Ekom & Dropshipping

Topp 15 gratis tillägg för Google Chrome för 2023

Många av oss vänder sig till Google Chrome varje dag för att hantera vårt arbete och personliga surfbehov. I själva verket är det mest använda webbläsaren i världen. Men chansen är stor att du inte helt har maximerat kraften i alla Google Chrome-tillägg som finns där ute.

Med nästan 200 000 tillgängliga tillägg kan du hitta verktyg som hjälper dig med uppgifter och tråkiga processer relaterade till marknadsföring, nätverk och försäljning, drift, affärsanalys och skrivande. Och det är bara att skrapa på ytan. Det bästa är att de flesta av dessa är gratistillägg.

Låt oss titta på våra 15 bästa rekommendationer för Chrome-tillägg för att ladda upp dina dagar.
Bästa 15 gratis Chrome-tillägg för företagare

1. Nyckelord Surfer: Sökordsundersökning på sidan

Bästa kromtillägg för entreprenörer

Vi är alla bekanta med gamla gamla sökordsforskningar – och det finns massor av verktyg som hjälper processen att bli mer omfattande, exakt och effektiv. Men om du inte riktigt har budgeten för dessa sofistikerade verktyg, är Keyword Surfer ett fantastiskt gratistillägg.

Den visar dig månatlig sökvolym och förslag direkt i dina Google-sökningar. Det skapar också en AI-driven artikelöversikt baserad på din sökmotorresultatsida (SERP). Om du kopierar och klistrar in nyckelord för dina YouTube-videor, blogginlägg eller inlägg på sociala medier, gör Keyword Surfer ditt liv enklare genom att lägga till nyckelord i ett urklipp.

2. SEO Minion: SEO-revision på sidan

bästa SEO chrome-tillägget: SEO Minion

SEO-revision är en viktig del av din digitala marknadsföringsstrategi, särskilt när du driver en konkurrenskraftig webbplats som en e-handelsbutik eller blogg. SEO Minion hjälper dig att granska innehållet på webbsidor, inklusive metataggar och länkar.

Använd den för att upptäcka omdirigeringar och trasiga länkar, samt se vilka länkar som är interna vs externa och följ vs. ingen följ. Du kan också se SERP-förhandsvisningar baserat på specifika sökord eller platser.

3. Lusha: Insamling av kontaktuppgifter för försäljningsargument

Lusha krom förlängning

Ingen älskar processen att undersöka kontaktinformation för dina framtida försäljningsinsatser. Lyckligtvis är Lusha en gratis tillägg som hjälper. När du är på en webbplats eller LinkedIn-sida kan du se mer information om företaget, som deras anställda, och kontaktinformation som telefonnummer och e-postadresser.

Den kostnadsfria versionen inkluderar fem krediter i månaden, och du kan också uppgradera till en betalversion, så att du kan låsa upp fler kontaktuppgifter och fortsätta bygga din prospektlista.

4. Calendly: Effektiviserad mötesschemaläggning

mötestillägg Chrome: Calendly

När alla har ett fullspäckat schema kan det vara en ren mardröm att försöka hitta en mötestid. Om du kommer på dig själv att göra denna dans dag ut och dag in, kan Calendly hjälpa dig. Den är tillgänglig som en gratis tillägg, med möjlighet att uppgradera och betala för fler funktioner.

Den lägger till en schemaläggningsknapp som kan placeras i dina LinkedIn-meddelanden, Gmail-signatur och många andra platser där möten dyker upp. Anpassa ditt konto genom att visa dina öppettider, lägga till formulär och frågor för att samla in mer information från dina inbjudna och ställa in regler som maximalt antal möten per dag.

Se även  Hur man startar apputveckling på Android - Grundläggande guide för nybörjare

5. tl;dv: Samtalsinspelning och bokmärke

tl;dvc chrome extension

Lägger du timmar om dagen på Zoom- och/eller Google Meet-samtal? När du är i zonen kan det vara svårt att välja mellan att lyssna och ta bra anteckningar. Detta Google Chrome-tillägg hjälper till att ge din hjärna vila, så att du kan spela in samtal och markera viktiga delar av mötet för att återkomma till senare.

Om du inte kan delta i ett möte kan du använda appen för att spela in det och återkomma till det senare. Det finns både en gratis och en betalversion tillgänglig, med vissa funktionsskillnader, som att kunna välja vem inspelningen går till på betalversionen (den skickar till alla på gratisversionen).

6. LastPass: Lösenordssparande och delning

bästa lösenordshantering Chrome-tillägg: LastPass

Varje person har känt smärtan av att glömma ett lösenord. Detta multipliceras när du driver ett företag och försöker komma ihåg lösenord på olika konton och plattformar. LastPass är som ett valv för dina lösenord, lagrar dem säkert och låter dig organisera dem i grupper.

Du kan också använda LasPass för att skapa säkra lösenord åt dig och sedan ange dem automatiskt när du loggar in på dessa konton. Uppgradera till betalversionen för fler funktioner, som att dela med flera användare i ditt företag eller din familj.

7. BlockSite: Distraktionsblockering för produktivitet

bästa blocksite-tillägget

Räck upp handen om du lätt blir distraherad. (Vi antar att din hand är uppe.) Webben är en vacker plats med en oändlig mängd saker att se och göra – vilket kan vara lika illa som det är bra när du har brådskande saker att hantera.

Detta Chrome-tillägg gör precis vad namnet antyder: blockerar specifika webbplatser som är vanliga orsaker till distraktion under dagen. På gratisversionen kan du lägga till upp till tre webbplatser att blockera.

8. Grammatiskt: Stavnings- och grammatikkontroll

Grammatiskt kromförlängning

När du tillbringar timmar om dagen vid din dator, kommer stavfel att hända. Även när du gör ditt bästa för att hitta varje nummer, verkar det som om misstag hittar ett sätt att smyga in på. Grammatik hjälper dig att ta dig bort från den tråkiga processen med korrekturläsning så att du kan fokusera på de saker som har störst inverkan.

Appen körs live på din sida när du skapar ett blogginlägg eller e-postmeddelande, påpekar stavfel, liksom saker som konstig grammatik och löpande meningar. Du kan använda det kostnadsfria tillägget eller uppgradera din plan för mer robusta funktioner.

9. Liner: Innehållsmarkering och kuration

Liner krom förlängning

Liner är designad för att hjälpa dig hitta det mest värdefulla innehållet på webben. Detta Chrome-tillägg förnyar din webbupplevelse på några sätt. Till exempel låter den dig markera avsnitt av det du läser/tittar på för att spara i ditt Liner-bibliotek, ger en ny flikupplevelse av rekommenderat innehåll och ropar fram de bästa resurserna i Googles sökresultat.

Se även  Hur skapar man en om oss-sida för din Dropshipping-butik för kläder?

Använd Liner för att spara tid genom att sålla igenom mindre värdefullt innehåll och förbättra din självutbildning genom att samla in klumpar av insikter från videor och artiklar. Och om du behöver inspiration, starta en ny fliksida för att få tillgång till ett innehållsflöde som är anpassat efter dina preferenser.

10. Momentum: Återkalla dagliga mål och uppgifter

momentum krom förlängning

Momentum är ett kraftfullt Chrome-tillägg som förvandlar din nya flik till en källa till inspiration och motivation. Varje gång du öppnar en ny flik kommer du att bli påmind om ditt huvudmål för dagen och ges en användbar, lättanvänd plattform för att hantera din att göra-lista och viktiga länkar.

När du arbetar mot ditt mål kommer Momentum att vara där för att försiktigt påminna dig om ditt syfte och hålla dig fokuserad på det som är viktigast. Du kan också enkelt komma åt alla dina ofta besökta webbplatser och verktyg med genvägar, vilket gör ditt arbete mer strömlinjeformat och effektivt.

11. Annonsbibliotek: Bokmärka Facebook-annonser

Tillägg till Facebook-annonsbibliotek

Tillägget Annonsbibliotek låter dig söka efter Facebook-annonser efter nyckelord eller sidnamn och spara dem i en samling.

För att få ut det mesta av det här verktyget, se till att stänga av din annonsblockerare innan du börjar din sökning. Med Ad Library kan du:

  • Övervaka dina konkurrenter effektivt
  • Spara en samling kreativa annonsexempel för framtida referens när du arbetar med din designer
  • Få snabbt tillgång till de annonser eller sidor som intresserar dig, så att du kan samla in mer information om deras innehåll och resultat

12. Skrivare: Skapa steg-för-steg dokumentation

Scribe krom förlängning

Scribe är ett praktiskt Google Chrome-tillägg som låter dig spela in processer när du utför dem och generera dokumentation steg-för-steg-guider automatiskt.

När ditt företag växer är det viktigt att effektivisera och delegera återkommande uppgifter. Men om du inte har omfattande dokumentation på plats, måste du upprepa processen att förklara det varje gång du överför det till en ny person.

Att dokumentera processer kan verka som en tidskrävande uppgift, men med Scribe blir det nästan enkelt. Detta gör processen att delegera dina repetitiva uppgifter mycket mer hanterbar och mindre tråkig.

13. Vävstol: Videoinspelning och delning

bästa videoinspelning Chrome-tillägget: Loom

Loom är ett kraftfullt men ändå gratis tillägg som gör att du enkelt kan spela in, berätta och dela videoinspelningar av din skärm. Även om det kanske inte erbjuder de bästa videoredigeringsmöjligheterna, är det fyllt med en mängd användbara funktioner.

Med Loom har du möjlighet att spela in antingen din nuvarande flik eller hela skärmen, och du kan till och med välja att inkludera en webbkameraminiatyrvideo. Dessutom gör möjligheten att omedelbart dela videorna och till och med ställa in ett lösenord för visning det till ett ännu bekvämare verktyg.

Se även  De 7 bästa alternativen för ditt företag

Det bästa av allt är att det inte finns några begränsningar för antalet inspelningar du kan göra.

14. Buffert: Schemaläggning för sociala medier

Chrome-tillägg för schemaläggning av sociala medier: Buffert

Buffer är ett schemaläggningsverktyg för sociala medier som gör att du enkelt kan schemalägga inlägg på flera plattformar, inklusive Twitter, Facebook, Instagram och TikTok, utan att behöva kopiera och klistra in länkar.

För att spara tid ägnar många sociala mediechefer 30 minuter i veckan till att schemalägga inlägg i förväg. Med Buffer Chrome-tillägget kan du snabbt skapa en kö av inlägg genom att dra in länkar och tillgångar direkt från sidan du är på och sedan automatiskt schemalägga dem så att de publiceras vid bästa tidpunkt.

15. Text Blaze: Skapa smarta textexpansioner

textexpanderare

Text Blaze är en unik textexpanderare. Som ett Chrome-tillägg fungerar det i olika webbapplikationer och verktyg när Chrome-webbläsaren är öppen.

För att använda Text Blaze, tryck helt enkelt på Shift+CMD+Mellanslag på en Mac och ange genvägen för önskat utdrag eller mall. Du kan använda detta Chrome-tillägg för att skapa anpassningsbara kundsupportskript med rullgardinsalternativ för fraser, ämnen eller svar.

Uppgradera din webbupplevelse i Chrome

Speciellt när du driver ett företag kan det vara chockerande hur mycket av din dag som går åt till tråkiga processer, onödiga uppgifter och små saker som slutar med att ta stora delar av din dag.

Gör en djupdykning i din Chrome-webbläsare för att se vilka nya tillägg du kan lägga till i mixen. Du kommer förmodligen att bli förvånad över hur mycket snabbare och mer strömlinjeformade dina dagar kan vara.

Vanliga frågor om de bästa Google Chrome-tilläggen

Saknar Chrome upp om du lägger till fler tillägg?

Ja, att ha för många Chrome-tillägg installerade kan minska hastigheten på din webbläsare. Omfattningen av denna nedgång beror dock på individuella förlängningar. Dessutom kan vissa tillägg täcka delar av sidan när du surfar, vilket leder till en rörig och oorganiserad vy om du har ett för stort antal.

Kan jag lita på Google Chrome-tillägg?

I allmänhet kan du lita på Chrome-tillägg, så länge du skaffar dem från Chrome Web Store. Även om, ibland, kan skadlig programvara glida igenom stolarna och ta sig in i butiken. Trots det upptäcker och tar Google ofta bort dessa program när de rapporteras.

För att säkerställa säkerheten för din information, är det tillrådligt att noggrant undersöka de behörigheter du ger till varje tillägg, läsa användarrecensioner och besöka den officiella webbplatsen innan du installerar.

Är Google Chrome-tillägg gratis?

Alla Chrome-tillägg där ute är gratis att installera. Den underliggande programvaran som driver tillägget kan dock ha en avgift, antingen en engångsavgift eller ett återkommande abonnemang. Chrome Web Store visar inga priser, så du bör besöka programvarans officiella webbplats för att få den här informationen.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button