Ekom & Dropshipping

Topp 9 miljövänliga produkter för lönsam försäljning 2023

Det är svårt att gå ens en vecka utan att höra nyheter om klimatförändringar och dess effekter på livet som vi känner det. Det är också svårt att gå en vecka utan att höra om hållbara, miljövänliga produkter som har introducerats för att hjälpa till att bekämpa klimatförändringarna.

Dessa produkter spelar inte bara sin roll för att bevara vår framtid, de är också efterfrågade av köpare som förstår hur viktiga de är. Av denna anledning kan försäljning av miljövänliga produkter vara en win-win: att hjälpa världen samtidigt driva ett lönsamt företag.

I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa hållbara produkterna du kan börja sälja idag, inom nischer som teknik, husdjur, mode och personlig vård.
1. Hållbara kläder

”Fast fashion” är ett modeord som förföljer de mest miljömässigt ansvarsfulla fashionistas. Modeindustrin har varit känd för att använda oetiska och ohållbara metoder för att snabbt producera billiga kläder av låg kvalitet.

Men ”slow fashion” är här för att bekämpa det. Du kan köpa hela din leveranskedja med mer uppmärksamma material och metoder som går längre än att bara använda ekologisk bomull. Du kan till exempel köpa produkter lokalt eller använda veganska alternativ som ersättningsläder.

Som certifierad B corp, klädmärke Pakt använder ekologiska, koldioxidneutrala och rättvisa handelsmetoder för att producera sina produkter.

Paket miljövänliga produkter

2. Jordvänliga hemvaror

Se dig omkring: det finns gott om möjligheter att minska koldioxidavtrycket i ditt hem, inklusive saker som:

 • Återanvändbara pappershanddukar
 • Återvunnet toalettpapper
 • Bambu bestick och fat
 • Biologiskt nedbrytbara redskap
 • Halmrör i rostfritt stål
 • Lakan för tvättmedel
 • Minskar matavfall som komposter

Gjorde handel fokuserar på att dekorera hem med saker som dessa, med hjälp av produktionsmetoder och metoder som återvunnet och återvunnet, rättvis handel, handgjorda, lokalt tillverkade och vegan. Det har det också varit Certified Climate Neutral.

Gjorde Trade miljövänliga produkter

3. Tekniska produkter och tillbehör

Hållbar teknik och tillbehör är framtidens väg. Om du har en mördande ny produktidé kan det vara värt ansträngningen att investera i all forskning och utveckling för att få den att fungera.

Se även  Topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i USA

Men om du vill ha en snabbare väg kan du prova vit märkning eller dropshipping förtillverkade föremål som laddningsbara batterier, komposterbara telefonfodral, trähögtalare eller skrivbordsmattor i kork.

Etiskt teknikföretag Vig fokuserar på just det och erbjuder produkter tillverkade av återvunnet aluminium och plast och organisk hampa. Företaget betalar även frakt för att kunderna skickar sin gamla elektronik till Nimble för återvinning.

Smidig hållbar teknik

4. Rengör personliga hygienartiklar

Personlig omvårdnad går utöver vilka produkter vi använder och sträcker sig in i de föremål som pågår och i våra kroppar. Till exempel absorberas lotioner av huden, så det gör för konsumenter att ställa frågor om exakt vad som finns inuti dessa produkter.

Rena personliga vårdartiklar är en en-två-punch när det gäller att bevara jorden samtidigt som vi bevarar oss själva. Det finns massor av efterfrågan på produkter som undviker starka kemikalier och biprodukter som är kända för att orsaka hälsoproblem.

Varumärke för personlig vård Mjau Mjau Tweet täcker alla grunder i sin uppdragsbeskrivning:


5. Miljövänliga skönhetsprodukter

Skönhetsvärlden går hand i hand med världen av personlig vård, och skönhetsmärken har länge pratat om etik och hållbarhet, oavsett om det handlar om att använda naturliga material som kokosolja, skapa återanvändbara sminkborttagningsdynor eller förpacka föremål i återvunnen plast .

Axiologi är på ett uppdrag att få slut på plastavfall i skönhetsindustrin, med fokus uteslutande på läppvårdsprodukter som läppstift och balsam. Den implementerar och främjar praxis som plastfria produkter, flerbruksprodukter, påfyllningsbara produkter och medveten återvinning.

axiologi plastfri skönhet

6. Miljövänlig mat

Mat är en av få garanterade, permanenta produkter som varje enskild person kommer att köpa för alltid. Det betyder att det finns en enorm marknad göra ett livsmedelsvarumärke med hållbara produkter som tar hand om planeten och människorna som äter den. Dessa taktiker kan inkludera:

 • Återvinning eller återvinning av matmaterial
 • Återvunnen plast eller plastfri förpackning
 • Fokus på säsongsbetonade föremål
 • Laga mat med hållbar utrustning
Se även  SKU vs UPC: Hur kan du använda dem i din Dropshipping Store

Spudsy är ett bra exempel på ett livsmedelsvarumärke som arbetar för att minska matsvinnet genom att använda återvunna ingredienser: i det här fallet sötpotatis. Varumärket skapar puffar och pommes frites av några av de 150 miljoner pund sötpotatis som hamnar på soptippar varje år.

spudsy upcycled mat

7. Etiska husdjursprodukter

Husdjursvårdsindustrin är lika skyldig till ohållbar praxis som mängden människofokuserade industrier. Från husdjursmat till tillbehör och leksaker, det finns flera möjligheter att utnyttja den etiska, hållbara husdjursmarknaden.

Förutom det bedårande namnet (ljudet av en valpens yl), husdjurssällskap Awoo använder lågpåverkande material som levereras i miljövänliga förpackningar, och går varje dag mot 100 % hållbara metoder.

Varumärket samarbetar också med Muddy Paws Rescue, en ideell organisation som använder ett fostersystem för att återställa hundar. Det här är ett bra exempel på att använda partnerskap för att arbeta mot mål som är i linje med din övertygelse och etik.

awoo etiska husdjursprodukter

8. Produkter för barn

2022 tog leksaksindustrin fart 29,2 miljarder dollar i försäljning. Men tyvärr hamnar många av de leksaker som säljs på en soptipp. Ännu värre, vissa innehåller skadliga ingredienser som giftiga lim och färger. Det är därför leksaker är en enorm möjlighet att minska plastavfallet, samt minska användningen av skadliga material.

Tender Leaf är ett leksaksföretag som använder FSC-certifierad plywood för att tillverka sina träleksaker. Dessutom implementerar varumärket andra etiska och hållbara metoder som:

 • Använder återvunnet trä
 • Återplantera träd
 • Anställning lokalt med lika möjligheter
 • Eliminera engångsplast genom användning av återvunnen kartong och pappersförpackningar

mjuka blad hållbara leksaker

9. Jordvänlig träningsutrustning

När pandemin tvingade gymmen att stänga exploderade träningstrenden hemma. Men även efter att saker och ting blev normalt, håller många fitnessentusiaster fast vid sina träningsrutiner hemma.

Med hållbarhet i fokus för så många är det ingen överraskning att konsumenter letar efter jordvänliga träningsredskap. Tänk på yogamattor gjorda av återvunnet material, sportkläder tillverkade av växtbaserade tyger och sneakers gjorda för att hålla.

Märken som Norm tar steget upp och erbjuder miljövänliga produkter för ett aktivt liv, som sneakers gjorda av 90 % återvunnet material och t-shirts gjorda av ekologisk och återvunnen bomull. Företaget överväger hållbarhet över hela livscykeln för sina erbjudanden, och tar tillbaka populära sneakers för att återvinna dem till nya föremål.

Se även  Vad är socialt bevis och varför är det kritiskt för varumärken 2022?


Gör din del i din entreprenörskapsresa

Om du vill driva ett framgångsrikt e-handelsföretag men också vill känna att du gör din del för att minska vårt koldioxidavtryck, har du många alternativ. Det finns mängder av produkter där ute som är tillverkade på ett hållbart och ansvarsfullt sätt, samtidigt som de är populära hos vissa kundgrupper.

Fler och fler företag tar etiken i sina händer utan att kompromissa med sin entreprenörsanda. Allt som återstår är att ta nästa steg och hitta de produkter som känns rätt för dig.

Miljövänliga produkter FAQ

Vad är miljövänliga produkter?

Miljövänliga produkter är varor som tillverkas, förpackas och levereras enligt strikta standarder. Dessa produkter är försedda med ett ”miljömärke” på sina förpackningar för att kommunicera att de uppfyller hållbarhetskriterierna. Etiska loungekläder, påfyllningsbara vattenflaskor och ekologiska bomullskläder är några exempel på miljövänliga produkter.

Välj vilken produkt som helst och den har förmodligen ett miljövänligt alternativ. Många studier visa att konsumenter aktivt söker efter gröna produkter när de handlar. Och förändringen sker inom alla branscher, från accessoarer och kläder till prylar och smarta apparater.

Var kan jag sälja miljövänliga produkter?

En Shopify-butik är det bästa stället att sälja miljövänliga produkter. Här är anledningen: Butiken låter dig äga publiken som du bygger och kontrollera utseendet och känslan av ditt varumärke. Men du kan också ta ett flerkanalssätt, där du säljer samtidigt på marknadsplatser som eBay och Amazon medan du driver din onlinebutik.

Är Shopify miljövänligt?

Shopify är koldioxidneutralt och finansierar program för att kompensera dess och dess handlares påverkan på miljön, inklusive Shopify Sustainability Fund, som donerar 5 miljoner dollar årligen för att stödja hållbarhet och entreprenörskap.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button