Generering av leads

Hur man skapar en onlineutmaningstratt för att explodera din lista

Vill du bygga en utmaningstratt som fyller din lista med kvalificerade potentiella kunder?

Onlineutmaningar är en fantastisk leadgenereringsstrategi som kan få in massor av nya prenumeranter som är angelägna om att köpa från dig.

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en onlineutmaningstratt steg för steg.

Vad är en utmaningstratt?

En utmaningstratt är en leadsgenererande tävling där deltagarna utför specifika åtgärder under en viss tidsperiod för att uppnå ett resultat de vill ha. Utmaningen fungerar som en gratisbit för att uppmuntra din publik att gå med i din e-postlista.

Utmaningskanaler börjar med tävlingen för att bygga upp en lista över e-postprenumeranter eller följare på sociala medier. Sedan fortsätter dessa utmaningsdeltagare genom resten av marknadsföringstratten. De kan få en serie säljmeddelanden, gå med i ett webbinarium eller prata med företagsägaren direkt på ett säljsamtal.

Du kan köra en utmaningstratt via e-post, sociala medier eller en dedikerad community-plattform. Låt oss titta på några exempel på utmaningstratt.

Build in Public Mastery utmanar deltagarna att bygga sin Twitterpublik genom att dela med sig av deras resa, framgång och misslyckande. Deltagarna samlas under hashtaggen #buildinpublicmastery.

Love at First Search körde en gratis utmaning som heter SEOctober. Deltagarna får en 5-minuters SEO-utbildning via e-post eller podcast varje dag i 31 dagar.

Denna tidsspårningsutmaning ber prenumeranter att spåra sin tid varje dag i 5 dagar.

Varför onlineutmaningar fungerar så bra som blymagneter

Utmaningskanaler online är en mycket effektiv digital marknadsföringsstrategi för ditt onlineföretag. Oavsett om du är en entreprenör, ett litet företag, tjänsteleverantör, bloggare eller e-handelsbutik, kan en utmaningstratt ta ditt listbygge till nästa nivå.

Liksom alla former av gamification-marknadsföring, utnyttjar utmaningstrattar människors instinkt att vinna. Utmaningsprisincitamentet är ofta en stark motivation, men många människor gillar bara att tävla och utmana sig själva.

En onlineutmaning ger leads en chans att arbeta med dig gratis. Detta skapar relationer och förtroende. I vissa fall visar utmaningen dina leads hur svårt det är att göra det du gör. Detta kan motivera dem att köpa din produkt eller boka dina tjänster för att göra det lättare.

Utmaningskanaler är ett bra sätt att skapa engagemang över tid. Eftersom de flesta onlineutmaningar äger rum under några dagar eller veckor, har du en anledning att dyka upp i deras inkorg eller deras sociala medieflöde konsekvent. Din målgrupp kommer också vara mer benägna att checka in med dig om de vill vinna utmaningen. Detta gör det lättare att ta med dem till din försäljningstratt när de är redo.

Du kan också generera massor av positiva vittnesmål och fallstudier med hjälp av en utmaningstratt. Eftersom din utmaning direkt tar upp några av de största smärtpunkterna för dina kunder, kan även deltagare som engagerar dig för första gången få skrytvärda resultat.

Låt oss nu lära oss hur du skapar en spännande onlineutmaning och laddar upp dina ansträngningar för att generera potentiella kunder.

Hur man skapar en onlineutmaningstratt som ger potentiella kunder

Om du använder en utmaningstratt för att få in potentiella kunder föreslår vi att du kör din utmaning via en e-postsekvens. E-postmarknadsföring har en hög konverteringsfrekvens och du har direkt tillgång till dina nya leads. Dessutom kan du ställa in e-postautomatiseringar för att köra din utmaningstratt åt dig.

Se även  Insamlingsguide för Thanksgiving Fundraising | Ständig kontakt

Oavsett hur du kör din utmaning, så här strukturerar du en engagerande utmaningstratt i 5 enkla steg.

  1. Uppsatta mål
  2. Schemalägg din utmaning
  3. Skapa ditt innehåll
  4. Välj dina belöningar
  5. Kom till saken

Steg 1: Sätt upp mål

Som alltid måste du börja med slutet i åtanke. Att driva en utmaningstratt kan vara mycket jobb. Innan du skriver några e-postmeddelanden eller inlägg på sociala medier, tänk på dina mål för den här utmaningen.

När du har byggt upp din lista över kvalificerade potentiella kunder, vad vill du att de ska göra? Köpa en produkt? Boka en tjänst? Rekommendera dig till deras vänner? Din utmaningstratt bör förbereda dem för att vidta denna åtgärd. Om de ser hur hjälpsamma du och ditt erbjudande är och hur mycket de behöver din hjälp, är de redo att köpa.

Fundera sedan på vad dina kunder vill kunna göra. Det här är målet du lovar att hjälpa dem att uppfylla. Helst, om de når sina mål, är det mer sannolikt att de hjälper dig att nå dina.

Låt oss använda ett exempel på en finansiell rådgivare som vill sälja en privatekonomikurs i egen takt. För att få potentiella kunder entusiastiska över ett ämne som ofta är tråkigt eller skrämmande, bestämmer de sig för att utmana sin publik att föra en dagbok över sina utgifter.

Utmaningen uppmärksammar deltagarnas konsumtionsvanor. Den finansiella rådgivaren kan sedan placera sin kurs som en lösning på oro över pengar och budgetering.

Steg 2: Schemalägg din utmaning

Nästa sak att bestämma är hur länge din utmaning kommer att pågå. Tempot för din utmaning bör överensstämma med dina mål och vad som är möjligt för din publik.

Det finns ingen utmaningslängd som fungerar för alla, men i allmänhet är det bäst att köra din onlineutmaning i minst 5 dagar och inte mer än 30 dagar.

Det mest lämpliga utmaningsschemat beror på dina mål. Om du vill bygga konsistens kan en månadslång utmaning med mindre uppgifter fungera bättre. Om du vill leverera en snabb vinst, håll din utmaning till 3-7 dagar. Se till att resultaten du lovar är realistiska för tidsramen. (Lova till exempel inte att prenumeranter kommer att kunna springa ett maraton efter 3 dagars träning!)

Tänk också på din publiks behov och resurser. Försök att inte köra utmaningar under särskilt hektiska säsonger för dem. Fundera på om de är mer benägna att ha 5 minuter över varje dag eller om de kan blockera en timme en gång i veckan. Du behöver inte nödvändigtvis köra en daglig utmaning. En veckoincheckning under fyra veckor kan passa din publik bättre.

I vårt exempel på finansrådgivare vet de från arbetet med kunder att pengadagboken ofta är en högljudd väckarklocka. De vet också att människor snabbt glömmer vad de har spenderat. Så de bestämmer sig för att köra en 5-dagars utmaning. 5 dagar är tillräckligt långt för att få en relativt grundlig bild av deras utgifter, men tillräckligt kort för att inte bli ett jobbigt.

Se även  Tips för digital marknadsföring inför semestern

Steg 3: Skapa ditt innehåll

När du har bestämt ditt utmaningsschema är det dags att tänka på vad du faktiskt vill att din publik ska göra under utmaningen. Som alltid bör utmaningsinnehållet vara anpassat till målen för ditt företag och din publik.

Se din utmaning som att bygga en bro för din publik. Du försöker ta dem från där de är nu till där de vill vara och där du vill att de ska vara. Vilka är de steg de behöver ta?

För varje dag med innehåll, tänk på:

  • Vad är det viktigaste som deltagarna ska lära sig idag?
  • Hur för dagens handledning eller lektion dem närmare sitt huvudmål?
  • Vilka är åtgärderna efter denna utmaningsdag?

Om vi ​​går tillbaka till vår vän finansrådgivaren, kommer de att skicka ut samma arbetsblad för pengardagbok varje dag, tillsammans med en kort förklaring av varje kategori på arbetsbladet och vanliga sätt som människor spenderar för mycket i den kategorin.

Steg 4: Välj dina belöningar

Nu till den riktigt roliga delen! Vissa människor som går in i din utmaning kommer att motiveras av de resultat de kan uppnå, men ett extra incitament kan aldrig skada.

Ditt pris behöver inte kosta pengar. Du kan erbjuda rabattkoder eller gratis uppgraderingar för att utmana slutbehandlare. I bästa fall bör priserna relatera till ditt erbjudande. Men du kan också ge bort andra priser också.

Det är också en bra idé att belöna engagemang under utmaningen. Du kan använda priser för att uppmuntra deltagare att skriva om utmaningen på sociala medier, fylla i en lägesrapport eller svara på dina utmaningsmejl med deras resultat.

Den finansiella rådgivaren i vårt exempel kunde ge bort 1 gratis konsultation till en vinnare som utses bland deltagarna som avslutade utmaningen. Alla andra som deltar i utmaningen på något sätt får en speciell bonus om de köper kursen i egen takt.

Steg 5: Gör din Pitch

Slutligen, glöm inte att faktiskt marknadsföra ditt erbjudande. Spara detta till slutet av utmaningen, men hoppa inte över det! När allt kommer omkring har du bara spenderat all denna tid på att tillhandahålla värdefullt innehåll som kan användas.

Visa deltagarna hur din produkt, tjänst eller onlinekurs kan bygga på alla framsteg de gjort för sig själva under utmaningen. Se till att inkludera en länk till din försäljningssida eller e-handelsbutik i det sista utmaningsmailet. (Du kan till och med reta detta fram till den sista dagen.)

Om du behöver hjälp, kolla in våra tips för hur du skriver en försäljningssida med hög omvandling.

Utmaningskanaler kan ta tid att sätta ihop, men de är definitivt värda ansträngningen. Låt oss nu titta på några sätt att marknadsföra din utmaningstratt för att få så många nya prenumeranter som möjligt.

Se även  Topp 10 medieköpbyråer för att förbättra din ROI

Hur du marknadsför din utmaningstratt

Precis som alla blymagneter vill du dela din utmaningstratt långt och brett så att din publik har chansen att vara med. Här är fyra verktyg vi älskar att använda för att driva trafik till onlineutmaningar:

1. OptinMonster

OptinMonster är ett bra sätt att marknadsföra din utmaningstratt

OptinMonster är det mest kraftfulla listbyggande verktyget du kan hitta för att marknadsföra din utmaningstratt. Du kan använda dra-och-släpp-byggaren för att skapa iögonfallande popup-fönster och andra optinformulär på några sekunder.

OptinMonster kommer med 60+ vackra förbyggda mallar och låter dig välja mellan 6 olika kampanjtyper, som lightbox popup, flytande bar, helskärms välkomstmatta och mer.

Du kan också utnyttja de mest exakta inriktnings- och visningsreglerna så att rätt besökare ser rätt budskap vid rätt tidpunkt.

Prova att marknadsföra din utmaningstratt i en popup som riktar sig till läsare av relaterade blogginlägg eller återkommande besökare.

Börja marknadsföra din utmaningstratt med OptinMonster!

BONUS: Klar-för-dig-kampanjinställning (värde $297) Våra konverteringsexperter kommer att designa en gratis kampanj för att du ska få maximala resultat – helt GRATIS! Klicka här för att komma igång →

2. TrustPulse

TrustPulse är den bästa aviseringsappen för socialt bevis för att få fler utmaningsregistreringar. Med TrustPulse kan du visa aviseringar i realtid på din webbplats när någon ansluter sig till din utmaningstratt. Detta kan motivera andra att gå med också.

TrustPulse-aviseringar stör inte surfupplevelsen utan visar hur populär din utmaning är. Du kan länka direkt till din målsida för utmaningstratten från aviseringarna.

3. RafflePress

RafflePress är det bästa WordPress giveaway-plugin för att utöka din e-postlista, webbplatstrafik och följare på sociala medier.

Även om du fortfarande behöver skicka utmaningsinnehållet via e-post eller sociala medier, kan du använda RafflePress för att spåra engagemang i utmaningen genom att tilldela poäng till olika åtgärder.

Du kan till exempel ge åtgärdspoäng för att besöka din Facebook-utmaningsgrupp eller följa ditt företag på LinkedIn. Ju fler poäng någon tjänar, desto mer sannolikt är det att de vinner ett pris.

RafflePress-byggare

4. Smash Balloon

Smash Balloon är det bästa plugin-programmet för sociala medier för WordPress. Du kan uppmuntra deltagare att skriva om utmaningen på sociala medier genom att visa deras inlägg med Smash Balloon.

Utmaningskanaler kan vara en bra källa till övertygande användargenererat innehåll (UGC), och att visa upp detta innehåll kan leda till mer deltagande.

Vi är klara! Nu vet du hur du skapar och marknadsför din egen onlineutmaningstratt för att multiplicera din lista.

Om du är intresserad, kolla in andra sätt att köra en onlinetävling för att generera potentiella kunder.

Det finns ingen tid som nu. Starta din utmaningstratt med OptinMonster!

Om du gillar den här artikeln, följ oss på Facebook och Twitter för fler gratisartiklar.

Jennifer Duann Fultz

Publicerad av Jennifer Duann Fultz

Jennifer Duann Fultz är en innehållsskribent och kursskapare. Hon har en passion för att hjälpa småföretag att växa hållbart och etiskt. På fritiden tycker Jennifer om att skriva skönlitteratur, laga mat och träna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button