Influencer

Topp 11 UGC-byråer för autentiskt innehåll som ger resonans

Om du följer e-handelstrender kommer du att veta att användargenererat innehåll (UGC) kommer att bli en stor sak under de kommande åren. Det borde egentligen inte komma som en överraskning heller eftersom konsumenter har suktat efter mer autentiskt innehåll i flera år redan.

Det kan inte bara hjälpa till att skjuta i höjden för ditt engagemang på de olika sociala medieplattformarna där du är aktiv, utan det kan också bli mer kostnadseffektivt. Det finns ett antal bra UGC-plattformar som du kan använda för att spara tid. Alternativt kan du också samarbeta med någon av följande byråer.

Som du kommer att märka när du läser vår lista nedan, är TikTok oftare än inte den föredragna plattformen för dessa typer av innehåll. Faktum är att UGC är anledningen till att trender blir virala så snabbt på denna plattform eftersom de motiverar andra användare som i gengäld inspirerar fler TikTok-användare. Du förstår idén. Som sagt, även om du inte är på TikTok (eller snarare din målgrupp inte har kommit på plattformen ännu), bör du seriöst överväga att göra UGC till en stor del av din innehållsmarknadsföringsstrategi.


Bästa UGC-byråer för autentiskt innehåll som ger resonans:


Bästa UGC-byråer

inBeat Agency

inBeat Agency är betrodd av hundratals varumärken som inkluderar namn som New Balance och Disney. Om du är intresserad av att dra nytta av högkvalitativ UGC är de en av de bästa byråerna att samarbeta med eftersom de arbetar med den översta 1 % av skaparna av sociala medier.

Du kommer inte bara att få tillgång till ett imponerande nätverk av kreatörer, utan de förenklar också hela processen. De kommer att titta på vad dina konkurrenter gör och använda den informationen för att skapa en kreativ brief och strategi som hjälper dig att uppnå dina långsiktiga marknadsföringsmål. Deras team hjälper dig också att välja ut de mest lämpliga kreatörerna, men du kommer i slutändan att ha sista ordet om vem som får hjälpa dig.

Varje digital tillgång som skapades kommer att tillhöra dig. Med andra ord, du är fri att återanvända den som du vill.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

inBeat Agency utnyttjar samarbeten med mikroinfluencer för att skapa vinnande sociala mediestrategier som minskar kundanskaffningskostnaderna och skalar annonsbudgetar. Vi erbjuder en helt hanterad tjänst för att hjälpa…


UGC Agency (UGC|A)

Med mer än 60 års digital erfarenhet beskriver UGC Agency sig själva som en teknikbaserad byrå som har en grupp passionerade teknikentusiaster sällskap av sin gemensamma kärlek till användargenererat innehåll. Och deras lista över unika tjänster är ett bevis på den passionen.

De erbjuder olika UGC-relaterade tjänster. Tack vare deras API-, CSS- och PHP-kunskaper kan de skapa skräddarsydda UGC-lösningar för målsidor och webbplatser. De kan också integrera realtidsupplevelser som delas av användare om ditt varumärke i mobilen.

Om du bara behöver lite insikt eller hjälp med att inkludera UGC i din egen marknadsföringsstrategi, kommer deras team också gärna att identifiera de mest lämpliga kanalerna och utvärdera din tekniska stack för att ge förslag på hur du kan optimera ditt communityinnehåll. Alternativt kommer de också mer än gärna att utbilda dina anställda så att de kan utnyttja UGC effektivt.

Se även  Influencer Gifting kontra betalda samarbeten

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • Träning
 • Innehållsmoderering
 • Insamling av UCG-innehållsrättigheter
 • Erfarenhetsbaserad marknadsföring
 • Medarbetargenererat innehåll

Tillverkad

e-handelsmärken, särskilt de som använder Shopify, kan kolla in Crafted. De hjälper onlinevarumärken att växa genom att utnyttja användargenererade videoannonser. Du kan lämna allt arbete till dem eftersom deras team kommer att kunna hjälpa dig med förproduktion, produktion och efterproduktion.

De grundades för bara några år sedan 2020 och har redan skapat mer än 1 500 videor för över 80 e-handelsvarumärken. Genom att använda sin varumärkesskyddade ”Lift Off UGC Formula” hjälper de sina kunder att förbättra sin avkastning på reklamutgifter (ROAS) i bara tre steg.

Först kommer de att lära sig mer om ditt varumärke för att kunna hitta de mest relevanta kreatörerna och skapa ett autentiskt manus. De kommer sedan att rikta sin uppmärksamhet mot att se till att skaparna har allt de behöver för att skapa videon och redigera den när den är klar. Fast de stannar inte här.

Det tredje och sista steget är att skala dessa ansträngningar och upprepa. De kommer att analysera prestandan för ditt videoinnehåll på månadsbasis och optimera det där det behövs.

Det finns dock en hake. Enligt deras företagswebbplats tar de för närvarande inga nya kunder på grund av stor efterfrågan. Om du är intresserad kan du anmäla ditt intresse genom att fylla i ett onlineformulär på deras sida så lägger de till dig på sin väntelista.

Tänk också på att till skillnad från några av de andra byråerna som också fokuserar på andra relaterade tjänster, fokuserar Crafted enbart på UGC-video.


Glide Agency

Om du är baserad i Australien kan du kolla in Glide Agency. De grundades 2007 och är baserade i Perth och fokuserar på att hjälpa lokala e-handelsvarumärken. Även om de föredrar att hålla saker lokalt, har de arbetat med kunder i olika branscher, inklusive gästfrihet, elektronik och underhållning.

Inkluderat i deras lista över digitala marknadsföringstjänster är UGC. En av fördelarna med att samarbeta med dem är att de också är villiga att arbeta med befintliga videofilmer. Så det finns ingen anledning att börja om från början med dem. De erbjuder ett Reels-paket för att återanvända videoinnehåll till vertikala videor. Vad mer är, om du redan är välsignad med att ha innehållsskapare i ditt team, kommer de också att erbjuda dig tips så att du kan få det bästa annonsresultatet framåt.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • Användarupplevelse (UX)
 • Omvandlingsfrekvensoptimering (CRO)
 • Digital media budgetplanering
 • Organisk sökstrategi

Media igår

Lastnight Media är en annan fullservice UGC-byrå som är baserad i Australien. De ligger i Brisbane och kombinerar den perfekta blandningen av strategi och kreativitet för att hjälpa varumärken av alla storlekar att förbättra sin visuella identitet och skapa kraftfulla videomarknadsföringskampanjer.

De kommer först att skapa en strategi genom att undersöka trender och koncept som hjälper ditt varumärke att nå nya höjder. Beväpnade med en unik färdplan kommer de att rikta sin uppmärksamhet mot casting.

För närvarande har de ett nätverk med över 400 TikTok-skapare. Under videoskapandefasen kommer de också att ta hand om att skapa kort, filma och redigera. Sedan, för att hjälpa dig skala din framgång ytterligare, kommer de att krossa data för att identifiera mönster av hög prestanda och skapa nya annonser baserat på denna information.

Se även  Hur man presenterar tidningar för julklappsguider [Editorial Calendar]

Om du föredrar att hantera dina egna sociala konton och betalda annonser, erbjuder de också deras UGC-innehållsskapande tjänst som ett fristående paket. Även medan UGC på TikTok är extremt effektivt kan de också skapa varianter av videon för plattformar som Instagram, Pinterest, YouTube, Facebook och LinkedIn. Dessutom behåller du även ägandet av alla videoannonser.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • Videoproduktion
 • Fotografi
 • Kreativ strategi

Lauren märkt

Lauren Labeled grundades av – du gissade rätt – Lauren (och Lauren). Dessa två digitala marknadsförare såg en enorm förändring i konsumenternas krav, men vid den tiden fanns det inte tillräckligt med prisvärda lösningar som varumärken kunde använda för att skapa det autentiska innehåll som deras målgrupp efterlängtade. Därför föddes Lauren Labeled i soliga Tampa, Florida.

Genom att använda en enkel, men effektiv process i tre steg, hjälper de e-handels- och DTC-varumärken att skapa och lansera UGC-kampanjer över olika sociala mediekanaler. Från att välja lämpliga kreatörer till marknadsundersökningar till videoproduktion, deras team kan ta hand om allt och leverera din första omgång med videor om cirka tre veckor.

Även om de gärna arbetar med alla typer av varumärken, spenderar deras ideala kunder cirka 50 000 USD per månad på annonser. Så om du bara behöver ett par videor eller om du är ny på scenen och vill börja om från början, är de inte den bästa matchen. De föredrar också ett åtagande på minst tre månader.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • Mediaköp
 • Annons copywriting
 • Annonshantering och optimering

Den sociala savannen

Om din målgrupp mestadels är kvinnor kan du kolla in The Social Savannah. De är en ledande TikTok-reklambyrå som arbetar med kvinnofokuserade e-handelsvarumärken som DRMTLGY, The Essence Vault och Doe Lashes.

Eftersom deras team är ganska litet (du kommer att arbeta med Savannah och hennes sammansvetsade grupp innehållsskapare) kan du se fram emot en boutiquebyråupplevelse. Allt du i princip behöver göra är att förse dem med din produkt och några riktlinjer och de tar allt därifrån. Dessutom kommer de också att genomföra tester varje vecka genom att prova olika stilar på varje plattform för att ta reda på vilken typ av innehåll din målgrupp gillar mest.

De hjälpte till exempel The Essence Vault att fördubbla sin ROAS på både TikTok och Snapchat på bara åtta veckor. De gjorde detta genom att filma en mängd olika UGC-videor och återanvänt innehåll skapat av influencers. Tack vare deras hjälp har TikTok blivit The Essence Vaults främsta intäktskälla.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • Digital skapare uppsökande
 • Annonsstrategi

handflatan

Grundad 2017 och självständigt driven sedan dess, är Palm en kvinnoägd byrå som driver hela UGC- och mikroinfluencerkampanjer. Deras nätverk av mikroinfluenser och innehållsskapare kan hjälpa dig att skapa UGC för olika ändamål, inklusive organiska sociala, annonser och Instagram-kampanjer.

Från kontrakt till individuella utbetalningar och allt däremellan, som en fullservicebyrå kan de hjälpa dig att effektivisera hela processen. Alternativt, om du gillar ett mer praktiskt tillvägagångssätt, kan du lägga upp din jobbmöjlighet på deras tavla och ta den därifrån på egen hand.

Se även  Är det mer än Gen Z?

UGC SHOP

UGC SHOP beskriver sig själva som en one-stop-shop som kan ta hand om D2C-varumärkens UGC-innehållsbehov. De är på ett uppdrag att hämta autentiska kundrecensioner och högkvalitativa videor och bilder från riktiga innehållsskapare för att hjälpa till att öka försäljningen.

Från att casta kreatörer till att skapa de faktiska digitala tillgångarna och annonserna, de tar hand om allt det hårda arbetet. Till skillnad från Lauren Labeled som kräver tre månader, kräver UGC SHOP ett åtagande på minst två månader. För att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig börjar priset på 1 000 USD per månad och inkluderar fyra videor producerade av två innehållsskapare.


Staplar kreativt

Baserat i Dublin, Irland, hjälper Stacks Creative e-handelsvarumärken att växa genom att kombinera kreativitet och högpresterande marknadsföringskampanjer. Oavsett om du behöver skapa innehåll från grunden eller vill återanvända befintliga digitala tillgångar för sociala medier, kan deras team hjälpa till.

De fokuserar specifikt på TikTok. Så om det är en plattform som din målgrupp använder, kan de hjälpa dig att skapa innehåll som ser naturligt ut. På Clutch har kunderna berömt dem för deras lyhörda tillvägagångssätt och omfattande branschkunskap, särskilt när det gäller att förstå målgrupper.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • Betald media
 • CRO
 • webbdesign

Elixir

Elixir har arbetat med mer än 200 onlinemärken som inkluderar välkända namn som Disney, Prose och New Balance. Till exempel hjälpte de Prose att skapa topppresterande UGC för sina annonser på en kontinuerlig basis – hela 50 unika tillgångar varje månad för att vara exakt. Så de har vad som krävs för att hjälpa dig att skala snabbt.

Även om de kan arbeta snabbt, är det inte på bekostnad av kvalitet och de arbetar med de 2 % av de sociala medieskaparna som förstår de senaste sociala mediertrenderna väl. De hjälper dig att identifiera, rekrytera och ta med kreatörer som din målgrupp tycker är relaterade. Från unboxing videor till produktdemos till vittnesmål kan de också skapa en mängd olika visuella tillgångar.

Andra nyckeltjänster inkluderar:

 • TikTok marknadsföring
 • Influencermarknadsföring
 • Betald reklam

Slår ihop saker

Från att packa upp videor till kundberättelser, det finns många sätt på vilka du kan använda autentiskt användargenererat innehåll. Det är inte bara mångsidigt, utan det kan hjälpa till att driva mer kundengagemang och skapa en djupare varumärkesrelation. Den här typen av innehåll kan också fungera som en form av kundrecensioner som kan vara till hjälp för att öka konverteringsfrekvensen.

Som sagt, inköp och skapande av det kan bli en tidskrävande process, särskilt om du också behöver skaffa dig juridiska rättigheter. Av denna anledning är det bäst att ringa in hjälp av en erfaren byrå. De har ett pålitligt nätverk av kreatörer och den utrustning som behövs för att skapa videor och foton av hög kvalitet.

Över 30 000 marknadsförare litar på oss för sina nyheter. Borde inte du?

Prenumerera på världens #1 nyhetsbrev för influencer marketing, som levereras varannan vecka på en torsdag.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button