Frilansande

Hur skapar man en perfekt profil på Truelancer?

Glad frilansare med dator hemma. Ung man som sitter i fåtölj och använder laptop, chattar online och ler. Vektorillustration för distansarbete, onlineinlärning, frilanskoncept

Med 15 miljoner frilansare är det säkert att säga att Indiens frilansindustri är på frammarsch. Den främsta anledningen till det är överflöd av möjligheter att arbeta online inom nästan alla områden som dyker upp varje dag. Nu kan plattformar som kan föra frilansare och företag samman för samarbete hjälpa båda parter att arbeta mer systematiskt. En sådan plattform är Truelancer.

Truelancer har introducerat ett nytt sätt att göra affärer för människor som är genuint intresserade av att förvandla sin passion till ett fullödigt yrke. Inte bara det, utan den här plattformen har också gjort det lättare för företag att hitta rätt passform för deras krav med några få klick. Så du ser hur det är en absolut win-win-situation för båda ändar.

Om du är en nybörjare frilansare som vill utnyttja din expertis på bästa sätt och tjäna en anständig frilansinkomst, är du på rätt plats. Med Truelancer-profil skapas, kan du enkelt kickstarta din frilansresa samtidigt som du lyfter fram dina färdigheter och USP. Låt oss gå igenom fyra viktiga delar för att få din profil att sticka ut från dina konkurrenter.

coworking utrymmen

4 saker att inkludera i en profil

Det är ett faktum att din Truelancer-profil kan göra eller bryta affären. Varför? För när företag anställer bläddrar man igenom en hel del profiler. De är mer benägna att tilldela projektet till någon vars profil fångar deras blick genom deras Truelancer-profil. Här är 4 Truelancer-profil skapas bästa praxis för att väcka intresse för dina potentiella kunder och omedelbart skjuta dem ner i tratten.

1. Ändra din profilbild till något mer passande.

Det första intrycket räcker långt. Det lägger grunden på vilken en persons uppfattning om dig vilar. Din profilbild indikerar mycket om dig och din personlighet i den virtuella världen. Om du kliver in i din prospekts skor kommer du att inse att en högkvalitativ profilbild är ditt varumärkes ansikte utåt på Truelancer. Det skapar förtroende och visar också din professionalism. När allt kommer omkring kokar det ner till ”detaljerna”.

Se även  Steg-för-steg-guide för att börja som UI- och UX-designer

Här är en checklista för att få din profilbild rätt:

 • Högkvalitativ bild – bra ljus och hög puls
 • Enkelt uttryckt, ett subtilt leende kommer att göra susen.
 • Inga filter, bara den riktiga du.
 • Det finns ingen snygg bakgrund för att uppmärksamma dig.

Om du bockar av alla punkter på listan lovar vi att du kommer att få bättre engagemang.

Kommer till färdplanen för att redigera din profilbild: Rullgardinsmeny i det övre högra hörnet: ”Min profil”; ”Redigera min profil” i det övre högra hörnet; Byt profilbild>Välj den bild som bäst motsvarar dina behov.

2. Fyll i profilinformationen.

En komplett profil är avgörande för att bevisa din äkthet för dina potentiella kunder. Efter att ha uppdaterat rätt profilbild, låt oss fylla i profilinformationen som nästa steg i Truelancer-profil skapas. Den representerar dig i ett professionellt ljus och introducerar dig för dina framtida kunder utan tidsödande. Det är därför du måste uppdatera din tillgänglighet, timpris, kompetens och erfarenhet. Så när dina potentiella kunder startar den första konversationen vet de hur det ser ut att arbeta med dig.

Här är tre punkter att komma ihåg när du fyller i din Truelancer-profil:

 • Porträttera den sanna versionen av dig.
 • Nämn en färdighet endast om du är säker på den.
 • Din erfarenhet bör överensstämma med dina tjänster.

Att följa dessa punkter till T hjälper dig att stänga rätt kunder på kortare tid. Varför? De är medvetna om dina villkor och är villiga att betala för dina

Dessutom, om du släpper ditt Skype-ID i det angivna utrymmet kan dina potentiella kunder omedelbart kontakta dig och diskutera sina krav.

Så se till att du avslöjar den korrekta och fullständiga informationen på din Truelancer-profil för att höja ditt frilansspel. Du hittar profilinformationssektionen nedanför Byt profilbild bar.

Se även  Hur man arbetar med influencers på Instagram
coworking utrymmen

3. Lägg till en uppdaterad portfölj.

När du är klar med att lägga grunden för din profil genom att lägga till en profilbild och servicedetaljer är det dags att ge en bas för dina ord. Att gå igenom dina arbetsprover och portfölj hjälper dina potentiella kunder att bedöma dina färdigheter och avgöra om du passar bra.

När allt kommer omkring räcker det inte att bara namnge dina färdigheter förrän du bevisar din expertis genom att bifoga ditt tidigare arbete. Dina arbetsprover bör inkludera Truelancer-projekt och varje uns av värde du har tillfört din kunds verksamhet med hjälp av din expertis.

Att äga en portfölj hjälper dig att backa upp dina ord med bevis. Truelancer kan hjälpa dig att bygga en edgy portfölj. För att skapa en portfölj, öppna din Truelancer-instrumentpanel och klicka på ”Portföljer.” När portföljavsnittet visas på din skärm, gå till ”Lägg till portföljer.” Nu kan du börja skapa en utmärkt, väldetaljerad portfölj.

Här är några tips som kommer att göra din portfölj perfekt:

 • Lägg till en enkel men tydlig titel som innehåller nyckelord.
 • Beskriv kort vad och hur i ditt arbete (hur du använder dina färdigheter samtidigt som du uppfyller projektkraven).
 • Bifoga det relevanta projektet du har arbetat med.
 • Välj alla färdigheter du har använt för att slutföra projektet.
 • Lägg till lämpliga sökord för att rankas högre på Truelancer.

Och det är så du kan skapa en portfölj som kan generera leads och hjälpa dig tjäna bra genom Truelancer.

4. Be om rekommendationer och feedback.

Nu när din profil ser ganska komplett ut är du redo att ge dig ut på denna nya resa med Truelancer. I frilansvärlden spelar nätverkande en central roll. Starkt nätverk är lika med fler rekommendationer och bättre förtroendeskapande. Du kan alltid be personer i ditt nätverk att rekommendera dina tjänster på Truelancer.

Se även  Vad är Toptal och hur kan jag tjäna pengar på det?

När du får ett högre antal rekommendationer kan företag lita på dig med sina projekt. Det hjälper dig att bli bättre på att avsluta affärer genom att visa upp din äkthet. Slutligen, glöm inte kraften i feedback, som gör att du kan förbättra dina tjänster och färdigheter.

Vanliga frågor om hur man skapar en perfekt profil för Truelancer

Hur skapar jag en frilansarprofil på Truelancer?

Skapandet av en Truelancer-profil består av följande steg:

 1. Öppna Truelancers officiella webbplats och tryck på ”Registrera dig” i det övre högra hörnet.
 2. Efter att ha angett ditt fullständiga namn, arbetsmail och nya lösenord klickar du på ”Skapa konto.”
 3. Verifiera din e-post och ditt mobilnummer med de OTP:er du får på ditt ID respektive nummer.
 4. Din Truelancer-instrumentpanel öppnas. Nu kan du börja konfigurera din profil.

Är Truelancer bra för nybörjare?

Ja, som nybörjare blir det lättare att hitta kunder bara genom att konfigurera din profil perfekt och strategiskt paketera dina tjänster.

Kan jag tjäna pengar på Truelancer?

Ja, du kan enkelt hitta betalda spelningar och jobb hemifrån genom att ansöka om de som passar din expertis. En väl optimerad profil fångar rekryterarens uppmärksamhet och är ett annat bra sätt att tjäna på Truelancer.

Är Truelancer gratis för frilansare?

Ja, du kan enkelt registrera dig och börja tjäna på Truelancer gratis.

Hur kan en nybörjare börja frilansa?

Som nybörjare, identifiera ditt intresseområde för att bestämma vilken tjänst du kan tillhandahålla dina kunder. Du måste sedan börja presentera dina tjänster för dina ideala kunder. Det är där plattformar som Truelancer kommer in, där frilansare och kunder möts för samarbete.

coworking utrymmen

Slutsats

Äntligen får du all den kunskap som behövs för att skapa en Truelancer-profil som fångar prospektens blick. Så, utan vidare, skaffa din första eller nästa kund som frilansare.

Läs mer

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button