Influencer

Vad är Snapchat Plus? En nybörjarguide till SnapChat Plus

Snapchat får inte lika mycket mediebevakning som TikTok nuförtiden, men det är fortfarande älskat av Generations Z och Alpha. Vi visade i vår Snapchat-statistik och intäktsinlägg att från och med fjärde kvartalet 2020 hade appen cirka 265 miljoner dagliga aktiva användare. Vid första kvartalet 2022 hade detta ökat till 332 miljoner dagliga aktiva användare över hela världen. Piper Sandlers Den 43:e halvårliga Generation Z-undersökningen av 7 100 amerikanska tonåringar våren 2022 skulle dock ha skickat några varningsklockor till Snaps högkvarter. Det meddelade att TikTok nu var favoritplattformen för sociala medier (33% andel), överträffade Snapchat för första gången (31%), med Instagram tredje (22%). Ändå inser Snapchat att det måste förnyas för att överleva, och kanske Snapchat Plus kan vara vägen framåt.


Vad är Snapchat Plus och hur fungerar det?:


Vad är Snapchat Plus?

Som namnet indikerar är Snapchat Plus (alias Snapchat+) en betald, förbättrad version av appen för sociala meddelanden. Snapchat rullar gradvis ut Snapchat Plus till iPhone- och Android-användare i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Australien, Nya Zeeland, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten (vid lanseringen). Snapchat lovar att expandera till fler länder med tiden.

Snapchat beskriver förbättringen som ”Snapchat+, en samling exklusiva, experimentella och pre-release-funktioner tillgängliga i Snapchat för $3,99/månad.” De tror att Snapchat+ kommer att tillåta dem att leverera nya Snapchat-funktioner till några av de mest passionerade medlemmarna i deras community och kommer att göra det möjligt för dem att ge prioriterat stöd. Jacob Andreou, Snapchats SVP för produkten, sa att Snapchats nya premiumkonto riktar sig till användare som ”tillbringar större delen av sin tid på att kommunicera med sina närmaste vänner på Snap.”


Ytterligare funktioner i Snapchat Plus

De extra funktionerna som erbjuds av Snapchat Plus är mer evolutionära än revolutionerande. De är designade för att göra det enklare för Snapchats mest ivrig användare. De nuvarande ”exklusiva funktionerna” är:

ytterligare funktioner i snapchat plus

Den här funktionslistan kommer att förändras med tiden när Snapchat bestämmer sig för att testa nya experimentella och förhandsversioner. Men genom att betala ett relativt litet månadsabonnemang får Snapchats ”superfans” första chansen att spela med appens nya funktioner innan den genomsnittliga användaren ser förändringarna.

Enligt Andreou kommer ”single-playerish” funktioner (de som bara involverar användaren, inte påverkar någon annan) förmodligen att förbli exklusiva för Plus-medlemmar, men funktioner som involverar interaktion med andra användare kommer så småningom att bli offentliga.

1. Spökstigar på kartan

Ghost Trails låter dig se var de av dina vänner som delar sin plats med dig har varit under de senaste 24 timmarna. Du kan bara se Ghost Trails för vänner på kartan om de har gjort sin plats synlig för dig (platsdelning på Snap Map är valfritt för alla Snapchatters) och de har tillgång till Snapchat+ i sitt land.

För att se en väns spökstig, tryck på deras Bitmoji på kartan.

Om du vill rensa ditt spökspår, slå på spökläget och sedan av i dina Snap Map-inställningar. Du kan tillfälligt dela din liveplats med vänner, och din spökstig kommer endast att vara synlig för dem du delar den med.

Ghost Trails kan dock vara ett avskräckande att prenumerera på Snapchat Plus för vissa människor. Som TechRadar har varnat, medan Snap Map kan ha fördelar, som att titta på berättelser från platser du ska besöka för en semester, går Ghost Trails ett steg längre. Den placerar en gul linje efter dina vänner, som visar var de har varit under de senaste 24 timmarna. Du spionerar effektivt på var dina vänner eller partners har varit. Visst, de kan justera sina inställningar för att göra sig osynliga, men genom att göra det tar de effektivt bort alla fördelar med att ha Ghost Trails, och du kan ha pinsamma konversationer om varför de har försvunnit från synen.

Se även  Vad måste stå i ditt influenceravtal? [Checklist]

2. Best Friends Forever (Fäst som #1 bästa vän)

Du kan fästa din BFF som din #1 bästa vän med Best Friends Forever. Som namnet antyder kan du bara fästa en #1 bästa vän åt gången.

Från Chatt eller på skärmen Skicka till, tryck och håll på din vän och tryck sedan på ”Fäst som din bästa vän”. Och oroa dig inte för att göra dina andra vänner upprörda – bara du kan se denna pin.


3. Story Rewatch Indicator

Om du har Snapchat+ kommer du att se 👀 emoji under Berättelser som en eller flera vänner har tittat på igen. Siffran bredvid 👀 emoji räknar hur många vänner som har sett din berättelse igen, inte det totala antalet gånger den har setts om. Det indikerar dock inte vilka av dina vänner som såg om din berättelse.

Du kan se hur många vänner som tittar på Snaps igen som du lägger upp i Min berättelse, Privata berättelser eller Delade berättelser. För att se om någon har tittat på en berättelse som du har lagt upp igen, tryck på den och svep sedan uppåt.

Du kan slå på/av Rewatch-indikatorn genom att gå till din profil och sedan trycka på ditt Snapchat+-medlemskort högst upp. Du kan sedan aktivera eller inaktivera ”Berättelsens omvisningsräkning”.


4. Anpassade appikoner/teman

Det här är inte de mest spännande funktionerna, men det kan åtminstone hjälpa dig att känna dig speciell. Den genomsnittliga Snapchatter har det vanliga vita spöket på en appikon i gul bakgrund på sin enhetsskärm – precis som alla andra. De som har prenumererat på Snapchat Plus kan dock välja bland nästan 40 möjliga ikoner.

Anpassade appikoner/teman

Källa: support.snapchat.com

För att göra detta, gå till din profil, tryck på ditt Snapchat+-medlemskapskort högst upp, tryck på ”App-ikon” och välj en appikon du vill ha från urvalet.


5. Snapchat+-märke

En annan kosmetisk funktion, om än en som andra människor kan se, är att du som Snapchat+-prenumerant kan lägga till lite stil till ditt visningsnamn med ett svart stjärnmärke

Detta låter dina vänner veta att du är en Snapchat+-prenumerant. Märket är avstängt som standard, men du kan få det att visas bredvid ditt visningsnamn genom att gå till din profil, trycka på ditt Snapchat+ medlemskort högst upp och sedan växla till ”Snapchat+ Badge”.

Alla dina vänner bör kunna se ditt märke så länge de använder en uppdaterad appversion.

Se även  40 helgdagar för sociala medier att lägga till i din redaktionella kalender

6. Friend Solar System

Snapchat+-prenumeranter kan se märket ”Bästa vänner” eller ”Vänner” med en guldring runt på någons vänskapsprofil. Trots den vanliga betydelsen av ordet ”bästa” betyder ”bästa vänner” på Snapchat Plus att du är en av varandras åtta närmaste vänner, och ”Vänner” betyder att du är en av deras åtta närmaste vänner, men de är inte en av dina. För att se Friend Solar Systems måste både du och din vän ha en länkad Bitmoji.

Om du trycker på märket kommer en panel att dyka upp som talar om för dig vilken planet du är i din väns solsystem, där varje planet representerar en annan position i deras lista över bästa vänner. Så, till exempel, om din vän är solen och du är jorden i deras solsystem, betraktar de dig som deras tredje närmaste vän.

Vän solsystem

Källa: support.snapchat.com


7. Snapchat för webben

Utan tvekan kommer denna funktion så småningom att bli tillgänglig för alla. Ändå, för tillfället, Snapchat för webben är begränsat till Snapchat+-prenumeranter i USA, Storbritannien, Kanada och Snapchatters över hela Australien och Nya Zeeland.

Du kan använda Chrome för att starta ett samtal eller fortsätta där chattar slutade på mobilen. Snapchat för webben innehåller meddelandefunktioner som chattreaktioner och chattsvar, och Snapchat kommer snart att rulla ut linser.


Hur registrerar du dig för Snapchat Plus?

Självklart måste du bo i ett av de områden som stöds för att registrera dig för Snapchat Plus. Om du inte gör det måste du vänta tills de utökar tjänsten till ditt land.

Följ dessa steg för att registrera dig:

  1. Öppna Snapchat och tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet för att öppna din profilsida. Om du befinner dig i ett område som stöder Snapchat+, kommer du att se en guldfärgad banner som annonserar den under ditt namn. Tryck på bannern. Om du inte ser bannern har Snapchat ännu inte gjort den tillgänglig för dig.
  2. Välj löptiden för din prenumeration, en månad, sex månader eller ett år. Innan du startar din prenumeration kommer Snapchat att erbjuda dig en 7-dagars gratis provperiod. Tryck på den knappen.
  3. Dina betalningsalternativ kommer att variera beroende på vilken typ av enhet du använder. Registrera dig med ditt Apple-ID, Google-konto eller ett länkat betal- eller kreditkort.

När du har avslutat prenumerationsprocessen kommer Snapchat att visa en skärm som förklarar huvudfunktionerna i Snapchat Plus. I de flesta fall låter den dig slå på eller av var och en. En av fördelarna med Snapchat Plus är dess flexibilitet. Det kräver inte att du har allt ”allt eller inget”. Du kan välja och vraka de funktioner du vill ha, och du kommer förmodligen att kunna göra detsamma för alla nya funktioner som Snapchat lägger till senare.

I slutändan, om du inte vill fortsätta med Snapchat Plus, kan du avbryta din prenumeration genom att trycka på kugghjulsikonen uppe till höger och sedan på ”Snapchat+”. Tryck sedan på ”Hantera din prenumeration” för att öppna sidan där du avbryter. Du måste dock använda samma enhet som du använde när du registrerade dig.


Andra senaste Snapchat-ändringar

Medan Snapchat Plus är den mest omtalade uppdateringen till Snapchat 2022, har det skett några andra förändringar.

  • Snap har introducerat ett nytt spel, Spöktelefon. Med detta AR-spel kan spelare upptäcka hemligheterna bakom en övergiven telefon och lösa det övernaturliga mysteriet om vad som hände med den tidigare ägaren. Den använder ytigenkänning och världsavsökningsteknik för att sömlöst väva in AR-spöken i spelarnas verkliga miljö, vilket får Snapchatters att resa sig och flytta för att samla fantomenergi.
  • Delade berättelser är en ny upprepning av Custom Stories, som tidigare gjorde det möjligt för Snapchatters att skapa en Story och lägga till vänner för att se och bidra. Med Shared Stories kan Snapchatters som har lagts till i en grupp också lägga till sina vänner. Det finns dock ingen chattkomponent, alla konversationer mellan vänner hålls, Snapchat modererar innehåll med omsorg och de meddelar Snapchatters om de har gått med i en delad berättelse med någon de har blockerat.
  • Snapchatter kan nu enkelt dela eBay-listor med sina vänner med hjälp av Snapchat-kameran på Android och iOS. Om du öppnar eBay-appen och väljer en lista kan du trycka på Dela-ikonen. Tryck sedan på alternativet ”Snapchat” för att automatiskt hoppa till Snapchat-kameran med det automatiserade eBay-klistermärket. Skapa sedan en original Snap med eBay-klistermärket och lägg på, med hjälp av alla Snapchat-kreativa verktyg. När mottagaren ser din Snap kan de trycka på eBay-dekalen för att hoppa till listan i eBay-appen.
  • Snapchat rullar ut Regissörsläge, en ny uppsättning kamera- och redigeringsverktyg inom Snapchat som gör det enkelt att skapa snyggt innehåll eller förbättra vardagliga ögonblick. Skapare kan använda en ny Dual Camera-funktion som låter dig använda fram- och bakåtvända kameror samtidigt. De har också gjort det lättare att sömlöst förvandla bakgrunden till dina videor på Snapchat med Green Screen-läge. Deras Quick Edit-funktion låter dig enkelt ta och redigera flera Snaps tillsammans.
  • Snapchat lanserade Minis 2020 som ett sätt för partners att skapa lätta upplevelser för Snapchat-communityt. De har nu infört en ny Minis Private Components System, där partners kan bygga lätta Minis för Snapchat med HTML5 – och har möjlighet att koda in sociala element som recensioner, betyg och mer, med hjälp av ett speciellt mallsystem. Tidiga partners inkluderar HBO Max, det virtuella gratulationskortföretaget Givingli och mobildata- och minutleverantören Ding.
  • Snapchat har lanserat en serie nya erbjudanden som gör AR-skapandet enkelt, snabbt och kostnadseffektivt för företag. Deras AR Creation Suite inkluderar 3D Asset Manager, en plattform för hantering av webbinnehåll, ny AR-bildbehandlingsteknik utvecklad av Forma och AR Shopping-mallar i Lens Web Builder. Dessutom presenterade Snapchat en ny, dedikerad destination på Snapchat som heter Dress Up, som samlar det bästa av AR-mode och prova-på-upplevelser från kreatörer, återförsäljare och modemärken. Slutligen, Camera Kit for AR Shopping är ett nytt erbjudande för företag att ta med Snap Camera och AR prova på sina egna applikationer, där Puma är Snaps första partner som använder denna teknik.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button