Ekom & Dropshipping

Topp 10 interaktiva inlägg för engagemang för att öka din sociala medietrafik

Business Kick-Starter Guides


Efter att ha samlat på sig miljarder aktiva användare har sociala medier blivit ett dominerande reklammedium där dropshippers kan nå ut till en enorm publik bestående av både deras riktade kunder och shoppare med liknande intressen som de sannolikt också skulle kunna rikta sig till. Som konstaterats av Statista samlade sociala nätverk 4,89 miljarder användare 2022 med en förutsägelse att den siffran kommer att stiga till 5,85 miljarder år 2027.

Följaktligen har det blivit oundvikligt för dropshippers att bemästra att skapa onlineinnehåll som är mycket engagerande och tillräckligt övertygande för att få kunder att svara på deras inlägg.

I nästa avsnitt kommer vi att se över innebörden av interaktiva inlägg för engagemang och lyfta fram deras betydelse för din mode dropshipping-verksamhet. Dessutom, för att ge dig en uppfattning om hur sådant innehåll ser ut, kommer vi att gräva i tio idiotsäkra interaktiva inlägg som du kan skapa för din klädbutik.

Funderar du på att starta en dropshippingbutik?

Med BrandsGateways dropshipping-tjänst kan du börja tjäna vinster på ett ögonblick.

Vad är interaktiva inlägg för engagemang?

Interaktiva inlägg för engagemang är en typ av inlägg på sociala medier som har till syfte att öka publikens engagemang och förbättra kommunikationen mellan köpare och säljare. De spelar en viktig roll i varje dropshippers innehållsstrategi eftersom dessa inlägg ofta är de som uppmuntrar kunder att engagera sig i ditt varumärke och så småningom göra ett köp. Interaktiva inlägg för engagemang kan skapas på de flesta sociala mediekanaler inklusive Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest, Twitter och Snapchat, för att nämna några.

Varför skapa interaktiva inlägg för engagemang?

Anledningen till att interaktiva inlägg för engagemang är så viktiga är att de genererar buzz runt dina sociala mediekonton, vilket följaktligen kan öka ditt företags intäkter avsevärt. De gör detta genom att hjälpa dig att förbättra några aspekter av din klädbutik:

  • Bygg upp din varumärkeslojalitet;
  • Öka dina följares bas;
  • Öka din webbplatss antal besökare;
  • Etablera starka relationer med kunder;
  • Lär dig om kundernas shoppingvanor, intressen och beteenden.

Intresserad av att starta ett lyxklädesföretag?

Registrera dig gratis, börja sälja BrandsGateways katalog och skjut i höjden för din försäljning.

Vilka typer av inlägg får mest engagemang?

Interaktiva inlägg för engagemang finns i många olika typer och former. I följande stycken kommer vi att fördjupa oss i de som sannolikt kommer att generera mest engagemang och öka din dropshipping-butiks synlighet till ett maximum.

Se även  Hur lång tid det verkligen tar (2022)

Frågor och svar/AMA-sessioner

Att tillfredsställa dina kunders nyfikenhet med regelbundna frågor och svar (fråga och svar) eller AMA-sessioner (fråga mig vad som helst) är ett av de mest effektiva sätten att låta din publik uttrycka sin tveksamhet och fråga om allt som rör din butik: från frågor om dina modeprodukter , leveransscheman och leveransföretag, till ditt företags berättelse, mål och värderingar. Du kan välja att göra Instagram-berättelser med frågeetiketten, en förinspelad TikTok-video eller till och med ge svar via Facebook-kommentarer.

Liveströmmar

Det mest direkta sättet att interagera med din publik är endast genom livestreamar. Medan YouTube dominerade på det här området förr i tiden, erbjuder nuförtiden majoriteten av sociala medieplattformar, inklusive Instagram, Facebook och TikTok, även denna funktion, vilket gör det möjligt för mode-dropshippers som du själv att kommunicera med dina kunder på deras favorit sociala nätverk.

Omröstningar och undersökningar

Kunder känner sig alltid uppskattade när butiker frågar efter deras åsikter om de förändringar de skulle vilja se i sina framtida shoppingsträvanden. Omröstningar och undersökningar är ett fantastiskt sätt att engagera dina köpare i så viktiga beslut. Till exempel är Facebook och Instagram bra plattformar för att skapa en röstningsundersökning som har visat sig vara mest effektiv när den presenteras i berättelser, med tanke på att Statista har rapporterat upp till 500 miljoner dagliga aktiva användare av Instagram-berättelser. Du kan använda en ”det här eller det” omröstning, en emoji glidande omröstning eller den traditionella flervalsundersökningen.

Frågesporter och spel

Att utmana kunder med ett frågesport eller två då och då är inte bara en bra stimulansövning utan också en mycket effektiv strategi för att få dem att engagera sig med dig och lära sig om deras modepreferenser. För att illustrera kan du organisera spel om ämnen som t.ex ’Vem bar det bäst,’ ”Den största modetrend genom tiderna” eller ’Nästa höst/sommars/vinters/vårens topptrend.’

Infografik

Att förse kunder med viktig information om din mode-dropshipping-butik är ofta en metod som hjälper köpare att få en uppfattning om hur ditt företag mår. Denna information behöver dock inte alltid presenteras i form av tråkig dropshipping-statistik utan snarare med illustrativ infografik. Du kan enkelt skapa dem på appar som Canva och publicera dem på dina sociala medieplattformar som ett inlägg.

Se även  De 20 bästa jobben för hemjobb utan investeringar för att starta 2023

Giveaways och lotterier

Tävlingar som involverar att ge bort gratisartiklar, som giveaways och lotterier, är något som alla kunder utan tvekan skulle delta i, särskilt när det kommer till vinnande kläder och accessoarer. Men att veta att dessa inlägg kommer att kosta dig några extra dollar, e-handels högsäsonger som jul, Thanksgiving eller Black Friday är ditt perfekta tillfälle att presentera oemotståndliga erbjudanden som ”köp en och få en gratis”-kampanjer.

Teaser-inlägg

Släpp en ny modekollektion? Organisera en giveaway? Förbereda en försäljning? Varför då inte hålla din publik på tårna med ett teaser-inlägg? Ingenting kommer att generera samma engagemang som innehåll som bygger upp enorm spänning och får kunder att undra över ditt nästa drag. Du kan reta dem med ett foto av en halvprodukt, en kort video som inte avslöjar för mycket eller ett meddelande om att något håller på att lagas.

Personliga inlägg

När du försöker öka kundernas engagemang behöver inte alla dina inlägg vara relaterade till dina produkter och tjänster. Implementera istället ett eller två inlägg där du kan presentera dig själv och ditt företag för din publik. Innan de gör ett köp försöker många kunder etablera en känslomässig relation med det aktuella klädmärket. Detta beror på att en sådan koppling ofta försäkrar shoppare att säljaren värdesätter deras lojalitet och uppskattar deras bidrag. Med det sagt kan personliga inlägg, som inlägg bakom scenen, göra underverk i den här situationen.

Berättelser i sociala medier

När det gäller reklam på sociala medier kan dropshippers skapa innehåll i en mängd olika former. Men med 1 miljard Facebook-berättelser som delas dagligen, enligt SocialPilot, och upp till 70 % av alla Instagram-användare som bläddrar igenom berättelser dagligen, som rapporterats av Techjury, verkar berättelser vara en vinnande innehållsform. Även om de försvinner efter en kort tidsperiod på 24 timmar låter berättelser dig informera din publik om din butiks senaste modehändelser.

Användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll är en exceptionellt bra strategi som låter dig interagera med kunder och låta dem veta att de kan lita på ditt varumärke. Den här typen av inlägg innebär att ge din publik grönt ljus att dela ditt innehåll på sina konton och på så sätt sprida budskapet om din klädbutik. För att uttrycka det annorlunda, följare är fria att tagga dig i sina inlägg, tweeta om din butik, recensera dina produkter, blogga om din butik eller dela något av ditt innehåll vidare.

Se även  En guide till dropshipping designerväskor

Tips om hur du skriver interaktiva inlägg för engagemang

Du vet nu vilka typer av engagemangsinlägg som med största sannolikhet kommer få din publik att interagera med ditt modemärke. Men när det kommer till att skriva innehållet för de inläggen, här är tre tips på vad du specifikt ska vara uppmärksam på.

Håll dig relevant för din dropshipping-nisch

Den främsta regeln för att skapa interaktiva inlägg för engagemang för din mode-dropshipping-butik är att inte avvika från din nisch. För att illustrera, om du äger en onlinebutik som specialiserat sig på att sälja lyxvaror, se till att ständigt producera innehåll som är relevant för high-end mode för att effektivt rikta in dig på den specifika målgruppen.

Håll ett öga på publikens engagemang

Även om det är bra att ha en plan på plats angående inlägg som du planerar att publicera inom en vecka eller månad, är det också lika viktigt att observera vad din publik engagerar sig mest i. Till exempel, om din modeförsäljning har ökat mer än vanligt efter att ha modererat en Q&A, överväg att planera sådana sessioner oftare.

Välj noggrant tidpunkten för postning

För att få ut så mycket som möjligt av dina interaktiva inlägg för engagemang, fokusera på att noggrant planera dina inläggstider. På detta sätt kommer dina inlägg att organiseras runt den tidpunkt då din publik är mest aktiv online, vilket i sin tur ger dig den bästa chansen att få dem att svara på ditt innehåll.

För att sammanfatta: interaktiva inlägg för engagemang är din bästa vän

Inlägg som kommer att driva din engagemang genom taket är något du vill göra en samlingspunkt i din sociala mediestrategi. När allt kommer omkring bidrar innehåll som uppmuntrar interaktion och deltagande enormt till din e-handelskonverteringsfrekvens och den totala försäljningsökningen. Med det sagt, prioritera att skapa interaktiva inlägg för engagemang för att få de bästa chanserna att omvandla besökare till kunder.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button