Influencer

SSL Checker – Ett gratis verktyg för att kontrollera din SSL-certifikatinstallation

SSL är en förkortning för secure sockets layer. Det är ett protokoll som används av webbläsare och servrar som gör att data som skickas via Internet kan autentiseras, krypteras och dekrypteras. När en webbplats är aktiverad med SSL kommer den att skapa en typ av säker tunnel mellan din webbläsare och servern som är värd för den specifika webbplatsen utan att störa webbplatsens prestanda. Detta innebär att du fortfarande kan se fram emot samma sidhastighet med den extra säkerhetsfördelen. Om en hacker försöker stjäla någon information, som kreditkortsnummer, inloggningsuppgifter eller personnummer, kommer den här tunneln att hindra honom från att komma åt vilket innebär att all data som delas på den här webbplatsen förblir skyddad.

Å andra sidan, när en besökare surfar på en webbplats utan SSL, kommer webbläsaren att ansluta till webbplatsen direkt, vilket innebär att all information kommer att överföras offentligt. I det här fallet kommer hackare att kunna ta tag i den känsliga informationen för att få tillgång till din data.

Vanliga frågor

Är det obligatoriskt för en webbplats att ha SSL?

Även om det inte är obligatoriskt för alla webbplatser att ha SSL, rekommenderas det starkt. I grund och botten, om du inte har SSL, utsätter du din webbplatsbesökare och kunder för högre risk att få deras data stulen online. I själva verket, utan kryptering, riskerar du också den övergripande säkerheten för din egen webbplats.

Hur vet du om en webbplats är säker?

Tack vare visuella ledtrådar är det lätt för webbplatsbesökare att identifiera vilka webbplatser som är säkra och vilka som inte är det. Börjar med själva webbadressen, istället för att visa ”http://”, kommer den att visa ”https://”. Beroende på vilken webbläsare som används kommer en låsikon eller ordet ”Säker” att visas i URL-fältet. När du sedan går över till den faktiska webbplatsen kan det också dyka upp ett extra märke på själva webbplatsen för att visa att den är säker.

Se även  Influencer Marketing kontra traditionell marknadsföring

Kan allt mitt innehåll som finns på HubSpot vara SSL-aktiverat?

Om du är värd för ditt innehåll på HubSpot är den goda nyheten att du kan aktivera SSL på din webbplats, målsidor, blogg och allt annat innehåll på HubSpot, om din prenumeration tillåter det.

Över 30 000 marknadsförare litar på oss för sina nyheter. Borde inte du?

Prenumerera på världens #1 nyhetsbrev för influencer marketing, som levereras varannan vecka på en torsdag.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button