Reklam

Välkommen till AdQuicks Analytics-serie

Vecka 1: Attribution Dashboard

Vi har hört alla myter om reklam utanför hemmet. Under de kommande 5 veckorna kommer vi att visa dig AdQuicks verktyg för att motbevisa de negativa motgångarna med OOH som du kanske har hört.

”Reklam utanför hemmet är bra för varumärkesbyggande, men det går inte att mäta.”

”OOH-mätning är inte riktigt exakt, så det är verkligen ingen mening.”

För att vara rättvis producerade OOH-mätning BA (Before AdQuick 😉) en geografisk hiss på hög nivå som gav bullriga och ofullständiga resultat. Vi gick in i det här utrymmet för att utöka gränserna för utanför hemmet med data och insikter.

Med AdQuick kan du isolera OOH-mätning, direkt tillskriva online- och offlinehändelser, mäta den verkliga avkastningen på investeringen, jämföra relativa resultat per enhet, optimera kampanjer för att förbättra resultatet övertid och använda data för att driva flerkanalsmarknadsföring.

Ok, det var mycket. Kort sagt, AdQuick gör din kampanj utanför hemmet lika datadriven och mätbar som alla dina onlinekampanjer.

Låt oss gå in i det.

Om du kör en OOH-kampanj för att driva webbhändelser, apphändelser eller fotfall, kan vi tillhandahålla en analysinstrumentpanel som kvantifierar hur många användare som exponerades för dina annonser senare vidtog en av dessa åtgärder. Vi kallar dessa tillskrivna konverteringar. Vi använder en process i tre steg för att komma till denna data:

  1. Definiera exponeringar
  2. Samla alla omvandlingar
  3. Upptäck tillskrivna omvandlingar

Jag ska gräva lite mer i var och en av dessa, men jag vill också uppmuntra dig att schemalägga en analysdemo för att få full exponering för vår Analytics Dashboard.

Definiera exponeringar

Först samlar vi mobil platsdata från olika leverantörer. Tänk på enhets-ID, lat/lon och tidsstämpel; denna data strömmar in i vår databas dagligen.

Se även  Skapa datadrivna utomhusplaner på några minuter med AdQuicks Digital-to-OOH-inriktningsverktyg

Vi definierar en geografisk polygon eller vy som omfattar det område där en viss enhetsanvändare sannolikt har sett din annons. När en mobil enhet har en ping i vyskåpet kallar vi det en exponering.
Slutligen, för digitala enheter och programmässigt köpta enheter tillämpar vi ett extra filter:

… vi kan inte ge ut alla våra hemligheter. Boka ett kort samtal så ger vi dig alla söta, söta detaljer.

Låt oss fortsätta röra oss.

Samla alla omvandlingar

Nästa steg är att få alla konverterade enhets-ID:n. Vad detta innebär är alla konverteringar som finns innan vi matchar data till exponeringar. Låt oss titta på några händelsetyper.

Webbhändelser: Låt oss veta namnen på händelserna du vill spåra, så ger vi dig en pixel för varje händelse. Du måste placera pixlarna på din webbplats innan kampanjen startar.

Pixeln tar webbbesöksdata och skickar den till vår Device Graph. Till exempel, om en viss användare besöker din webbplats på sin bärbara dator, försöker enhetsdiagrammet att returnera enhets-ID:t för användarens telefon till oss.

Footfall Events: För Footfall, ge oss en lista över de platser du vill spåra. Vi ritar en radie eller geogräns runt platserna, sedan tittar vi i vår mobila platsdata för att hitta enhets-ID:n som angett dessa gränser. Vi kommer också att definiera en anpassad uppehållstid baserat på typen av plats. Till exempel kan uppehållstiden för en konstgallerikonvertering vara 5 minuter, men uppehållstiden för en restaurang kan vara 30 minuter.

Fortfarande med mig? Om du vill lära dig mer om hur vi kan samla in konverteringar, låt oss chatta!

Se även  AdQuicks analytiska serie

Låt oss nu lära oss att…

Upptäck tillskrivna omvandlingar

Vid det här laget har vi enheterna som exponerades och enheter som konverterades. För att komma till tillskrivna konverteringar letar vi efter enhets-ID:n som finns i båda datamängderna. Du kan se dessa tillskrivna konverteringar i instrumentpanelen som direkt tillskrivna konverteringar.

Så mycket information här, och så mycket mer att dela med sig av. Om du har några frågor, hör av dig så hjälper vi dig gärna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button