Frilansande

Vad är Toptal och hur kan jag tjäna pengar på det?

En av de mest respekterade sajterna för högintjänande frilansare att tjäna pengar på olika uppdrag är Toptal. Varje dag på Toptal, tjänar frilansare från hela världen en ansenlig summa pengar genom att utföra jobb åt kunder. Du kan gå med i denna grupp av oberoende entreprenörer genom att ta reda på hur du tjänar pengar på Toptal just nu.

Om du letar efter ett sätt att tjäna pengar vid sidan av eller vill arbeta som frilansare på heltid, Toptal är din bästa insats. Du lär dig vad ToptaJag är, hur den fungerar, hur mycket pengar du kan tjäna på plattformen och dess fördelar och nackdelar. En steg-för-steg handledning för att komma igång Toptal och råd för att generera extra inkomster behandlas också i denna recension av Toptal.

Vad är Toptal?

Toptal webbplats kan experter hitta kunder och frilansprojekt. Det är en fantastisk webbplats för att tjäna pengar eftersom den erbjuder många alternativ för oberoende entreprenörer. Du kan arbeta med ett brett utbud av projekttyper på webbplatsen. Det finns många olika projekttyper att välja mellan, och de kan variera i storlek från små till sådana som betalar bra. Toptal gör det enkelt att lokalisera arbete.

Frilansare kan skapa sina egna profiler på internet och börja leta efter frilansuppdrag. Dessutom erbjuder webbplatsen ett betygssystem som gör det möjligt för frilansare att utvärdera sina utförda uppgifter.

Plattformen hjälper också frilansare att hitta kunder, ett viktigt steg i processen. Webbplatsen gör det möjligt för oberoende entreprenörer att ta på sig uppgifter som faller inom deras ansvarsområde.

Hur genererar Toptal intäkter?

Företag kan få tillgång till kunskapen hos topp IT-experter över hela världen genom att använda Toptal frilansare. På samma gång, Toptals prisbelönt team hjälper oberoende entreprenörer att hitta förstklassiga anställningar och professionell rådgivning.

Toptal tar hand om marknadsförings- och försäljningskostnaderna för att säkra frilansprojekt. Den största distribuerade professionella arbetsstyrkan i världen, enligt dess påståenden. Verksamheten hyr inte ut några kontorslokaler eller har ett fysiskt huvudkontor.

Toptal skickar en timfaktura till kunden för frilansande projektarbete. Företaget betalar frilansaren i Toptal system till en betydligt lägre fast ränta vilket är ungefär hälften av vad Toptal tar in efter avdrag för sin provision.

Se även  Hur man säljer digitala produkter online (5 beprövade tips)

Fördelar med att arbeta på Toptal

Här är några av de stora fördelarna som du kan njuta av när du arbetar Toptal.

  • Att vara global innebär att ha chansen att interagera med människor från hela världen. Varje år planerar och stödjer de ett stort antal konferenser, coworking-dagar, workshops och nätverksevenemang. Du kan få kontakt med teknikspecialister och IT-utvecklare från över 100 länder, främst i Amerika och Europa.
  • Seniorspecialister inom Toptal-domänen matchar kandidater.
  • Toptal utvärderar sökande grundligt genom tester av färdigheter och skicklighet.
  • Med möjligheten att tillfälligt ha Toptal-proffs på plats, avslutas projekt på distans.
  • Arbetsgivare kopplas ofta till experter inom 24 timmar. Du kan ta dig tid att tanka om du vill prestera på topp. Medlemmar av deras kärnpersonal har en flexibel ledighetspolicy.
  • Det är möjligt att rådgöra med en mängd olika sökande innan du väljer en specifik specialist.
  • Arbetsgivare tillåts en provperiod på upp till två veckor för att säkerställa en bra matchning.

Nackdelar med att arbeta på Toptal

Några av nackdelarna med Toptal är:

  • Det har höga acceptanskrav: Det finns ingen garanti för att du kommer att bli vald, även efter att ha väntat i veckor och gått igenom hela ansökningsförfarandet.
  • Exklusivitet: Toptal accepterar exklusivt en utvald grupp frilansare, i motsats till många andra spelningsmarknader som välkomnar alla sorters oberoende entreprenörer. För att ha en chans att bli godkänd i Toptal-nätverket måste du vara mjukvaruutvecklare, projektledare eller finansspecialist.
  • De mest erfarna personerna anställs. Toptal kanske inte är den bästa plattformen för dem som precis har börjat inom sina områden. Tack vare matchningsalgoritmen rekommenderas endast de mest erfarna frilansarna till kunder. Även om du har viss expertis utanför Toptal, om du är ny på plattformen, kommer det att ta lite tid innan du börjar se igenkänning.
coworking utrymmen

Vad krävs för att bli en Toptal Hire?

Toptal, för ”topptalang”, har en sträng process för granskning av ansökningar. En personlighetsbedömning, talangtest och språktest är alla en del av proceduren.

En sökandes anställningsansökan utvärderas i upp till fem veckor innan godkännande.

Se även  Hur man startar Instagram Influencer Marketing

Toptal accepterar bara de 3 % bästa av de tusentals kandidater som det tar emot varje månad.

En steg-för-steg-guide för att använda Toptal

Du behöver en bärbar dator och en pålitlig internetanslutning för att registrera dig för Toptal. Dessutom måste du se till att plattformen är kompatibel med dina tjänster. En steg-för-steg handledning för användning av Toptal finns nedan.

1. Registrera dig

Ange ditt namn, e-postadress och lösenord på den officiella registreringssidan för frilansare. Du kan helt enkelt registrera dig med din LinkedIn-profil. Efter att ha fyllt i uppgifterna och valt din specialitet måste du avsluta en tidskrävande screening i fyra steg.

2. Språk- och personlighetsbedömning

Dina engelska tal-, läs- och hörförmåga testas i språktestet. För att klara detta test behöver du inte ha engelska som modersmål, men du måste behärska språket flytande.

En Toptal-anställd kommer att genomföra en intervju med dig och utföra ett personlighetstest som en del av denna utvärdering. Toptal är inte bara intresserad av att anställa skickliga personer. De behöver oberoende entreprenörer som är hängivna, passionerade och pålitliga och som kommer att gå utöver det för att utföra uppdragen på ett sätt som behagar kunderna.

3. Kompetensgranskning

Vid denna tidpunkt kommer du att utvärderas utifrån dina tekniska kunskaper inom ditt område. Du bör förutse kodning och testning av webbutveckling, till exempel om du är en apputvecklare. Dina problemlösnings- och kritiskt tänkande förmågor kommer också att utvärderas, tillsammans med fältspecifika talanger.

Eftersom det låter dig styrka dina kvalifikationer är kompetensgranskning det viktigaste steget i ansökningsprocessen. Ett misslyckande hindrar dig från att fortsätta till nästa anställningsnivå.

4. Direktsändning

Liveövningar är en del av detta avgörande applikationssteg. Videokonferenser används ofta för dessa livevisningssessioner. Under intervjuprocessen kommer Toptal-intervjuaren att vara intresserad av att lära sig om din relevanta erfarenhet och kreativitet samt att få en känsla av din problemlösnings- och kommunikationsförmåga.

Observera att det inte finns tid för förberedelser eftersom du måste genomföra alla övningar i realtid. Din förmåga att tänka kreativt och vara anpassningsbar inför oförutsedda situationer utvärderas under hela denna screening.

5. Projekttester

Få individer når det så här långt, så om du har turen att göra det bör du gratulera dig själv. Baserat på dina kvalifikationer kommer nu övningsuppgifter att tilldelas dig. Dessa testuppgifter kan vara svåra och ta en till tre veckor att slutföra. De replikerar faktiska klientuppgifter från den verkliga världen.

Se även  Hur man startar ett husdjursföretag 2023 (bästa idéer)

Är det värt att jobba på Toptal?

För en finansspecialist, projektledare eller mjukvaruutvecklare som söker rikt frilansarbete från företag över hela världen, Toptal är värt besväret. Eftersom plattformen är mycket stolt över sin exklusivitet kommer det inte att vara enkelt att få ditt konto godkänt. Men om du lyckas gå med i plattformen kommer du att ha en fantastisk inkomstpotential och möjlighet att arbeta för välrenommerade företag.

Du har nu en fullständig förståelse för Toptal affärsmodell. Helst har du nu en tydligare förståelse för hur Toptal genererar intäkter.

Vanliga frågor på Toptal

Vad är Toptal?

Globala arbetsgivare samarbetar med topp IT-utvecklare, designers, finansexperter och projektledare med Toptals allomfattande rekryteringslösningar.

Är Toptal legitimt?

Ja, Toptal är ett välrenommerat rekryteringsföretag med utmärkta kundbetyg och ett fantastiskt rykte.

Vilken stad är Toptal baserad i?

Toptal har kontor i New York och Wilmington och sitt huvudkontor i San Francisco.

Vad skiljer Toptal från andra IT-uthyrningstjänster?

Eftersom Toptal grundligt utvärderar och filtrerar varje sökande som vill ansluta sig till Toptal-nätverket, är arbetsgivare kopplade till premiumtalanger. De översta 3 % av tusentals kandidater är de enda som valts ut för att bli Toptal-specialister.

Hur går jag med i Toptal?

Starta din ansökan på https://www.toptal.com/talent/apply om du är frilansande programmerare, designer, finansexpert, produktchef eller projektledare med minst två till tre års erfarenhet.

coworking utrymmen

Slutsats

Toptal, en plattform för att anställa distansarbetare, kan köra med lite omkostnader och debitera frilansare rimliga priser. Även om deras erbjudanden är särskiljande jämfört med konkurrenterna, är deras affärsstrategi inte det.

Genom att sammanföra företag och oberoende entreprenörer kan de generera intäkter. De har ambitiösa framtida mål och gör ett fantastiskt jobb med att följa dem snarare än att regelbundet ändra kurs. Dessutom har de kunnat konstruera allt detta samtidigt som de säkerställer kvaliteten på deras frilansnätverk.

Läs mer

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button