Ekom & Dropshipping

Hur man skickar från Alibaba (2023)

Om du vill starta ett framgångsrikt e-handelsföretag måste du veta hur du hittar och samarbetar med effektiva, pålitliga leverantörer. Och nuförtiden vänder sig många företag till länder som Kina för att få de bästa erbjudandena – särskilt som internationell produktförsörjning aldrig har varit enklare.

Det är dock inte helt enkelt att köpa produkter från andra sidan jorden. Tidszoner, språkbarriärer och opålitliga leverantörer är bara några av de utmaningar du behöver för att navigera för att lyckas.

Så, hur kan du hitta en bra Alibaba dropshipping-leverantör?

I denna Alibaba dropshipping-guide lär du dig allt du behöver veta för att dropship från Alibaba, inklusive:

 • Skillnaden mellan Alibaba och AliExpress
 • Hur vet man Alibaba dropshipping-leverantörer
 • Hur man hittar fantastiska Alibaba dropshipping-leverantörer

Men först, låt oss täcka grunderna.
Vad är Alibaba?

Alibaba-gruppen är största e-handelsföretaget i världen, och det äger många kinesiska onlinemarknadsplatser, inklusive Alibaba.com, AliExpress, Taobaooch Tmall.

Nu, om du vill källprodukter från utlandet, Alibaba.com (som vi kommer att referera till som ”Alibaba” från och med nu) är ett fantastiskt ställe att hitta leverantörer. Varför? Kort sagt, plattformen är massiv — så att du kan köpa praktiskt taget alla typer av produkter med hjälp av tjänsten.

Alibaba Dropshipping

Vad är skillnaden mellan Alibaba och AliExpress?

Om du forskning om dropshippinghittar du förmodligen massor av information om AliExpress dropshipping – men hur är det med Alibaba?

Det är viktigt att förstå att Alibaba och AliExpress är olika plattformar som har olika förhållningssätt till e-handel. Här är den viktigaste skillnaden:

 • Alibaba är en business-to-business (B2B) marknadsplats
 • AliExpress är en detaljhandelsmarknad

Detta innebär att Alibaba främst används av företag som vill köpa stora mängder produkter från tillverkare, grossister och handlare. Av denna anledning är Alibaba idealiskt för att hitta en tillverkare för att producera en originaldesign eller källa egna märkesvaror (vilket är när du lägger till ditt varumärke till befintliga produkter).

Å andra sidan används AliExpress av både konsumenter och småföretag för att köpa befintliga produkter individuellt eller i små partier. Dessutom erbjuder många säljare på plattformen också ePacket frakt — snabb internationell frakt. Som ett resultat är det ”go-to”-plattformen för dropshippers.

AliExpress Dropshipping

De bilden nedan illustrerar några av de viktigaste skillnaderna mellan Alibaba och AliExpress:

Alibaba vs AliExpress

Så om du vill köra igång kan du göra det börja dropshipping med AliExpress med en app som Modalyst. Modalyst gör det helt enkelt att hitta vinnande dropshipping-produkter och lägga till dem i din Shopify-butik så att du kan börja sälja på några minuter.

Dropshipper Alibaba?

Kortfattat? Ja, du kan börja dropshipping med Alibaba!

Det är dock lite mer knepigt att hitta och samarbeta med dropshipping-leverantörer på Alibaba än på AliExpress. Detta beror på att de flesta leverantörer på Alibaba är inställda på att sälja stora mängder varor till grossister och återförsäljare – och många kan inte eller är intresserade av att sälja och skicka enskilda varor till konsumenter utomlands.

Se även  10 exempel på TikTok-annonser för att tjäna dig som inspiration

Av dessa skäl tar dropshipping från Alibaba mycket mer arbete än att använda dropshipping-verktyg för att hitta och köpa produkter .

Som sagt, du kan hitta unika produkter och leverantörer på Alibaba som inte är listade på AliExpress. Så, Alibaba dropshipping kan vara ett bra sätt att skilja dig från konkurrenterna.

Är Alibaba Dropshipping säkert? 5 sätt att veterinära leverantörer

Även om det finns gott om kvalitetsleverantörer där ute, finns det också några skrupelfria. Så se till att göra mycket due diligence innan du lämnar över dina surt förvärvade pengar.

Här är 5 dropshipping tips för att hjälpa dig veterinär leverantörer innan du gör en beställning:

 1. Välj Verifierade säljare som erbjuder Handelsförsäkring (Alibabas inbyggda betalningsskydd som skyddar dina beställningar)
 2. Be att få se legitim dokumentation, såsom en företagslicens, överensstämmelsecertifikat och foton av fabriken eller lagret
 3. Be om företagsadress och telefonnummer — använd sedan Google Earth för att se till att det är en riktig adress och ring numret för att kontrollera att det är legitimt
 4. Kontrollera leverantörernas omdömen och be att få se referenser från tidigare kunder
 5. Var försiktig med affärer som verkar för bra för att vara sanna och gå därifrån om något inte känns rätt

Hur man dropshippar med Alibaba, steg-för-steg

Om du vill börja dropshipping på Alibaba, undrar du förmodligen hur du kommer igång. För att hjälpa dig, här är en steg-för-steg-guide för att köpa produkter på ett säkert sätt med Alibaba.

Steg 1. Starta din sökning efter leverantörer

För att börja, gå till Alibaba och sök efter produkten du vill sälja — du kan sedan använda den vänstra sidofältet för att finslipa en lämplig leverantör.

Alibaba Dropshipping

Det är en bra idé att filtrera leverantörer efter Trade Assurance – även om du inte själv använder tjänsten. ”Ready to Ship” och ”Fast Dispatch” är också bra alternativ att kontrollera, eftersom leverantörer som uppfyller dessa kriterier är mer benägna att skicka produkter.

Steg 2. Kontrollera minsta beställningsmängd (MOQ) och pris

När du har hittat en potentiell lista, kolla in produktsidan och notera den minsta beställningskvantiteten – även känd som MOQ.

I exemplet nedan tillåter leverantören köpare att köpa 1 enhet åt gången:

Alibaba Dropshipping

Ibland är produktens MOQ synlig framtill och i mitten, och andra gånger måste du skanna sidan för att hitta den. För att påskynda denna process kan du trycka på ”Kontroll” och ”F” på ditt tangentbord för att söka i sidans text och sedan försöka skriva ”MOQ”, ”minimum” eller ”beställning”.

En annan viktig faktor är enhetspriset. För listan ovan kan vi se att priset för 1-18 enheter är $25 – märk hur priset sjunker avsevärt när du beställer fler produkter. Detta pris inkluderar dock inte fraktkostnader som är ”att förhandlas”.

Steg 3. Sammanställ en lista över potentiella leverantörer

De flesta leverantörer som du kontaktar kommer inte att fungera av en eller annan anledning. Till exempel kan de:

 • Kan inte uppfylla dina verifieringskrav
 • Har inte tillräckligt med lager eller kapacitet för att ta på sig mer arbete
 • Erbjud oacceptabla betalningsvillkor och vägra att förhandla
Se även  5 bästa om oss mallidéer (+ exempel för att inspirera dig)

Så det är bäst att sammanställa en lista över potentiella leverantörer och sedan nå ut till många på en gång. Detta gör att du snabbare kan säkra en lämplig leverantör.

I detta skede kommer en lovande leverantör:

 • Sälj den produkt du vill ha
 • Erbjud en MOQ på 1
 • Lista rimliga priser
 • Bli verifierad och erbjuda Trade Assurance
 • Har bra recensioner

När du har en lista med minst 5-10 leverantörer är det dags att kontakta dem.

Steg 4. Kontakta leverantörer och fråga om Dropshipping

Inte varje produktsida kommer tydligt att lista enhetspriser och MOQ. Så du måste kontakta många leverantörer för att ta reda på om de är öppna för dropshipping av produkter till dina kunder i vilket land du än planerar att sälja i.

Det kanske enklaste sättet att kontakta leverantörer på Alibaba är att använda plattformens meddelandetjänst. Vissa leverantörer föredrar dock att du ringer, mailar eller använder WeChat – Kinas största meddelandeapp.

Det är värt att komma ihåg att de flesta leverantörer som listas på Alibaba är baserade i Kina, så du är troligen i en annan tidszon!

Dessutom, om du inte talar flytande mandarin, kan kommunikation ibland vara utmanande.

Många leverantörer kommer att använda ett verktyg som Google översätt för att översätta dina meddelanden och deras svar. Du kan hjälpa till att undvika missförstånd genom att använda enkla ord, korta meningar och kontrollera efter stavfel. Det hjälper också att ställa frågor med punktpunkter för att göra det enkelt för leverantörer att svara på var och en individuellt.

Här är en mall som du kan använda för att fråga om dropshipping:

Hej,

Jag heter Jane och jobbar på ABC Company.

Vi letar efter en pålitlig partner för dropshipping av produkt XYZ. Våra kunder finns i USA.

Snälla kan du svara på några frågor:

 • Vad är din minsta beställningskvantitet (MOQ)?
 • Vad är kostnaden per enhet?
 • Hur lång tid tar det innan beställningar anländer till USA?
 • Vilka är dina betalningsvillkor för nya kunder?

Jag skulle också vilja beställa ett prov. Kan du berätta för mig kostnaden för ett prov som skickas till:

Jane Smith

100 Beverly Hills

Los Angeles

Kalifornien

90210

Förenta staterna

Tack.

Jane

ABC Company

www.abc.com

+1-213-111-1111

Steg 5. Kom överens om en betalningsmetod

Det är värt att förstå de vanligaste betalningsmetoderna som används på Alibaba, så du kan försöka hitta en leverantör som är öppen för att använda din föredragna metod.

Här är en snabb sammanfattning av fyra vanliga betalningsvillkor som används:

1. Banköverföring

Överföringar till kinesiska leverantörer görs vanligtvis med hjälp av Telegrafisk överföring eller ”T/T”-betalningar. Med denna betalningsmetod kommer leverantören i allmänhet vilja få hela betalningen innan produktionen påbörjas. En banköverföring är också ett relativt långsamt och krångligt sätt att skicka pengar, så det lämpar sig inte för dropshipping. Dessutom är det mycket hög risk – särskilt när man har att göra med okända leverantörer.

Se även  Hur man får arbete på Upwork utan erfarenhet [Freelancer Guide]

2. Alibaba Trade Assurance (ESCROW)

Escrow-tjänster är tredje parter som innehar en köpares pengar och betalar dem först till leverantörer när köparen bekräftar tillfredsställande leverans av en beställning.

Som ett resultat är det ett mycket säkert sätt att överföra pengar. Men precis som banköverföringar är det inte det snabbaste sättet att skicka pengar. Så även om den är säker, är den inte idealisk för dropshipping.

3. Kredit- och betalkortsbetalning

Alibaba underlättar kredit- och betalkortsbetalningar från alla större processorer, inklusive MasterCard, Visa och American Express. Däremot kan transaktionsavgifterna göra denna betalningsmetod kostsam för köpare och påverka dina marginaler.

3. PayPal

PayPal är en annan betalningsmetod som erbjuds av vissa Alibaba-leverantörer. För köpare är det lätt att använda och erbjuder ett relativt bra köparskydd. Leverantörer kommer dock vanligtvis att undvika det på grund av plattformens avgifter, utmaningarna med att ta ut pengar och möjligheten till återkrav från skrupelfria köpare.

Allt som allt är PayPal det bästa alternativet för nya köpare.

Steg 6. Lista leverantörer, beställ prover och välj sedan en leverantör

Det är nu dags att separera agnarna från vetet och välja ett par Alibaba dropshipping-leverantörer som verkar passa bra. Det är värt att notera att du kan behöva upprepa processen som beskrivs ovan några gånger innan du hittar lämpliga leverantörer.

När du väljer leverantörer, se till att tänka på saker som:

 • Enhetskostnaden
 • Betalningsvillkoren
 • Hur väl varje leverantör kommunicerar
 • Hur lång tid det tar för leverantören att fullfölja beställningar

När du har fått en lista över bra leverantörer är det dags att beställa prover. Se till att jämföra varje leverantörs prover och testa dem noggrant.

Slutligen, välj en Alibaba dropshipping-leverantör!

Om du har två eller flera leverantörer som passar bra, leta efter ytterligare möjligheter att dra nytta av.

Till exempel kanske någon av dina leverantörer också erbjuder ett privat märkningsalternativ. I det här fallet kanske du föredrar att använda den här leverantören eftersom den erbjuder en möjlighet att expandera och utveckla ett unikt varumärke i framtiden.

Privat märkning

Därefter måste du skapa din webbutik, optimera dina produktsidoroch driva försäljningen.

Köp produkter med Alibaba Dropshipping idag

Att köpa produkter från Alibaba kan vara utmanande och tidskrävande – speciellt jämfört med dropshipping. Men även om Alibaba vanligtvis underlättar bulk B2B-köp, är det möjligt att hitta mycket lönsamma dropshipping-erbjudanden på plattformen.

När du söker efter Alibaba dropshipping-leverantörer, se till att verifiera deras legitimitet och pålitlighet innan du gör en beställning. Och om något inte känns rätt, gå vidare och hitta en annan leverantör.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button