Generering av leads

Vad är en medlemswebbplats? (7 fantastiska exempel)

Vill du ha några exempel på medlemswebbplatser som faktiskt är lönsamma?

Medlemskapswebbplatser framhålls ofta som ett enkelt sätt att tjäna pengar på ditt innehåll och generera potentiella kunder för ditt företag. Men det kan vara lättare sagt än gjort att skapa en lönsam medlemssajt.

I den här artikeln kommer vi att visa dig några exempel på medlemswebbplatser som tjänar pengar och bryter ner precis vad som gör dem så framgångsrika.

Låt oss börja!

Vad är en medlemssida?

En medlemssida är en separat del av din webbplats som erbjuder medlemsförmåner som gated innehåll, exklusiv eller tidig tillgång till produkter och tjänster, community-forum och mer.

Ditt medlemskap kan vara gratis eller betald. Betalmedlemskap kan ta ut ett återkommande abonnemang eller en engångsavgift, och du kan även ha olika medlemsnivåer för olika priser.

Medlemswebbplatser är utmärkta för att öka trafiken, webbplatsengagemang, generering av potentiella kunder och intäkter för din onlineverksamhet.

Vad framgångsrika medlemswebbplatser har gemensamt

Det är inte svårt att lägga till medlemskapsfunktioner på din webbplats, särskilt med ett kraftfullt WordPress-medlemskapsplugin som MemberPress. Men för att din medlemskapsbaserade sajt ska locka många engagerade, lojala medlemmar behöver du mer än bara en betalvägg.

Syfte

Du måste ha ett definierat, övertygande syfte för ditt medlemskapsprogram. Det syftet är oftast att lösa ett problem, inspirera till handling eller tillhandahålla en samlingsplats online. De bästa medlemskapen och onlinegemenskaperna uppnår en kombination av dessa mål på en gång.

Innehåll

De bästa medlemskapen har högkvalitativt innehåll och programmering som stödjer medlemskapets syfte. Du kan överväga att erbjuda onlinekurser, webbseminarier, individuell coachning eller gruppcoachning, gated blogginlägg, nedladdningar, podcasts och mer i ditt medlemskap.

Oavsett format, fundera på om ditt innehåll endast för medlemmar är live eller on-demand. Mer interaktivt innehåll som webbseminarier och coaching kan vara bättre som liveevenemang, medan vintergröna digitala produkter som kurser och nedladdningar kan vara på begäran.

En annan sak att överväga är om man ska ge tillgång till allt premiuminnehåll på en gång eller droppa ut det långsamt med tiden eller när vissa milstolpar uppnås. Återigen, tänk på hur innehållet och programmeringen stödjer syftet med medlemskapet. Ska medlemmarna följa en steg-för-steg-process för att uppnå sitt mål, eller är det mer friform? Det avgör hur du ställer in åtkomst till ditt medlemsinnehåll.

Se även  Hur man skapar en onlineutmaningstratt för att explodera din lista

Medlemsmodell

Liksom ditt exklusiva innehåll bör medlemskapsmodellen du väljer också stödja syftet med ditt medlemskap. Några faktorer att tänka på för dina medlemskapsplaner:

 • Medlemstid: Fast eller pågående?
 • Tillgång till innehåll: Begränsad eller livstid?
 • Betalningsplan: Återkommande eller engångsavgift?
 • Prisläge: Hög, medium eller låg biljett?

Dessa faktorer är naturligtvis inte strikt definierade, men det ger dig något att tänka på när du strukturerar ditt medlemskap. Det finns undantag från varje regel, men här är några allmänna riktlinjer:

 • Problemlösning: Debitera en engångsavgift eller erbjuda ett tidsbegränsat medlemskap. När de har uppnått sitt mål kan de lämna medlemskapet.
 • Inspiration: Vissa människor vill ha motivation under en kort period, medan andra vill fortsätta längre, så erbjuda både tidsbegränsade och löpande alternativ.
 • Sammankomst: För mer avslappnade hangouts är ett återkommande medlemskap som folk kan gå med när som helst mest meningsfullt.

Du kan välja att erbjuda olika medlemsnivåer och betalningsplaner baserat på individers motivation och resurser.

Exempel på framgångsrika medlemssidor

Låt oss nu ta en titt på några exempel på medlemsgemenskaper som gör det rätt!

Magnetiska tillverkare

Magnetic Makers är ett av de bästa exemplen på medlemskapswebbplatser

Syfte: Inspiration, samling

Medlemsmodell: Månadsavgift, alltid på, ingen minimiperiod

Magnetic Makers är ett medlemskap för kreativa entreprenörer som konstnärer, hantverkare, coacher och mer. De erbjuder månatliga utbildningar för företagare, kreativa workshops för att koppla av och inspirera, brainstormingsessioner och ett gemenskapsutrymme för att få kontakt med andra kreativa.

Den avslappnade känslan matchar den enkla medlemsmodellen utan problem. Betala en månadsavgift för att få tillgång till alla handledningar, resurser och evenemang så länge du vill.

Copywriter Underground

Syfte: Problemlösning, Samling

Medlemsmodell: Månads- eller årsavgift, alltid på

The Copywriter Underground är en del av The Copywriter Clubs programsvit. Designad för att hjälpa copywriters att skriva bättre kopior och bygga en mer hållbar affärsmodell för sig själva. Medlemmar får tillgång till copywriting- och affärskurser, videoutbildningar, mallar, coachningssessioner och live gästexpertsessioner.

Copywriter Underground är ett billigare alternativ, tillägg eller fortsättning på Copywriter Clubs andra fleråriga, tidsbegränsade medlemskap som är mer fokuserade på att uppnå specifika resultat.

Bygg in offentligt mästerskap

Syfte: Problemlösning, inspiration

Medlemsmodell: Tidsbegränsad kohort, livslång tillgång till resursbibliotek

Build in Public Mastery är ett kurscentrerat medlemskap som hjälper grundare att bygga en gemenskap kring sina produkter. Det som verkligen får detta medlemskap att fungera är den flexibilitet det erbjuder både nya medlemmar och alumner.

Se även  Women Freelancer Community i Indien blomstrar. Här är varför

Det finns en läroplan i egen takt, en livekohort, 12 månaders tillgång till community-evenemang och livslång tillgång till resurser som mallar, fallstudier och datamängder.

Build in Public Mastery erbjuder också en pengarna-tillbaka-garanti, vilket hjälper till att bygga förtroende.

Handweaving Academy

Syfte: Problemlösning, Inspiration, Samling

Medlemsmodell: Månadsabonnemang med 2 medlemsnivåer, alltid på

Denna webbsida för medlemskap erbjuder onlinekurser och resurser för att inspirera vävare och förbättra deras vävkunskaper.

Utöver det pedagogiska innehållet finns det även klassfotogallerier för att dela projekt, kamratstödssessioner och diskussionsforum som bygger en stark känsla av gemenskap. Alternativet för premiummedlemskap inkluderar också interaktiva webbseminarier live.

Arlans Akademi

Syfte: Problemlösning, Inspiration

Medlemsmodell: Gratis medlemskap med tillgång till alla kurser, alltid på

Arlan’s Academy är ett kursbibliotek för professionell utveckling sammansatt av riskkapitalisten Arlan Hamilton. Allt-i-ett-medlemskapet erbjuder ett brett utbud av kurser för både små företag och investerare. Nytt innehåll läggs till varje månad, vilket gör detta till en otrolig resurs för medlemmar.

Till skillnad från de andra medlemskapen på den här listan är Arlan’s Academy gratis! Medlemskapet genererar leads för Arlans konsultverksamhet och för enskilda kursskapare och bygger varumärkeskännedom för Arlans företag. Gratis medlemskap kan vara ett bra sätt att bygga upp din e-postlista och ta med nya potentiella kunder till din försäljningstratt.

Bra inuti

Syfte: Problemlösning, Inspiration, Samling

Medlemsmodell: 3 månaders minsta medlemstid, alltid på

Dr. Becky Kennedys föräldramedlemskap växte fram ur det kostnadsfria innehåll hon har lagt upp på sociala medier som Instagram och TikTok. Good Inside ger stöd till föräldrar genom djupgående aktuella workshops, manus för tuffa föräldrastunder, ett coachstödt medlemsområde och veckovisa frågestunder med experter.

Good Inside har en minsta medlemstid på 3 månader eftersom grundaren anser att det tar tid att ändra föräldravanor. Det här är ett bra exempel på hur en medlemsmodell stödjer syftet med medlemskapet.

Peak Frilans

Syfte: Problemlösning, Inspiration, Samling

Medlemsmodell: Månadsavgift, alltid på, ingen minimiperiod

Peak Freelance är ett medlemskap för frilansskribenter som erbjuder expertintervjuer, onlinekurser, månatliga rådhus, community hangouts, en jobbbräda och andra frilansresurser.

Trogen sitt syfte och målgrupp är Peak Freelance ett självbetjäningsmedlemskap. Medlemmar använder de resurser de behöver så länge de vill betala för medlemskapet.

Se även  Smart budgivning är verkligen hastighet x signalbudgivning

Hur man skapar ett fantastiskt medlemsprogram

Vill du veta hur man skapar en medlemssida som genererar trafik, potentiella kunder och intäkter för ditt företag? Följ dessa 5 enkla steg:

 1. Definiera ett syfte med ditt medlemskap. Hur kommer ditt medlemskap att förändra de som registrerar sig?
 2. Skapa olika typer av innehåll som stödjer den transformation dina medlemmar vill uppnå.
 3. Välj en medlemskapsmodell och prisplan som stämmer överens med syftet med ditt medlemskap.
 4. Välj en medlemsplattform som låter dig bygga den typ av medlemskap du vill ha.
 5. Marknadsför din medlemswebbplats till rätt målgrupp genom e-postmarknadsföring, sociala medier, hänvisningar och andra beprövade marknadsföringsstrategier.

Ett sätt vi älskar att marknadsföra medlemssidor är att använda OptinMonster!

OptinMonster

OptinMonster är den bästa popup-byggaren för WordPress som integreras sömlöst med medlemskapsplugin MemberPress. Med OptinMonster kan du visa popup-fönster som marknadsför ditt medlemskap baserat på vilken sida en besökare är på, om de redan är medlem och så många andra faktorer.

Till exempel, när någon först registrerar sig för ditt medlemskap, kan du bjuda in dem att dela på sociala medier.

Eller så kan du utlösa en popup när någon försöker få åtkomst till innehåll som endast är för medlemmar.

Dessutom kan du använda OptinMonsters dra-och-släpp-byggare och andra visningsregler för att skapa kampanjer med hög konvertering på hela din webbplats.

Kom igång med OptinMonster idag!

BONUS: Klar-för-dig-kampanjinställning (värde $297) Våra konverteringsexperter kommer att designa en gratis kampanj för att du ska få maximala resultat – helt GRATIS! Klicka här för att komma igång →

Är du redo för din egen medlemswebbplats?

Vi hoppas att dessa exempel på medlemssidor har visat dig vad som gör en medlemsverksamhet framgångsrik.

Om du blir inspirerad att skapa din egen medlemssida så har vi dig täckt! Kolla in våra listor över de bästa WordPress-plugin-programmen för medlemskap och bästa webbplatsbyggare för medlemskap.

Jennifer

Publicerad av Jennifer

Jennifer är en innehållsskribent och kursskapare. Hon har en passion för att hjälpa småföretag att växa hållbart och etiskt. På fritiden tycker hon om att skriva skönlitteratur, laga mat och träna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button