Ekom & Dropshipping

Hur man skapar en kommande sida 2022

Du har en briljant ny webbplatsidé som inte riktigt är redo att lanseras. Men du vill fortfarande bygga upp en hype och låta folk veta vilken fantastiskhet som kommer. Lösningen: en kommande sida.

En kommande sida, även kallad förlanseringssida, är en typ av målsida som förklarar konceptet, erbjuder ett sätt att komma i kontakt med och uppmuntrar människor att sprida budskapet. Det kan vara en katalysator för en framgångsrik lansering av ett nytt varumärke, produkt eller produktlinje.

I den här artikeln kommer vi att dissekera anatomin hos en effektiv kommande sida och hur du kan använda den för att skapa buzz för din kommande webbplats. Vi delar också med oss ​​av några exempel som du kan använda som mallar för målsidor för din egen förlanseringssida.
Vad är en kommande sida?

En kommande sida ger människor en överblick över din kommande produkt eller tjänst. Det är tänkt att väcka intresse och hjälpa dig att bygga upp en kundbas innan lansering. En väldesignad kommande snart-sida väcker spänning, lockar besökare till din e-postlista och förstärker din räckvidd via mun till mun.

En sida som kommer snart är inte en permanent sida som din Om oss, Kontakt och FAQ-målsidor. Istället är det en tillfällig platshållare som ger dig möjligheten att:

 • Få tidig feedback. Förmedla din idé till potentiella kunder, mät deras intresse och använd deras feedback för att förfina din produktstrategi.
 • Bygg en e-postlista att starta till. Med en kommande sida kan du skapa en följnings- och e-postlista för sociala medier som du kan marknadsföra till före, under och efter din lansering.
 • Sätt igång din marknadsföring. Eftersom det är en enda sida och inte en hel webbplats, kan du gå ut på marknaden med din kommande snart-sida ganska snabbt. Det ger dig också ett försprång på SEO om du använder rätt sökord.

Hur man använder en kommande sida för marknadsföring

Din kommande sida kan vara ett snabbt ”Förresten!” eller så kan den vara mer detaljerad och fungera som en försäljningssida för att hjälpa dig att börja nå dina affärsmål ASAP.

Den goda nyheten är att det inte finns något enda rätt sätt att skapa en effektiv kommande snart-sida. Men du bör följa några allmänna riktlinjer för att se till att du får jobbet gjort. Låt oss ta en titt.

1. Förklara vad som kommer snart

Den kommande målsidan är ett av dina första verktyg för att mäta en publiks reaktion på ditt erbjudande. Så du vill göra det väldigt tydligt vad ditt varumärke och dina produkter är och när de kommer att vara tillgängliga för allmänheten.

Om du tar dig tid att lyssna på hur folk svarar på din kommande sida, kanske du hittar värdefull information som kan hjälpa dig att finjustera ditt koncept eller dina marknadsföringsidéer för att komma före i spelet.

Se även  Hur man startar Instagram Influencer Marketing

Du kanske till och med vill skapa en extra känsla av brådska genom att använda verktyg som en nedräkning för att låta kunderna veta exakt när du kommer att göra din debut.

2. Låt potentiella kunder ta kontakt

Så exakt hur får du feedback från potentiella kunder och tidiga följare? Sätt a uppmaning till handling (CTA) på din kommande sida. En CTA ger kunderna en direkt livlina för att få kontakt med dig.

Du kan göra detta på några sätt:

 • Uppmuntra besökare att följa dig online, med en länk till alla dina tillgängliga plattformar och konton i sociala medier.
 • Erbjud en plats där de kan registrera sig för ditt nyhetsbrev för att få uppdateringar om företagets utveckling och lansering.
 • Erbjud speciella förbeställningar eller ett sätt att läggas till i en kampanjlista (e-post duger).
 • Använd en livechattfunktion för att prata med dem direkt.

kommer snart sida exempel

Källa

3. Bygg din e-postlista före lansering

Om du vill ha den mest effektiva kommande snart-sidan, kommer det att vara en e-postgenererande maskin (och kanske också en pre-sale genererande maskin!).

Du kommer sannolikt att generera potentiella kunder bara genom att be folk att registrera sig. Men om du verkligen vill få draghjälp och utöka din lista, försök erbjuda ett incitament till framtida köpare. Incitament kan inkludera saker som:

 • En tävlingslotteri där varje mejl är ett bidrag
 • Gratis föremål
 • Tidiga rabatter
 • Exklusivt innehåll enbart för medlemmar, som bakom-kulisserna
 • Tidig tillgång efter lansering

4. Uppmuntra människor att sprida ordet

Du kan också prova att skapa en eftertraktad ”viral loop”—en cykel där alla erbjuds ett incitament att inte bara anmäla sig, utan också att berätta för alla sina vänner. För att få folk att sprida budskapet kan du erbjuda ytterligare incitament som extra bidrag till din utlottning.

Här är ett exempel på en viral loopplan:

 • Att registrera sig för din e-postlista är 10 poster.
 • Om du delar en reklam-tweet med din hashtag och målsidesadress är det 10 ytterligare poster.
 • Att skapa ett unikt Instagram-inlägg är 20 extra poster.
 • Att hänvisa till en annan registrering är 25 ytterligare poster.

Överväg att använda en app som Virala loopar att skapa din egen kampanj.

hur man skapar en pre-launch loop

Kommer snart sida exempel

Vill du ha lite inspiration för att få dina juicer att flöda? Här är några sidexempel från varumärken som tog sin kommande sida till nästa nivå.

Crowdfunding för förbeställningar: Popov Leather

Det är en sak att erbjuda förbeställningar, men det är en bonus att använda detta som ett sätt att se om folk verkligen är intresserade av att köpa din produkt. Popov läder hade den briljanta idén att crowdfunda för förbeställningar.

Så här fungerade det: om kampanjen genererade minst 3 000 USD i förköp skulle den tillverka plånboken. Om inte, skulle det ta bort idén. Den använde en kommande sida för att skapa buzz och acceptera beställningar.

Se även  Hur man maximerar fördelarna med att använda verktyg för hantering av sociala medier

Resultatet? Det fanns en enorm efterfrågan på Popovs produkt, vilket garanterade att den skulle klara sig bra på marknaden.

crowdfunding före lansering: Popov

Att bygga en viral loop: Harrys

Du kanske har hört talas om varumärket för personlig vård för män Harrys. Det har gjort ett stort plask i e-handelsvärlden med sina geniala marknadsföringsstrategier och virala effekter.

Dess förlanseringssida var inget undantag. Harry’s uppmuntrade besökare att hänvisa så många registreringar som möjligt och lovade fler belöningar för fler hänvisningar. Till exempel fick fem hänvisningar gratis rakkräm, 25 fick ett Winston-rakset och 50 fick ett års utbud av gratis blad.

Denna kampanj tjänade mer än 100 000 e-postmeddelanden innan företaget ens startade!

Harry kommer snart sida

Visa upp dina produkter: Fashion Nova

Varumärket Mode Nova tog sin kommande snart landningssida upp ett snäpp genom att inte bara förklara vad som skulle komma, utan visa upp sina samlingar för besökarna att börja handla tidigt.

Webbplatsen var i huvudsak den fullständiga e-handelsupplevelsen, men utan möjlighet att bygga en kundvagn eller kassa. Istället kunde besökaren ange sin e-post för att få besked när produkten var redo att köpas.

Som du kan se i exemplet nedan var produktsidorna exakt samma som en vanlig butik, men med en Meddela mig-knapp istället för en kassaknapp.

kommer snart sida exempel: Fashion Nova

Hur man skapar en kommande sida på Shopify

Det finns två sätt du kan gå tillväga för att bygga din egen kommande snart-sida på Shopify:

 • Använd lösenordssidan som din kommande sida.
 • Publicera en kommande version av ditt Shopify-tema.

Båda tillvägagångssätten låter dig bygga din butik i bakgrunden i din önskade takt och gå live med bara några klick när du är redo. Nedan finns en detaljerad uppdelning av vad som krävs för att skapa en förlanseringssida med varje metod.

1. Förvandla din Shopify-lösenordssida till en kommande sida

Shopifys lösenordssida har alla grundläggande funktioner för en kommande sida (knappar för social delning, e-postregistreringsformulär, etc.). Du kan använda den som en platshållarsida för att förklara din butik och bjuda in folk till din e-postlista.

För att aktivera din Shopify-butiks lösenordssida, öppna dina inställningar och välj Aktivera lösenord. Medan du är där kan du anpassa ditt huvudbudskap för besökarna och förklara vad du planerar att lansera. När du är klar öppnar du temaredigeraren och använder dra-och-släpp-webbplatsbyggaren för att anpassa lösenordssidan efter dina önskemål. Du kommer att kunna inkludera ett registreringsfält för nyhetsbrev och lägga till fler kopior för att rama in ditt registreringsformulär.

förvandla Shopify-sidan till en kommande sida

På bara några minuter har du en kommande sida redo att samla in e-post medan du bygger i bakgrunden. Det är ett utmärkt alternativ för nya butiksägare utan en konkret förlanseringsplan för att få mycket trafik.

2. Skapa en kommande version av ditt tema

Du kan också skapa en kommande version av ditt tema som fungerar som centrum för dina marknadsföringsaktiviteter före lanseringen.

Se även  Hur man skapar ett steg för steg (2023)

Detta kan vara en enda sida där du lägger till produktbilder, CTA-knappar, bakgrundsbild, socialt bevis och mer. Använd de olika funktionerna och tillagda längden på ditt tema för att uppfylla andra förlanseringsmål du kan ha, som att rikta besökare specifikt att följa din TikTok-företagsprofil.

Notera: Shopify har också en olika appar som du kan använda för att lägga till fler förlanseringselement på din kommande snart-sida.


Hur man tar bort en kommande sida

När du har lanserat din produkt kan du ta bort din kommande sida genom att ta följande steg:

 1. I din Shopify-administratör öppnar du Onlinebutik > Sidor.
 2. Markera rutan på den kommande sida som du vill ta bort.
 3. Klicka på fliken ”Fler åtgärder” och klicka sedan på ”Ta bort sidor.”

Skapa buzz med en landningssida som snart kommer

När du närmar dig det med ett kreativt, strategiskt öga kan din kommande sida vara mycket mer än en affisch för ditt varumärke.

Det kan vara ett sätt att generera e-postmeddelanden för dina framtida marknadsföringskampanjer, börja bygga en grupp engagerade och lojala följare och skära ut din del av marknadsandelen – allt innan du öppnar dina e-dörrar.

Det finns massor av fantastiska appar som kan hjälpa dig att uppnå vilka mål du än vill uppnå. Allt som återstår är att börja drömma och börja bygga.

Kommer snart sida FAQ

Behöver jag verkligen en kommande snart-sida?

Inte alla företag kräver en kommande snart-sida. Till exempel de med en t-shirt butik eller dropshipping verksamhet kan ”mjukstarta” sin satsning och göra förbättringar allt eftersom.

För andra kan dock en kommande sida vara ett avgörande verktyg för att bygga och marknadsföra parallellt. När saker som bygga ditt varumärke och att samla in pengar gör att du skjuter fram ditt lanseringsdatum med flera veckor, kan du använda en kommande landningssida för att få en publik och se till att det kommer att finnas efterfrågan när du lanserar.

Vad skriver du på en kommande sida?

Du skriver en varumärkessynopsis genom att följa stegen i detta blogginlägg:

 1. Förklara vad som kommer snart.
 2. Ge människor ett sätt att komma i kontakt med ditt varumärke.
 3. Inkludera en uppmaning till din e-postmarknadsföringslista.
 4. Uppmuntra människor att dela på sociala nätverk.

Hur gör jag en gratis kommande snart-sida?

Du kan skapa en gratis kommande snart-sida när du registrerar dig för Shopifys 14-dagars provperiod. Testversionen ger full tillgång till Shopifys marknadsföringsverktyg, dra-och-släpp sidbyggare och handledningar som hjälper dig att skapa din sida.

Hur lång bör en kommande sida vara?

En sida som kommer snart bör inte vara längre än en sida. Det är bara en förhandsvisning av dina kommande föremål och kampanjer.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button