Frilansande

Vad är 99DESIGNS och hur tjänar man pengar på det?

Det finns många sätt att tjäna pengar i designbranschen. Men om du letar efter en plattform som erbjuder ett konsekvent arbetsflöde, är 99designs ett utmärkt alternativ.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur man tjänar pengar på 99designs. Vi kommer att täcka allt från hur man skapar en stark portfölj till vilka typer av design som efterfrågas. I slutet kommer du att ha all information du behöver för att börja tjäna pengar på denna populära designplattform.

99 mönster är en marknadsplats där företag och privatpersoner kan få kontakt med designers från hela världen för att få högkvalitativt, prisvärt designarbete gjort. De har varit verksamma sedan 2008 och har arbetat med över 300 000 kunder och cirka 600 000 designers. Företagets uppdrag är att ”utjämna spelplanen” för företag som vill hitta topptalanger för sina kreativa projekt.

Designers skapar ett konto på 99designs och sätter sina egna priser för sina tjänster. Företag eller privatpersoner lägger ut ”tävlingar” på webbplatsen, som designers kan delta i. Personen eller företaget som lade ut tävlingen kommer att utse en vinnare baserat på designen som skickats in, och den designern kommer att få prispengarna.

Företag och privatpersoner kan lägga upp alla typer av designtävlingar, från logotypdesign till webbdesign till förpackningsdesign. Och det finns priser i alla olika storlekar, från några hundra dollar till några tusen. Så oavsett om du är nybörjare eller erfaren proffs så finns det en tävling för dig 99 mönster.

Hur man skapar en vinnande designportfölj?

Om du är en kreativ person med ett öga för design finns det många sätt att tjäna pengar på dina talanger. Här är några tips om hur du skapar en vinnande designportfölj:

Steg 1: Gör din research.

Innan du börjar arbeta med en design är det viktigt att göra din research och förstå kundens behov. Vad letar de efter? Vilken är deras målgrupp? Vilken typ av budskap vill de kommunicera? Att svara på dessa frågor hjälper dig att skapa en design som uppfyller kundens förväntningar.

Steg 2: Tänk utanför boxen.

Var inte rädd för att tänka utanför boxen och komma med originella idéer. Ibland är de bästa designerna de som är oväntade.

Steg 3: Var medveten om trender.

Håll dig uppdaterad med aktuella designtrender så att du kan integrera dem i ditt arbete. Men lita inte för mycket på trender; kom ihåg att ditt mål är att skapa tidlösa mönster som kommer att stå emot tidens tand.

Se även  Influencer Marketing Trender och prognoser för 2022

Steg 4: Använd kvalitetsmaterial.

När det kommer till att skapa en vinnande design är kvalitet nyckeln. Använd högkvalitativa material och produkter så att ditt arbete ser som bäst ut. Detta kommer också att hjälpa till att säkerställa att dina mönster kommer att hålla länge efter att projektet är slutfört.

Steg 5: Var uppmärksam på detaljerna

Detaljer spelar roll när det kommer till design. Se till att ditt arbete är fritt från fel och att alla delar är i harmoni.

Steg 6: Marknadsför ditt arbete.

Glöm inte att marknadsföra ditt arbete! Se till att din portfölj är uppdaterad och att du är aktiv på sociala medier. Du vet aldrig när en potentiell kund kommer över ditt arbete.

Hur du prissätter dina mönster?

När du börjar som designer kan det vara svårt att veta hur du ska prissätta din design. Du vill tjäna pengar på din passion, men du vill inte över- eller underdebitera för ditt arbete.

Här är några tips om hur du prissätter dina mönster:

  • Vet ditt värde. Ta dig tid att undersöka de aktuella priserna för designers i ditt område och med din erfarenhetsnivå. Kom ihåg att också ta hänsyn till materialkostnaden. När du väl har en god förståelse för vad andra tar betalt kan du börja prissätta ditt arbete därefter.
  • Erbjuder rabatter: Många kunder är villiga att betala mer om de får rabatt, så erbjud dem gärna en. Du kan erbjuda rabatter för massbeställningar, hänvisningar eller till och med bara återkommande kunder.
  • Vara rörlig: Om du behöver hjälp med att hitta kunder eller sälja ditt arbete, försök vara mer flexibel med din prissättning. Erbjud anpassade offerter eller glidande prissättning baserat på kundens budget. Detta visar din vilja att samarbeta med dem och möta dem i en ekonomisk mellanväg.
  • Bli kreativ: Det finns oändliga sätt att prissätta ditt arbete, så var kreativ. Tänk utanför det traditionella timpriset eller avgiften per projekt och kom på något som fungerar för dig och din kund.
Se även  3 sätt att dubbla din e-postlista och öka försäljningen

Att prissätta din design behöver inte vara komplicerat; använd bara dessa tips som utgångspunkt och förbli trogen din skicklighetsnivå och ditt värde. Med lite övning kommer du att kunna prissätta ditt arbete på ett sätt som är både rättvist för dig och attraktivt för kunderna.

Vilken typ av mönster säljer bäst på 99 mönster?

Det finns några olika typer av design som säljer bra vidare 99 mönster. Enkla, rena mönster gör sig bra, liksom mönster som är lätta att förstå och läsa. Design med ett starkt koncept säljer också bra. I allmänhet är det bra att hålla din design professionell och undvika att använda för många färger eller mönster.

coworking utrymmen

Hur man tjänar pengar i 99Designs?

Om du är en talangfull designer finns det ingen brist på sätt att tjäna pengar på dina kunskaper. Ett bra alternativ är att sälja dina mönster på 99designs, en onlinemarknadsplats som förbinder företag med frilansande designers.

För att komma igång, skapa bara ett gratis konto och ladda upp din portfölj. Därifrån kan du bläddra bland de tillgängliga designtävlingarna och skicka in dina bidrag. Om en kund väljer din design får du en provision på försäljningen.

Det är viktigt att notera att inte alla tävlingar skapas lika. Vissa erbjuder högre belöningar än andra, så läs det finstilta innan du bestämmer dig för någon tävling. Försök dessutom att fokusera på kvalitet framför kvantitet; det är bättre att ha några fantastiska mönster i din portfölj än dussintals mediokra.

Hur mycket pengar kan du tjäna på 99Designs?

99 Designs är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Du kan tjäna tusentals dollar per månad genom att sälja dina designtjänster på 99designs. Det bästa är att du inte behöver konkurrera med andra designers eller oroa dig för att hitta kunder. Istället laddar du bara upp dina mönster och väntar på att de ska sälja.

Det genomsnittliga priset för en designtävling på 99designs är runt $400–600, men många tävlingar betalar också mer än $1 000. Om du kan vinna en av dessa större tävlingar kan du tjäna flera tusen dollar i månaden från enbart 99 Designs.

Vanliga frågor på 99 mönster

Följande är användbara vanliga frågor för att ge dig en bättre förståelse för 99designs och hur du kan tjäna pengar på plattformen.

Se även  Hur man startar apputveckling på iOS

Vad gör 99designs?

99designs är världens största marknadsplats för grafisk design, som kopplar kunder som behöver anpassat designarbete, såsom logotyper och webbplatser, till en blomstrande gemenskap av begåvade designers.

Hur får jag kunder på 99designs?

För att locka kunder på sociala medier, utöka din räckvidd genom att ladda upp ditt arbete och experimentera med trendiga hashtags.

Hur skickar jag in en design på 99designs?

För att ladda upp en färdig designfil i alla efterfrågade filformat, som PSD, AI och EPS, följ dessa steg: Steg 1: Klicka på ”Lägg till filer” och välj de filer du vill ladda upp.

ELLER,

Du kan dra och släppa filerna direkt till där det står ”Släpp filer här för att ladda upp.”

Hur lång tid tar 99designs?

Kunder och kunder måste välja en vinnare inom 14 dagar efter att deras tävling avslutats. Om de misslyckas med att göra det och inte ber om en tidsförlängning kommer tävlingen att låsas, och kunden måste kontakta plattformen för att få den upplåst och dela ut sitt pris.

Hur får jag tillbaka mina pengar från 99designs?

Du måste begära din återbetalning inom 60 dagar efter betalning. 99 Designs kan inte återbetala garanterade tävlingar. Om din tävling är garanterad, rekommenderas det att du kontaktar 99designs, och en av deras designkonsulter kommer att ringa dig för att personligen hjälpa dig att göra din tävling till en framgång.

coworking utrymmen

Slutsats

Det finns många sätt att tjäna pengar på 99Designs, men det mest populära och effektiva sättet är att sälja dina mönster som produkter.

Du kan skapa en design och sedan erbjuda den till försäljning på 99designs marknadsplats. Det här är ett bra sätt att tjäna pengar eftersom du kan sätta ditt eget pris och göra en vinst på varje försäljning. Du kan också erbjuda dina tjänster som designer till kunder som behöver hjälp med sina egna designprojekt.

Om du har kompetensen och talangen är detta ett bra sätt att tjäna lite extra inkomst. Vilken väg du än väljer att ta, finns det gott om möjligheter att tjäna pengar på 99designs.

Läs mer

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button