Ekom & Dropshipping

Markup vs. Marginal: Hur skiljer man på dem?

Dropshipping


En av de outtalade reglerna i affärer kräver att du alltid håller koll på dina utgifter och ständigt reglerar dina produkters priser och håller ett öga på priskonkurrenter online. När allt kommer omkring, om du inte noga övervakar den ekonomiska situationen för din dropshipping-verksamhet utsätter du dig själv för stora risker och olägenheter som lätt kan leda till din butiks undergång. För att undvika att genomgå sådana problem är det avgörande att du tar dig tid att fastställa märkningen och marginalen för dina produkter, med hänsyn till det faktum att de spelar en betydande roll för att kontrollera din dropshippingbutiks nuvarande och framtida inkomster och hjälpa dig att öka din försäljning .

Trots att de används med ett liknande syfte är produktmärkningen och marginalen två helt olika affärsmått som många entreprenörer, särskilt nybörjare inom detaljhandeln, ofta blandar ihop sig och kan inte få ett grepp om vad som är vad.

För att få stopp på all denna förvirring har vi tagit initiativet till att göra en jämförelse av dessa två termer som hjälper dig att tydligt skilja mellan dem. I följande stycken får du möjlighet att läsa om omfattande definitioner, lära dig om beräkningsmetoder och informera dig själv om vikten av att ställa in markeringar och marginaler för dina varor.

Vad betyder uppmärkning?

En produktuppmärkning hänvisar till skillnaden mellan priset som din grossistleverantör tar ut för en viss produkt, vilket även kallas grossistpriset, och vinsten du kommer att göra när du säljer produkten till dina kunder. Genom att beräkna påslaget för artiklarna i din butik, är du ständigt informerad om den exakta mängden intäkter du genererar, vilket gör att du kan kontrollera dina utgifter på ett mycket effektivt sätt.

Hur beräknar du ditt produktpåslag?

Även om det till en början kan verka som en komplicerad uppgift, kan beräkningen av markeringen av dina produkter göras genom att implementera en ganska enkel formel:

Produktpåslag = (vinst/grossistpris) x 100

För att ge dig ett mer utarbetat förtydligande, låt oss omsätta formeln i handling. För att illustrera, förutsatt att du har lanserat en dropshippingbutik för kläder online som specialiserat sig på att sälja exklusiva klädesplagg från världsberömda varumärken. Din leverantör, BrandsGateway, ett av de mest framstående B2B-företagen inom lyxmode, gör att du kan lägga till uppmärkning för alla kategorier du har importerat till din butik.

Se även  20+ lyxtrender att vara medveten om 2023

Som ett exempel, låt oss beräkna produktmärkningen för följande Michael Kors-handväska i läder. En kund har köpt väskan och beställningen omdirigerades automatiskt till BrandsGateway och debiterade dig ett grossistpris på 129 €. Det rekommenderade försäljningspriset är dock 398 €. Genom att dra av grossistpriset från detaljhandelspriset har du en intäkt på 269 €. Sedan delar vi vinsten med detaljhandelspriset, multiplicerar den med 100 och får en produktpåslag på 208 %.

Varför är det viktigt att bestämma din markering?

Att beräkna din produktmärkning är ett framträdande affärssteg som du inte bör undvika att hoppa över. Detta beror på att genom att känna till märkningen av de varor du säljer, kommer du att kunna förstå var du står med din affärstillväxt och exakt bedöma din lönsamhet i framtida försäljning.

Till exempel anses försäljning av lyxiga modevaror, som den som diskuteras i exemplet ovan, vara en höginkomstverksamhet som ger butiker betydande intäkter i jämförelse när de arbetar med andra marknadssektioner. Konkurrensen här är dock hård, vilket gör att många företag kämpar för att komma upp på ytan. Genom att känna till dina produktmärkningar och ändra dem när det behövs, kommer du att rädda din butik från att uppleva en minskning av både kunder och försäljning.

Vad betyder marginal?

Produktmarginalen representerar ett mått som definierar dina vinstvinster. Det visar hur mycket intäkter du skulle tjäna för varje såld produkt. På så sätt skulle du kunna hålla koll på din inkomst och din butiks övergripande ekonomiska status.

Hur kan du beräkna din produktmarginal?

För att noggrant övervaka din produkts vinstmarginaler behöver du bara beräkna skillnaden mellan detaljhandelspriset du har ställt in och grossistpriset, eller inköpspriset för varorna, det vill säga kostnaden du har ådragit dig när du beställer produkterna från din leverantör. Detta är den matematiska formeln som används för att bedöma en vinstmarginal:

Se även  Hur frilansare enkelt kan få ett kreditkort och checkhäfte

Vinstmarginal = (Detaljhandelspris – Inköpspris) / Butikspris x 100

Så att vi kan ge dig ett mer praktiskt exempel, vad sägs om att implementera formeln genom att beräkna vinstmarginalen för en riktig produkt. För att ge ett exempel, låt oss återigen komma tillbaka till idén att driva en online dropshipping-butik med BrandsGateway vid din sida. En av dina kunder har precis köpt ett par Dolce & Gabbana-sneakers i vitt och rosa läder för ett försäljningspris på €860, vars inköpspris å andra sidan uppgår till €259. Genom att återigen subtrahera grossistpriset från detaljhandelspriset, visas vinsten du skulle generera från den försäljningen, vilket läggs till €601. Dessutom delar vi den inkomsten med försäljningspriset och multiplicerar den med 100, vilket ger oss en vinstmarginal på 69%.

Varför är det viktigt att bedöma din marginal?

Produktmarginaler kan ha en effekt på många saker i din verksamhet. De ger dig inte bara exakta rapporter om din butiks inkomster utan ger dig också en uppfattning om hur mycket produktkostnader som förväntas hållas, vilket ger dig chansen att hålla ett vaksamt öga på ditt företags monetära ställning. Detta är fallet, med produktmarginaler som beräknas på efterfrågan, utgifter kan kontrolleras och till och med minskas eftersom du har en exakt uppfattning om de kostnader du kommer att drabbas av och de totala intäkterna du kommer att få för försäljningen av varje artikel .

En annan sak som påpekar vikten av att sätta dina egna dropshippingvinstmarginaler är det faktum att produkter från samma nisch har separata marginaler. Eftersom varje vara i din butik förmodligen genererar olika vinster, är det bara naturligt att alla också har olika vinstmarginaler. På det kontot kommer att beräkna marginalen för varje produkt du erbjuder dig möjligheten att analysera dina produkters lönsamhet och hitta dina bästsäljande varor.

Markup vs. Marginal: huvudsakliga skillnader

Som du redan har läst i de föregående avsnitten kan man observera betydande skillnader mellan produktuppmärkning och marginal både i deras syfte och hur de beräknas. För att sammanfatta de huvudsakliga skillnaderna mellan dessa mätningar, har vi försett dig med en kort och bekväm översikt för att hjälpa dig att skilja mellan de två.

Se även  Hur du utökar din textmarknadsföringslista (5 enkla sätt)

Hantera din produktuppmärkning och marginal med BrandsGateway

När du planerar att starta en butik är att hitta rätt leverantör ett av de viktigaste stegen att ta hand om. Du kan inte bara anställa vem som helst. Du måste se till att deras produkter uppfyller dina krav, för om de saknar kvalitet kommer det att spegla ditt företags rykte. När du arbetar med en leverantör som BrandsGateway kan du lugna dig eftersom företaget säljer höglönsamma lyxkläder av högsta standard, tillverkade av välkända modehus som Michael Kors, Versace, Swarowski, Dolce & Gabbana, och Jimmy Choo. Utöver det är alla produkter försedda med en äkthetsgaranti, som garanterar deras originalitet.

Genom att erbjuda oklanderliga dropshipping-tjänster, med BrandsGateway, har återförsäljare chansen att arbeta med hög produktmärkning och tjäna stora produktmarginaler på upp till 250 %. För varje produkt förser denna leverantör sina kunder med rekommenderade återförsäljningspriser som de kan implementera i sina butiker. Trots det har kunderna friheten att på egen hand fastställa både produktmarginaler och märkningar. Medan marginalerna vanligtvis ställs in när katalogerna har importerats, kan markeringarna ändras när som helst. Men för att säkerställa att butiksägare drar nytta av höga intäkter, föreslår BrandsGateway ett minimipåslag på 150 % på produkternas grossistpriser.

I ett nötskal

Nu när du har fått tydliga förklaringar av skillnaderna mellan markup och marginal och har lärt dig hur du beräknar dem, är du redo att implementera det du har lärt dig i din egen dropshippingbutik. Med tanke på vikten av dessa mått för dina varor, är du väl medveten om varför du inte bör bortse från dem. Produktuppmärkning och marginal är avgörande för att definiera framgången för ditt företag. Detta beror på att de hjälper dig att se till att din butik har god finansiell stabilitet och att den är på toppen av dess utgifter.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button