Ekom & Dropshipping

Tips och strategier du behöver veta (2023)

Vilken typ av annonser erbjuder TikTok?

I hjärtat av TikToks reklammotor finns en mängd olika annonsformat, bland vilka in-feed-annonserna dominerar. Dessa annonser visas när användare bläddrar igenom sitt flöde och är det mest prisvärda och enkla sättet för varumärken att annonsera på plattformen.

In-feed-annonser är utformade för att blandas sömlöst med TikTok-användarupplevelsen och visas som vilket annat användargenererat innehåll, med endast en liten sponsrad tagg under bildtexten för att skilja dem åt. Efter några sekunder visas en uppmaningsknapp, till exempel Köp nu eller Läs mer, som leder användarna till annonsörens webbplats.

Att skapa en in-feed-annons är en enkel process som kan göras genom TikTok Ads Manager, som erbjuder flera annonsplaceringsalternativ, såsom detaljsida, story, post-roll och in-feed, beroende på dina kampanjmål.

Ett annat annonsalternativ är Spark Ads. Dessa annonser visas i helskärmsformat, fångar omedelbart tittarens uppmärksamhet och är utformade för att främja varumärkesmedvetenhet och räckvidd.


En sparkannons erbjuder en mängd olika kreativa funktioner, inklusive video-, bild- och textelement, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för företag som vill nå sin målgrupp på ett kreativt sätt.

Företag kan också köra hashtag-utmaningar för att nå sin tilltänkta målgrupp. TikTok har skapat en kultur där användare ständigt tävlar med varandra för att skapa det mest underhållande och originella innehållet. Detta tillvägagångssätt är otroligt effektivt, eftersom det utnyttjar kraften i TikToks organiska räckvidd, uppmuntrar användare att engagera sig i varumärket och skapar en känsla av gemenskap kring utmaningen.

Om du har skapat TikTok-videor ett tag kan du ha stött på alternativet att marknadsföra ditt innehåll. Den här funktionen är inte samma sak som att visa annonser, men den har vissa likheter.

För att börja marknadsföra dina TikTok-videor i appen, gå till symbolen med tre punkter på din egen video och klicka sedan på knappen Marknadsför. Du kommer att kunna välja ett kampanjmål (som att leda trafik till din webbplats), definiera din målgrupp och ange en daglig eller livstidsbudget för din TikTok-kampanj.

Om du använder en iPhone kan du använda ”mynt” (samma valuta som användare använder för att ge gåvor till sina favoritskapare) för att betala för marknadsföring, vilket gör det till det billigaste sättet att se ditt innehåll på TikTok. Det mest prisvärda alternativet är en endagskampanj med 200 myntungefär $2. Android-användare betalar med sin lokala valuta.

Se även  Hur du skapar och marknadsför din Amazon-skyltfönster 2022

Även om marknadsföring av dina TikTok-videor kan vara ett bra sätt att få fler ögon på ditt innehåll, är det viktigt att notera att alternativen är mindre sofistikerade än att använda TikTok Ads Manager. Med ett TikTok-annonskonto kan du ladda upp en helt ny video för att fungera som en annons och få mer exakta alternativ för målgruppsinriktning. Dessutom kommer analysen från TikTok att göra det möjligt för dig A/B-test olika platser och få mer detaljerade insikter om framgången med din kampanj.

TikTok-annonsspecifikationer

Dags att bli lite teknisk. På TikTok (och andra sociala medieplattformar) finns det några krav du måste uppfylla för att lägga upp en video som en annons. En komplett lista finns tillgänglig i TikTok’s Hjälpcentermen här är några höjdpunkter:

  • Videoupplösning: Måste vara ≥ 540 x 960 px, 960 x 540 px eller 640 x 640 px
  • Längd: Upp till 60 sekunder (men TikToks rekommendation är 9–15 sekunder)
  • Filtyp: .mpeg, .mov, .mp4, .avi eller .3gp
  • Bildförhållande: 9:16, 1:1 eller 16:9

Skapa en TikTok-annons från början

Du har två alternativ för att skapa kampanjer i TikTok Ad Manager:

Den anpassade versionen har fler alternativ, som att använda en budgivningsstrategi eller skapa en annonsgrupp. Men den är avsedd för erfarna marknadsförare som är bekanta med dessa inställningar. För ett litet företag/startup är den förenklade versionen ett bättre val.

För att skapa din första annons, gå över till TikTok-annonshanteraren och välj Förenklat läge när du uppmanas.

Steg 1: Skaffa ett företagskonto

Innan du kan använda TikToks Ads Manager måste du ha ett företagskonto på plattformen. Den goda nyheten är att det är gratis och enkelt att byta till ett företagskonto. Öppna TikTok och tryck på Inställningar och sekretess > Hantera konto > Växla till företagskonto.

TikTok Ads Manager

Detta ger dig inte bara tillgång till TikToks Ads Manager, utan också till värdefulla analyser som den bästa tiden att lägga upp och en länk i din bio.

Se även  Hur man gör en podcast: en steg-för-steg-guide (2022)

Steg 2: Integrera med Shopify

Om du har en Shopify-butik, installera TikTok-appen för att få tillgång till alternativ för att skapa automatiska annonser. Om du befinner dig i utvalda länder kommer du också att kunna starta en shoppingflik på din TikTok-profil.

Steg 3: Öppna Ads Manager

TikTok-appen är designad för mobil användning, men för att hantera annonser vill du använda den stationära Ads Manager. Gå bara till ads.tiktok.com och logga in med ditt TikTok-annonshanterarkonto.

Steg 4: Ställ in ditt annonseringsmål

Välj förenklat läge och välj från ett av fyra alternativ: Öka trafiken, öka gemenskapsinteraktion, generera potentiella kunder eller få webbplatsomvandlingar. Varje alternativ är skräddarsytt för ett specifikt kampanjmål.

TikTok-annonseringsmål

Steg 5: Välj din målgrupp

Bestäm vem som ska se din annons genom att välja Automatisk målgrupp eller anpassa parametrar som kön, ålder, språk och plats. Du kan också rikta in dig på användare baserat på deras intressen och beteenden, som husdjur, kläder eller prylar.

att välja en TikTok-publik

Steg 6: Ställ in din budget och schema

Bestäm din dagliga annonsbudget, från 5 USD per dag, och välj hur länge du vill att kampanjen ska köras. Du kan också välja ”inget slutdatum” för att köra din kampanj på obestämd tid.

Steg 7: Skapa din annons

Välj en befintlig TikTok eller ladda upp en ny. Skriv en bildtext och skapa en uppmaningsknapp, som Shoppa nu. Se till att din annons följer TikToks tekniska riktlinjer för vertikala videoannonser och passar in i plattformens utseende och känsla.

Steg 8: Skicka in

Tryck på Skicka så granskas din annons innan den släpps. Övervaka dina resultat och optimera för din nästa kampanj.

Hur mycket kostar TikTok-annonser?

Medan TikTok-annonser har blivit allt mer populära bland företag, varierar kostnaden för annonsering på plattformen beroende på din innehållsstrategi och olika faktorer.

Enligt flera källor är det genomsnittliga startpriset för en TikTok-annonskampanj $10 per 1 000 visningar, med ett lägsta tak på $500 per kampanj.

Se även  3 sätt att dubbla din e-postlista och öka försäljningen

Den faktiska CPM kan dock variera beroende på annonsplacering, budgivningsstrategi och målgrupp som används för kampanjerna.

Hitta din groove med TikTok-annonser

Eftersom TikTok är en sådan plats för kreativitet, är himlen gränsen när det kommer till TikTok-marknadsföring. Och eftersom det bästa sättet att skapa TikTok-annonser fortfarande inte är helt klart – särskilt för varumärken med mindre marknadsföringsbudgetar – finns det ingen bättre tid att börja experimentera och testa allt som kan fungera.

Framför allt annat vill TikTok-användare ha smarta och roliga videor, så om du slår de tonerna med videorna du skapar, borde det bara vara en tidsfråga innan du får ett antal följare. Förvänta dig dock inte att det ska vara omedelbart – medan vissa användare kan bli virala från bara en video, tar det för de flesta flera försök innan allt kommer ihop.

Använder du TikTok för företag? Har du gjort en försäljning med TikTok-annonser? Berätta för oss om det i kommentarerna nedan.

Vanliga frågor om TikTok-annonser

Hur fungerar TikTok-annonser?

TikTok-annonser riktar sig till tittare baserat på beteenden, intressen och demografi. Annonsörer kan köra bildannonser, videoannonser eller hashtag-utmaningar på plattformen. TikTok visar sedan annonsen för målgruppen i form av annonser i For You-flödet, sponsrade videor, marknadsförda trender eller hashtag-utmaningar. Dessutom låter TikTok annonsörer spåra sina resultat och justera sina kampanjer för att förbättra prestandan.

Är TikTok-annonser värt det?

Det beror på vad du vill uppnå med dem. TikTok-annonser är till exempel mycket effektiva för att nå yngre målgrupper, men det är viktigt att undersöka för att avgöra om detta är rätt målgrupp för ditt företag. Dessutom är det viktigt att anpassa dina TikTok-annonskampanjer med målen för ditt företag för att säkerställa att du får ut det mesta av dina annonsutgifter.

Är TikTok-annonser framgångsrika?

Ja, men som en del av en genomtänkt marknadsföringsstrategi. Du bör med andra ord skapa annonser som fascinerar och underhåller, samt riktar dig till rätt målgrupp. Att optimera din profil, använda relevanta hashtags och knyta an till följare kan också bidra till att öka din annonss effektivitet.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button