Reklam

OOH är mer än bara reklam, det är en upplevelse

Även om annonser verkar finnas överallt i vår värld och på olika enheter, skapas inte alla upplevelser lika. Bland kanalerna och plattformarna står en form av annonser högt och görs på rätt sätt får uppmärksamhet – reklam utanför hemmet (OOH). Marknadsförare håller med, och ny forskning i år visar att OOH-utgifterna är den kanal som har ökat mest hittills under 2023.

Ökningen är vettig, eftersom människor går tillbaka till ett normalt liv och spenderar mer tid på att resa och ute med vänner. Tillsammans med det längtar de efter inspiration och idéer. Här har varumärken en möjlighet att hjälpa till.

Den sanna magin med utomhusreklam ligger i dess förmåga att främja en delad upplevelse, skapa en känsla av gemenskap som förenar människor från olika samhällsskikt. Precis som en fängslande film eller ett spännande spel för individer samman, väcker utomhusreklam konversationer (online och off), tänder konversationer och väcker en kollektiv anda. När vi snubblar över en extraordinär utomhusreklam, fångar vi nu ofta ögonblicket och delar det på sociala medier, och blir en del av ett större narrativ som sträcker sig långt utanför den fysiska sfären. Det är genom dessa delade ögonblick som utomhusreklam också har blivit ett socialt fenomen, etsat i våra minnen och inbäddat i våra samtal.

A senaste annons från Impact som gick viralt online visar hur detta är möjligt för kreativa marknadsförare

På AdQuick tror vi att utomhusreklam inte bara är ett flyktigt möte utan en möjlighet för ett företag att överträffa det vardagliga. Den har kraften att fånga vår uppmärksamhet, stimulera våra sinnen och skapa en känsla av tillhörighet inom en gemenskap. Medan onlineannonser ibland anses vara skräppost, anses OOH-annonser vara en del av landskapet och ses närmare organiskt innehåll (kanske det enda annonsmediet som är fallet). Oavsett om vi finner oss vördade för en kreativ skylt eller en interaktiv display som visar något coolt eller smart, har utomhusreklam förmågan att skapa ett bestående intryck. Så när du navigerar på de livliga gatorna i en stad eller tar dig genom landet i sommar, var noga med att hålla utkik efter de där större annonserna – de kan bara bli en avgörande höjdpunkt på din dag.

Se även  Maximera avkastningen på investeringen på en lågmarknad med annonsering utanför hemmet

Som den legendariska reklamikonen David Ogilvy en gång sa, ”Reklam handlar inte bara om att sälja produkter, det handlar om att skapa en oförglömlig upplevelse som fängslar och inspirerar publiken.” Låt oss som annonsmaterial ta till oss kraften hos OOH för att berätta historier som sprider sig.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button