Ekom & Dropshipping

Vad är de och hur du definierar dina (+ exempel)

Vad får ett varumärke att sticka ut framför sina konkurrenter? Vad sägs om ett varumärke som fångar en kunds intresse och gör dem nyfikna på att lära sig mer? Vad inspirerar varumärkeslojalitet och får kunderna att komma tillbaka konsekvent? Det finns massor av faktorer som spelar in när man svarar på den här frågan, och varumärkesvärden är en av dem.

I dagens hyperkonkurrenskraftiga konsumentlandskap är det fler och fler kunder som letar efter att handla med företag som delar deras ideal, övertygelser och värderingar. De vill veta att ditt företag står för samma saker som de är.

Så hur etablerar du dina egna varumärkesvärden och visar dem för världen? Det är precis vad vi kommer att ta upp i den här artikeln. Vi kommer också att visa dig några exempel på varumärken som har bemästrat sina egna varumärkesvärderingar av sin identitet på marknaden.
Vad är varumärkesvärden?

Varumärkesvärderingar är vad ett företag tror på och står för. De är nyckelprinciperna som formar kundupplevelsen och hur företaget fungerar utifrån en grundläggande nivå, vanligtvis ur ett etiskt och humanitärt perspektiv. Varumärkesvärden kan påverka alla aspekter av ett företag, inklusive hur det:

 • Designar sin affärsmodell
 • Källmaterial för produktion
 • Tillverkar produkter
 • Distribuerar produkter eller tillhandahåller tjänster
 • Anställer och leder teammedlemmar
 • Använder sina intäkter

Typiska varumärkesvärden kan inkludera mer politiska ämnen, som hållbarhet, miljöskydd och mänskliga rättigheter. På en mer relationell nivå kan varumärkesvärden inkludera ideal som lagarbete, medkänsla, ansvarighet, tapperhet, kreativitet och respekt.

varumärkesvärden exempel

Källa

Hur du hittar dina varumärkesvärden

När du arbetar med att utveckla och integrera varumärkesvärden i ditt företag, notera dessa tips och överväganden.

Fundera på vad som är viktigt

Du kan göra en snabb sökning online eller genomföra några intervjuer för att hitta massor av idéer för starka varumärkesvärden. Men det mest autentiska sättet att hitta dina värderingar är att vända dig inåt och undersöka dina egna personliga värderingar, och sedan se vad du kan levandegöra. Ställ dig själv frågor som:

 • Vad är viktigt för mig?
 • Vilket märke vill jag sätta på världen?
 • Hur tycker jag om att hjälpa andra människor?
 • Vem inspirerar mig genom sina egna handlingar?
 • Hur kan mitt företag göra skillnad?

Samarbeta med ditt team

Ett företags kärnvärden representerar hela företaget. Så om du har andra personer i ditt team, se till att inkludera dem i processen. Det gäller delägare och delägare, såväl som anställda som är på marknivå för att ge ditt företag liv.

Se även  Tips och strategier du behöver veta (2023)

När du inkluderar ditt team i processen att etablera värderingar, är du mer rustad att väva in dem i grunden för ditt företag och den dagliga process och praxis som håller den igång.

Var realistisk

Kanske är det viktigt för dig att vara ett koldioxidneutralt företag, men det är inte riktigt realistiskt när det gäller material, verktyg och processer du behöver för att verkligen få det att hända. I sådana här fall, ta det lugnt med dig själv. Kanske kan du arbeta mot mål, som att sikta på att bli koldioxidneutral under de kommande fem åren, i motsats till att hoppa över pistolen just nu.

Låt dig inspireras av andra företag

Det finns några otroliga märken där ute som gör några otroliga saker. Det är inget fel med att börja med lite forskning. Gräv in andra varumärken i din nisch och bransch – och även de utanför din nisch och bransch – för att se vad de har för sig.

Du kan stöta på några inspirerande och motiverande idéer som du inte hade hänt tidigare, eller lära dig några nya strategier eller processer för att utveckla starka kärnvärden.

Implementera ditt varumärkes värderingar

När du väl har etablerat dina varumärkesvärden är det dags att implementera dem. Detta kräver en del strategiskt tänkande eftersom de bör beröra varje aspekt av ditt företag. Nedan följer några tips som hjälper dig att leva efter dina varumärkesvärden.

Gör dem fram och mitt

Om du vill hålla dina varumärkesvärden i fokus för alla, se till att lyfta fram dem i digitala och fysiska utrymmen. Att betona dem i vanliga kanaler hjälper till att hålla dem i framkanten av ditt företag. Här är en plats att tänka på:

 • Företagsdokumentation: Husets kärnvärden för varumärket i ett dokument tillgängligt för alla.
 • Arbetsyta display: Överväg att visa upp dina varumärkesvärden vid entrén eller i styrelserummet på ditt centrala huvudkontor.
 • Kommunikationskanaler: Fäst dina varumärkesvärden till mycket välbesökta kanaler i teamkommunikationsappar som Slack.
 • Mötesöppningar: Diskutera varumärkesvärden i början av viktiga möten, som kvartalsvisa samtal med alla händer.
 • Introduktion av anställda: Ta dig tid att leda nya medarbetare genom dina varumärkesvärderingar när de går med i företaget.
Se även  e-handelsplattformar BrandsGateway integreras med

Kommunicera dem till kunderna

För att fängsla potentiella köpare och etablera varumärkeslojalitet är det viktigt att effektivt kommunicera dina varumärkesvärden över olika marknadsföringskontaktpunkter.

Ta en signal från Allbirds, ett varumärke som exemplifierar detta tillvägagångssätt genom att tydligt visa sitt engagemang för hållbarhet på olika platser.

Här är några direkta sätt att kommunicera dina varumärkesvärden till kunder:

 • Hemsida: Använd din Om oss-sida för att kommunicera dina varumärkesvärden och förklara deras betydelse för ditt företag.
 • Marknadsföring: Förstärk dina varumärkesvärden konsekvent genom e-postmarknadsföring och inlägg på sociala medier, och se till att din publik påminns om dem.
 • Förpackning: Införliva din varumärkeshistoria i din förpackning. Använd ikoner och kortfattad text som snabbt förmedlar det som är viktigt för ditt företag.

Bädda in dem i ditt företag

Vill du integrera varumärkesvärden i din vardag med maximal effektivitet? Sedan måste du se till att dessa värderingar är förankrade i varje handling och beslut du fattar. Här är några sätt att integrera varumärkesvärden i ditt företag:

 • Operativ integration: Fundera över hur ditt varumärkes värderingar kan integreras i ditt företags dagliga verksamhet. Detta kan inkludera partnerskap med miljömedvetna leverantörer eller implementera personalförmåner som betalda ledigheter som är i linje med ditt företags mål.
 • Kundcentrerad strategi: Ta en titt på dina kundpolicyer och utforska sätt att anpassa dem till dina affärsmål. Om dina varumärkesvärderingar prioriterar hållbarhet, till exempel, kan du införliva policyer som produktreparationstjänster för att minimera avfallet.
 • Empowerment för anställda: Identifiera personal som kämpar för dina värderingar och aktivt bidrar till deras genomförande inom företaget. Genom att vårda sådana individer odlar du en kultur som utstrålar ditt varumärkes väsen.

Exempel på varumärkesvärden

Ta en titt på exempel på varumärkesvärden på några företag som har skapat sig ett namn inom detta område.

4Ocean: Havsbevarande

4 Havet är en ändamålsdriven verksamhet som strävar efter att minska havsplastkrisen. Företaget använder intäkter från försäljningen för att direkt finansiera volontärarbete, dra ut plast och avfall från hav, floder och kuster. 4Ocean sköter direkt en havsrensningsoperation, vilket gör det till en av få organisationer med denna nivå av praktiskt bidrag till en sak.

Se även  Hur man skapar och höjer en momsfaktura för företag/frilansare

Företaget grundades av två surfare som från första hand såg effekterna av föroreningar i våra hav. De bestämde sig för att sälja armband som ett sätt att finansiera sina bevarande- och saneringsinsatser. Idag har företaget växt – det har tagit bort miljontals pund skräp från havet och har utökat sin produktlinje till att omfatta andra föremål som kläder och prenumerationer.

4oceans varumärkesvärden

Dove: Självkänsla utbildning

Hygien och skönhetsmärke Duva har varit ett mångårigt exempel på ett internationellt varumärke som sätter sina värderingar i förgrunden. Dess nuvarande kampanj, The Self-Esteem Project, syftar till att hjälpa till att förbättra självbilden, självkänslan och kroppsuppfattningen för miljontals unga människor.


Företaget samarbetar med organisationer och utbildare över hela världen för att hjälpa till att uppnå detta, även för att utöka partnerskapet till TV-programmet Steven universum på Cartoon Network.

Pojkedofter: Könsinkluderande

Pojke luktar är ett varumärke som säljer ljus, dofter och intimkläder. En av varumärkets kärnvärden är könsuttryck och inkludering. Som en av grundarna uttrycker det är varumärket ”en tillåtelse att utnyttja din kraft var du än vill ha den.” Grundarna strävar efter att hjälpa kunder att göra det till en daglig ritual att älska sin identitet.

Företaget lanserades exklusivt med ljus. Den fortsatte att växa och lanserade så småningom linjer med intimt slitage och onämnbara saker, och gav sig in i riket av fina dofter och kroppsvårdsprodukter.


Varumärkesvärden är viktigare än någonsin

Dagens konsument är kunnig och selektiv. Kärnvärden är viktigare för varje dag som går, särskilt när den nya generationen shoppare växer fram. De är en grundläggande del av en stark varumärkesstrategi, samtidigt som de är en lysande ledstjärna för att attrahera och engagera kunder som delar dessa värderingar med dig.

Kom bara ihåg: En av de viktigaste sakerna du kan göra är att hålla dig till de värden du ställer in. Det måste vara uppenbart att du följer de löften du ger till din målgrupp. Att inte följa igenom kan vara värre än att inte etablera varumärkesvärden i första hand. Men när du gör det bra kan effekterna vara ovärderliga.
Vill du lära dig mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button