Ekom & Dropshipping

Hur man tar bilder av smycken

När det kommer till e-handel kan dina bilder ofta göra eller bryta din butiks framgång. Smyckesfotografering är inget undantag.

Om du har försökt fotografera smycken tidigare, eller bara beundrat hur andra märken gör det, har du förmodligen insett hur svårt det kan vara. Många säger att det är tuffare att fotografera smycken än andra föremål, som t.ex kläder eller möbler.

Det är sant att det kan vara knepigt att fotografera smycken. Men med rätt verktyg och tips kommer du att upptäcka att det inte är omöjligt att ta vackra bilder utan att anlita en professionell.

I den här artikeln ger vi dig en snabbkurs i hur du tar smyckesbilder som ett proffs.
Utrustning för fotografering av smycken

Att ta fantastiska foton av smycken behöver inte innebära att man köper förstklassig utrustning. Med bara några få nödvändigheter kan du skapa ditt eget fotokit och ta vackra produktbilder.

Låt oss utforska vart och ett av föremålen du behöver för din smyckefotografering:

Kamera

Tvärtemot vad många tror, ​​behöver du inte en avancerad kameralins för att skapa bra smyckesbilder. Nya smyckessäljare kan också genomföra en fotografering med en Android eller iPhone. Personligen föreslår jag att du använder vilken kamera du än har till hands, vare sig det är en peka och skjut, en digitalkamera eller en smartphone.

Stativ

Inte för att avskräcka dig, men du kommer att skaka din kamera mycket under en fotografering (det händer alla). Sättet att undvika kameraskakning är att använda ett stativ. Stativ håller kameran stadigt så att du kan använda optimal bländare och ISO-inställningar. Du kan få en enkel från Amazon för $30 eller ännu mindre.

Tabell

Återigen, du behöver inte skaffa dig något fint. Ett standard fällbart bord – helst med en bredd mellan 24 och 27 tum – borde fungera bra.

Skumbrädor

När fotografera en produkt, det finns alltid en skuggsida som gör det svårt att skapa en bra bild. För att skapa mjuk belysning kan du sätta en vit formtavla för att reflektera ljuset tillbaka in i skuggan.

Tejp eller klämmor

Du vill ha klämmor eller tejp för att hålla dina skumbrädor på plats när du fotograferar på ett bord.

Hur man fotograferar smycken

När du har fått dina verktyg är det dags att göra lite fotomagi. Här är stegen du bör vara uppmärksam på när du fotograferar dina smycken.

Duka upp ditt bord

Var vill du att din ”studio” ska placeras? Om du har ett fönster med bra naturligt ljus, ställ upp ditt bord till vänster eller höger om det i en 90-graders vinkel.

Se även  Hur man skapar en ominriktningskampanj

Bakom den ska vara din svep, eller vit pappersbakgrund som gör en slät yta bakom dina smycken. Du kan använda tejp för att fästa ditt svep på en vägg, tegel eller träblock för att hålla upp den.

Din kamera och stativ ska gå fram, vänd mot smyckena och sopa.

bordsinställning för smyckenfotografering

Källa

Placera din belysning

Om ditt rum är trevligt och ljust med naturligt ljus, behöver du förmodligen inte krångla med konstgjord belysning. Om inte, vill du placera dina ljuskällor i en 45-graders vinkel från din produkt. Placera din softbox eller ljustält i samma position bakom ljuset för att se till att ljuset sprids, eller jämnt fördelat över dina smycken.

Om du ser en skugga bakom dina smycken när du tar ett foto, flytta smyckena närmare kameran (och längre bort från ditt svep).

smycken fotografering belysning

Källa

Style dina smycken

Om det här är din första satsning på smyckesproduktfotografering, är det OK att bara hålla sig till en vit bakgrund. Men vet att du har fullständig frihet att experimentera (du skjuter trots allt för din egen smyckesbutik).

För att skapa övertygande bilder kan du placera dina smycken på rekvisita, till exempel:

 • Stativ eller ringhållare
 • Enkla texturerade bakgrunder
 • En marmorplatta bakgrund
 • Gruppbilder med andra tillbehör

Stylingen kommer att bero på hur du vill presentera dina föremål. Även om det finns flera sätt att göra det, är det bäst att börja enkelt och sedan skapa och testa olika stilar med tiden.

Förbered dina smycken

Innan du börjar fotograferingen, se till att rengöra och polera dina smycken. Detaljnivån som fångas med en korrekt ljusinställning och DSLR-kamera gör detta till en nödvändighet.

Torka av dina smycken varje gång du håller i det. Och efter att du polerat den, placera den i mitten av sopets platta område. Du kan också lämna lite utrymme för att smyga in din vita reflex senare. (Obs: Att bära bomullshandskar är ett bra sätt att spara omtagningar och tid.)

Ställ in kameran

Kamerans inställningar kommer att göra stor skillnad i hur dina slutliga bilder blir. Du vill ha minst ett foto med fullt fokus på hela biten, istället för att fokusera på bara en del. Om du använder en kamera kan du justera manuellt, se till att din bländare är inställd på f/10 eller högre och att din ISO är inställd så lågt som möjligt, som ISO 100.

Se även  De 7 bästa alternativen för ditt företag

En hög bländare och låg ISO hjälper till att se till att dina bilder är skarpa och detaljerade så att de kan se exakt vad de får (detta är också viktigt för att förtjäna deras förtroende!).

kamerainställning produktfotografering

Källa

Var uppmärksam på din vitbalans. Visas dina smycken i den avsedda färgen? Om inte, justera inställningarna manuellt tills det ser rätt ut.

Ta fotot

Det är dags att gå! När du ställer in dig för att ta fotot, kom ihåg kamerans position. Håll den i vinkel och peka ned mot dina smycken. När du placerar dina lampor, se till att de är något högre än din produkt och vinklade ner mot den.

Se till att alla ljuskällor är inställda på samma effektnivå och att ramen är helt fylld med ljus, annars kan du få ojämna ljuspunkter.

Retuschera och slutföra

Retuschering är ett viktigt steg för att ge din slutliga bild den där extra kraften. Om du inte är bekant med fotoredigering, kanske du vill anlita en professionell. Du kan använda en webbplats som Fiverr eller Upwork att hitta någon i kläm.

Om du planerar att lära dig själv, finns det massor av gratis resurser att hjälpa. Tänk bara på att det kan bli ganska komplicerat, så du måste vara dedikerad till att lära dig branschens knep. (Eller, naturligtvis, kan du bara redigera grunderna och vara på väg.)


Källa

Tips för att fotografera smycken

Det finns inget enskilt rätt sätt att fotografera vackra smycken, men det finns några riktlinjer för att se till att din slutprodukt är den bästa den kan vara. Här är några tips.

Håll bakgrunder enkla

Du kan bli frestad att använda en glittrig, levande bakgrund för dina foton. Men i slutet av dagen distraherar detta bara från din produkt och gör det svårare för dina besökare att visualisera.

Det är bäst att gå med en vanlig vit eller svart bakgrund. Tänk bara på att vissa onlinemarknadsplatser inte accepterar svart bakgrund, så vitt är det säkraste valet.

Detta är inte bara bäst visuellt, utan det är också lättare för dig på vägen. Som vi har diskuterat är det enkelt att skapa en vit bakgrund. Det är också lättare att redigera bort små problem i retuscheringsprocessen.

Ta konsekventa bilder

Skapa några grundläggande riktlinjer för alla dina foton – håll dig sedan till dem. Håll koll på saker som din belysning, bakgrunder, utrustningens position och kamerainställningar.

Se även  Hur man startar apputveckling på Android - Grundläggande guide för nybörjare

Det finns flera anledningar till detta. Om dina bilder har för många olika stilar eller element kan det distrahera dina besökare. Men ännu viktigare: det kan späda ut din varumärkesidentitet. Ju mer konsekventa dina bilder, desto lättare blir det för kunderna att förstå vad ditt varumärke handlar om.

Utöver det kommer din webbplats att se mycket renare och mer professionell ut.

konsekvent fotografering

Källa

Använd mindre rekvisita

Detta knyter an till temat enkelhet som vi berörde tidigare. Om du använder för många rekvisita i din smyckefotografering kommer dina besökare sannolikt att bli distraherade eller till och med förvirrade. Det tar bort glansen av dina smycken, speciellt när du har rekvisita som ”höjer” dina smycken.

Håll det sött och enkelt. Låt dina produkter lysa och tala för sig själva.

Ta vackra smycken idag

Skapa en vacker e-handelsbutik för smycken är inte så tufft som det kan verka. Du behöver inte spendera en arm och ett ben på professionell utrustning eller en riktig studio. Allt du verkligen behöver för att få jobbet gjort bra är en bra kamera, tillräcklig belysning, en vit bakgrund och ett fotoredigeringsverktyg.

Du kan enkelt skapa din egen startstudio för mindre än $100. Och när du blir mer erfaren och din butik fortsätter att växa, kan du gradvis uppgradera din studio med verktyg och resurser av högre kvalitet.

Vanliga frågor om fotografering av smycken

Vilket är det bästa sättet att fotografera smycken?

Det bästa sättet att fotografera smycken är att se till att dina smycken lyser jämnt och konsekvent. Skapa din belysningsuppsättning i en 45-graders vinkel mot smycket. Ställ sedan in kameran på rätt bländare och ta bilden. Jag rekommenderar att du använder en spegellös DSLR-kamera för att få bästa resultat.

Hur fotograferar man smycken i naturligt ljus?

Hitta ett utrymme som är nära ett fönster. Placera din installation 90 grader till vänster eller höger om fönstret. Om hårda skuggor dyker upp, använd en diffusor för att mjuka upp dem. De utan diffusor kan använda en vanlig hushållsartikel som ett tunt ark, pergamentpapper eller ett frostat duschdraperi för att skapa en mjukgörande effekt.

Hur fotograferar du smycken hemma?

 1. Förbered dina smycken.
 2. Placera din belysning.
 3. Duka upp ditt bord och sopa.
 4. Style dina smycken.
 5. Ställ in kameran.
 6. Fånga fotot.
 7. Redigera och slutföra.Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button