Ekom & Dropshipping

Hur man undviker förfalskade varor på AliExpress 2020

AliExpress är en av de största plattformarna för e-handelsentreprenörer att hitta dropshipping-produkter. Försiktighet rekommenderas dock vid val av varor på plattformen. Det beror på att vissa leverantörer säljer upphovsrättsskyddade eller förfalskade varor på AliExpress, vilket kan orsaka problem för ditt företag.

Den här artikeln kommer att informera dig om hur du undviker förfalskade varor på AliExpress. Du kommer att lära dig om konsekvenserna av att sälja falska varor på plattformen, hur olagliga leverantörer får handlare att göra intrång i immateriella rättigheter och sätt att juridiskt skydda din dropshipping-verksamhet.
Vad är förfalskade varor?

Förfalskade varor är falska produkter som bär namnet och logotypen för ett visst varumärke. Varorna kan verka legitima och säkra men produceras och säljs olagligt. När du köper förfalskningar köper du faktiskt inte från ägare av immateriella rättigheter. Toppförfalskade produkter inkluderar designerväskor och plagg, elektriska artiklar, kläder, leksaker, klockor och kosmetika.

Det finns goda skäl att undvika förfalskade föremål. Vanligtvis är de av sämre kvalitet än originalprodukten och kanske inte fungerar som avsett. Vissa kan till och med utsätta dina kunders hälsa och säkerhet på spel. Till exempel är falska kosmetika inte så noggrant testade som äkta sådana behöver vara, så de kan orsaka allergier eller skada huden.

Dessutom kommer du sannolikt att uppleva affärsrelaterade problem om du fortsätter att skicka förfalskade varor till dina kunder. Vi kommer att diskutera dessa senare i artikeln.

Statistik om förfalskade varor

Även om problemet med förfalskade varor kanske inte verkar vara en stor sak för många, tyder statistiken på förfalskade varor att det är ett växande problem som ringer varningsklockor över globala leveranskedjor.

Enligt a U-NICA rapportUSA:s tull- och gränsskydd beslagtog falska föremål för 1 miljard dollar 2022. Rapporten nämner inflödet av falska produkter från Kina som huvudorsaken bakom det växande värdet av globala förfalskning på nätet. Eftersom det är lättare att göra och sälja avslag i Kina än i andra länder, lyckas majoriteten av producenterna göra en rejäl vinst och undvika juridiska konsekvenser.

Trots den kinesiska regeringens ansträngningar att slå ner på produktionen av förfalskade varor, utgör omfattande övervakning en utmaning på grund av den stora storleken: Det finns miljontals säljare på AliExpress och andra plattformar, och varje säljare säljer produkter från alla typer av olika grossister, återförsäljare, och andra leverantörer. Att identifiera varje källa till förfalskade varor är en nästan omöjlig bedrift. Detta faktum gör det avgörande att du förblir vaksam när du skickar produkter från Kina.

Se även  Stor ökning av Q1-användare och intäkter på Facebook

undvik förfalskade varor på aliexpress

Som e-handelsentreprenör finns det olika sätt som du kan påverkas negativt av att sälja upphovsrättsskyddade eller förfalskade produkter. Här är en lista över problem du kan stöta på när du hittar att erbjuda sådana varor:

1. Problem med betalningsgateway

Du kan stöta på problem med din betalningsgateway om du säljer förfalskade varor. Betalningsgateways kan be dig tillhandahålla ett återförsäljaravtal för de produkter du säljer så att de kan klargöra att du enligt lag har rätt att göra det.

Om du inte tillhandahåller denna dokumentation kommer du att blockeras från att använda betalningsporten, vilket innebär att du inte kommer att kunna ta emot pengar från din försäljning.

Det enda sättet du kan komma runt problemet är att förse betalningsporten med ett återförsäljaravtal eller starta ett nytt företag som säljer legitima produkter.

2. Facebook/Instagram-kontoproblem

Om du säljer förfalskningar från din webbutik kan du stöta på problem med dina Facebook- eller Instagram-konton. Du står inför potentialen att ha de konton du arbetat så hårt för bygga upp en efterföljare för permanent avstängd om du upptäcks vara engagerad i kränkningar av immateriella rättigheter.

Problemet blir särskilt viktigt om du använder dessa plattformar för att marknadsföra ditt företag. Med få plattformar som matchar Facebooks räckvidd och inriktningsmöjligheter, kan du finna dig själv begränsad i alternativ och potentiellt möta negativa effekter.

3. Du kan behöva betala en straffavgift

De federala lagarna i de flesta länder gör det olagligt att sälja förfalskade varor. Om du fastnar för att sälja falska produkter måste du betala straffavgiften. Maxstraffet för lagöverträdare i USA är böter på 2 miljoner dollar och 10 års fängelse.

I Storbritannien riskerar de som är inblandade i handeln med förfalskade varor obegränsade böter och ett maximalt straff på 10 år. Det bästa sättet att undvika en ekonomisk träff och fängelse är att se till att du inte tjänar något dropshipping misstag med produktval.

4. Dina konkurrenter kan skada ditt varumärkes image

Om dina konkurrenter får reda på att du säljer förfalskade varor i din butik kan de vidta åtgärder för att skada ditt varumärkes image. De kan till exempel sponsra ett pressmeddelande för att informera folk om att de tar en risk när de väljer att handla från din webbplats.

Se även  Hur man närmar sig det (6 steg)

De kan också arbeta med influencers för att sprida negativ mun till mun om ditt företag. Om du har jobbat hårt för att bygga upp en varumärkesimage och har ett gott rykte inom din nisch bör undvikande av förfalskningar stå högst på din agenda.

5. Du kan behöva stänga din butik

Om du upptäcks säljer upphovsrättsskyddade eller förfalskade varor i din butik, kan den ursprungliga tillverkaren rapportera dig till AliExpress.. I den här situationen måste du ta bort produkten från din butik eller stänga din butik helt, eller ställas inför rättsliga åtgärder .

Med tanke på detta är det inte värt att lagra dessa varor i din butiks lager och utsättas för denna risk.

Bästa metoder för att köpa legitima produkter från AliExpress

undvik förfalskade varor på aliexpress

Även om det finns många högkvalitativa produkter på AliExpress, finns det alltid risken att olagliga produkter hittar vägen till ditt lager. För att förhindra att detta händer, överväg följande bästa praxis:

1. Kontrollera produktrecensioner

När du köper från AliExpress, börja med att undersöka produktrecensioner. De ger feedback om kundnöjdhet och belyser produktkvalitet.

Bläddra helt enkelt i Feedback-sektionen under produktbilderna för att avslöja dessa insikter. Om det finns många negativa recensioner och omnämnanden av ”förfalskning” är det bättre att inte köpa den produkten.

2. Kontrollera produktens betyg

AliExpress har ett produktstjärnbetyg för varje listning på plattformen. Du kan använda stjärnbetyget för en produkt för att identifiera om den är legitim på två sätt: 1) Kontrollera det övergripande betyget; 2) Kontrollera antalet recensioner den har. Du kan hitta denna information precis ovanför produktbeskrivningen.

Om du upptäcker att produkten har en hög övergripande produktstjärnbetyg och massor av recensioner, är det troligtvis en legitim produkt – ett perfekt tillägg för din dropshipping-butik. Produkter för att undvika dropshipping inkludera objekt med ett stjärnbetyg på 4,0 eller lägre.

3. Kontrollera leverantörens feedbackpoäng

När du skaffar produkter från AliExpress är det också en bra idé att kontrollera leverantörens feedbackpoäng. Du kan komma åt detta i det övre vänstra hörnet av produktlistan. Om du upptäcker att leverantören har en hög feedbackpoäng är det en stark indikation på att deras produkter kommer att vara legitima.

Du kan också se hur länge de har varit aktiva på AliExpress, vilket ger dig en god uppfattning om legitimiteten hos deras produkter – om de har varit aktiva under en lång tid kan du anta att de är pålitliga leverantörer.

Se även  Hur man hittar Instagram-influencers för att marknadsföra dina produkter

4. Kontrollera logotyp och andra varumärken

Även om produkterna ser autentiska ut, jämför logotypen på dem med hur varumärken brukar placera sina logotyper. Falska produkter har ofta dåligt kopierade logotyper, och varumärkena på dem är ofta felstavade.

5. Kontrollera leverantörens övriga produkter och garantier

Tänk på produktgarantin som erbjuds av säljaren. Detta kan ses på fliken Säljargarantier på en artikels sida. Falska produkter säljs vanligtvis utan garanti. Ändå kan en säljare erbjuda en generös garanti (några veckor till en månads garanti för elektronik, två till tre månaders garanti för kläder och andra liknande föremål) för att vinna ditt förtroende. Kom ihåg att originalprodukter ofta har en garanti på ett till fem år.

6. Skapa en testorder

Det är alltid en bra idé att skapa en provorder för alla produkter som du köper från AliExpress. Det betyder att det tar lite längre tid för dig att börja sälja, men det kommer att löna sig i slutändan, eftersom du kommer att kunna analysera de produkter som dina kunder kommer att få. Se en testorder som din alldeles egna kvalitetssäkring.

Det är vanligtvis en bra idé att undvika trendiga artiklar, särskilt om du är sen med den ökande populariteten. Anledningen till detta är att du kanske omedvetet säljer förfalskade varor, vilket kan få både dig och ditt företag i juridiska problem. Vissa leverantörer försöker skära ner när efterfrågan på deras produkt ökar, så det är bäst att vara vaksam på detta.

Håll din butik säker och i god status

Förfalskade varor är en olycklig verklighet på AliExpress. Som butiksägare faller ansvaret på dig att skydda din butik och ditt rykte från dessa vilseledande produkter. Genom att följa de bästa tillvägagångssätten som beskrivs i den här artikeln kan du effektivt skydda ditt företag från förfalskningar – se till att äktheten blir din USP.
Vill du lära dig mer?

Finns det något mer du skulle vilja veta mer om och önskar fanns med i den här artikeln? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button