Ekom & Dropshipping

Hur man tar bilder av kläder

När det gäller e-handel, din produktbilder är en av de viktigaste delarna för att avgöra om en ”window shopper” kommer att omvandlas till en kund. Klädfotografering är inget undantag.

Men du kanske tänker, ”Hur i hela friden har jag råd att hålla jämna steg med klädjättarna?” Det finns goda nyheter: du behöver inte spendera en förmögenhet på professionell utrustning. Du kan skapa underbara klädfotografier med en blygsam budget och en önskan att lära dig branschens knep.

I den här artikeln tar vi en titt på hur du kan ta professionellt utseende klädfotografering på en budget, inklusive utrustningen du behöver, stegen att ta och några tips på vägen.
Utrustning för fotografering av kläder

Vilken utrustning du använder beror på din budget. Du kan köpa dyrare prylar om du vill ha speciella lampor eller displayer. Eller så kan du hålla kostnaderna genom att köpa några av objekten nedan.

Här är några av de grundläggande klädfotograferingsutrustningarna du vill skaffa:

Kamera

Om du tror att du behöver den dyraste kameran för att ta bra klädfoton, tänk om – nya klädåterförsäljare hantera fotograferingar med bara en smartphone, och resultatet är värt det. Om du redan äger en iPhone eller Android-enhet kan du använda den.

Stativ

Att hålla i din smartphone eller kamera kommer nästan definitivt att leda till kameraskakning. För att förhindra att detta händer, skaffa ett stativ som är kompatibelt med din fotograferingsenhet. Stativ är billiga, effektiva och enkla att använda – anslut helt enkelt din enhet till stativet, rama in produkten och ta bilden.

Skumbrädor

Det finns alltid en skuggsida när du fotograferar produkter som kläder, och det är vanligtvis för mörkt för att skapa en bra bild. För att lysa upp den kan du placera en vit skumbräda som reflekterar ljuset tillbaka in i skuggan.

Tejp eller klämmor

Om du planerar att fotografera på ett bord, skaffa några klämmor eller tejp för att hålla dina svep och skumbrädor på plats.

Skyltdocka eller modell

Om du vill ta livsstilsbilder för din webbplats kan du be en familjemedlem eller vän att modellera kläderna åt dig. Ett alternativ är att använda en skyltdocka, som kostar allt från $80 och uppåt.

För platt fotografering vill du ha ett bord eller en plan yta. Lägg dina kläder på ytan och lakan ovanifrån i en 90-graders vinkel för att få en bra bild.

7 steg för att fotografera kläder

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga för att planera din första fotografering, oroa dig inte. Här är 7 steg för att spika din första chans till fotografering av klädprodukter.

1. Förbered dina kläder

Många professionella klädfotografer kommer att använda Photoshop för att redigera bort alla brister i varje objekt. Från rynkor till damm och snören, en skicklig Photoshop-expert kan fixa även de största problemen.

Se även  Tack Review - Hur man får gratis bilder med Tack

Men om du precis har börjat och har begränsad kunskap om Photoshop, rekommenderar vi inte detta tillvägagångssätt. Photoshop kan vara ren magi, men det finns en brant inlärningskurva. I det här skedet är det bättre att få dina föremål att se vackra ut personligen innan du tar bilderna. Detta kan drastiskt minska den tid du lägger på att redigera.

Här är några steg att ta för att se till att varje klädesplagg ser bäst ut:

 • Undersök det noga uppifrån och ned för att leta efter eventuella problem eller brister.
 • Stryk eller ånga ut eventuella veck och rynkor du ser.
 • Använd en luddborste för att ta bort damm.
 • Använd en sax för att klippa av överflödiga strängar.
 • Placera den på en hängare eller lägg ut den hur du vill att det slutliga fotot ska se ut och undersök det sedan en gång till för att se om det inte har några brister.

Du kommer att tacka dig själv senare för att du har lagt ner arbetet i förväg.

2. Ställ in din fotostudio

klädfotografistudio

En snyggare studio betyder snyggare bilder, men du skulle bli förvånad över vad du kan klara dig med. Det finns tre nyckelområden du behöver täcka: din bakgrund, belysning och kamera.

Bakgrund

För att få fram dina färger, minimera distraktioner och få en ren känsla i dina foton, vill du ha en vit eller ljus bakgrund. Du kan köpa en rulle sömlöst vitt papper för att använda som bakgrund, eller köpa ett grundläggande belysningspaket som innehåller en bakgrund för så lite som $100.

För bästa resultat, använd ett stativ eller tejp för att hålla upp papperet eller skärmen och böj den mot marken för att eliminera eventuella veck. Placera dina föremål direkt mellan bakgrunden och din kamera.

Belysning

Du kan ha världens bästa utrustning, men om du inte har rätt belysning får dina bilder betala priset. Om du kan placera din studio i ett väl upplyst rum med mycket naturligt ljus – och fotografera under dagen när ljuset är optimalt – kanske du inte behöver någon artificiell belysning.

Men om du har råd kan det bli mycket bekvämare att köpa belysning. Du kommer att kunna fotografera praktiskt taget var som helst, när som helst på dygnet. Belysningssatser kommer att innehålla:

 • Ett ljushuvud (ljuset självt)
 • En softbox eller paraply för att sprida ljuset så att det är jämnt överallt
 • Ett C-stativ för att hålla ljuset med softboxen runt
 • Ett batteripaket
 • En fickguide för att förvandla ljuset till din kameras blixt

3. Justera belysningen

Målet med belysningen är att den ska vara mjuk och jämn över varje föremål. Du vill inte sätta dem i direkt solljus, annars kommer det att skapa hårda kontraster och skuggor i vissa områden.

Se även  Hur viktigt är det att komma in varje vecka till din klädbutik

Om du använder en belysningssats, rikta en lampa och ett paraply eller softbox i en 45-graders vinkel mot din produkt. Detta hjälper till att se till att ljuset är diffust och jämnt.

belysning setup kläder

Källa

Se till att ditt föremål inte är för nära din bakgrund, annars kommer du att se en skugga när bilden är tagen. Du kan också minska styrkan på ditt ljus.

För att se till att din exponering är precis rätt, använd kamerans ljusmätare om du använder en DSLR. Titta genom sökaren och justera tills mätarskårorna är noll.

4. Style den

Sättet dina kläder är utformade på visar inte bara upp dina produkter, det skapar också en ”stämning” eller ton för hela din e-handelsbutik. Här är några stylingalternativ:

 • Platt låg. Platta klädfotografering innebär att man lägger föremål platt på marken och fotograferar dem direkt ovanifrån. Om dina kläder är unika eller komplexa, kanske du vill välja en modell eller skyltdocka för att se till att din publik kan se hur den passar.
 • Hängande. Inget fel med en klädhängare för att hänga upp kläder. Detta är en enkel teknik som kan spara tid och pengar.
 • Mänskliga modeller. Om du har budgeten är modeller ett perfekt sätt att hjälpa dina kunder att föreställa sig hur det skulle vara att bära kläderna.
 • Skyltdockor. Det näst bästa. Se till att kläderna passar till skyltdockan precis som på en person (nåla tillbaka om den ser lös ut, etc.).

Skyltdockor klädfotografi

5. Ställ in kameran

Dina kamerainställningar kan skapa eller bryta dina bilder. Se till att bekanta dig med följande innan du fotograferar dina kläder:

Öppning

Bländaren representeras av f-numret för kamerainställningarna (t.ex. f-2.8, f-16). Den styr fokus och låter de flesta aspekter av produkterna vara i helheten. Se till att ställa in bländaren över f-11 så att fler aspekter av dina kläder kommer att vara i full fokus.

ISO

Håll ISO under 600–640. Högre ISO skapar distraherande korn eller brus, vilket gör att fotografier ser mer filmiska ut. Använd ett stativ för att hålla din ISO på 100 eller 200 för optimal skärpa och klarhet.

vitbalans

Vitbalans hjälper kameran att tolka färgen den tar. Välj din vitbalans baserat på vilken typ av ljus du använder (naturligt solljus, LED, lysrör eller volfram), eller ställ in den på Auto och låt kameran bestämma.

6. Ta bilden

Var inte blyg – ta så många bilder du kan, från så många vinklar du kan. Skjut dina föremål rakt på, i 45 graders vinkel och från sidorna och bakifrån.

Se även  Vad det är, hur det fungerar och hur man använder det

Om du har några speciella element som broderi eller pärlor, ta närbilder så att dina besökare kan se dem i all sin glans. Du kommer också att vilja ta närbilder av tyget så att de helt kan visualisera produkterna.

I allmänhet vill du ha flera foton av varje produkt på din webbplats. Dina besökare kommer helt enkelt inte att köpa om de inte kan se hur det ser ut. Eller ännu värre – du kan behöva hantera en hel del avkastning om det inte är vad de förväntar sig.


Källa

7. Retuschera och slutföra

Efter fotograferingen vill du förbereda bilder för din webbutik. Målet med bearbetning efter produktion är att få dina bilder att se vackra och professionella ut.

Du kan anlita en professionell redigerare för att retuschera dina bilder, vilket är det mest förnuftiga steget. Att lägga ut på entreprenad till en expert kan vara en enorm kostnad och tidsbesparing jämfört med att lära sig att redigera bilder från grunden.Om du hellre vill göra det själv bör du först lära dig grunderna i fotoredigering. Använd sedan en bildredigeringsapp för att förbättra dina foton och göra dem delbara för alla dina försäljning och marknadsföringskanaler.

Ta vackra klädfoton idag

Även om det är sant att fler resurser skapar bättre bilder, betyder det inte att ditt enda alternativ är att spendera tusentals på professionell utrustning eller fotografer. När du har lärt dig rätt verktyg och taktik kan du gå iväg med dina egna konstverk.

Tänk bara på att det hela är ett pågående arbete. Dina bilder kommer inte att vara helt perfekta på din första bild, men när du åtar dig att öva, lära dig och utveckla dina färdigheter blir du bättre varje gång.

Och en dag kanske du kommer att konkurrera med världens största e-handelskraftverk.

Vanliga frågor om klädfotografering

Hur skapar jag en fotografering för en klädlinje?

 1. Ordna fotoutrustning.
 2. Konfigurera din fotograferingsstudio.
 3. Förbered din klädlinje.
 4. Positionsbelysning.
 5. Styla dina kläder.
 6. Ställ in kameran.
 7. Fotografera och redigera för webben.

Hur fotograferar jag t-shirts?

Det finns många sätt att fotografera t-shirts: du kan ta bilder av t-shirts på en galge eller använda flat lay. Du kan också ta olika livsstilsbilder av människor som bär skjortor IRL. Eller använd t-shirt mockups för att ta bilder av print-on-demand skjortor.

Hur tar jag bra bilder på kläder med en iPhone?

Ta din iPhone nära ett fönster med naturligt ljus. Sätt dina kläder, oavsett om de ligger platt eller med en modell, på en solid vit bakgrund och ta bilden. Du kan alltid korrigera brister med programvara efter fotograferingen.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button