln, följ oss på Facebook och Twitter för fler gratisartiklar.

Jennifer Duann Fultz

Publicerad av Jennifer Duann Fultz

Jennifer Duann Fultz är en innehållsskribent och kursskapare. Hon har en passion för att hjälpa småföretag att växa hållbart och etiskt. På fritiden tycker Jennifer om att skriva skönlitteratur, laga mat och träna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button