Influencer

Varför sociala medieföljare inte spelar någon roll för varumärken längre

För varumärken på sociala medier är antalet följare ganska mycket alltid på hjärnan.

Vi ser att detta är fallet när företag också arbetar med influencers.

Och vi förstår: anhängare har varit de måttstock för varumärkens sociala tillväxt så länge.

Men antalet följare borde inte vara din högsta prioritet under en kampanj i sociala medier!

Naturligtvis är det ovärderligt att ha en engagerad publik. Ingen säger att du ska försumma dina lojala följare! Ändå finns det många mätvärden utöver följare som påverkar ditt företag.

Nedan beskriver vi varför varumärken inte längre behöver vara besatta av antalet följare.

Varför sociala följare inte är Be-All, End-All-måttet för varumärken

Vi pratar ofta med varumärken som förväntar sig att partnerskap med influencers ska skjuta i höjden för deras egna följare.

Den förväntningen är vettig och vi kommer varifrån den kommer. Influencerkampanjer är en chans att introducera dina varumärken för tusentals kunder. Fan, ibland miljoner.

Detta garanterar dock inte att nya följare kommer att flockas till ditt konto. Och det är okej!

Du behöver inte tiotusentals följare för att påverka. Vi ser en boom av varumärken i sociala medier utan stort antal följare. Detta gäller särskilt på TikTok.

Hur kommer det sig ens?

Till att börja med har många märken spenderat år odla sina Instagram- eller Facebook-följare. Att översätta den fanbasen till TikTok är inte automatiskt. Varje social plattform har en helt annan demografi. Det betyder att varumärken ofta måste bygga sina TikTok-följare från grunden.

Märken som Athleta lyfter verkligen fram detta fenomen. Athleta har för närvarande mindre än 4 000 TikTok-följare trots att de har 834k på Instagram. Deras TikTok-konto är i princip inaktivt.

atleta tiktok bio

Källa: @athleta

Trots detta har Athleta en aktiv community av TikTok-skapare, varumärkesinfluenser och kunder.

Deras hashtag #PowerofShe har imponerande 235 miljoner visningar på egen hand. Samtidigt har taggar som #Athleta och #AthletaGirl vardera 90+ miljoner visningar. Företaget har arbetat med varumärkespartners på TikTok sedan 2021. Spela det långa spelet med kreatörer det lönar sig helt klart för dem.

exempel på innehållsskapare i sociala medier på tiktok exempel på branded hashtag på tiktok

Källa: @trulyleesh

Takeawayen? Du kan bygga upp varumärkesmedvetenhet utan ett stort antal följare!

(Givs att du arbetar med kreatörer och varumärkespartners som har etablerade målgrupper själva)

Här är några fler anledningar till varför följare på sociala medier inte spelar så stor roll för varumärken:

  • Ditt antal följare återspeglar inte din räckvidd. Återigen, det finns gott om varumärken med få följare som fortfarande lyckas bli virala. Till exempel har tangentbordsmärket KBDFans mindre än 2 000 följare på TikTok. De har också en video med 3 miljoner visningar. För att inte tala om 18 miljoner visningar på den inofficiella hashtaggen #KBDFans.
  • Kvalitet är alltid mer värdefullt än kvantitet. Tänk på det. 500 följare som engagerar sig hela tiden är mer värda än 5 000 ”följare” som håller tyst. Ju högre antal följare, desto mer utspädd kan kvaliteten på din publik bli. Vi har sett detta från första hand med ökningen av falska följare och bots på Instagram.
  • Att få en engagerad publik tar tid. Se på ett varumärke som Athletic Greens som ett annat exempel. De är väletablerade på Instagram med 375 000 följare. Som sagt, de växer fortfarande på TikTok med bara 15 000 följare efter sex månader. Det är sällan som märken exploderar över en natt.
  • Konsumenternas uppmärksamhet är delad. Den moderna köparens resa innebär att studsa mellan så många appar och plattformar. Med tanke på hur många varumärken som finns på sociala medier kan konsumenter vara mer selektiva om vem de följer. Om någon följer dig betyder det att de är legitimt intresserade av vad du erbjuder. Återigen slog några engagerade följare ett gäng tysta.
Se även  Varför jag gick från 4 verktyg för sociala medier till ett!!!

Vårt råd?

Tänk på nya följare som en välkommen biprodukt av en kampanj, inte ditt huvudmål.

Att säga att följare på sociala medier inte spelar någon roll kan tyckas lite extremt. När allt kommer omkring, att tjäna nya följare signalerar konsekvent att du är på rätt väg.

Att ha en engagerad publik som är genuint intresserad av ditt varumärke och dina produkter är det som verkligen betyder något. Se alltid på din publik som människor snarare än siffror.

Vilka varumärken bör fokusera på istället för följare på sociala medier

Omnämnanden. Interaktioner. Trafik. Bitar av användargenererat innehåll.

Alla är viktiga, eller hur? Vad som spelar roll mest beror verkligen på dina individuella marknadsföringsmål.

Naturligtvis signalerar nya följare ett ökat medvetande. Som sagt, nedan är tre mätvärden som är ännu mer meningsfulla ur ett affärsperspektiv.

1. Engagemang

När man överväger engagemang kontra följare, engagemang alltid tar tårtan.

Varför? Eftersom engagemang signalerar lojalitet och positiva relationer med din publik.

Ny forskning säger att konsumenterna överväldigande vill känna sig uppskattade av varumärken. Att ta sig tid att svara på frågor och @omnämnanden är ett lågt hängande sätt att visa den uppskattningen.

De bästa varumärkena på sociala medier just nu är de som gör allt för att engagera sina samhällen. Duolingo är ett bra exempel på detta. Varumärkets TikTok går lekfullt fram och tillbaka med följare. De har fått en rabiat publik därför att de interagerar så mycket med fansen.

duolingo varumärkeslojalitet och faninteraktion exempel

Källa: @duolingo

Dessutom skickar interaktioner som kommentarer, reposter och delningar positiva signaler till TikTok och Instagram algoritmer. Ju mer engagemang, desto bättre för din räckvidd.

Se även  Säg RIP till RFP: Varför realtidstillgänglighetsdata är en spelväxling för OOH-annonsering

Värdet av engagemang kontra följare är till och med erkänt av TikTok själva. Appen noterar att antalet följare är inte en avgörande faktor för att bli viral eller att bli presenterad på FYP.

Innan du oroar dig för mycket för att öka antalet följare, tänk på hur du kan engagera dig med fansen du har. Att göra det är goda nyheter för varumärkeslojalitet och se till att ditt innehåll syns.

2. UGC och socialt bevis

Värdet av användargenererat innehåll för varumärken kan inte överskattas.

Faktiskt, 71 % av konsumenterna lita på mun-till-mun-rekommendationer inklusive inlägg från kreatörer. Få mer användargenererat innehåll är en högsta prioritet för varumärken idag av en anledning.

Både influencer- och användargenererade videor fungerar som övertygande introduktioner till nya potentiella kunder. Ju mer UGC du tjänar, desto mer potentiell räckvidd kan du också tjäna. Det höga engagemanget för inlägg som kreatörer gör för att marknadsföra varumärken talar för sig själva.

exempel på tiktok ugc

Källa: Tick ​​tack

Varje del av kampanj-UGC skapar möjligheter för repostering och återanvändning. Om vi ​​var tvungna att välja mellan några dussin följare och några dussin delar av UGC, vet vi vad vi skulle välja!

3. Varumärkeskännedom

Återigen, ditt antal följare avgör inte ditt varumärkes totala synlighet. Sociala algoritmer skickar nu färre inlägg till personer som faktiskt följer dig.

Utöver det, fundera på hur varumärken också kan upptäckas genom…

  • Sociala sökfrågor
  • Utforska-sidan eller fliken Reels (IG)
  • #FYP (TikTok)
  • Hashtags
  • Virala produktinlägg från kreatörer (se nedan)

Exempel på hashtag (komprimerad)

Källa: Tick ​​tack

Upptäckt sker inte enbart genom dina följare på sociala medier. Inte på långa vägar.

Se även  6 Micro-Influencer PR-paketidéer

Att tänka på: som varumärke kan du tjäna UGC från kunder och personer som inte följer dig.

Det här händer mer än du tror. Skönhetsmärket MODELROCK har 106k IG-anhängare men deras varumärke hashtag har över 270 000 inlägg kopplade till sig.

Översättning? Varumärkesmedvetenhet idag bygger till stor del på engagemang kontra följare.

Frekventa taggar och interaktioner ger dig mer räckvidd och synlighet. Det är därför så många varumärken arbetar med kreatörer med engagerade konton för att maximera engagemanget.

Hur man tjänar meningsfullt engagemang och Fler följare

Förhoppningsvis har vi rensat luften om varför följare på sociala medier inte definierar ditt varumärkes framgång.

För hur många följare du har betyder mycket mindre ur ett affärsperspektiv än hur mycket innehåll eller kundengagemang du tjänar.

För att sammanfatta: se till att du redan interagerar med din befintliga målgrupp. Fokusera på att utöka din räckvidd och utöka den basen via autentiska interaktioner. Detta inkluderar att tjäna innehåll och shout-outs från nöjda kunder.

Och om du behöver arbeta med innehållsskapare för att hjälpa dig skapa dessa inlägg kan vi hjälpa dig.

Statuspheres nyckelfärdiga influencer-marknadsföringsplattform matchar varumärken med relevanta kreatörer i stor skala. Vår plattform hanterar allt från matchmaking och uppfyllelse till att spåra kampanjresultat.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig att skala din nästa kreatörskampanj? Ta kontakt med någon av våra marknadsföringsspecialister från konsument till konsument för att lära dig mer om processen och se hur vi kan få fler kreatörer att publicera inlägg om ditt varumärke.

Den här artikeln publicerades första gången i april 2017. Den uppdaterades senast 11 februari 2023.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button